login |

Jane The Virgin: vége a 3. évadnak – írta Rileey

2017. 06. 20. 19:05 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A Jane The Virgin olyan, mint egy kismacskás videó. Tök mindegy, hogy milyen rossz napod van, nulla az életkedved, elindítod a friss epizódot, és elszállnak a gondok − 40 percre legalábbis. Hihetetlen, hogy már a harmadik évadban járunk, de ez a sorozat képtelen akár egy dekát is veszíteni a minőségéből. Sőt, képes egy kiváló évadot megkoronázni egy még kiválóbb zárással.

Az ominózus esemény után a történet három évet ugrott az időben. A reboot nagyon jót tett a korábban is kifogástalan sorozatnak: új lehetőségeket teremtett, még ha nem is feltétlenül aknázta ki azokat. A kapcsolati változásokon túl a bűnügyi szál is megújult: az egyik szereplő halála felkavarta a kedélyeket és szolgáltatta a továbbiakban is a rejtélyfaktort.

Bővebben a változásokról a tovább mögött.

Jane teljesen összetört Michael halála után, és évekig tartott kihevernie a veszteséget − a tapasztalat egyúttal komoly jellemváltozást hozott magával. Ebben a nehéz időszakban megerősödött a kapcsolata Raffaellel, de egyáltalán nem romantikus vonatkozásban. Megkockáztatom, hogy nagyon közeli barátokként sokkal jobb köztük a dinamika, mint párként volt.

Egyelőre nem igyekeznek újra összehozni őket, Jane-nek még végig kell járnia egy utat, aminek első lépése az volt, hogy hajlandó nyitni a férfiak felé. Méghozzá egy kötetlen, alkalmi kapcsolatban. Ez abszolút bejött, hiszen annyira ellentétes azzal a világszemlélettel, ahogy Jane egész életében viszonyult a szerelemhez és a párkapcsolatokhoz. És ahogy megoldották…! Az a sok szerencsétlenkedés Fabiannal nevetős perceket eredményezett.

A másik ellentét, amit magával hozott a jövő, Jane és Petra anyaságának minőségbeli különbsége. Megcserélődtek a szerepek: Petra igazi mintaanya lett a világ legtökéletesebb szöszi ikerlányaival, miközben Jane pedánssága ellenére a fia egy igazi ördögfiókává vált, aki nem hagyja unatkozni a Villanueva családot. Matelio a sorozat egyik főnyereménye: haláli cuki az a gyerek, hozzá kötődnek a legaranyosabb momentumok. Jane és Petra versengése illetve a Mateóval kapcsolatos események jópofa pillanatokat szállítottak.

Xiomara és Bruce a nézők számára nem sokáig volt együtt. Szerintem kezd is már unalmas lenni ez a kavarás Rogelióval − tisztára, mint egy szappanoperában, micsoda poén! Rogelio végül lemondott a gyerekről, Xiomara pedig férjül kérte, hogy a finálét az előző évhez hasonlóan egy esküvővel zárhassuk.

A nász elég nehezen akar összejönni. Miközben hurrikán tör ki, felbukkan Darcy − Rogelio gyűlölt exe, akivel közös valóságshow-juk volt −, és bejelenti, hogy terhes. A rossz ómen ellenére Xiomara végül zöld lámpát ad a szertartásnak, és Jane egy szívmelengető beszéd keretein belül összeadja őket.

Petra és Raffael adott még egy esélyt a kapcsolatuknak, de Petra elbizonytalanodik, szerinte Raffaelnek mindig Jane lesz az első, és nem akar miattuk aggódni. Ráadásul úgy véli, Jane szerelmes Raffaelbe.

Anezka kicsalogatja Petrát a mólóra, és fegyvert szegez rá, ugyanis rájött, hogy a szállodai menedzser Scott halála előtt belekavart a kapcsolatukba.

Raffael azzal csalogatta vissza Sin Rostrót, hogy elhitette a nővérével, kiújult a rákja, de kiderül, hogy Scottot az a nő ölte meg, akinek Sin Rostro felvette az arcát. (Ez is egy érdekes kontraszt a korábbi maszk letépésekhez képest.) Louisa annyira kiakad Raffael tettén, hogy kisemmizi a vagyonából. Raffael megújult emberként jött ki a börtönből, vajon hogyan éli meg a szegénységet?

A finálé nagy része egy szerelmes levél utáni vadászattal telik, amit még Michael írt Jane-nek, és a létéről csak most szerzett tudomást, így flashback formájában Michael is szerepel. Ismét betekintést kapunk a kapcsolatuk kezdetébe, amikor Jane egy másik srácba volt szerelmes, de Michaelt választotta. És most Jane találkozik az első szerelmével, Adammel. Mi ez, ha nem a sors?

Érzelmi hullámvasút volt a finálé, hol elfacsarodott a szívem, hol törölgettem a szememből a vidámság könnyeit. Nagyon odatették magukat a zárás esetében a készítők, az egyik legjobb epizód volt mostanában.

11 hozzászólás Ne habozz!

Capri - 2017. 06. 20. 19:28

Feelgood sori, még mindig!

Köszi az írást! 😊

Szerintünk is tartja a színvonalat.

Aki könnyed kikapcsolódást keres, azt a sorit ajánlom jó szívvel. 👍

msglass - 2017. 06. 20. 19:45

Imádom ezt a sorozatot, a második évad közepétől daráltam pár nap alatt, annyira feelgood, remélem még sok évadot kapunk!!

Petra néha egyébként rettentő bosszantó, főleg ez a kavarás Agneskaval, meg úgy általában a krimi szál nekem annyira nem hiányzik, de a többi simán ellensúlyozza ezt a kis negatívumot.

Cinzina - 2017. 06. 20. 20:51

Még mindig, töretlenül a kedvenc sorozatom, habár nekem annyira nem jött be a 3 éves ugrás (most akkor ott 2020-at írunk?? Hol van az iPhone 10??). De azért igyekeznek a legtöbbet kihozni a sztorikból, és mindig sikerül megnevettetniük, vagy éppen megríkatniuk.

Marianna - 2017. 06. 20. 21:14

Ilyenkor tudatosul bennem, hogy most nyáron tényleg muszáj lesz behoznom a lemaradásom, mert úgy szerettem az 1. évadot. Láttam az utóbbi két évadból jeleneteket és olyan jók voltak. Amúgy is hihetetlen, hogy egy széria még a 3. évadjában is tartja a színvonalat.

abba - 2017. 06. 21. 14:31

Nagyon jó sorozat még mindig. A Jane The Virgin képes megújulni!
Nagyon jót tett a sorozatnak az időbeli ugrás, még akkor is, ha eleinte nem értettem vele egyet. Jól felrázták a helyzetet és a karaktereket is, Petra továbbra is remek, Jane és Rafael pedig megint bebizonyították, jobbak barátokként, mint szerelmesekként, nem értem, miért akarnak az írók ehhez továbbra is visszatérni.

Kíváncsi vagyok viszont, mi történt Jane eredeti könyvével, amit Albáról írt olyan nagyban?? Megszűnt létezni?

Rileey - 2017. 06. 21. 18:11

Ott van a fiókban. :)

abba - 2017. 06. 21. 20:23

@Rileey
Ez világos, de kicsit furcsa volt nekem, hogy annyit dolgozott rajta, annyit láttunk belőle, és akkora ügy volt, hogy Albának tetszik-e vagy sem – és aztán ez semmivé lett az időugrás után.

Chloe Price - 2018. 04. 30. 18:25

Most néztem meg a részeket. Nagyon tetszik, tele van fordulatokkal és vicces is. Én sok telenovellát láttam, de meg tud lepni. Most a 4. évad vége az nagyon meglepett. Jó lenne valakivel kibeszélni, de úgy láttam nincs itt 4. évados írás.

Valentina22 - 2018. 09. 15. 19:20

Sziasztok . Tudja valaki ,hogy hol lehet nézni a 3-4 évadot magyar szinkronnal ?

winnie - 2018. 09. 15. 21:01

a 3. évadot sony maxon, a 4. évadot még sehol.

Valentina22 - 2018. 09. 16. 14:38

Köszönöm a választ !

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz