login |

Prison Break: vége az 5. évadnak – írta Sawyer

2017. 06. 16. 15:05 - Írta: vendegblogger

19 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

És valószínűleg a sorozatnak is… Remélhetőleg végleg. Mert amit a Prison Break “Resurrection” cím alatt nyújtott, az nem volt más, mint a címet ugyan tükröző, de minőségileg a középszintet is alig súroló katyvasz. (Szerintem elég beszédes, hogy winnie-ék közül senki sem jutott el a szezon végéig, hogy kritikát írjon.)

Az eredeti sorozat hatalmas rajongójaként próbálom nem elfogultan boncolgatni, mi hiányzott ebből a minimalizált évadból, ami annak idején emberek millióit tette sorozatfüggővé a tengerentúlon és idehaza egyaránt, jogosan ítélték-e majdnem minden héten csalódásnak az új részt, és egyáltalán szükség volt-e erre a ráadásra. A tovább mögött spoileresen folytatom.

A FOX csatorna egykori aranytojást tojó tyúkja 2005-ben indult útjára, és a folyamatos minőségromlás, a nézők elpártolása miatt 2010-ig élt meg 4 évadot. A történet főhőse, Michael Scofield a halálsorról szöktette meg ártatlan testvérét, harcolt a világuralomra törő Cég ellen, végül saját életét áldozta, hogy szerettei és barátai szabadon, békében élhessék életüket – hittük mi. Michael ugyanis nem halt meg.

7 évvel az eredeti sorozat befejezése után járunk, azóta Michael Kaniel Outis néven a kormány egy titkos részlegének dolgozik, a világ különböző pontjain vonul börtönbe, politikai foglyokat szöktet, azaz azt csinálja, amihez legjobban ért. Ráadásul mily’ érdekes, ismét a testére varrt tetoválások segítik tervei megvalósításában.

Sokáig ment a találgatás, vajon figyelembe veszi-e a The Final Break cselekményét, Michael áramütés általi halála-e a mozgatórugó, és a bevágott flashbackek alapján a válasz: igen. Ellenben az eredeti sorozat 2005-ös dátumát megváltoztatták 2010-re, Michael sírja a panamai tengerpartról egy amerikai köztemetőbe hoppanált, halálának dátuma pedig 2005-ről szintén 2010-re íródott át.

Az új évad modern technológiáját látva, azt hittem, valami Back To The Future-dolog állhat a háttérben, de miután a készítő, Paul Scheuring azt nyilatkozta, hogy nem látta az utolsó két évadot, világossá vált, hogy itt nemtörődömség az oka a dolognak. (Egyébként Michaelt „kitörölték a történelemből”, nevére Scheuring arcát adja ki minden oldal – humoros, ugyanis ő volt a Fox River-i 8-as tagjaként Amerika egyik legnagyobb híressége.)

Az írók nem erőltették meg magukat, a régi karakterek visszahozása a nosztalgián kívül sok másra nem szolgált, sőt, sok esetben felesleges volt. Rengeteg cselekményt, új figurát próbáltak 9 részbe sűríteni, és ez nagyon nem tett jót az évadnak. A tetoválásnak például ezúttal a fináléig nem volt jelentősége, és már rögtön az első résznél rá lehetett jönni, hogy itt bizony cselekmény-centrikus szezonnak nézünk elébe, és szerény véleményem szerint, a 4. évadnak is éppen ez volt a gondja.

Lincoln alja bűnözővé való visszaesése eleve felidegesített (talán jobb lett volna, ha annak idején kivégzik?); T-Bag rejtélyes szabadulása és robotkeze jó alapot adott a teóriáknak, ám később feltűnően keveset szerepeltették; Sucre abban a kis játékidőben hozta a tőle megszokott kötelező poénfaktort; C-Note pedig muszlimmá válásával képviselte a diverzitást – akárcsak a meleg srác a börtönben.

Imádkoztam volna egy régi szereplő elhagyásáért, de tudtam, hogy imáim nem fognak meghallgattatni: Sara és kisfia, ifjabb Michael Scofield, aki tagadhatatlanul anyja fia, és ugyanolyan béna szövegek hagyják el a száját, mint a Sarah Wayle Callies alakította ex-doktornőnek, akit mindmáig a sorozat leggyengébb színésznőjének tartok, ez immáron tagadhatatlanná vált.

Kellemes meglepetés volt azonban Paul Kellerman visszatérése, aki áldozatul esett az évad sok blődsége közül az egyiknek, és a nem meggyőző kameraszögből felvett, értelmetlen halálával ismét találgathattunk, hogy vajon a régi rosszfiú ezt is túlélhette?

Ugyanis a Prison Break gyengesége lett, hogy korábban majdnem biztosan halottnak hitt karaktereket, a nézőt ostobának nézve, feltámasztja, a többit pedig felháborító módon még csak meg sem említi, gondolok itt például Alexander Mahone vagy Lincoln Junior figurájára, de említhetném a rég nem látott Henry Pope igazgató urat, netán Reynolds ex-elnökasszonyt.

Sztori szempontjából igyekeztek minél változatosabb helyszínekkel, csavarokkal lenyűgözni az érdeklődőt. Részemről a jemeni és déli tájak kizökkentőek voltak, valamennyire a korábbi panamai hangulatot idézték.

A szökés kivitelezésére nem fektettek nagy hangsúlyt, a menekülésre annál inkább: összejött Dominic Torretto Lincoln Burrows és különböző nemzetiségiekből verbuvált csapata, hogy a Fast & The Furious sivatagi hajszában rázzák le az őket üldöző ISIL harcosait. Láthattunk Call of Duty-hangulatot idéző ostromlott várost, dróntámadást, autós üldözést, lövöldözést, robbanást, emberek felgyújtását, szemkiszúrást, azaz erőszaknak nem voltak híján.

De ez kell a régi vérbeli rajongónak? Nem.

Hiányzott az évadból a logika, a cselszövés, a cliffhanger, a meglepődés, az olyan pillanatok, amikor a néző azt mondja: „******, ezt nem hiszem el!”. Azaz nálam ez megvolt, csak nem azon okból, amire gondolok.

Mert amikor látom a képernyőn, hogy a vasútállomás közepén lapulnak (pedig Jemenben nincs is vasúthálózat, de mindegy), akkor miért közli Michael hangosan, hogy megérkeztek az állomásra? Ha nem mondja, azt hinnénk, a tunéziai aquaparkban vannak? Minden epizódban kijutott a expozícióból, az adott helyzet összefoglalásából, a szájbarágásból, egyszerűen nem merték elengedni a néző kezét. És ne feledjük a már-már kínosan ható családi szeretet-önfeláldozás sormintát sem. (Bezzeg a korábban kiderült tényre, miszerint Michael és Lincoln nem testvérek, utalás nem történt.)

Az amerikai történések sokkal érdekesebbek voltak, annak ellenére, hogy Saráról, az új férjéről, és két tökkelütött bérgyilkosról szóltak. A testápoló reklámban hitelesebben kinéző ügynöknő és -férfi elvileg egy titkos, ám annál veszélyesebb és profibb 21-es csapatnál szolgálnak, aminek Jacob, azaz Sara új férje a vezetője. Az évad legátláthatóbb, leggyengébb fordulatát az az eseménysor hozta, amikor fény derült Jacob valódi kilétére, majd próbálták elhitetni az ellenkezőjét, végül csattanónak ismét ő lett a főgonosz.

A karakterek motivációinak és racionális viselkedésüknek hiánya sokat rombolt az összképen, és a régen izgalmas hősök is be lettek skatulyázva, azaz egysíkúvá váltak, ebből fakadóan a mellékszereplőkért nemcsak izgulni nem tudtam, a neveiket sem sikerült megjegyezni a 9 rész alatt. Volt itt terroristavezér, meleg fiúcska, egy Queen-mániás ázsiai, félszemű kanos terrorista, és egy szimpatikus amerikai srác, aki láss csodát: a meddő T-Bag fia. Utóbbit eléggé értelmetlen húzásnak éreztem, de ezt mindenki döntse el maga.

Az operatőri munka az évad első felében borzasztó volt, kamerarángatás, remegés, Parkinson. Kevés a hely minden sablonhegyet, negatív élményt felsorolni, kedvencem, amikor a falka terrorista gépfegyverekkel nem mer bemászni a vagon alá vezérük gyilkosai után – de az ISIL más helyzetekben is komplett idiótának volt beállítva, ld. a repülőgép újbóli lekésése; telefon által mindenki megtalálható a sivatagban; a CIA bármikor csacsoghat az ISIL főnökével; Michael és Sara találkozása 7 év után hideg, mint a jég; az utazások-távolságok pedig irreálisak.

Nyilván nem lehet bemutatni egy Odüsszeia minden percét – ami valóban az évad alapja -, de akkor ne erőltessék, és igyekezzenek úgy megvágni, hogy érzékelni lehessen, mennyi idő telik el az adott események közt. Apropó, vágás: a terroristavezér megölésekor Michael a két snitt között eltűnik Abu Nasir kezei közül – hasonló módon az ügynöknő is eltűnik Lincoln elől a nyílt utcán. Netán teleportálás állhat a dolgok mögött, vagy időutazás?

Az évad már megtette, úgyhogy a finálé nem okozott csalódást: a gonosz megkapta, ami jár neki, hőseink pedig ismét elnyerték szabadságukat.

Ez nagyon jól hangzik, de a kivitelezés itt sem volt hibátlan: Michael egy más kontinensről képes volt elintézni T-Bag szabadulását és robotkezét, DEA-autókat szerezni, de a végső leszámoláshoz egy mesterlövészre már nem volt esze. Hátukban régi cimborájuk, John Abruzzi Lincolnra vadászó fiával egy olyan nevetséges mentési akciót hajtottak végre, ami a zseninek titulált Scofield névhez egyáltalán nem méltó, és bárki megmondja, hogy ezer sebből vérzik. Jacob, vagyis Poszeidón csőbe húzására és Mike felmentésére pedig inkább emlékezzünk egy fél perces néma csenddel.

Egy szó, mint száz, tömören az évad nem méltó az eredeti sorozathoz, nagyrészt figyelembe sem veszi az előzményt, újítani próbál, mind a karakterek ki lettek herélve, mind a történet és kivitelezés a béka kufferja alatt van. Már messze nem arról szól, ami kezdetben volt, a politikai szál és dráma töredék mennyiségben van jelen, és szomorú kijelenteni, de ebben az évadban már csak a cím volt Prison Break.

Slusszpoén: A szezon záró képei a Fox River Állami Fegyház rabjait mutatják, amint azok felizgulva éljeneznek T-Bag és Jacob „ketrecharcának”, amikor egyszer csak felbukkan John Abruzzi, cellájában éppen Gus cimborájával beszélget, akinek az első évadban John kiszúrta a szemét. (Nyilván bakiról van szó, de a „Feltámadás” cím akár azt is jelentheti, hogy John is túlélte szitává lyuggatását, és miután régi barátja visszanövesztette szemét, kibékültek, és azóta is együtt hűsölnek.)

19 hozzászólás Ne habozz!

Savanah - 2017. 06. 16. 15:26

Nagyon jó összefoglaló!
Mindennel egyet értek!

noodles - 2017. 06. 16. 15:28

utolsó képkockát én ki se szúrtam a részben. ez már mindennek az alja :( borzasztó évad volt, igazából már a 2.évadtól ment le a színvonal.

Pocok - 2017. 06. 16. 15:32

Elment.
Jó lenne még egy évad azért…

Pierre75 - 2017. 06. 16. 16:02

Ez a Fox minőség! Végstádiumú rák áttétekkel? Pisztolygolyó gyógyítja! De ha magadhoz öleled a nagyfeszültséget, már varrathatod is a következő térképet magadra. A sorozat szomorú mementója annak, milyen az, amikor erőltetnek vmit, amit legjobb lenne elfelejteni.

Lokiee - 2017. 06. 16. 16:11

Slusszpoén: biztos vagyok benne, hogy a régi kópiáról származnak, a pali egy évet nem öregedet azóta ezek szerint.

Csabi - 2017. 06. 16. 16:13

Azt kell mondanom,hogy egyet kell értenem az itt leírt gondolat menettel. A színészekkel nem volt baj de sajnos a rendezéssel elég sok ahogy fentebb le is van írva.

Hiányzott nekem is az igazi Prison Break feeling ami nem feltétlenül a teli izgalomra értem hanem a logikára és a figyelem fenntartására. T-bag “jófiú” szerepe tetszett de az,hogy ő is keveset szerepelt benne ellenben a fehér/szőke hajú női tag viszont sokat.
Kellerman kiiktatásáról nem is beszélve. Jobb lett volna mint Mahone-t nem szerepeltetni és így mindenki úgy emlékezne a karakterre ahogy szeretne. A visszatekintő Michael szemszögéből tetszett és kaptunk is válaszokat de nekem pont hiányzott az a jelenet,hogy ott a generátornál mi történhetett.

Kol - 2017. 06. 16. 17:47

Mahone hiánya nagyon érezhető volt. Az új karakter közül egyedül Ja (koreai Queen mániás csávó) volt jó karakter , Kellerman pedig tuti megint túlélte :D

ALDO - 2017. 06. 16. 18:25

“Ellenben az eredeti sorozat 2005-ös dátumát megváltoztatták 2010-re, Michael sírja a panamai tengerpartról egy amerikai köztemetőbe hoppanált, halálának dátuma pedig 2005-ről szintén 2010-re íródott át.”
Sokszor Mike születési dátuma sem volt egyértelmű. Volt 1974, 1976 és 1978 is.

“Paul Scheuring azt nyilatkozta, hogy nem látta az utolsó két évadot, világossá vált, hogy itt nemtörődömség az oka a dolognak.”
De komolyan, hogy lehet ilyet lenyilatkozni?

“Az írók nem erőltették meg magukat, a régi karakterek visszahozása a nosztalgián kívül sok másra nem szolgált, sőt, sok esetben felesleges volt.”
Kb senkivel sem tudtak semmi értelmeset kezdeni.

“Rengeteg cselekményt, új figurát próbáltak 9 részbe sűríteni, és ez nagyon nem tett jót az évadnak”
Lehet, hogy a 22 rész sok lett volna, de a 9 meg kevés.

“Lincoln alja bűnözővé való visszaesése”
Ezt nem értettem, hiszen a Final Breakben csak lenyúlták a tábornok 100 ezer dollárját és megnyitotta a búvárboltot. Erre most megint elkezd bűnözni, mondván Mike nem volt ott vele.

“Sara és kisfia, ifjabb Michael Scofield, aki tagadhatatlanul anyja fia”
Engem nem irritált annyira a kis srác mint ahogy általában a gyerekszereplők szoktak. Sara is korábbi önmagához képest jóval értelmesebben viselkedett.

“Alexander Mahone vagy Lincoln Junior figurájára, de említhetném a rég nem látott Henry Pope igazgató urat, netán Reynolds ex-elnökasszonyt.”
Kár lett volna még rájuk is időt pazarolni. Pope élvezi a nyugdíjas éveket, Mahone remélhetőleg békére lelt a fia halála után, miután kinyírta a gyilkosát, felszámolták a Céget és összejött a néger csajjal. Reynolds elvileg sittre került, az ő ügye is lecsengett már 7 év alatt, L.J. meg a 4×01 óta olyan mintha nem is létezne.

“A szökés kivitelezésére nem fektettek nagy hangsúlyt”
Na igen. Michael megdöbben, hogy a zárlat után gépfegyveres őrök vannak a tetőn és a szökés annyiból állt, hogy kiszaladtak a kapun, amit Linc nyitott ki, mert egyetlen (!) kulcscsomóval egy menekülő fegyőr rájuk zárt.

“Hiányzott az évadból a logika, a cselszövés, a cliffhanger, a meglepődés”
Ez már rég hiányzik a sorozatból.

“Az évad legátláthatóbb, leggyengébb fordulatát az az eseménysor hozta, amikor fény derült Jacob valódi kilétére, majd próbálták elhitetni az ellenkezőjét, végül csattanónak ismét ő lett a főgonosz.”
Semmi meglepő nem volt benne, főleg az Odüsszeia tükrében.

“a mellékszereplőkért nemcsak izgulni nem tudtam”
Nem lehetett azonosulni velük, mert totál érdektelenek voltak. Végül a koreai kivételével meg is haltak mind.

“az ISIL más helyzetekben is komplett idiótának volt beállítva”
Tőlük csak a kommandósok voltak degeneráltabbak.

“Michael és Sara találkozása 7 év után hideg, mint a jég; az utazások-távolságok pedig irreálisak.”
Ja, a Sucreval való találka sokkal érzelmesebb lett. A távolságokon én is kiakadtam, nem hiába szereztem meg az érettségit földrajzból.

“Michael egy más kontinensről képes volt elintézni T-Bag szabadulását és robotkezét”
Ezt még most sem értem, hogy sikerült elintéznie, miközben 4 évig nem tud megszökni a sittről és, hogy az egész T-Bag szálnak mi értelme volt.

“Jacob, vagyis Poszeidón csőbe húzására és Mike felmentésére pedig inkább emlékezzünk egy fél perces néma csenddel.”
Az ötlet még érdekes is volt: megépíteni a hegyi kunyhót egy kamionban és lekamarázni. Persze azt nem tudom, hogyan magyarázzák meg, hogy a CIA góré ősz és Mike rövidre vágott sötét haja közti kontrasztot.

ALDO - 2017. 06. 16. 18:33

Nálam 80%-ban a nosztalgia tartotta életben, 10% kíváncsiság, 10% sztori.
Jó volt látni a régi bandát, bár sajnos szinte senkivel sem tudtak semmit kezdeni. Reméltem, hogy a rövid évadszám miatt kevesebb töltelékrész lesz, ennek ellenére egy egész rész elment, hogy a gyépés terrorista elől menekülnek kocsival egy fél meg azzal, hogy a kanállal pattintották le az ajtó tartócsavarjait. A vége meg eléggé kapkodós lett, sokat akartak belezsúfolni az utolsó két részbe.
Sajnos az egész szezon tele volt irracionális ostobaságokkal, melyek nemcsak az egyszerű logikát, de a fizika alapvető törvényeit is megkérdőjelezte. (A vér 7 évig a tó közepén volt, nem ment tönkre, nem száradt meg, a vihar nem törte össze a bójában lévő üveget, két nap alatt hazajutottak Amerikába, Sheba egyből beilleszkedett az amerikai társadalomba, Luca visszamegy a raktárba, ahol több milliót érő cucc van, ennek ellenére tárva-nyitva, Lincoln meg rá hívja a zsarukat. Ifj, Abruzzi meg nyilván kussol arról, hogy ő is benne volt).
Végül megtörtént a happy end, mindenki boldog, kérdés, hogy ezért megérte-e egy teljes évadot leforgatni. A sztoriból nem hiszem, hogy többet ki lehetne hozni, hiába vetett fel egy halvány folytatási lehetőséget a CIA igazgató által felajánlott állás, jó eséllyel a készítők szépen lassan megfeledkeznek róla és nem lesz 6. évad.

Tyberius06 - 2017. 06. 16. 20:02

Nekem, egy valami tetszett és sajnos nem erről szólt a sztori az Michael 7 éve, amiről csak említés volt, hogy gyak. embereket szöktetett meg amolyan Mission Impossible módra. Erről kellett volna inkább évado(ka)t csinálni. De az egész elment egy olyan irányba, amivel nem lehetett mit kezdeni. Kihoztak belőle egy szerelmi 3-szög lófaszt, aminek semmi, de semmi értelme nem volt így.
Egyébként én is arra szavazok, hogy ezt szépen felejtsék el. Igazából más sorozatban, vagy arra építeni egy spin-offot, hogy van egy csapat, akik ilyen Mission Impossible-ökben szabadítanak ki embereket, jókat-rosszakat egyaránt politikai és gazdasági érdekek miatt simán nézném, de ezt a gárdát el lehetne engedni a francba.
Tisztára mint a 24 esetében. Annyi lehetőség van abban a szerkezetben is, de nem tudnak túl lépni a saját árnyékukon az alkotók.

M - 2017. 06. 16. 20:34

Egyetértek a kritikával,ami nem lett megemlítve,hogy a Zenék viszont jók voltak.
Azért jó volt nézni a régi tagokat,ha lesz 6 évad nézni fogom.
Láttam már rosszabb sorozat évadot is jó volt ez :)

kpeter - 2017. 06. 17. 00:18

Ez az évad lepkefingot nem ért így. Inkább meg se csinálták volna..

egy igazi szakember - 2017. 06. 17. 11:19

Szánalmasan szhar, erre kár volt időt és pénzt pocsékolni, sőt kár volt a Prison Break nevet beszennyezni vele.

Sawyer - 2017. 06. 17. 16:20

@M

A zenéket azért nem említettem, mert nálam egy sem maradt meg :)
Két régi zeneszám csendült fel, amire emlékszem, az egyik Kellerman régi sejtelmes nótája (ami viszont szerintem itt felesleges volt, mert már jó fiú, a zene meg pont az ellenkezőjét szolgálta anno), a másik az a bizonyos “rabzene”, ami mindig akkor szólt, mikor valami turpisságot vittek véghez. De az is akkor lett elsütve az évadban, mikor Sucre a hajón mászkált, és nem igazán illett oda.

Egyébként egy kicsit cenzúrázva lett a kritika, és pár helyen átjavította winnie, esetleg még azzal egészíteném ki, amit már kommentben is jó néhányszor leírtam: hogy a tetoválás az elején és itt is hiteltelen.
A tetoválós csaj mondja a második évad elején Mahone-nak, hogy Michael egy nap vagy hét alatt (igazából tökmindegy) csináltatta, ami rekord idő, és a valóságban beledöglött volna. 1. a láz, 2. nem láttam, hogy bepanthennel kenegette volna a sitten. Utána nem mehetett volna néhány hétig bankot rabolni, mert először az égéstől szenved, aztán a viszketéstől.
Másrészt a sorozat saját találmánya megint az az egy éjszaka alatti tetováláseltávolító, amivel elvileg leégették az egészet, és Mike utána sem nyöszörgött a hegesedéstől, nem lett sebes, sőt, most arra varratott is. Aha… :D

Roxi - 2017. 06. 17. 20:36

Az igazság az,hogy az eredeti sorozat sem volt tökéletes,sőt.Az első évad nagyon ütött,talán minden idők legjobb sorozat évadja.Még a második is jó volt,aztán én a harmadiknál kaszáltam.Később ledaráltam az egészet és akkor is örültem,hogy a 3.rövid évad. A 4.évad sokaknak nem jött be,nekem az első fele igen,aztán a második fele katasztrófa volt. Talán nem véletlenül kaszálták el. Mondhatjuk ha ez rossz volt,akkor ott folytatták ahol abbahagyták. Nekem azért baromi jó érzés volt látni a régi arcokat,hallani pár jól ismert szöveget. Az érdeklődésemet végig fent tudták tartani,igaz nem rágtam le a körmöm két rész között.
Szerintem ha nagyítóval lessük a negatívumokat,minden sorozatban találunk.Lehet nekem hülye a felfogásom,de én mint régi rajongó, inkább a jó dolgokra koncentráltam.

winnie - 2017. 06. 17. 21:14

roxi: neked lehet, hogy nem volt tökéletes, de szerintem sokaknak az volt:) de viccen kívül, amit írsz, az…, szóval nem hiszem, hogy jó gondolkodás. nem azt akarom kétségbe vonni, hogy neked tetszett, félre ne érts, sokaknak bejött a sorozat, de mivel neked tetszett, ezért nem hiszem, hogy érdemes mentegetni a sorozatot, hiszen neked az egyénileg emlegetett negatívumok nem voltak meg.

tényleg csak arra gondolok, hogy senki nem lesi nagyítóval a negatívumokat. viszont, ha nem tetszik a sorozat, akkor megpróbálja megfogalmazni az okokat. gondolj bele, hogy én 4 résznél tovább nem is tudtam nézni – nem volt túl érdekes. nem mondom, hogy rossz volt, de jó sem.

mindenki próbál a jó dolgokra koncentrálni. meg, az ilyenkor bevetni szokott toposzt elővéve, hátradőlni és élvezni a sorozatot. főleg, ha rajongó, ha imádta a régi sorozatot. és ez az, ami szerintem beszédes. hogy egyeseknél még ez sem ment. adott a nagy kedvenc, adott a folytatása, próbálunk a jó dolgokra koncentrálni, felhőtlenül élvezni, elfogultak vagyunk, olvashatják a telefonkönyvet is és…, és mégsem jött be.

én is nagyon örültem, hogy viszontláttam a régi arcokat. de ez megvolt az első részben. meg a másodikban. ha akarom, akkor pedig megnézem a meglepetés szereplő visszatérését. de a kérdés ilyenkor mindig az, hogy a sorozat tartalma megér-e valakinek további x*40 percet.

én például úgy voltam vele, hogy ha választanom kéne, hogy a prison break 5×05 vagy a régi első rész, akkor bizony a régit választottam volna. és azt nem láttam 11 éve. és most sem fogom megnézni. ergó semmi racionális érvem nem volt arra, hogy folytassam. és emiatt én voltam a legszomorúbb…

Riggins - 2017. 06. 21. 13:43

Rettentő volt végig, ha mindenki meghalt volna a szereplők közül (újra), én már azt is vállvonással vettem volna.

Thomas - 2017. 06. 25. 22:57

Én jól szórakoztam:) Való igaz, hogy voltak benne baromságok, logikátlanságok, főleg a 6. részben, de ott pl. a hihetetlen gyönyörű és szokatlan sivatagi táj segített átlendülni ezeken. Elvégre nem sok sorozatban láttam eddig sivatagi autós hajszát. Legfőbb negatívumnak inkább azt hoznám fel, hogy Michael párszor elvesztette a fejét, nem az a hideg, racionális figura volt, akinek mindig van pár trükk a tarsolyában és bizony túl is jártak az eszén. Meg kicsit idegesítő, hogy mintha felcsaptak volna pacifistának, a fegyvereket állandóan otthagyták mindenhol, mikor folyamatosan vadásztak rájuk. A pozitívumok meg, hogy mindenből kaptunk egy kicsit, lehetetlen volt megunni (mondjuk ugyanez felfogható negatívumként is, hiszen a 24: Legacy-hoz hasonlóan csak a korábbi évadok rövid kivonata volt: szökés-menekülés-háttéremberek lebuktatása), végig pörgős volt és szórakoztató. Jöhet a 6. évad, de azért nem ártana itt is valami újszerű megközelítés!:)

Ela - 2017. 07. 25. 22:34

Szezon letudva.Az elso 5 reszt kb 2 hetig neztem , viszont a tobbit egyben.En nagyon szeretem Wenthworth millert, csak o miatta volt erdemes leulni es vegignezni.A kozel keleti akciozas vallami katasztrofa volt.Biztos nem figyeltem de a koreai srac mire is kellett nekik?Vagy T bag fia? Meg mindenfele harci kikepzes nelkul vetik be Michaelt terepen? Attol, hogy van esze meg a nagyon fontos politikai fogoly kiszabaditasa is bebukhat, ha kozelharcban meg nulla. Es mi lett az agydaganataval?Es tenyleg sokszor teljesen karakterellenes volt a viselkedes.Annak ellenere, hogy imadom, idegesitett.
Az eletben nem felejtem el a 4. szezon utolso resze vegen a zenet,amikor kiderul, hogy Michael meghalt.
Ha lesz kovetkezo evad, en biztos nezni fogom, es remenykedjunk benne, hogy ez a szezon volt az alja mindennek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz