login |

Pilot: Claws

2017. 06. 12. 21:40 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ezt a sorozatot nem értem. Mondjuk idézőjelben mondtam az előbbit, de eléggé furcsa keverékkel támad a nézőkre, ami gondolom odakinn jobban fog lecsapódni, mint esetleg itthon.

A történet középpontjában egy kozmetikaszalon van, ahol csak körmökkel foglalkoznak – innen a cím persze. Még ne kapcsold ki az agyad, mert az itt dolgozó csajoknak van egy extra elfoglaltsága is, egy illegális dolgokat végző klinikán is besegítenek a pénzmosásban és a hely fenntartásában.

Az előbbiek azt eredményezik, hogy a tipikus fekete csajos kezdés (tényleg érdemes az első 5 percbe belenézni), amiben sok heey giiirl! és hasonló hangzik el után villámgyorsan találkozunk az alvilággal is. Mellesleg ezen a szálon Dean Norris kavarja, amit kell, de egy másik szerepben például a Lost-os Harold Perrineau is feltűnik.

Viszont ez a keverék nagyon furcsa, és igazából számomra nem is működött. A teljesen indie filmes hangulatú, tipikus jelenetek, a dramedy mellett a bűnözés nagyon furcsa. Arról ne is beszéljünk, hogy a komoly, akciódúsabb részeket mintha valami amatőr rendezte volna. Tényleg, inkább egy komédia-rendező próbálhat így keménykedni, rossz volt nézni. A legdurvább, amikor a hely vezetője kicsit összetűz az oroszokkal.

Azt azért el kell ismernem, hogy a TNT tényleg igyekszik megújulni, és nem csak a levegőbe beszél. Nyilván nem fogom nézni a sorozatot, de még így is inkább ezerszer inkább egy ilyen pilotot próbálok be, mint valami öltönyös érzetű országost. Persze ott is szoktak pozitív meglepetések lenni, de az érdekesebb próbálkozások között azért többször fordul elő ilyesmi.

Nyilván érdekességként így 50 percben elég volt a Claws, szóval nem akarom felmenteni a hibákat az igyekezet miatt, de kicsit erősebb vízióval ebből valami jobb is kisülhetett volna, valamennyire ott volt benne a lehetőség. Sajnos nem éltek vele a pilotban.

Olyan 6/10, és egyelőre nem is tudnám tiszta szívvel ajánlani, mert szerintem inkább mással érdemes próbálkozni, de azért hátha bejön valakinek. Viszont aki ráér és kíváncsi valami különlegességre, az nyugodtan nézzen bele, mert ilyen koktélt ritkán szolgálnak fel.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 06. 12. 21:56

pedig ettől sokat várok, és egyelőre viszonyalg jó kritikákat látni (nem olvastam őket, csak végköveztetéseket látom), szóval nem örülök, de tippre ez inkább amúgy is nekem jöhetne be. szóval, ha jobbnak ítélem meg, akkor lehet, hogy én is írok egyet róla. de ha nem…

boyinmotion - 2017. 06. 12. 23:15

én nagyon próbáltam szeretni a színészek miatt, de a falat kapartam a rész végére. fura, hogy míg más sorozatokban tök jól működött mindenki, ebben az ötven percben senki nem tudott megbirkózni a karakterével, szörnyen kínos volt nézni a legtöbb jelenetet. nagyon sajnálom… de még ennek ellenére is vissza fogok térni az 1×02-re, mert kb fél éve eldöntöttem, hogy szeretni fogom ezt a sorozatot, szóval még egy esélyt mindenképpen kap.

Réta - 2020. 03. 27. 03:13

Nagyon jó kis sorozat, kár hogy nem adtak neki többen esélyt. Nekem olyan Breaking Bad feelingem van tőle, hiszen hősnőnk csak boldogulni szeretne az életben, de persze egyre nagyobb bajba kerül. Az is tetszik, hogy sok etnikum szerepet kap és nem csak díszletnek van benne egy-egy fekete karakter. Nőként nekem a ruhák, hajak és körmök is nagyon bejönnek, de annak ellenére, hogy egy szépségszalonból indul a sztori, nem ez a fő téma benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz