login |

13 hozzászólás Ne habozz!

csernakakos - 2017. 06. 06. 23:13

Nalam egy korszak zarult le a Leftovers finalejaval. Nem is akarom elhinni, hogy nincs tobbe. Fogalmam sincs, lesz-e sorozat ami ezt a hezagot betoltheti nalam. Igy regelni eletrol, halalrol, gyaszrol nem mindennapi teljesitmeny… Amin ez alatt a 28 resz alatt atmentem, egy eletre magammal viszem.

Tatar - 2017. 06. 07. 00:47

Hát nem tudom… az biztos, hogy még egy Lindelof sorozatot nem nézek. Annyira ez nem volt gáz mint a Lost finálé (sőt, tényleg jó volt bizonyos szempontból), de megint otthagyták a dolgok felét magyarázat nélkül. Nope.

BulvÁron - 2017. 06. 07. 09:25

én meg már alig várom hogy mi lesz Lindelof következő projektje :)

zolkó - 2017. 06. 07. 09:25

Nem értem ezt a rögeszmés ragaszkodást a magyarázatokhoz, komolyan. Az eleje óta kihangsúlyozták, hogy nem fogunk mindenre magyarázatot kapni. Tényleg csak az a jó, ahol mindent a szánkba rágnak? Én pont fordítva működöm akkor. Azokat az alkotásokat kedvelem leginkább, ahol az alkotók rám is hagynak dolgokat, amolyan “értelmezd ahogy akarod” aspektussal. Donnie Darko, 2001 Űrodüsszeia, Battlestar Galactica, és most a Leftovers, csak hogy példákat is mondjak. Egyiknél sem lett kimondva, hogy ezt így és így KELL érteni. De nem vagyunk egyformák, akinek kellenek a magyarázatok, az is talál éppen elég néznivalót. Ha nem értettél meg mindent, az ne legyen egyenlő azzal, hogy “ez egy ócskaság”.

csernakakos - 2017. 06. 07. 09:40

Egyetertek zolko uzenetevel, csak a hangnemmel nem. :D
Van az emberben egy foggal-korommel ragaszkodas az irant, hogy az ismeretlent felfedezze, az erthetetlent megfejtse, a kaoszba logikat illesszen.

Elvegre ezzel kuszkodtek a karaktereink is harom evadon at.

De valoban, a Leftovers eseteben nem az szamit, hogy valaszt kapj, hanem, hogy te magad milyen valaszt kanyaritasz a latottaknak.

Ez a show megerdemli a kult statuszt. En ha 10 ev mulva ujranezem, tuti mashogy ertelmezem majd mint ahogy egy eve vagy ket napja ertelmeztem. Alapvetoen epit a sztori az elmenyeinkre, az elettapasztalatainkra, es ettol fog idotlenne valni (szamomra, de remelem retrospektivben az egesz Peak TV korszakban majd).

Gavroche - 2017. 06. 07. 10:10

Én beismerem, hogy nem értettem mindent és úgy érzem, hogy maradt olyan dolog, ami magyarázatra szorult volna, de legalábbis ügyesebben kellett volna megírni. Például, hogy ha Kevin mégsem halhatatlan, akkor hogy élhetett túl egy pohárnyi mérget és föld alá temetést még a második évadban és mi a fene volt az egész, ami ezek után történt vele.
Erről szívesen olvasnék teóriákat és véleményeket, mert jelen pillanatban csak arra tudok gondolni, hogy ez a Halhatatlan Kevin-szál csak egy rejtélymániás író következetlenül végigvitt túlkapása.

csernakakos - 2017. 06. 07. 10:31

@Gavroche, szerintem Kevin tenyleg nem tudott meghalni, mert folyamatosan a purgatoriumra jutott ahol eldonthette, visszater-e az elok soraba vagy eltavozik. A hetedik reszben viszont elpusztitotta a hoteles vilagot, es ezzel elfogadta a sajat halandosagat.

Adam9456 - 2017. 06. 07. 12:26

Nekem a Lost fináléja meg a befejezése pont hogy jobban tetszett mint ez, de maga a 3. évad zseniális volt nagyon is, csak nekem ez a finálé kicsit lehúzta, mert frusztráló volt nézni az egészet, de lehet ha újranézem egyszer majd, jobban fogom értékelni. Az Emmy szavazók remél végre felfedezik ezt a sorozatot!!

Adam9456 - 2017. 06. 07. 12:37

*remélem

Vera - 2017. 06. 20. 17:16

A magyarázat nekem itt nem hiányzott. Pedig rühellem azt, ahol nem adnak. De eleve, ez a sorozat nem annyira a misztikumról szólt, hanem az eltűnés által kiváltott dolgokról.

És ez volt a leghitványabb, legócskább sorozat, amit eddig életemben láttam. Ennyi elmebajos szereplő, ennyi fogyatékos döntés és ennyire zagyva történet… Az agyondícsért zeneválasztásoktól meg tényleg a jóisten mentsen meg. Bár a ki fogja megülni a gazdátlan lovat, Jézus fogja, s hasonló szövegek szórakoztatóak voltak.

Kíváncsiságból néztem, hogy lássam, miért esett le ennyi ember álla ettől az akármitől, de nem jutottam közelebb a kérdéshez. Mindenesetre annyi biztos, hogy a rendező úr munkáinak a közelébe se nézek többet (a Lost is szar volt, csak másképp. Ez szerintem rosszabb volt, a Lost eleje még élvezhető volt).

hegyioliver - 2017. 06. 21. 19:36

minden percét imádtam, sajnálom, hogy vége lett. örök kedvenc marad

Exim - 2017. 07. 05. 20:48

Aláírom, hogy lebilincselő sorozat volt, pazar színészi teljesítményekkel, pazar zenével, képekkel. Az sem baj, hogy nyitott kérdésekkel zárul.
A baj az hogy bizonyos szálak egyszerűen nem voltak relevánsak. Kaptunk egy történetet aminek se füle se farka nem volt. Kevin vergődésének az ég világon semmi értelme nem volt. Rengeteg szál csupán egy kérdést hagyott bennem, hogy: Ez miért volt egyáltalán beleírva a sorozatba? Mintha Lindelof 3-4 sorozat félig kész vázlatát összerakta volna 1 sorozatba, hogy had gondolkodjanak a parasztok… De legyen.. végeredményben tetszett a sorozat.
Amivel viszont rohadt nagy bajom volt az sok reklám…
Nem kétség, hogy a dohánygyárak a film költségvetésének jelentős részét magukra vállalták, de az indokolatlanul sokáig mutatott apple és 7up is.. egyszerűen nevetséges volt. Itt kezdtem el figyelni a dolgot és vagy 15 jelenetet találtam amik kizárólag reklám célt szolgáltak. Egy ilyen kaliberű sorozathoz ez méltatlan szerintem.

winnie - 2017. 07. 05. 21:40

indulj ki abból, hogy az hbo nem reklámokból él. ettől még lehet és nyilván van is termékelhelyezés olykor hbo-sorozatban, de ha utánaolvasol, akkor kiderül, hogy azért nem kérnek ellenszolgáltatást, mint ahogy keresztpromózásra sincs lehetőség. szóval ezek maximum barter révén kerülhetnek be. az pedig nem sokat jelent a költségvetésre nézve.

de ha megnézel egy silicon valley-részt, abban is van egy csomó márkanév, és nem azért, mert a cég pénzt ad nekik. hanem mert az úgy természetes.

“vagy 15 jelenetet találtam amik kizárólag reklám célt szolgáltak.”

ez amerika, nem magyarország, ahol le kell takarni a márkajelzéseket, és fel kell hívni a figyelmet, hogy termékmegjelenítés lesz. ha valaki 7upot iszik, annak nem kell reklámnak lennie, egész egyszerűen a karakter mondjuk szereti a 7up-ot. persze, ha mindezt úgy írod, hogy a 15 jelenet mellett másik 14-ben ugyanúgy mutattak termékeket, de azokról tudod, hogy nem reklámcélt szolgáltak, akkor nem szóltam, de van egy olyan érzésem, hogy itt erős félreértés esete forog fenn.

(de tényleg, ha egy karakter iszik egy kólát, akkor honnan tudnád, hogy az csak iszik valamit, vagy, hogy a “kóla kizárólag reklámcélt” szolgál? attól, hogy valamit sokáig mutatnak, még nem kell reklámra gondolni. minden tárgynak van gyártója. ha az apple, akkor az apple, de naivság azt feltételezni, hogy a cégek ennyire akarnának hirdetni tévésorozatokban. sőt, a sorozatok kifejezetten örülnek, ha sikerül valami product placementet találniuk.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz