login |

Pilot: I’m Dying Up Here

2017. 06. 11. 21:21 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Egy dráma a stand up komikusok életéről. Vagyis még egy dráma, hiszen ott van a Crashing is a közelmúltból. Ez nem azt jelenti, hogy röhögés nélkül maradunk, csak közben hello darkness my old friend. Ez abban más, hogy nem HBO-s, hanem Showtime-os, a 70-es években játszódik, és egy pillanatra sem kínos.

A történet tényleg röviden összefoglalható: 1973, Los Angeles, egy klub, ahol a fiatal, kitűnni akaró komikusoknak megvan az esélye a nagy dobásra. Akkoriban az egyik legnagyobb dolog volt Johnny Carson talkshow-jába bekerülni, onnantól tiéd volt a világ, és ő bizony ebből a klubból válogatott. Igen, a sorozat a valóságon alapul, bár jó pár dologban azért el is tér tőle.

Az a helyzet, hogy aki odavan a stand-upért, az mindenképp nézzen bele, hiszen itt láthatja (nagyjából), ahogy a stílus megveti a lábát, átalakul Los Angelesben. A szereplők kitaláltak, de az alapok a I’m Dying Up Here: Heartbreak & High Times in Stand-Up Comedy’s Golden Era című könyvből érkeznek melléjük.

Persze nem felhőtlen amúgy a kezdés, mivel egy kicsit túltolják a drámát. Na, nem a mélységét, hanem a klub vezetője tipikusan túlírásnak tűnik, annyira klisésen “hatalmi” és kemény jeleneteket kap. Ellenben amikor a komikusokat láthatjuk egymás között, az egész jól működik.

A másik ami meglepett, hogy a pilot hiába 60 perces, még így is szétvágtak pár jelenetet. Főleg az egyik karakter apja körül rángatták a szereplőket a plot kapcsán a természetesség helyett. Tipikus “egy meg egy az kettő”-felépítés volt, nem pedig szépen összefolyó történet.

Viszont a negatívumokon könnyedén túl tudtam lépni, mivel végig érdekes, és a poénok azok rohadtuk működnek is. Párszor tényleg hangosan lehet rajta röhögni is, miközben humorral gyógyítanak valami mély szomorúságot. Olyan 8/10 a kezdés.

6 hozzászólás Ne habozz!

pody - 2017. 06. 11. 21:39

hat ez valoban inkabb drama, ellenben a Crashing total mas hangulatu es koze sincs dramazashoz. Viszont ez sokkal jobban tetszett

bikkbakk - 2017. 06. 11. 22:10

Amennyire én tudom, Mitzi Shore, a klubtulaj, aki máig futtatja a Comedy Store-t, 100%-ig ilyen figura. Olyan ember mondta, aki ismeri, mert rendszeres fellépő a klubjában.

human - 2017. 06. 12. 01:24

igen, de azért eltértek (loosely based on Mitzi Shore).

bikkbakk - 2017. 06. 12. 08:09

érzésem szerint ennek a kifejezésnek szimplán jogi okai vannak.

totoro - 2017. 08. 03. 10:59

4 rész után egyre jobban tetszik, az év egyik legjobbja nálam.

bruti - 2018. 05. 22. 22:58

Most pótoltam az első évadot, teljesen jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz