login |

Pilot: Blood Drive

2017. 06. 15. 21:30 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– These cars run on human blood?
– Bingo.

Ez az a sorozat, aminek már az egysoros leírásában is minden benne van. Tényleg, a stílus és nagyjából a kidolgozás is levonható az alapok ismerete után.

A Blood Drive egy olyan jövőbeli, többnapos autóversenyről szól, ahol a kocsik vérrel mennek benzin helyett, mivel utóbbi hiánycikk, ahogy a víz is, amiért komoly harcok folynak. Tenni kellett volna a globális felmelegedés ellen, társadalomkritika ebben a Grindhouse-sorozatban?

Hands up, turn around, drop the leg!

Mivel a pilótáknak kell felhajtani az áldozatokat, így természetesen megizzadtak az írók, hogy valahogy kedvelhető maradjon az őrült versenyben résztvevő főszereplő páros: egyikük a húgának akar segíteni a nyereményből, a másik pedig az egyetlen őszinte zsaru a korrupt világban, aki csak belekeveredett az egészbe, és végül le akarja majd buktatni a szervezőket.

Mindezt nagyon feszes tempóra fűzték rá a pilotban, mivel a nap végén az utolsó mindig meghal, szóval folyamatosan erős késztetés van a haladásra, és a sebességre. Persze a pilóták igyekeznek egymásnak is keresztbe tenni. Plusz ott a fő összeesküvés, ami az évadnak szolgáltat alapanyagot.

Nem meglepő, hogy mindez a Syfy-on érkezik, többek között a Sharknado, a Killjoys és a The Expanse (WTF??) csatornáján. Az utolsó csak azért tettem be, hogy jelezzem: azért igyekeznek igazi sci-fit is csinálni, de közben a trash-ben is otthon vannak. A Blood Drive nyilván oda való, a szemétbe. Valamennyire.

Nem tudom, hogy sok részen át mennyire lesz jó, de basszus, a pilot alapján most eltaláltak szinte mindent. A digitális kamera kicsit zavart, inkább 8 vagy 16mm-rel kellett volna nekiesniük, de a gagyi trükkök olyan ötletekkel lettek megtöltve, hogy ez a 44 perc iszonyat könnyen lecsúszott.

Nyugi, nem úgy gagyi, mint az Aftermath, hanem egyelőre okosan.

Pontozni nem tudom, még a kategóriájában sem, hiszen nem sok grindhouse-filmet láttam az eddigi életem során. Az biztos, hogy a “modernek” közül ez inkább Planet Terror, mint Death Proof. A lényeg, hogy baromi jól szórakoztam és jöhet a folytatás, pár részt még tuti kap. Ha nem lesz benne sok időhúzás, akkor meg örülni fogunk.

25 hozzászólás Ne habozz!

Tr7 - 2017. 06. 15. 21:59

Ftw.

DarkEagle - 2017. 06. 16. 03:46

Vérrel benzin helyett? :D
Na ez érdeke spinoff lehetne a Halálos Iram szériának. :D

Zsófi - 2017. 06. 16. 08:10

Az alapötlet a vérrel üzemelő autóról Jozef Nesvadba cseh író “A vámpír” című szenzációs novellájából származik.
Magyarul a novelláskötet 1966-ba jelent meg a Tatran kiadónál.
Szenzációs sci fi novellák vannak a könyvben Nesvadbától.

Insane - 2017. 06. 16. 16:23

Nekem nagyon bejött. Imádom az ilyen sorozatokat. Nem csalódtam.

Tatala - 2017. 06. 16. 20:04

Azért én jókat mosolyogtam, mikor a “szexjeleneteket” fekete kockával kitakarták, bezzeg, mikor a bájos szöszi csapatot elkapták… :) Vagy ez a kitakarás szándékos volt?

winnie - 2017. 06. 16. 21:05

hahahh! tényleg?:) ez tipikusan hetvenes évekre valló dolog, szóval remélem szándékos.

P Ewing - 2017. 06. 16. 21:09

1999-ben hol volt Prius 3 meg Evo 8? Ja, és ha a csávókám egy ilyen verseny után leállítja az Evo motorját, nem lesz valami hosszú életű a turbója. :-)

FrankLuck - 2017. 06. 17. 22:23

Ó, a kitakarás szerintem szándékos volt, legalábbis nekem úgy jött le. Meglepetésemre bejött, pedig ez aztán tényleg nem a stílusom. Kicsit alapozott a pilot (ki gondolná), a második rész biztosan jobban belövi, hogy mire kell számítani (a race meg Arthur nyomozgatása érdekel, a korrupt (alien)zsaruk kevésbé).

ubul - 2017. 06. 18. 14:03

“1999-ben hol volt Prius 3 meg Evo 8?”
fiktív történet? :)

ezeket felhozni egy ilyen sztorijú sorozatnak elég merész :D
(amúgy persze jogos)

Pácsó Ármándó - 2017. 06. 18. 18:16

Jó pörgős volt, nem sokat szaroztak :-)

Mark Bolt - 2017. 06. 18. 20:35

Nem érdemes megkritizálni, ez olyan mintha egy zsékategóriás filmet kezdenénk boncolgatni. :D

Egyetlen dolog idegesít lényegében, az a főszereplő rendőrsrác karaktere. Választhattak volna egy Han Solo jellegű humoros figurát is, de ők inkább a szép, erős, becsületes, naiv ostoba humortalan amerikai hőstípushoz nyúltak, és szerintem félig agyoncsapták a sorit. A nőci karaktere annyiban idegesít, hogy sokat nyalókázik. A főgonosz viszont nagyon jó. Hát…még 1-2 rész biztos lecsúszik, aztán meglátjuk.

Thomas - 2017. 06. 18. 21:56

Haha, hát én még ennél nagyobb guilty pleasure sorozatot sosem néztem:) Egy percig nem lehet komolyan venni, de mégis baromi szórakoztató az egész. Már csak azért szurkolok, hogy tartsák ezt a színvonalat, mert ez az iszonyatosan hiánypótló szerintem. Nem is csak a stílus miatt, hanem eleve az autóversenyes téma miatt, ilyeneket inkább filmben szoktak megcsinálni, pl. a Death Race filmek, amik a legközelebb állnak ehhez:) A Drive óta volt egyáltalán autóversenyzős sorozat? Most semmi sem ugrik be, pedig szerintem nem hagytam volna ki.

Thomas - 2017. 06. 18. 22:01

És amúgy egy ilyennek nem drágább a forgatása? Mert nem sok állandó díszlettel dolgozhatnak, ha az utakon veszik fel az egészet. Talán a rendőrségen lesz egy, de azért remélem, inkább a verseny lesz a középpontban, nem a nyomozás. Látom, hogy Dél-Afrikában forgatták, ott biztos nem olyan nehéz egy-egy ilyen kihalt utat lezárni, de akkor is.

Hulp - 2017. 06. 20. 10:16

Na, akkor lehet majd várni a kitakarástól mentes verziót. :)

Thomas - 2017. 06. 26. 21:12

A 2. rész nekem egy kicsit azért csalódás volt, verseny nem is volt benne, csak egy totál különálló kannibálos sztori. Ami persze még így is szórakoztató agyatlanság, de kevésbé állt jól a sorozatnak, mint a száguldó agyatlanság:) A B és C sztori meg engem untat, a végtelenségig ismételt jelenet a váróban, meg a zsarutárs kóválygása a szegényes díszletek között. Jobban kijött az is, hogy a főszereplő pároson kívül milyen parodisztikusan szörnyű az összes karakter.

winnie - 2017. 06. 29. 11:09

á, ez marha jó, nagyon bejött az első rész, és a második is remek folytatás volt.

cserébe a harmadik elég tipikus és kifejezetten gyenge, de majd írok róluk.

winnie - 2017. 06. 29. 11:29

az 1×03-ban ráadásul 4 sztori volt, és a főpáros megint csak nem annyira versenyzett, hanem egy újabb epizodikus helyszínen volt. de a rendőrtársas sztori kifutása, bár nagyon különáll, biztos rendben lesz, még ha most nem is izgalmas.

N!co - 2017. 07. 02. 22:04

Nem gondoltam volna h ennyire be fog rántani.Alapból nem vagyok oda a hasonló témájú sorikért,de ez roppant kellemes csalodás

Jasiksson - 2017. 07. 07. 23:18

Igazából engem a hangulata annyira elkapott, hogy bármilyen logikátlan dolgokat csinálhatnának, végig lehet nevetni nézni az egészet.
Igaz a negyedik részben egy perc versenyzés nem volt, de ez az Assylum-os rész is bejött.
Az azonban tetszik, hogy minden részben távozik egy szereplő, kis apróság de én élvezem.
Eyecandy szavazásra meg megvan az első hely, hogy kire kell szavazni!

ubul - 2017. 07. 08. 18:43

4. rész mennyire volt jó/rossz? Ebből dara lesz, úgy érzem, 2. rész után pihenőpályán van

G. - 2017. 07. 17. 12:58

Én mondjuk nem éreztem a 3. részt sem túl nagy csalódásnak, szerintem eddig korrekt a sorozat, nagyon megy a gore még mindig, az 5. részben van egy bunyó, amin sírva röhögtem, annyira zseniálisan humoránál volt az egész.
G.

FrankLuck - 2017. 07. 18. 21:47

Uhh, azért zuhanunk… a 4. résszel hiába tudtunk meg ezt-azt Grace sztorijáról, a rész totál unalmas volt, némi öncélú furcsáskodással körítve. Nyilván nem vártam 13×45 perc autókázást, de ebben a részben max parkoló autó rémlik, ami azért a pörgős első rész után nagy csalódás. A következő részt még bepróbálom, de lényegesen jobbnak kellene lennie a 3-4. résznél.

G. - 2017. 08. 03. 17:21

Egyébként így a 6-7-8. részekben mintha megint több lenne a versenyzés és jó pár dolog kiderül a Heart-féle hatalmi játszmából, meg a szereplők hátteréből is. Azért persze Leftovers szintű sztorira ne számítson az ember, de szerintem ennyi történet bőven elég ebben a műfajban.
Jaa, és még mindig elvetemültem megy a gore.

G.

Marcipáncica - 2017. 08. 18. 21:08

Ennyire beteg sorozatot (de még filmet sem) eddig nem láttam. Persze nézzük, mert vonzza a szemet az üvöltő bakik ellenére is. Erre végre tényleg passzol a guilty pleasure…. 😆 Ja. Azt hiszem megvannak nálam az idei eye-candy szavazás “aranyosai” mindkét nemet tekintve.

Jasiksson - 2017. 09. 08. 20:32

Skacok,
Nekem az egész évad bejött, évadzáró is jól sikerült.
Akinek az első 3 rész tetszett annak az egész évad fog, az én meglátásom szerint azt a szintet amit ott fel vett tudta tartani, voltak gyengébb erősebb epizódok, de szerintem az utolsó 3 részre a jobb epizódok maradtak.
A “történet” egyszerű volt, pont annyi volt benne, mint sejteni lehetett már maga a trailerek után is.
Összességében abszolót kellemes meglepetés. Kevés sorozat mellett tartottam ki idén, de valahogy egy benne maradt és így utólag se bánom.
Volt minden benne versenyzés, harc, eyecandy-y mindkét oldalt.
Ha egy számot akarnék rá adni, akkor az elfogultságom miatt 8/10.
Nézzétek!
Bár a számok alapján nem valószínű, hogy lesz második évad, a minimális cliffhanger sem annyira felcsigázó, így mondhatni szinte lezárt történet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz