login |

Lucifer: vége a 2. évadnak – írta Rileey

2017. 06. 06. 18:29 - Írta: vendegblogger

24 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A FOX fura műsorrendjének köszönhetően felemásan alakult a Lucifer sugárzása, két nagyobb szünet után csak májusban tért vissza a sorozat, így az idei szezonra tervezett 22 részből végül négyet áttoltak őszre, de legalább a variálás a kényszeres csonka évadon nem látszódott.

Mostanra beérett a Lucifer, és meglépte az első évad minőségét. Az írók jó érzékkel találják el a humor-dráma és a nyomozás-magánélet arányait, a zenefelelősök pedig nem tudnak rossz nótát beválogatni aláfestés gyanánt.

Idén a heti ügyeket némileg hátrébb szorítva az átívelő szál is erősödött − a sorozat előnyére −, de továbbra is a kiváló dinamikájú karakterek és a poénok viszik hátukon a sztorit. Egy rövid időre belengették a romantikát a két főszereplő között, de szerencsére elodázódott a dolog.

A legnagyobb meglepetést Isten felbukkanása okozta − még ha nem is pontosan olyan formában, ahogy vártuk. És a fináléban pont került Lucifer anyjának sorsára, a tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Megkerült az utolsó darab a Lángoló Kardhoz, amivel Luciferék utat tudnak hasítani a mennybe. Végig az orruk előtt volt: Amenadiel nyakában lógott.

A felismerés, hogy ő Isten kedvenc fia, akire rábízta ezt a kulcsfontosságú tárgyat, új színben láttatja Amenadiel számára az eseményeket: az eddig történtek egy teszt részei voltak, amin csúfosan megbukott. Most, hogy visszatért az Istenbe vetett hite, nem engedheti, hogy Lucifer és az anyjuk beléphessen a menny kapuján, különben kitörne a sok áldozattal járó háború.

Az aktuális nyomozás Lucifer anyjához kötődik, aki a fényével véletlenül megölte az előző rész letartóztatottjának a fiát, amikor az leszúrta. Charlotte Lindához folyamodik segítségért, mert ennek a mennyből származó családnak a tagjai keményfejűek, és nem tudják megérteni, hogy ő egy másféle orvos. Linda Charlotte sérülését meglátva véletlen elszólja magát Luciferrel kapcsolatban, amitől Charlotte gyanút fog.

Szorít az idő: Charlotte teste nem tud ennyi erőt magában tárolni, bármikor szétszakadhat. Lucifer próbálja akadályozni a nyomozást, hogy még azelőtt eljuttassa az anyját a mennybe, hogy Chloe felderítené az igazságot.

A rész legcukibb jelenetében Lucifer felbéreli Maze-t, hogy kerítse elő Amenadielt, aki felszívódott a kard darabjával. Továbbra is csak csodálkozom, honnan szalajtották a Trixie-t alakító kislányt, mert hihetetlen jó a dinamikája mindenkivel, és minden perc arany, amit a képernyőn tölt (a múltkori sulis epizód egyszerűen haláli volt).

Vegyük még sorra, mi történt a zárásig: Lucifer felajánlja anyunak, hogy legyen a Pokol ura, mire Charlotte dühbe gurul. Chloe és Dan rábukkan Charlotte-ra a vurstliban, majd Lucifer is megjelenik a karddal. Linda haldoklik. Amenadiel a hite után az erejére is rátalál, és megállítja az időt, ami lehetőséget ad Lucifernek, hogy lerendezze az anyját egyszer és mindenkorra − szemtanúk nélkül.

Az utolsó közös jelenetük kellő érzelmi töltettel bír, és néha pontosan ilyen pillanatokra van szükség a szellemeskedés ellensúlyozásához. Lucifer ráeszmél, hogy hazamenni a mennybe “visszafejlődés” lenne, és ezt az anyjával is megérteti. Új világot kreál neki a karddal, amit kitölthet a saját fényével, és újrakezdheti Isten nélkül, a saját szabályai szerint.

Lucifer megvilágosodása a Chloe-val való kapcsolatára is kiterjed, végre el akarja mondani neki az igazat, de ekkor leütik.

A cliffhanger pont az a fajta, ami miatt tűkön ülve várhatjuk az őszt: Lucifer egy sivatagban ébredezik, a szárnya épen bomlik ki a hátán. A legszebb ebben a snittben, hogy félrevezető is lehet, egy flashback abból az időből, mikor Isten kihajította Lucifert a mennyből.

A Lucifer továbbra is a heti legvárósabb sorozataim között szerepel, remélem, ez így lesz a következő évadban is.

24 hozzászólás Ne habozz!

tuning7 - 2017. 05. 30. 15:50

Ez a cliffhenger, fura!
Tuti, hogy ez az amikor előszőr lejött a földre, uygebár lett volna ebben az évadban egy rész arról, hogy miképpen került a földre, csak lerövidítették az évadot! Ez tuti az lett volna! Szóval, aj ez tuti flashback!

hummel - 2017. 05. 31. 07:45

Amenadiel fergeteges volt. Mint akit elvarázsoltak. Ő a kedvenc. Eszméletlen. Lucifer, Maze, Trixie, Linda, Charlotte szintén nagyot alakított. A színészek remekelnek a karakterek bőrében.

Starlark - 2017. 05. 31. 13:13

Ez az utolsó rész jó volt.
Luci végre nem egy töketlen alak volt benne.

Lehet nem figyeltem jól, de az első részben vett táskáról kiderült vmi?

DarkEagle - 2017. 06. 01. 02:11

Azt a rohadt, micsoda évadzáró volt. Zseniálisan egyensúlyoznak az írók a dráma és a poénok közt! Az a búcsú Luci és az anyja közt, te jó ég mekkora jelenet volt. “Lőn világosság!” hanyatt dobtam tőle magam. Mekkora már hogy kapott egy új kezdetet az anyjuk hogy teremtsen egy új világot. Kíváncsi vagyok mi lesz vele.

Trixie-t és Maze-t nagyon remélem hogy jelölik valami díjra mert egyértelmű hogy nincs náluk jobb páros a tévében, egyik sorozatban sem, legyen az országos, streaming vagy kábel csatorna.

Úgy tűnik a tesó visszakapta az erejét vagy legalábbis kezd visszatérni. Nyilván Isten akarta így hogy pont időben kapja vissza.

Kezdem megörülni hogy Chloe végre megtudja a dolgot de úgy fest elhúzódik egy ideig még a dolog. :D

A rész vége pedig egyértelmű hogy flashback méghozzá arról, hogy vágták ki szó szerint a mennyekből. Egyrészt, láttuk milyen hatása volt az anyjuknak ugye, az igazi ereje megégette az embert, nyilván az apjuknak is valami hasonló lehet na meg gondolom repülés közben megpörkölődött vagy pedig arról van szó, hogy az emberi teste nem bírja itt még a megterhelést és itt jön képbe a már említett nadrág. Itt farmer van rajta a részben meg végig mikor leütik akkor is zakó és a hozzáillő nadrág, nem farmer. Szóval nyilván az ember akibe beleköltözött az került valahogy a sivatagba. :D

A szárnyain meg épp ezért nem lepődött meg, sőt felfele nézett ami csak azt a tényt erősíti hogy fentről érkezett mert mérges volt hogy kidobta az apja. Szóval ja én baromira örülök a flashbacknek, többek közt azért mert sok mindent megtudunk róla majd, és mert végre láthatjuk szárnyakkal.

Most már csak ki kell bírni a következő évadig! Ez az évad meg szinte tökéletes volt szóval 8/10-et simán megérdemel.

Zora - 2017. 06. 04. 20:54

2×18

Most mi vaaan??? Luciferért lenyúlt az Isten???
Pedig már kezdtem reménykedni, hogy Chloe is mindent meg fog tudni.

Liu - 2017. 06. 04. 21:58

Szerintem a szövetnadrág és Luci állapota miatt az évadvégi jelenet egy flashforward lesz.
Nyilván kövi évad elején eltűnt, aztán meglesz, nyomoznak kicsit, közben Chole dühös, mert Luci lelépett, kibékülnek, közben lesz főellenség, Luci angyalként viselkedik, visszaszerzi a szárnyát. Évadvége, Chloe megtud mindent az évad közben.

Rumple - 2017. 06. 06. 18:48

Vki ki tudná fejteni, hogy a fankiszolgálás és a “nem tudunk jobbat kitalálni, legyenek szerelmesek” mellett milyen oka van annak, ha a két főszereplőt összehozzák az alkotók? Minden ilyen vegyes párosos krimiben megvan (Castle, Bones, Mentalist, stb).

winnie - 2017. 06. 06. 19:02

” Minden ilyen vegyes párosos krimiben megvan (Castle, Bones, Mentalist, stb).”

pedig nem, ld. elementary, law and order: svu vagy sleepy hollow a most futók közül – vannak sorozatok, ahol abszolút ki akarják zárni ennek a látszatát.

heidfeld - 2017. 06. 06. 21:05

Dinamika, lazaság, jó poénok, még elviselhető misztikum, pár jó színész..
Előrébb lépett az évad, minden értelemben. A több epizód ellenére kisebb volt a minőségi hullámzás. Talán Luci lehetne kicsit tökösebb, bár lehet, hogy a lazaság rovására menne.
Nagyon korai lett volna összehozni a két főszereplőt, de gyaníthatóan nem tudjuk elkerülni.
Jól fel van adva a lecke a Maze-t alakító színésznő terhességével. Legjobb részek pont azok voltak, amikor nagyobb teret kapott. És igen, Trixi az utóbbi évek legnagyobb ígérete gyerek színész fronton. Hihetetlen milyen jó a dinamikája, minden szereplővel. Amit az iskolában Luciferrel műveltek:D:D:D Mindenki figyelmébe ajánlom.

Andris - 2017. 06. 07. 09:07

DarkEagle

Én csak azért nem értek veled egyet abban, hogy az egy flashback vissza az időbe, amikor Isten kirúgta Lucifert, mert pont, hogy abban az időben még nem volt farmer, nagyon nem :D meg nem is így néztek ki még akkor az emberek. Szóval ez vagy egy nagy baki a készítők részéről és neked van igazad (szárny ezt sugallja), vagy pedig valami egészen más lesz ez a cliffhanger.

Yooha - 2017. 06. 07. 09:21

Andris: Azt tudjuk, hohy Lucifer mikor került a Földre? Én úgy képzeltem, hogy pár éve. Miért ne lenne farmer?
Mármint ez nem az, amikor a mennyből száműzték, hanem amikor a pokolból szökött el, szerintem.

Krityu - 2017. 06. 07. 18:03

Yooha: Azt egyszer már mutatták, az óceánparton érkeztek meg Mazekinel együtt.

Vicces lenne ha jutalmul kapta volna vissza az apjától amiért ilyen szépen megszabadult az anyjától. :D

Zora - 2017. 06. 07. 19:35

@Krityu: Melyik részben volt, hogy mutatták, hogyan érkezett Maze-zel a Földre?

pansz - 2017. 06. 07. 20:47

most lehet félreértettem, amit írtatok, de a mennyből nem egyből a földre került :D hanem ugye a pokolra küldték, és amikor azt megunta, onnan jött los angelesbe. szóval simán lehet, hogy flashback, csak nem oda, amit gondoltok :D

stiles - 2017. 06. 08. 11:01

az évad eleje nem jött be, aztán valahogy a midfinale előtt kezdtem el élvezni. Lucit, Trixiet meg Chloet nagyon bírom. Amenadiel amilyen balfék, nagy kedvenc lezt, viszont nekem Maze már átcsúszott irtó irritálóba. Az a cliff meg… nekem az egyébként is furcsa finálé mélypontja volt. Nekem abszolút érdektelenre sikerült, már csak azért is, mert tök indokolatlan volt. Kár érte.

Andris - 2017. 06. 09. 00:10

Hát én első sorban csak DarkEagle gondolatát cáfoltam a kommentemmel.

Nekem is rémlik, hogy volt már arról szó, hogy hogy jöttek fel a pokolból, de ez nem biztos.

Én is úgy tudom, hogy egyből a pokolba lett letaszítva nem a Földre.

Én azt is eltudom képzelni, és erre adom a voksomat, hogy ez jelenben játszódik, ott ébredt fel miután leütötték. Már amikor néztem akkor is ez volt az első gondolatom, csak az itteni kommentek gondolkoztattak el, hogy másról van e szó, de énszerintem nem. És számomra ez a cliffhanger és WTF faktor, hogy egyrészt, miért és ki ütötte le/hogy került oda, illetve, hogy lett megint szárnya, mert ugye elégette. Majd kiderül, jó sokat kell még várni sajnos :/

Andris - 2017. 06. 09. 00:13

Egyébként szerintem is vagy Istentől vagy akár az anyjától is visszakaphatta simán a szárnyakat. Oké, hogy csinált neki valahol egy üres vásznat, de azt semmi nem zárja ki, hogy ne tudjon közbeavatkozni onnan az anyja. Sajnálnám ha ennyi lenne Tricia Helfer számára a Lucifer, én bírom. Na azt sem szeretném, hogy ezek után újra megszállja a testet és visszatérjen, de szerintem nem biztos, hogy teljesen kiírták a színésznőt. Vagy nem tudom lehet, hogy igen, nem olvastam utána.

De az is lehet, hogy valami teljesen más okból lett megint szárnya.

luciferko - 2017. 06. 12. 22:08

Több figyelmet. Lucifer elvileg valamilyen gázszerelő (valamilyen szaki, még az elején említik), akárhonnan. Mármint a teste. Nem lehet a sivatagban a múltban, ez a test akkor még nem létezett.
Apróság, de Amadeniel és az a bizonyos kocsmai találkozás amiről szintén foto van egy erős logikai bukfenc. Anya érkezéséből tudható, hogyan szereznek testet, Chloé anyjával nem készülhetett kép a mostani testével, azt csak akkor vehette fel amikor megérkezett Lucifer után, hogy visszavigye.

Thorongil - 2017. 06. 13. 10:13

luciferko
Szerintem Lucifer és Amadeniel nem földi testbe költözött bele, csak Anyu csinálta azt (neki nem volt teste?). A földi testen miért lenne rajta a szárnya Amadenielnek, illetve a heg Lucifernek? Főleg hogy az első évad elején emlékeim szerint Amadeniel nem is tartózkodott folyton a Földön, csak időnként jött… Meg hát az öltözéke se épp hétköznapi földi viselet volt a sorozat elején.

Cave - 2017. 06. 14. 19:01

Lucifer nem egy emberi tesbe költözött be, hanem emberi alakot vett fel. Ezt elé jól megmutatta a dokinéninek a nagy vallomáskor :) Ahogy Maze is teljes valójában van itt, ő Trixinek motatta meg magát Hallowenkor .

Reni - 2017. 06. 15. 15:36

A végén a múltat láthatjuk ahogy a Földre érkezik a Pokolból… Miért dobta volna ide az apja? Értelmetlen. És az anyjának kell emberi test, de Lucifer és Amanadiel angyalok, nekik miért ne lehetne emberi formájuk? Mondjuk kíváncsi vagyok Amanadiel hogy néz ki valójában… Anyuci és Apuci fények, gondolom… De Luci és a testvérei angyalok…

kiflina - 2017. 07. 13. 08:23

Igen, ez nem egy flashback a mennyből kitaszításról, mert a mennyből a pokolba taszíttatott. Akkor már inkább az, amikor a pokolból feljött LA-be.
Lehet, hogy kapunk egy évadot, de legalábbis pár részt arról, hogy milyen volt Lucifer a poklot követően, hogy kezdte élvezni az életet, kötni az alkukat.
Aztán hogy ki ütötte le…ezzel bármit lehet kezdeni. Majd vmikor felébred…az írók fantáziája szárnyalhat.:-)

Kiváncsi Fáncsi - 2017. 07. 23. 22:02

Tegnap kijött egy tralier a következő évadhoz, hááát…

SPOILER

nem tudom, indokolt-e a spoiler figyelmeztetés, de biztos ami biztos :)

ez alapján se nem a múlt, se nem a jövő a sivatagos rész, hanem mintha egy alternativ valóságba csöppenne bele – lehet, anyuci pár másodperc alatt felépített egy párhuzamos univerzumot és átrángatta oda lucit, vagy én nem tudom, mert ennyire zavaros trailert rég láttam, de pont ettől jó :)

Dee - 2017. 08. 03. 01:28

Most fejeztem be a darát. Hát az utóbbi időkben nem volt ilyen sorozat, ami ennyire beszippantott volna. :) A karakterek is jók, a történet, a lazaság, a színészek, egyszerűen 10/10!
Az utolsó részről: nekem valahogy eszembe se jutott, hogy ez egy múltbeli visszatekintő lenne. Hanem azt gondoltam, leütötték, meghalt, de Apuci visszahelyezte a földre, mert egyrészt Anyuci miatt megérdemelte, másrészt tetszett neki, amit művelt a kis kedvenceivel. :) (Értsd, szórakoztatta.)
Most néztem meg a köv. évad trailerét (aki nem látta, esetleg SPOILER!!), ebből nekem úgy tűnik, mintha minden menne onnan tovább, ahol abbahagyták, annyi változással, hogy az érintett emberek emlékeit (amik a természetfeletti dolgokkal kapcsolatosak, illetve Luci és Chloe majdnem összejövetelével) kitörölték. Amolyan tabula rasa módon mindenki folytatja az eddigi kis életét (de jó, hogy Linda is!:)). Kérdés, hogy ebből így mit fognak kihozni!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz