login |

Angie Tribeca: vége a 3. évadnak

2017. 06. 15. 19:51 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– Where the hell is Tribeca?
– She’s driving back from her story line,

Az írók számára az a jó ebben sorozatban, hogy nem kell poénokat kihúzni a szkriptből. Ha valami nem működik, akkor jön helyette elég hamar három másik – a Csupasz pisztolyokból sem emlékszünk a besült viccekre, csak a jókra. És az Angie Tribeca harmadik évadjában is voltak remek poénok.

Oké, azt aláírom, hogy a szójátékos, kétértelmű dolgokból egyre kevesebb van, ilyen szinten érthető, ha fogynak az ötletek, reciklálni pedig nem akarnak, de cserébe elkezdtek más típusú humort is csepegtetni, például egyre komolyabban beszélnek ki nekünk a karakterek, ráadásul egyre inkább próbálják a karakterekben rejlő humort kiaknázni saját sztoriszálakkal.

I haven’t seen you since you put me away for art theft in season one, episode three.

A saját sztorik a 3. évadban a hadnagynál szerintem elég jól működtek, Scholls esetében már kevésbé, viszont Angie és Geils szála részemről inkább kukázandó volt – mármint nem a kapcsolatukra gondolok, hanem a hadnagyságra és apura. (Dr. Edelweiss pedig szipp, a kezdeti feltűnések után eltűnt…)

Az epizodikus sztorik szokás szerint jópofák voltak (főleg, amikor “spinoffozott” a sorozat), még csavarokat is beléjük tudtak csempészni, de az átívelés most nem sikerült annyira erősre, csak egy szimpla epizodikus bűnügyet húztak széjjel, magasabb téttel. Sem a nagy imádat, sem a nemezisség nem működött annyira, ráadásul középtájt el is tűnt egy kicsit (ezt ők is érezték, írtak Sniglett-nek egy “emlékeztek még?”-dumát), hogy a végére beerősítsen, de már a vicces csavar sem hozta meg a megváltást a sztorinak.

Everyone who has ever exchanged fluids with Curtis is exchanging fluids with everyone he has ever exchanged fluids with!

Az erősebb kezdés után kicsit visszaesett összességében a színvonal, és már nem olyan, mint az első szezonban, de ettől még az Angie Tribeca nálam marad a nézősök között. Kellemes marhulás, tele van idétlen poénokkal (Hoffman hadnagy, FTW!), és a vendégszereplők továbbra is marha jók, szóval bőven van miért nézni.

I mean, is it really the end of the world if it’s the end of the world?

Ja, és ha betalálnak, akkor nagyon betalálnak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz