login |

Pilot: Ackley Bridge

2017. 06. 13. 19:30 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Akármit is sugallt a trailer, ez baromira nem az új Skins. Ettől még az Ackley Bridge érdekes sorozat a tinikről, de mindenképp tisztázni kellett az alapokat rögtön itt az elején, főleg, hogy az angol E4 csatornára érkezett ez is.

A történet az Ackley Bridge nevű iskolában játszódik, ami így a neve alapján igyekszik a közösségeket jobban összekötni. Ezt úgy teszi, hogy egy fehér és egy muszlim iskolát vegyítenek benne, így muszáj a diákoknak más kultúrákkal is találkozniuk. Persze a jelenség elfogadását megkívánó gondolkodás tizenévesek számára eléggé távolinak tetszik.

Ha az nem lenne elég, hogy a konfliktusok jelentős része a kultúrák találkozásából adódik, még tipikus tini témákat is kapunk, csak éppen kis csavarral. Most nem a menő csoporthoz való tartozás miatt utasítja el a kicsit ciki barátját a lány, hanem mert a vallásabeliek elismerésére vágyik. A recept ugyanaz, mint eddig, csak a hozzávalókkal variáltak kicsit.

Gondolom az eddigiekből lejön, hogy az Ackley Bridge komolyabb társadalmi kérdésekkel akar foglalkozni. Nem csak a rasszizmushoz nyúl így, hanem esetleg segíthet a nehéz családból származóknak is elfogadni a helyzetét. Mindemellett bemutatja, hogy a tisztán PC-gondolatoknak a gyakorlatban sok akadállyal kell szembenéznie.

Viszont a fontosabb, nem is annyira szájba rágott üzenethez az kéne, hogy elérje a célközönségét, ami szerintem nem sikerül a pilotnak. Egyszerűen a fiatal szereplők, a díszletek és a helyzetek túl sterilek benne. Ismét csak azt tudom mondani, hogy nem gördül előre igazán a sorozat, inkább csak mondvacsinált konfliktusokba rángatja bele a karaktereit.

A hibák egy része a pilotbetegség számlájára is írható, hiszen annyi mindent akarnak felvezetni benne (a diákok mellett még a tanári kart is), hogy nincs is ideje jobb kidolgozással nyúlni az előhozott problémákhoz. Viszont így csak egy 6/10-est tudok adni a kezdésre.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 09. 28. 11:34

Most nézem az utolsó részt… nem rossz ez, de túl sok dologgal foglalkoznak, túl felületesen, klisék klisékre dobálásával. Elég sok a meh szereplő, főleg a felnőttek között és sajnos ők is legalább annyira előtérben vannak, mint a fiatalok. Egy hat részes második évadon még elgondolkodnék, de a 12 már elriaszt, így lehet, hogy ki fogom hagyni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz