login |

MasterChef Junior: az 5. évad

2017. 06. 14. 19:15 - Írta: Casey Novak

5 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika, reality,

Á, ez szuper évad volt, ajánlom mindenkinek, megkockáztatom, hogy szórakoztatóbb, mint a felnőtt MasterChef, és a cukifaktor utolérhetetlen.

Így öt év után is úgy nézek ezekre a gyerekekre, mintha marslakók lennének, hihetetlen, mit művelnek ilyen fiatalon. És ahogy a zsűri is többször kiemelte: egyre erősebb a mezőny, nem ritkán a felnőtteket is leköröző tehetségek mérik össze tudásukat a MasterChef Juniorban.

De nem csak a főzőtudományuk, hanem a személyiségük miatt is különlegesek a kölkök, komolyan mondom, némelyik olyan, mint egy jól megírt sitcom karakter. Persze a válogatókon figyelik az ilyesmit is, nem csak a kajákat, de nem semmi, amilyen arcokat itt összeszedtek. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

De komolyan, többször hangosan felnevettem a gyerekek dumáján. Így legalább tényleg van humor a műsorban, mert a készítők szerint csak az vicces, ha Ramsay és Christina látványosan hülyét csinál magából.

Mindig olyan jó látni, hogy ezek a fiatalok még őszintén örülnek a másik sikerének, segítenek egymásnak, és nyoma sincs áskálódásnak, vitának. Imádnivalók. És a kiesések, ó istenem. Akármilyen „gonosz” a vendég zsűritag, akármilyen rezignált a néző, ha a gyerek sír, sírsz. Slussz.

Apropó vendégek. Több neves séf mellett felbukkantak sorozatszínészek is. Például itt volt Mayim Bialik is, de a pálmát egyértelműen Julie Bowen vitte, akiről nem tudtam eldönteni, hogy a Modern Family-beli karakterét hozta-e, vagy ott játssza saját magát, mindenesetre nyerítettem a beszólásain és az arckifejezésein.

Beugrottak Muppeték is, a gyerekek biztos örültek nekik (bár nem látszott rajtuk), én soha nem értettem, hogy mi a jó bennük, és le is húzták rendesen az epizódot, nagyon nyögvenyelősre sikeredett.

Az egész évadban ezen a pici negatívumon kívül, ami zavaró volt, mindig és újra, az a borzasztóan hatásvadász vágás. De persze ez nem csak a MCJ-ra jellemző, és egy idő után kimondottan vicces is tud lenni, ha az ember lazán fogja fel. Komolyan, már striguláztam a drámai szüneteket és a horrorbalesetnek álcázott semmiségeket.

A kaják hihetetlenek, a srácok zsenialitása még hihetetlenebb, és tényleg egyre jobbak. Bármit dobnak eléjük, veszik az akadályt. (Poén volt magyar szemmel, mikor csirkeláb és belsőségek kerültek elő a fedő alól, és egy számomra közepesen unalmas vasárnapi ebéd kellékeitől a gyerekek sikítófrászt kaptak.)

Olyan szoros volt a mező, hogy az utolsó pillanatig nem tudtam eldönteni, hogy kinek is szurkoljak. Justise és Cydney nagy kedvenceim voltak, de tényleg mind olyan jópofák és ügyesek, Shane the Train egyenesen legenda, á, nem lehet választani. Szerencsére annyira fiatalok, hogy nem egy esetleges utolsó esélyt kaptak a műsortól, mint általában a felnőttek, biztosan jó néhányukkal találkozunk még kulináris berkekben.

Szóval minden elismerést megérdemel a szezon. Ja, és még annyi, hogy az 5×12 egy különleges visszatekintő rész volt a korábbi évek szereplőivel, meg persze rontott jelenetekkel, beszólásokkal, minden jóval.

5 hozzászólás Ne habozz!

Fragohol1C - 2017. 06. 15. 08:24

Az ausztrál MC-re vagyok most ráakadva, el is felejtettem az amcsi verziót, de csekkolom majd, ha már ilyen jókat írsz róla :D

A felnőtteké is most kezdődött nemrég azt hiszem.

dragon1986 - 2017. 06. 15. 08:31

Engem a dupla kiesés zavar a legjobban. Es 10x a fejemre öntök vagy arca kapok tortát vagy pitét már rohadt uncsi.

Fragohol1C

Van MC Australia kibeszelo oldalt megtalalod. :)

Casey Novak - 2017. 06. 15. 08:59

“Engem a dupla kiesés zavar a legjobban”

Gondolom azért pörgetik, mert a gyerekeknek túl hosszú lenne az idő, főleg benntlakással.

Az arcbapitét nézni tényleg elég egyszer is, de a kölyköknek mekkora buli lehet már? :) És általában nehezebb, esetleg pszichésen is megterhelő feladatok után kapják az ilyesmit “jutalmul”. Egyszer én is kipróbálnám.

winnie - 2017. 06. 15. 12:27

én továbbra sem akarok síró gyereket nézni…:(

de mint írtam casey-nek, mivel oona yaffe volt most a sleepy hollow-ban az egyik új állandó szereplő, lehet, hogy az ő részeit a korábbi évadból vissza fogom nézni, mert jófej gyereknek tűnt:)

Casey Novak - 2017. 06. 15. 13:55

Neeem sokáig sírnak, egyből megvígsztalják őket :’) :D

Amúgy az első szezonbeli Troy Glass is színészkedik alkalmanként, meg a React sorozatokban is vot jútyúbon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz