login |

Lauren Graham ír?

2017. 06. 12. 16:25 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: könyv,

Sajnos nem rendelték be Lauren Graham pilotját, a Linda From HR-t, de gondolom a színésznő nem fog unatkozni így sem. Lehet, hogy megint ír egy könyvet. Mert már írt kettőt, jutott eszembe, amikor elfekvőben megtaláltam az egyik borítóját a gépemen. Valaki olvasta őket? Érdemes?

A 2013-as Someday, Someday, Maybe meglepetésemre itthon is megjelent Egy nap talán címmel, az emlékiratnak számító tavalyi, a Talking as Fast as I Can: from Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between) is nagyon hamar kijött, a címe Gyorsan elhadarom: A Szívek szállodájától a Szívek szállodájáig, és ami a kettő között történt. (Emlékszem, pár éve pilotszkript is készült előbbiből a CW-ra Unfamous címmel, de nem kapott berendelést.)

A tovább mögött el lehet olvasni mindkettőnek a hivatalos fülszövegét. Mindkettőt a Gabo Kiadó adta ki és 3 490 forint a fogyasztói áruk.

Egy nap talán

Lauren Graham, a Szívek szállodája és a Vásott szülők rajongott sztárja szellemes, elbűvölő, humorosan szívhez szóló bemutatkozó regényt írt egy kezdő színésznőről, aki New Yorkban igyekszik előrelépni a pályáján, miközben ép elméjét is szeretné megőrizni.
Az Egy nap talán reményekről és álmokról szól, arról, hogy milyen fiatalnak lenni a nagyvárosban, s valamire mélységesen, őrülten, elkeseredetten vágyakozni. Arról szól, hogyan talál rá egy fiatal színésznő a szerelemre, hogyan találja meg önmagát, s ami New Yorkban talán mindennél nehezebb: hogyan talál színészi munkát magának.

„Graham tehetséggel ragadja meg, hogy milyen ambiciózus, reménnyel teli fiatalnak lenni New Yorkban.”
CANDACE BUSHNELL

„Lauren Graham stílusa annyira friss és mulatságos, a könyv annyira tele van remek szövegekkel, hogy ez azonnal megragadott, ám hogy éjszaka is fennmaradtam olvasni, az főleg rokonszenves szereplőinek (plusz a telefirkált filofax lapoknak), az ellenállhatatlan romantikus fordulatoknak és az izgalmas cselekménynek köszönhető.”
MEG CABOT

Gyorsan elhadarom: A Szívek szállodájától a Szívek szállodájáig, és ami a kettő között történt

Ebben a kötetben Lauren Graham egy pillanatra megállítja az időt, és végignéz eddigi életén. Hangos nevetésre késztető történeteket mesél a gyerekkoráról, a karrierje beindításának időszakáról és arról, amikor évekkel később a Vásott szülők forgatásán a lakókocsijában ülve feltette magának a kérdést: „Te most… ööö… befutottál?” Őszintén beszél arról is, milyen szinglinek lenni Hollywoodban („Már vadidegenek is aggódtak értem, olyan sokáig voltam szingli.”), arról, amikor egy alkalommal meghallgatáson vett részt a feneke, valamint arról is, milyen volt zsűritagnak lenni A kifutóban („Mintha csak divatalapú rövidzárlatot kaptam volna.”). Visszaemlékszik, milyen élmény volt, amikor megkapta a pergő nyelvű Lorelai Gilmore szerepét, valamint milyen érzés volt kilenc évvel később újra felvenni a szerepet, és mit jelentett neki mindez.

A könyvet fotók és a Szívek szállodája: Egy év az életben forgatása közben Graham által vezetett napló részletei színesítik. Olyan, mint egy kellemes, otthon töltött este, amikor mindent alaposan kibeszélünk a legjobb barátunkkal, nevetünk, történeteket mesélünk, és persze mindent gyorsan elhadarunk.

Lauren Graham színész, író és producer. Legismertebb szerepeit a kritikusok által is elismert Szívek szállodájában és Vásott szülőkben alakította. Ő írta a New York Times listavezető regényét, az Egy nap talánt. Játszik a Broadwayn, és olyan filmekben szerepelt, mint a Tapló Télapó, a Férjhez mész, mert azt mondtam és a Max. A Barnard Főiskolán BA-diplomát szerzett angolból, és a Déli Metodista Egyetemen MFA-végzettséget színjátszásból. New Yorkban és Los Angelesben él.

10 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2017. 06. 12. 16:37

Köszönöm. Ezek most felkeltették az érdeklődésem :)

Tibi - 2017. 06. 12. 16:58

Nem csak könyvet ír, hanem forgatókönyvet is :)

Jennifer E. Smith Windfall könyvéből készül film, Graham dolgozik a forgatókönyvön.

Henry - 2017. 06. 12. 17:19

Én olvastam a “Gyorsan elhadarom” című könyvét,és nagyon jó,átjön a jópofa stílusa, sok benne a poén. Szerintem főleg Gilmore girls rajongóknak ajánlott, leginkább arról ír,így jó ismerni hozzá a sorozatot. Azért az életét is megismerhetjük egy kicsit. (Talán abba jobban belemélyedhetett volna.)

winnie - 2017. 06. 12. 17:21

Tibi: hátha ebből el is készül a film és nem vész el a development hellbe – így, produkciós céggel nagyobb az esélye. a sorozata kifejezetten érdekelt volna.

napocskin - 2017. 06. 12. 18:24

Én pont most fejeztem be a Gyorsan elhadarom-ot (hangoskönyvben, a szerző felolvasásában, ami azért szerintem dobott az élményen), és pontosan olyan, amilyen Lauren Graham. Kedves, vicces, nem árul el túl sokat, de elég érdekes ahhoz, hogy végigolvassa az ember. Valószínűleg magyar fordításban egy kellemes nyári délutáni olvasmány.

Balumedve - 2017. 06. 12. 18:48

Valaki tudja honnan indult ez a poén, hogy aki Linda, az az emberi erőforrásoknál dolgozik, aki pedig ott dolgozik az mind Linda?

fireblade "pistike" - 2017. 06. 12. 19:22

bocs ha kicsit off..de a Gilmore folytatásról semmi hír? pletyka?

monti - 2017. 06. 12. 21:20

fireblade “pistike”

tervezik de pont lauren nem akarja

winnie - 2017. 06. 12. 21:42

pont arról volt szó, hogy a hivatalos álláspont kábé mindenki részéről a “miért ne?”. majd ha a netflix úgy gondolja, akkor aktuális lesz, addig mást nem fognak mondani, nem is lenne értelme. amíg nincs konkrétum, addig a színésznek nem kell nem akarnia, hiszen nincs mit.

egyébként mindent le szoktunk írni a hírekben, ha felmerül, de érdemes konkrétumokat előkapni amellett, hogy egyelőre nem aktuális, hiszen a készítőnek van két másik sorozata, amin dolgozhat, ráadásul az amazon két évadra rendelte be a marvelous mrs. maiselt.

szóval forrással márciusban például ezt mondta graham via the hollywood reporter: “”Would I do it on Netflix again? Sure.”

innen:

In terms of making future installments of the revival, Graham said that she is open to it, but feels that it would be important to ensure a return would be something pleasing for viewers.

“I will never have a happier day at work as I had over the years on this show or is something that is a fit. … It’s a person that I love and in a world that I believe in, with language that I’m thrilled by,” Graham explained to the audience. “Would I do it on Netflix again? Sure, but there are people that have better objectivity than I with saying what is best for the show. You could never please everybody. … We would just want to make sure it could be pleasing.”

Enci - 2017. 06. 13. 09:08

Én mind a kettőt olvastam. Az első az egy egyszerű 90-es években játszódó YA regény, aminek a megírásában valószínűleg nagyon sokat merített Lauren Graham a saját emlékeiből, de nem önéletrajzi regény, a második pedig legfőképpen a Gilmore Girlsről szól, és arról az élményről, hogy milyen volt az első és a második menet, de közben beszél másik projektjeiről is, valamint néhány személyes anekdotát is megoszt. Én az önéletrajzi kötetét hangos könyvön, az ő felolvasásában olvastam el, és akit érdekel és van egy viszonylag jó angolja, annak nagyon erősen ajánlom, hogy a hangoskönyvet válassza, mert Lauren Graham előadása nagyon sokat dob szerintem a könyvön.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz