login |

Pilot-mustra: Riviera – 1×01

2017. 06. 19. 18:22 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Arról volt szó, hogy a Riviera első szezonját egyszerre teszi elérhető a Sky, amire lehet, hogy sor is került, mi viszont még csak az első részt láthattuk, és ez alapján azt kell mondanom, hogy talán még várnom kellett volna, mert a pilot hihetetlenül vékony volt. Persze, ha a folytatás sem jobb, akkor legalább nem lesz előttem a szezon darára csábítva.

RIVIERA – 1×01 – 5/10

Átívelős krimivel nyilván tele már a padlás (nagyon helyes, támogatom!), de most nem kisvárosi vagy lepukkant a környezet, hanem luxussal teli és…, nevezzük nagyvárosinak, bár a francia Riviérára nem feltétlenül a felhőkarcolók jellemzők. (Főleg azért, mert az első percekben Monte-Carlo-ból még London-ba és New York-ba is elugrunk, hogy globális álcát kapjon a sorozat és komplexebbnek tűnjön.)

Főhősünket Julia Stiles alakítja (elég jól), egy gazdagember felesége, aki éppen egy aukción szeretne 30 millió dollárért festményt venni, amikor a tilosban járó férjét felrobbantják yacht fedélzetén. A gyászban a feleséggel a volt asszony és három gyermeke osztozik, miközben az a gyanú kezd körvonalazódni, hogy az áldozat nem feltétlenül tiszta módon tett szert a vagyonára.

Nyilván a profi sorozatnézőt az összeégett holttest elgondolkodtatja, és az üggyel kapcsolatban egy rejtélyes nőt is találnak, aki talán tudhat valamit, de olyannyira nem történik semmi a pilotban sem cselekményt, sem karakterizálást illetően, hogy még a “bábuk felrakása a sakktáblára”-kifogás is erős túlzásnak hangzik a látottak kapcsán, amik semmi újdonságot nem tartalmaznak.

Tartalom híján pedig nem egyszerű értékelni, maximum annyit tudok megjegyezni, hogy szappanosnak hat, kaptunk egy olcsó cliffhangert, a sorozat pedig remek kiállású, a luxus csak úgy sugárzik mindenhonnan, kapunk remek légifelvételeket, igazi helikopteres jeleneteket, még egy kastélyszerű villát is kibérelt a stáb a forgatáshoz, azonban minden rémisztően üres maradt. Ennél többet érdemelnének ezek a színészek.

Nyilván idővel a család többi tagjáról is többet fogunk tudni annál, hogy az egyik szívesen vagdossa magát, a másik az előadásai helyszínen szexel, a harmadik pedig nem véletlenül lett Iwan Rheon, mint ahogy Julia Stiles is el fog merülni néhai férjének világában – vagy átvéve a helyét, vagy menekülésre kényszerülve, de bevallom, egyik eshetőség sem tűnik túl érdekfeszítőnek.

A lényeg, hogy elég nagy csalódás volt, még akkor is, ha mostanság már nem elvárás, hogy bizonyos platformokon rögtön a pilot terítse ki az összes lapot. Nem elvárás, de nem hátrány, ha valamennyire érdekes, amit látunk. (A hullaházas jelenetnél amúgy glitch volt a kórházas flashforward vagy koncepció?) Ja, és azt benéztem, hogy Neil Jordan a rendező – csupán a készítő, nem mintha ez bármit is számítana.

13 hozzászólás Ne habozz!

kisanna - 2017. 06. 20. 08:18

nekem is csalódás volt, azóta már láttam a 2. részt, ott picit beindulnak a dolgok, de továbbra is jóval laposabb, mint amire számítottam.

garcon - 2017. 06. 20. 08:57

Szerintem Julia Stiles nem elég jó ..

winnie - 2017. 06. 20. 09:27

nálam mondhatni ő volt az egyetlen, akiről a játék alapján megtudtam valamit. ez persze lehet a vakok közti félszemű királyság is.

winnie - 2017. 06. 28. 22:20

na, most olvasom, hogy neil jordan a 2 rész megírása után kiszállt, és utólag eléggé ideges, hogy ennyire megváltoztatták a szkriptjeit, teljesen átírták őket.

Émy - 2017. 07. 28. 19:39
Snoopyzit30 - 2017. 08. 04. 11:42

4 rész után továbbra is B-kategóriásnak gondolom, még akkor is, ha nagyon titokzatosnak akar látszani. Egy meleg nyári napon a strand után elmegy. Szépek a tájak, mindenki baromi gazdag és kb. ennyi.
Egyébként nem annyira érdekes maga a fő szál. Most vagy él a pasi vagy nem, de nem venném zokon azt se ha elkaszálná az RTL.

Snoopyzit30 - 2017. 08. 18. 19:27

Hihetetlen, de még mindig nézem. 8 rész ment le eddig, de továbbra is az 5-6/10 tartományban mozog. Ha nem csak 2 rész lenne vissza, akkor kaszálnám, de így még megnézem mit virítanak a maradék 2. részben. Ha lesz második szezon azt én már biztosan nem fogom nézni.

Hamupipacs - 2017. 08. 24. 14:08

Kár érte. Akár jó is lehetett volna.

Julia Stiles terhes? Nem tudom, olyan ruhákat adtak rá, mintha egy kis terhes hasat kéne optikailag eltüntetni. Vagy egyszerűen ilyen alkat. Ja és hátulról teljes alakban, mozgás közben (járás) nem túl előnyös.
A színészek miatt azt vártam, hogy jobb lesz.Most már tudni szeretném hová fut ki az egész.

Snoopyzit30 - 2017. 08. 26. 20:26

9-10. rész

“Kár érte. Akár jó is lehetett volna.” Én is így gondolom. Lagymatag limonádé és egy erőltetett rejtélyes szál. Túl sokat akartak, de ez most nem jött össze.
A kánikulában egynek elment, de ahogy a nyárnak vége ezt a sorozatot szépen el is felejtjük.

A szép tájak miatt volt érdemes megnézni egyedül.

6/10 nagy jóindulattal.

Raisen - 2017. 09. 21. 08:24

háát szerintem ennyi volt. nem lesz itt 2.évad. minek? lezárták. vége. egyszer max megnézhető, de ennyi. sajnos :(

winnie - 2017. 09. 21. 08:33

ez egy sorozat. annak ellenére, hogy lezárnak egy szezont, azzal a szándékkal zárják le, hogy folytassák. tervbe van véve a folytatás, elég sikeresen nyitott a sky-on nyáron, szóval simán lehet, hogy lesz második évados berendelés.

Snoopyzit30 - 2017. 11. 27. 12:25

“A Sky Atlantic berendelte a Riviera 2. évadját.”

dinnyemano - 2017. 12. 15. 14:16

Én most daráltam decemberben. Olyan jól esett nézni a fantasztikus tájakat, azt a szép villát, a luxust. Gyönyörűen volt fényképezve.
A sztorit hagyjuk, de végülis csak kíváncsivá tett annyira, hogy végignézzem.
Iwan Rheon csak “ilyen” szerepet játszhat ezek szerint? :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz