login |

Délelőtti videók 5.: The Jim Jefferies Show

2017. 06. 06. 12:30 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: talkshow, video,

“Ma” indul a Comedy Central új késő esti, heti talkshow-ja Jim Jefferies műsorvezetésével. A 30 perces formátum epizódjaiban Jefferies járja a világot és a hét topsztorijait és ellentmondásos eseményeit beszélné meg. A vezető író az egykori Daily Show-s Jason Reich lesz.

2 promó és egy részlet a tovább mögött.

4 hozzászólás Ne habozz!

szerintem - 2017. 06. 06. 16:28

egyelore nem latom, hogy ez hogyan fog mukodni, amolyan egysorosok lesznek ezek vajon.
a standupjat nagyon birom, egyik kedvenc, de ha kulonbozo musorokban felbukkan egy-ket percre, az szerintem inkabb kinos szokott lenni, mint vicces, mert abszolut nem tudja (vagy talan nem lehet) igazitani a stilusat semmihez.
de meglatjuk, ugy latszik, igeny volt ra.

sQr - 2017. 06. 06. 18:52

A stand up műfajon belül talán az egyik legnagyobb kedvencem, de ezek a promo anyagok abszolút nem győztek meg. Persze mindenképpen adok neki egy esélyt. Kíváncsi vagyok hogyan építik fel a műsort, mert itt azért van egy John Oliver is hasonló felállással…

Megmondó Man - 2017. 06. 07. 13:46

Óriási csalódás az első adás. Egyszerűen nem vicces. Buta, átgondolatlan poénok, amiket feltételezem bátornak és provokatívnak szántak.
Túlságosan John Oliverre hajaznak, holott 1. John Oliver formulája már alaposan megfáradt, 2. John Oliver jobban csinálja (intelligensen).
Ennyire felületes ‘kocsmai megmondás’ szintű külpolitikai blokkot felesleges csinálni, ha egyszer láthatóan nem is célja a műsornak kicsit is mélyebbre ásni. Akkor legalább a poénok lennének karfa csapkodósak.
De a legnagyobb hiba, na az megbocsájthatatlan: vicceskedő SJW propaganda. Gyomorforgató. Eleve érthetetlen, hogy Jim Jefferies (és ugyanúgy John Oliver is) miért tol a műsorában píszi agendát, abból is a legrosszabb, “keressünk mindenben rasszizmust” fajtát. Jim Jefferies-nek gúnyolódnia kéne az ilyenen, elvégre az ő stand up-jain bőven meg lehetne sértődni. Erre elkezdi ezt a haha, a fehérek rasszisták poénkodást, összevágva egy jogosan sértett, ámde jófej négerrel. Nincs rosszabb a vicceskedve seggnyalásnál.
Az epic cameo meg… nulla százalék szórakoztatási értéket hordozott. Minél jobban röhögtették a stúdióközönséget, annál kínosabb volt.
Kár, mert a Legit nagy kedvencem volt.

winnie - 2017. 06. 07. 14:03

az, hogy milyen lett, az egy dolog (nekem egyébként nagyjából bejött, sokkal inkább jefferies-es lett, mint arra számítottam, megvolt az egyéni hangnem), de én komolyan csak tátom a számat azon, hogy ilyen sokan azt propagandának képesek látni, aminek köze nincs hozzá. csak azért, mert egy adott témát vesznek elő, még nem lesz valami propaganda, vagy akár sjw. ez annyira abszurd, hogy az embernek az az érzése, hogy egyeseknek minden aktuális témáról ez jut az eszébe. (a píszi pedig végképp wtf. ez pont az ellenkezője (vagy csak szimplán fogalmi zavar van, mint a prop. esetében is), mint ahogy jefferies-re az általában jellemző. szerintem kábé ott keresendőek az okok, hogy olyat írsz, hogy “a fehérek rasszisták poénkodást”, amikor pont hogy nem általánosított. és mivel nem általánosított, ezért nem is hazudott.

ez egy aktualitásokkal foglalkozó műsor, amiben előkapnak mindenféle témákat, mint mondjuk a politikát vagy a rasszizmust. mind a kettő aktuális, de még véletlenül sem akarnak világot megváltani vagy mélyelemezni, előbbinél pár dologba belekaptak, utóbbinál pedig mutattak egy érdekességet. és a holland eset sem arról szólt, hogy rasszisták lennének, vagy hogy a gyerekeket erre nevelnék, csupán egy olyan szokást mutattak, amit rasszistának találnak. ennyi. (folytathatnám a másik oldal elemzésével, mert nekem se a sértettség, se a jófejség nem jött le a nyilatkozótól, csak elmondta a véleményét a jelenségről.)

a lényeg, hogy helyén kell kezelni az efféle műsorokat, ezeknek szórakoztató célja van, semmi más.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz