login |

Hírkedd – Luther 5. évad! Sick Note 2. évad!

2017. 06. 13. 09:10 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: The Originals – A sötétség kora 3. évad
 • Premier: Fearless S1, The Voice Kids UK S1, American Ninja Warrior S9, So You Think You Can Dance S14, Jill & Jessa: Counting On S5, Murder Calls S2, The Putin Interviews S1, Superhuman S1, Spartan: Ultimate Challenge S2, Love Island Aftersun S1 + Finálé: Angie Tribeca S3 + The Loch címen elindult a Loch Ness a tévében is
 • Magyar premier – HBO: 07.24 Bizonytalan (Insecure) 2. évad
 • Magyar premier – HBO: 07.24 Nagypályások (Ballers) 3. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Supergirl
 • A BBC America berendelte a Luther 5. évadját, amit 4 részes lesz és a BBC-vel közösen készítik el.
 • A Sky Atlantic berendelte a Sick Note 2. évadját, még premier előtt. A sorozatról itt írtunk, Nick Frost, Rupert Grint és Don Johnson a főszereplők, és a 2. évadhoz Lindsay Lohan is csatlakozik.
 • Új sorozat: M.A.D. – Viaplay, dán, készítő: Ulrik Bolt Jørgensen és Michael Soussan, hidegháborús politikai thriller. A ‘Mutually Assured Destruction’ kifejezés arra utal, hogy az atomhatalmak közti konfliktus nem háborúhoz vezetne, hanem mindkét fél oldalán végbe menő pusztításhoz, amiből a világ többi része sem maradna ki. A sorozat a nemzetközi politikai színtér kulisszái mögé pillant be és valós eseményeken alapul. Minden évad átlagemberekre koncentrálna, akikből kivételes kémek lesznek, mindezt két új ENSZ-munkás szemén keresztül, akik egymás tudtán kívül egymás után kémkednek. Az 1. évad középpontjában az 56-os magyar forradalom lenne, valamint a dán Paul (Povl) Bang-Jensen, aki feltárta, hogy az ENSZ elhallgatott egy sor szovjet atrocitást Magyarországról.
 • A The Purge-sorozat a USA-en és a Syfy-on kerülne bemutatásra, kábé akkor, amikor jövőre a negyedik film megérkezik a mozikba.
 • A The X-Files 11. évadjában is lesznek a mitológiával kapcsolatos epizódok, de az epizodikus sztorik is maradnak természetesen.
 • A Game of Thrones 8. évad lehet, hogy csak 2019-ben kerül képernyőre. Nagyjából másfél éves készítési időszak lesz írással és forgatással együtt, hiszen még azt sem tudni, hogy milyen időjárási körülmények között kell majd forgatni, ergó az időpontját sem tudják a munkálatoknak. A készítők most, illetve amikor végeznek nyár végén a vágással, akkor kezdenek majd neki a forgatókönyv-írásnak.
 • Nem értek az Apple Music-hoz, de az, hogy a Carpool Karaoke: The Series csak havi 10 dollár ellenében lesz nézhető, gondolom, arra utal, hogy ez egyébként is a szolgáltatás ára. Mármint Amerikában.
 • A BBC-s Our Girl 3. évadja 12 részből és három külön küldetésből fog állni.
 • A Young & Hungry 5. szezonja csak 2018-ban folytatódik a Freeform-on.
 • Robin Wright Penn (Claire) beszél a House of Cards S5 fináléjáról.
 • Emily Andras, a Wynonna Earp készítője beszél a premierben történekről (ez meg egy évadnyitó előtti interjú)
 • Graeme Manson, az Orphan Black egyik készítője beszél az évadnyitóról.
 • A CW-s Whose Line Is It Anyway mostani részében Jeff Davis és Candice Patton mutatta meg, hogy tud improvzálni.
 • Interjú: Brian Yorkey (a 13 Reasons Why készítője), Hank Azaria (Brockmire – Brockmire), Kor Adana (a Mr. Robot írója és technikai tanácsadója), Mark Steger (Demigorgon – Stranger Things), Medalion Rahimi (Isabella – Still Star-Crossed), J. Smith-Cameron (Janet – Rectify),
 • Diana Hopper (Denise) állandó szereplővé lép elő a Goliath 2. évadjára.
 • A Dice 2. évadjának vendégszereplői: David Arquette, Andy Daly, Patrick Fischler, Billy Gardell, Mary Holland, Michael Imperioli, Ron Livingston, Laraine Newman, Tony Orlando, Mickey Rourke, Teller, Mike Starr, James Woods
 • Új sorozat: Come Home – BBC, 3 rész, angol, készítő: Danny Brocklehurst, Észak-Írországban játszódó érzelmes családi dráma egy anyáról, aki hirtelen ott hagyja férjét és gyerekeit, hogy kiteljesedhessen.
 • Pilotszkript: Accident Park – Crackle, készítő: Pete Marquis és Jamie T. McCellan, komikus dráma egy szerethető, de cseppet sem ambiciózus férfiról, aki egy bírósági megegyezés keretében kapott pénzösszegből egy hírhedt helyi vidámparkot vásárol meg, ahol ő is megsérült. A fickó rájön, hogy segítségre van szüksége az üzletvitelben, és megszerzi magának középiskolából ismert haverját, aki nemrég költözött haza anyjához, miután csúnyán összeomlott Wall Street-es pénzügyi melója közben.
 • Készítői szerződés: Aaron Korsh – Universal Cable Productions (2 év), Julie Anne Robinson – Universal TV (2 év),
 • A napokban ért véget a Channel 4 érdekes koncepciójú sorozata, a The Trial: A Murder in the Family, amiben valódi emberek ítélkeztek esküdtként egy kamu, színészek által eljátszott tárgyaláson. Ez már-már fikciós sorozatként is felfogható volt.
 • A TNT berendelte a Michael Moore Live from the Apocalypse című nem fikciós sorozatot az ismert dokufilmes, Michael Moore készítésében. A tervek szerint a filmes sok mindenről lebbenti fel a leplet, a washington-i politikától kezdve a Wall Street-es machinációkig. Mindezt újságírókkal, átverő művészekkel és bátor átlagemberekkel.

22 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2017. 06. 13. 09:35

Hát, a Luthernél nagyot kell gurítaniuk, hogy a rajongóknak visszatérjen a kedve. A 4. évad vérszegény volt, Alice hiánya meg csak rontott rajta… Bizonyosan belenézek az 5. évadba is (Idris Elba nálam a “telefonkönyvet is felolvashatná” kategória), de azért van némi fenntartásom :)

Snoopyzit30 - 2017. 06. 13. 09:43

“Idris Elba nálam a “telefonkönyvet is felolvashatná” kategória”

A Guerrillát inkább ne nézd meg, mert abban iszonyatosan vérszegény (bár az a sorozat nem miatt szar).

A Luther 4. évada már nekem sem tetszett annyira, de ha lesz 5. évad én nézni fogom. 4 részt megér bármilyen sztori lesz.

Ancsa - 2017. 06. 13. 09:49

@Snoopyzit30: pont miatta akartam megnézni a Guerrillát, de annyira sok negatívumot olvastam, hogy hagytam a fenébe. Sajnálnám az egy órát, amit a pilot elvesz :)

verogirl - 2017. 06. 13. 10:18

nem tudom mekkora hír, gondolom főleg a reality fanokat értint, h leállították a bachelor in paradise forgatását, kiadtak valami nyilatkozatot is azt hiszem

Szula 25 - 2017. 06. 13. 10:24

Ma olvastam hogy tervezik az Alias feltámasztása is, ezt Josh Appelbaum az egyik producer hintette el az austini ATX tévés fesztiválon egy panelbeszélgetésben. Már J:J: Abramsszel is beszéltek róla és csak egy jó alapötletre várnak.

Gondolom ezt Winnie majd jjobban kifejti valamelyik nap a híreknél. :)

Ubul - 2017. 06. 13. 10:33

Luther 5. évad várható volt, 4. évad előtt is azt mondták hogy hát “vége”, utána jött a 4.,aztán ott is “vége” (tudom, hivatalosan nem kapott kaszát, Elba szabadidejétől is függött), de a 4. évad is úgy ért véget, hogy nem ártana lezárni már egy utolsó évaddal. Persze ha van még ebben a sorozatban kraft, simán nézem, és Rose Leslie is jöhetne bele.

winnie - 2017. 06. 13. 10:39

Szula 25: most még elmaradt híreket pótoltam, de nem tervezik igazából, csak mivel feltették nekik a kérdést, és nem mondtak nemet, ezért meg tudta futni a hír a sajtót.

végülis annyit valóban mondtak, hogy “tök jó lenne”, és hogy abramsnek is említették (hogy tök jó lenne), de ez szerintem nem jelent sokat, főleg a “már csak sztori kell” toldalék miatt, ami jelzi a komolyságot. más kérdés, hogy manapság, ahol felmerült a dolog, az idővel realizálódott is, szóval én is majd írok róla:)

Sirocco06 - 2017. 06. 13. 11:26

GoT 8. évadját már rég elkezdték írni. Tavasszal SXSW 2017 GoT Panelen beszéltek is a 8.évad írásáról.

http://variety.com/2017/tv/news/game-of-thrones-sxsw-panel-2017-highlights-1202007386/

winnie - 2017. 06. 13. 11:40

Sirocco06: én csak azt tudom mondani, amit máshol nyilatkoznak. ld:

“They have to write the episodes and figure out the production schedule. We’ll have a better sense of that once they get further into the writing.”

elkezdték írni, de nem a forgatókönyveket. a te linkeden (ami nem tűnik réginek, inkább nemrégnek:) azt írják, hogy, hogy outline-okat írtak, illetve, elmondják, hogy zajlik a folyamat, hogy felosztják az írást – szkriptekről nincs szó.

az írói folyamatba természetesen az írószobázás, a szezonok megtervezése, táblázás, outline-októl kezdve sok minden beletartozik – ők mostanság egyébként sem nagyon írhatnak a vágás és az utómunka miatt, szóval ha azzal végeznek (ami még elég hosszú idő), csak akkor fogják (elvileg) komolyabban belevetni magukat a részeikbe, a forgatókönyvek konkrét írásába. (ez utóbbi egyébként a leggyorsabb, a legtöbb idő az írószobás puzzle-lel megy el, de persze a got esetében az írószoba sem klasszikus írószoba, hiszen nem akkora az írógárda.)

Szula 25 - 2017. 06. 13. 11:41

Winnie: Na ja mostanában elég sok hír csak felröppent a feltámasztásokkal kapcsolatban, de aztán mégis csak lett belőlük valami. :)
Mondjuk nálam ez az a sorozat amit évek óta halogatok hogy megnézzek, valahogy nem fért be az időmbe, de most úgy tűnik végre tudom pótolni mert utol értem magam a nézett sorozataimmal. Úgyhogy én arról még nyilatkozni nem tudok hogy nézném e HA jönne a folytatás. :)

winnie - 2017. 06. 13. 11:55

ubul: ez azért nem az íróktól függ, hanem a csatornától. hiába akarna neil cross vagy idris elba folytatást, ha nincs pénz. de tippre, azért most sem fogják lezárni, hogy valamikor folytatni lehessen, ha lesz rá igény.

Tyberius06 - 2017. 06. 13. 12:44

A mostanában visszahozott sorozatokból a 24, Heroes, Prison Break megvolt, és mindegyik esetében bár ne tették volna, legalábbis ne így. Gyenge sztori, önismétlés, pedig az ötlet nem rossz.
Szóval az Aliast hagyják csak békén. Az megkapta a lezárást, akármennyire is alig szerepelt Garner az utolsó évadban, amitől már nem volt az igazi.

winnie - 2017. 06. 13. 13:28

Tyberius06: a 24 nem felélesztés, hanem spinoff, az teljesen más sorozat. a többi folytatás, de el kell fogadni, hogy nem csak neked készülnek a sorozatok, hanem azoknak is, akik 10/10-ezik őket:)

de míg ezek engem sem indítottak be (és a twin peaks meg az x-akták sem), ott vannak azok, amik azért kaptak jó reakciókat, mint mondjuk a the comeback, a gilmore girls, az arrested development, vagy a szerintem pocsék fuller house. tippre a will & grace vagy a roseanne sem fog nagyon nekem bejönni, de lesznek bőven rajongói.

Sirocco06 - 2017. 06. 13. 14:16

Winnie: GoT írása eddig úgy zajlott egy évvel megelőzte a showt. Amikor forgatták az adott évadot akkor írták a következő évadot. Így tudtak több időt adni pre-production folyamatnak ami a GoT estében sokkal több időt kíván mint egy normál sorozatnál. A 6.évadnál 3 különböző csapat forgatott egyszerre 5 országban. Ez nem kis szervezést igényel.

Tippre amúgy az írással sztem nagyjából már készen lehetnek. A csúszás oka sztem “production schedule” lesz. A 8. évad valószínűleg minden idők legnagyobb TV projekt lesz ami már egy Blockbuster film szintű pre-production folyamatot igényel. És még bekavar az időjárás faktor is. Az évad nagy részét esélyes hogy télen forgatják.

Azért is lenne meglepő ha csak most kezdenék az írást mert már több szereplő utalt rá hogy szeptemberben kezdik a forgatást úgy mint ahogy a 7.évadnál tették.

winnie - 2017. 06. 13. 14:40

Sirocco06: előrebocsátom, hogy nyilván többet tudsz róla, mert nagyon minimálisan folytam bele, inkább csak általánosságokat tudok dobálni. viszont:

“Azért is lenne meglepő ha csak most kezdenék az írást mert már több szereplő utalt rá hogy szeptemberben kezdik a forgatást úgy mint ahogy a 7.évadnál tették.”

az akkor simán belefér.

de ezt írtam én is, hogy az írás az nem egyenlő a forgatókönyv írásával. az írást korán kezdik, az egy nagyon hosszú folyamat, az az, amit más munka közben is lehet csinálni – a forgatókönyv megírása viszont nem sok idő (hiszen addigra már kész vannak a segéd dokumentumok, amik sokszor fele, háromnegyed olyan hosszúak, mint a szkriptek), ha szeptemberben akarnak forgatni, akkor azt bőven elég nyáron elkezdeni szkriptelni, főleg, hogy nem minden részt ugyanazok írnak, ergó lehet párhuzamosan is dolgozni, más kérdés, hogy később összefésülni kell. de a got nem úgy készül, mint mondjuk egy országos dráma. ráadásul hat rész szkriptjét pláne nem nagy művészet megírni.

ha adsz idézetet vagy linket, akkor bármit elhiszek – ezért linkeltem én is, hogy az hbo-főnök szerint még nem kezdődött el a forgatókönyvek írása – neki muszáj hinnem. de ha például egy showrunner heavy sorozatról van szó (vagyis a showrunner a forgatásokon is ott van), akkor egy rész forgatása közben nem fog írni, kivéve persze, ha váltják egymást.

winnie - 2017. 06. 13. 14:42

egyébként azért sem lehetne mondjuk egy évvel korábban szkriptet írni, mert a 7. évados részek most állnak össze, most zajlik az utómunka, ami alatt főleg a vágást érte, még senki nem tudja, hogy mi kerül be a részekbe és mi marad ki belőlük, vagyis szkriptet a logika alapján felelőtlenség lenne írni ennek a fényében.

winnie - 2017. 06. 13. 14:47

http://collider.com/game-of-thrones-how-a-season-is-written-bryan-cogman/

itt van egyébként a régi, cogman-féle leírás arról, hogy készül a szezon, itt is tetten érhető, hogy az írást és a szkriptek írását el kell különíteni. előbbi, az ötletelés valóban megy a produkció alatt, de a szkriptezés akkor még messze vana kezdéstől.

Sirocco06 - 2017. 06. 13. 15:32

winnie: Én az írást meg meg szkript írást nem vettem külön. Én egybe néztem a folyamatot. Szkriptezés terén valószínűleg igazad van, ennyire nem ismerem az írás egyes részleteit.

Most hirtelen csak a szeptemberi forgatásról tudok linkelni.
http://watchersonthewall.com/liam-cunningham-sheds-light-season-8-plans/

Silver-sama - 2017. 06. 13. 16:34

“akikből kivételes kémek lesz” *lesznek

“Az 1. évad középpontjában az 56-os magyar forradalom lenne” Királyság!

LaCRossE - 2017. 06. 13. 19:58
JcGross - 2017. 06. 14. 22:49

Csak nekem tetszett a Luther 4. évada? Nem volt a legerősebb évada a sorozatnak, de szerintem még így is a sorozatok körében magas szinten van. Egyébként velem nem nagyon tudták elhitetni, hogy Alice tényleg meghalt, nem lepődnék meg túlságosan egy esetleges feltámasztáson.

winnie - 2017. 06. 15. 06:31

nem hiszem, itt vannak a többiek véleményei: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/03/23/luther-4-evad-irta-bush84/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz