login |

Orphan Black: kezdett az 5. évad

2017. 06. 22. 18:50 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Elértünk az utolsó szezonhoz…, és van egy olyan érzésem, hogy nem csak ezért kell könnyekre számítanunk. Ez nem az a történet, ahol minden simán, masnival átkötve fog véget érni. Szerencsére tervezett lesz a befejezés, és az az igazság, hogy bőven van tét, hiszen úgy sikerült felüllicitálnia magukat a készítőknek, hogy közben nem szálltak el túlságosan. Bár, ha azt vesszük, ami Sarah-val történt az évadnyitóban…

Az 5. évad mindenesetre ott folytatódott, ahol a 4. abbamaradt, és remélhetőleg ez minőség tekintetében is igaz lesz, mert bár nyilván nem mindenki érezte így, de azért általános vélemény szerint volt némi visszaesés, amit tavaly sikeresen sikerült korrigálni.

Kíváncsi vagyok, hogy minden klón kap-e majd elég teret, saját részt a szezonban, illetve arra is, hogy Rachel még rejteget-e meglepetéseket, mert ha valakit, akkor őt eddig nem lehetett kiszámíthatósággal vádolni.

47 hozzászólás Ne habozz!

Scared - 2017. 06. 22. 19:21

Azt tudtátok, hogy a Messenger-t egy magyar színész alakítja? Az évadnyitó epizód végefelé lehet hallani, hogy magyarul kiabál, elég vicces. :D

Egyébként a második rész elég ütős volt, de engem a kislány eléggé idegesít. Mintha kicsit hízott is volna arcra. :D

winnie - 2017. 06. 22. 19:31

tényleg, el is felejtettem: valaki ki tudja vágni azt a magyar jelenetet?

Cactus Bonus - 2017. 06. 22. 19:33

Kirától én már az első megjelenésekor hidegrázást kaptam. Elég creepy… ja és szerintem is hízott arcra :D

dukyka - 2017. 06. 22. 19:47

Már most szomorú vagyok, hogy mindjárt vége. :( Jó volt mindkét epizód. Mindegyik klón kap saját részt, a következő Alisonos lesz, ami azért annyira nem pörget fel. Kíváncsi vagyok mi lesz a csavar, mi a valódi célja az öregembernek.

Kira meg borzasztó és nem csak az arca hízott. A klónkislány sokkal szimpibb.

Scared - 2017. 06. 22. 20:14

@winnie

Feldobtam youtube-ra, mondjuk nem tudom le fogják-e szedni. :D

https://www.youtube.com/watch?v=w4zaAEBjR48&feature=youtu.be

Tamkir - 2017. 06. 22. 21:32

Nekem jobban tetszett, amikor a Dyad, “a multicég sok pénzzel” volt a főellenség. A sokmilliós tőkével rendelkező szervezet, vagy a hadsereg támaszpontja ellen küzdő lányokért jobban izgultam. Ez a doktor Moreau szigete a sok szektással már legalább a hatodik ellenség. Egyre kevésbé dob fel, hogy újabb és újabb “titkos szervezetek” kerülnek elő a kalapból. Azt sem tudom már követni, hogy az a rendőrcsaj kinek, vagy minek dolgozik. Végignézem, ha már utolsó évad, de egyelőre nem jött be…

dukyka - 2017. 06. 22. 21:43

Tamkir: Dyad-et mindig a neolúció irányította, a rendőrcsaj is hozzájuk tartozik és az egésznek a feje Westmoreland. Ők mind egy ellenség.

Whatever - 2017. 06. 25. 22:53

Most néztem meg az Alison-os részt.
Ha Kira azért vitte haza az egeret, és azért vette elő a kést az epi végén, mert Rachel azt mondta, új bőrt növeszt, ha megnyúzza szegénykét akkor kiszállok
Mondjuk a trailer alapján, lehet, hogy saját magát fogja, hogy neki is visszanő e, az nem baj. :D
Najó, de tényleg, annyi baszakodás volt Kirával minden évadban, kezdem unni.
Ezen kívül nem rossz eddig ez az évad

Skyroads - 2017. 06. 26. 15:05

@Whatever: Igen, én is baromira unom a Kirával való baszakodást. :D :D
Meg a Rachel elől való állandó menekülést is, meg hogy valakit mindig fogvatart… Szóval ez az évad eddig nekem semmi újat nem mutat, és eddig nagy kedvencem volt a sorozat, de most lehet, hogy kaszálom.

Zsuzsy93 - 2017. 06. 26. 21:04

Utolsó évad van, ne kaszáljátok, bírjátok ki. :D

Nekem se a kedvencem Kira, de érdekel miért ilyen, plussz Helena babái is. Vére már összeállt a kép, hogy ki kit irányít, ki a főnök. Szegény MK-t megkönnyeztem, annyit szenvedett. Remélem az a mocskos Ferdinánd a legkegyetlenebb halált fogja kapni. Olvastam a Helsinki képregényt is. Igazi szemétláda, de a színész jól játssza.

dukyka - 2017. 06. 26. 21:33

Nem bánom, hogy Alisont most kicsit pihentetik. Ferdinándot szeretem utálni, én nagyon bírom a színész csávót. Ha kegyetlen halált kapna, azt ő maga is élvezné azt hiszem. Rachel mellett szerintem Sarah nem fogja túlélni az évadot. Valószínű, hogy ő vagy Helena, de Sarah jobb, bátrabb választás lenne.

Eny - 2017. 06. 27. 09:41

miért kéne bármelyik is meghaljon ahhoz,hogy üssön ?
nekem úgy is üt,ha nincs feláldozva karakter.

nekem továbbra is tetszik. a Kira-s szál mindig is fontos szerepet töltött be, szerintem, azért is,mert a csattanóhoz is köze lehet.

régóta fáj a fogam arra,h kitudódjon,h miért olyan Kira amilyen. Most meg Helena babái is bejönnek a képbe, már ha lesz időugrás és megszületnek.

mindegyik klónt szeretem, mindegyik karaktert.

dukyka - 2017. 06. 27. 16:35

Eny: A készítők nyilatkozták, hogy nem mindenki számára lesz happy end a vége. Nyilván nem Rachel meg a többi gonosz karakterre gondoltak. Másrészt az adna egy keretet a történetnek, ha a kezdeti tolvaj, drogos, önző Sarah végül feláldozná magát a testvéreiért.

Szerintem azért utálják sokan a Kira szálat, (ahogy látom külföldön is) mert a kislány borzalmas színész, nekem sokszor kínos nézni.

Eny - 2017. 06. 27. 22:55

a nem happy end az nem feltétlenül jelent halált.
a készítők is nyilatkozták többször is,h nem mindig csak vlki halálával lehet sokkolni.
nekem végülis az a lényeg,h klappoljon a történetükbe az,ami be fog következni .
amíg jól lesz megoldva nincs gond.
de mégha nem is,az Orphan Black számomra mindvégig emlékezetes marad :)

Eny - 2017. 06. 28. 11:53

őszintén szólva sokáig nekem nem volt bajom a Kirát alakító kislánnyal ,de mostanában én sem bírom őt annyira, de a története érdekel, ha már ilyen fontos szerepet kapott..

Scared - 2017. 07. 04. 20:53

5×04 után azt nem értem, hogy Ethan Duncan ehhez az egészhez hogyan kapcsolódik?
Itt van a majdnem 200 éves fószer, Susan Duncan (ezek ketten talán együtt is voltak), meg Virginia, akik elkezdtek foglalkozni a klónozással. De mikor jött be Ethan? Mert a második évad arról szólt, hogy ő úgy ki tudott cseszni mindenkivel, a klónozást nem is tudták folytatni. Akkor ő volt az agy, nem pedig a 180 vagy hány éves Westmorland vagy Susan?
Remélem ez a sztori előkerül még, nem fog a levegőben lógni a végén.

AlrightSir - 2017. 07. 13. 23:31

Hát…eddig elég semmilyen. Mármint túl nagyok az elvárásaim valószínűleg.

Rachelt az első pillanatban kinyírnám, annyira ellenszenves lett a negyedik évad végén, most meg nagyon nem élem azt, hogy finomítják a karaktert. Teljesen élét veszítette a jól felépített feszültség a zárórésznél, most olyan ürességérzetem van.

A mutánsos szörnyes vonal sem hatott meg, mint ahogy az sem, hogy Virginiát visszahozták Susannal együtt. Kicsit olyan, mintha “na akkor hozzunk vissza mindenkit a történetbe, nem baj ha sántít, majd lesz ami lesz”. Kiszámíthatóvá vált kicsit a sorozat, ami eddig nem nagyon volt jellemző rá.

Tatjana viszont még mindig állat. M.K. halála volt eddig az egyetlen olyan rész, ami szíven ütött. Az eléggé…durva volt.

Remélem az évad és a sorozat egy klónos jelenettel zár, ahol mindenki jelen van a vacsoránál, mint anno volt.

Blobov - 2017. 07. 15. 19:19

Én a negyedik évadot is szenvedve néztem, főleg a nőgyógyászat legyőzése után nem nagyon éreztem, merre is akar menni a sorozat, pár hete megnéztem az S05E01et és nem éreztem, hogy érdekelne… pedig az első három évadért odáig voltam… :(

dukyka - 2017. 07. 15. 22:29

Szerintem ez a sorozat jobban működik darálva, határozottan jobb lenne, ha egyben jönne ki az egész évad. Nekem eddig komoly problémám nincs, bár a 4. évad azért idáig erősebb volt.

Alex - 2017. 07. 16. 02:06

Az 5.5 rész után világos, hogy Kira, majd feltehetőleg Heléna gyerekeiben előjön az amit eredetileg is terveztek, a klónok hamarabb gyógyulnak, stb. és ezt valamelyik gén okozza. Talán a végén kiderül az is, hogy a 170 éves főneoluciós mesterséges életét is ilyen gének okozzák. A sorozat végén -szerintem- a szereplők közül a legtöbb kulcsfigura meghal, végül a neolució is felbomlik.

Alex - 2017. 07. 16. 02:08

dukyka – 2017. 07. 15. 22:29
Bár az ízlések különböznek, de általános vélemény, hogy az első szezon volt a legjobb. A későbbiek nagyon elmentek a krimi irányába.

dukyka - 2017. 07. 17. 00:15

Alex: Igen, de az is általános vélemény, hogy a 4. sokkal jobb volt, mint a 2-3. évad, ezért hasonlítottam a mostanit a 4.-hez.

Skyroads - 2017. 07. 17. 12:04

5×06: Nekem ez volt az első szórakoztató és izgalmas rész az évadban. Végre! Krystalból pedig lehetne kicsit több, rajta különösen jól szórakoztam. :)

AlrightSir - 2017. 07. 17. 12:30

Krystal nagyon feldobta a részt, habár sokszor felrejlenek benne Sarah tulajdonságai.

SPOILER

Így az 5×06 után állítom, hogy néha teljesen feleslegesen futnak köröket történetvezetés szempontjából a készítők. Susan-t nem értem minek hozták vissza, ha utána megölik, és közben semmit az égadta világon nem tett hozzá a történésekhez (azon kívül, hogy próbáltak filozofálni P.T.-vel, de sokat nem mondtak vele). Azt sem értem, hogy miért kellett Mud-ot rángatni ide-oda, hogy aztán beköpje Susant, miért nem akkor intézték ezt le, amikor P.T. észrevette, hogy babrálnak az infúzióval. Mud teljesen jelentéktelen szereplő volt az egészben nulla érzelmi megalapozottsággal, így meg még idegesítő is a végére. Cosimának adhatták volna sztorit, hogy kiszabadítja saját magát és megbuktatja a rendszert, mint tudós. Nem egy régi fényképre, ami hipp-hopp előkerül, ráadásul a sztori szempontjából nem is megalapozott indok, mivel egy lassan öregedő, 170 éves fószer is volt fiatal. Na mindegy.

Tudva, hogy ez az utolsó évad, én sokkal grandiózusabb és összetettebb évadot vártam volna, sok klónhelyettesítéssel, meneküléssel, szervezgetéssel, és ahol azt érzem, hogy nagyon nagy a tét.

Skyroads - 2017. 07. 20. 18:57

Azt én sem értettem, hogy Susan minek kellett ehhez az egészhez.
Muddal talán még kezdenek valamit, mert a rész végén megtalálta ugyebár a fotót.
Mint ahogy fentebb írtam, nekem ez volt az első rész az évadban, ami lekötött, de ettől eltekintve valóban kicsit összecsapottnak és ötlettelennek tűnik a sztori. Mintha nem kezdték volna el időben kidolgozni, csak valamit bedobtak muszájból, mert nyakukon volt a határidő.
A klónhelyettesítés nekem is hiányzik, és ahogy a kommentekben szoktam látni, mások is szeretik. :)
Nekem túl sok felesleges játékidő megy el P.T.-re és Sarah-ékra, sokkal szívesebben szórakoznék Allisonékon és Helenán.

Scared - 2017. 07. 23. 14:50

Az 5×07 nagyon tetszett, régóta vártam egy Rachel központú részt, mert ő a kedvenc karakterem a sorozatban. Az utolsó jelenet elég brutális volt, pedig én bírom az ilyeneket.
Valószínűnek tartom, hogy Rachel meg fog halni a sorozat végén.

shady - 2017. 07. 23. 21:49

Az 5. rész után úgy voltam, hogy nem számít, hogy utolsó évad, kaszálom. A 6. rész viszont túl jó volt ahhoz, hogy kaszáljam, Krystal szerintem tök vicces volt, tényleg feldobta. :D Az volt az első rész az évadban, ami lekötött.
(innen egy kicsit spoiler…)
A mostani is bejött, végig reméltem, hogy Rachel csinál valami ilyesmit. Amikor eltörte a poharat, lehetett tudni, mi fog történni, de ez tényleg egy brutálisra sikerült jelenet lett.

dukyka - 2017. 07. 24. 04:46

Ez volt eddig a legjobb rész és most a zene is sokat hozzátett. Ezt a szemkivágást nem igen tudtam nézni, de egyébként bejött. Szeretem a gonosz, szociopata karaktereket, akikbe mégis akad egy hajszálnyi emberség. Vicces, hogy a BBC America nagy titkolózva nem adott ki promot a következő részhez, de a Space megtette, így sok értelme nincs titkolózni.

Ditke - 2017. 07. 26. 04:40

Ne már gyerekek! Tudni lehet, hogy ez az egész klónozósdi az amerikai szemében csakis olyan lehet, ami gyógyító szándékkal jön létre, de ha a “csúnya rossz bácsik” a sok dodóból még többet akarnak csinálni akkor azt meg kell semmisíteni. Más konklúzió nem jöhet ki belőle. Oké, Isten komplexusos agyament szereplő nélkül egyáltalán el sem kezdődik.
Tény, hogy nagyon jó a sorozat, izgalmas, leköt és várom a következőt.

Eny - 2017. 07. 28. 22:23

még most sem hiszem el,h még csak 3 rész van hátra a kedvenc sorozatomból..
már most tudom,h nagyon fog hiányozni és számtalanszor újból fogom nézni..
ha valamihez nagyon értettek az a karakterek felépítése volt..annyira komplex karaktereket sikerült felépíteniük, annak ellenére,h nagyon sok szereplő van..apránként adagolták az infót (ahogy én szeretem ) és elérték, h mindegyik klónhoz tartsunk valamennyire vagy akár törekedjünk arra, h megértsük,h mit miért csinálnak ..
a legjobban a testvérbaráti kapcsolatok tetszenek..örömmel tölt el őket együtt látni :)..vagy akár rémisztő is volt egy – egy jelentben :D (attól függ,h pont melyik klónról van szó )
bocsánat a hosszú kommentért…

dukyka - 2017. 07. 31. 00:16

Na kiderült, hogy Sarah nem fog meghalni, S.-t nagyon sajnálom. :( Tulajdonképpen ő meg Delphine a sorozat két legnagyobb hőse. Gracie halála viszont nem igazán hatott meg. Gondolom akkor Mark fogja megölni Coady-t. Kár, hogy elég sok mindent elspoilereztek az évad előtti és közbeni előzetesekben, nem kellett volna és már csak 2 rész. :(

Rubber Duck - 2017. 07. 31. 22:06

Szerintem kár volt a 5×08 végi lezárás módjának. Sokkal “okosabban” is meg lehetett volna oldani, pl. úgy, hogy a rendőrnő értesíti F.-et arról, hogy Helena náluk van, így lehetett volna zsarolni a klónokat. Persze még így is lehet, csak így nem kellett volna annyira drámai véget kerekíteni. Végül is, már csak 2 rész van hátra.

bellarea - 2017. 08. 03. 13:50

Szerintem Helena meg fog halni, és a gyerekeit a testvérei fogják felnevelni. Nem véletlenül készítették elő ezt a “könyvet írok a gyerekeknek” dologgal. Ráadásul még mindig szemrebbenés nélkül öl, szóval elég veszélyes.

d - 2017. 08. 06. 11:16

a gyerek Helena miert nem ugy nez ki, mint Charlotte vagy mint gyerek Rachel? ..🤔

dukyka - 2017. 08. 06. 14:49

“we wanted to be sure we had an actor who could explode emotionally, who is wild and untameable.” Magyarán azért, mert a másik kiscsaj nem elég jó színész.

d - 2017. 08. 06. 16:19

hat, az egy dolog, erted.

de ez egy klonokrol szolo sorozat, amiben minden klont ugyanaz a szereplo alakit felnottkent, es eddig a gyerek szereplore is megfelelt ugyanaz a szinesz.

erre most az utolso elotti reszre..

mind1, sztem ez igy csoves volt.

ill. ez az utolso evad amugy is 😶

Zsuzsy93 - 2017. 08. 07. 21:33

Rengeteget szenvedtek már a szereplők, főleg Sarah. Van egy olyan érzésem, hogy még 1-2 ember meg fog halni. Azért remélem happy enddel zárul majd a történet. S. halála azért szíven ütött, sokat tett mindenkiért.

Én se néztem jó szemmel, hogy a kicsi Helenát nem az alakította, aki a többieket. Ez a kicsi Helena nagyon jól játszott, meg voltam vele elégedve, csak olyan mint ha ő nem klón lenne. Nem tudtam úgy nézni a sorozatot, hogy ő most klón.

Nem akarom, hogy vége legyen…

Alex - 2017. 08. 11. 14:25

d – 2017. 08. 06. 11:16 Nos kérlek Helena “szőke és ukrán” vagyis más. Ezt hangsúlyozzák: balkezes, stb. De ha ő Sarah egypetéjű ikertársa tényleg ugyanúgy kellene kinéznie gyerekkorától. Heléna gyerekei most a 10. részben kellene, hogy megszülessenek, de ez nem lenne logikus a történetben. Valószínűleg ezesetben vetélés lesz a vége. Legrosszabb forgatókönyv lenne, hogy Helénával együtt meghalnak szülés közben az ellátás hiánya miatt.

Alex - 2017. 08. 11. 14:30

Zsuzsy93 – 2017. 08. 07. 21:33 . Pont etrtől nagyon jó az egész. Tatiana Maslany féltucat klónt játszik úgy, hogy külön-külön karakter mindegyik. Rendkívül szép és tehetséges ez a kanadai színésznő.

wondorog - 2017. 08. 13. 19:45

Szép finálé volt, nem kapkodták el, de jutott is idő, hogy mindenki kapjon lezárást.

Wanheda - 2017. 08. 13. 20:04

:-((( Vége… :-(((

dukyka - 2017. 08. 13. 20:46

Nálam túl csöpögős lett a finálé, meg Helenának ez a befejezés, hát nem tudom. Rachel jelenete tetszett a legjobban, meg az évadból is szerintem az ő része volt a legerősebb. Mindennek ellenére nem sok ilyen ötletes és eredeti sorozat megy mostanság, hiányozni fog. :(

hummel - 2017. 08. 13. 21:08

Igen nekem is az volt az érzésem, hogy túl pozítiv lett a befejezés. Az utolsó pár részben jók voltak a visszajátszások, itt a fináléban például Mrs. S., de engem is zavart, hogy korábban változtatttak a gyerekszínészen a kis Helena esetén. Összességében remek kis sorozat volt, Tatiana előtt meg le a kalappal, fantasztikus amit művelt.

Eny - 2017. 08. 13. 21:42

nahát,hogy mindig kell legyenek olyanok,akiknek nem tetszik minden..(persze tudom,h ez így normális és mégis…)

szerintem tökéletes finálé volt! ennél jobbat nem is kívánhattam volna..

nem volt EGYÁLTALÁN csöpögős, hanem igenis azt a lezárást kapták, amit megérdemeltek. Végre valahára azt az életet élhetik ,amiért keményen megdolgoztak mindannyian.
Csöpögős az lett volna,ha Rachel is bemegy közéjük és együtt ünnepelnek, meg ha Krystal is tett volna pont akkor egy látogatást arrafelé..(nem mondom ,h az a lezárás zavart volna,hisz nekem mindenem a klónok közti kapcsolatok )

nagyon hiányzik már most a sorozat…már párszor el is sírtam magam..

az a bizonyos 4-es jelenet megint olyan <3 volt…Orphan Black forever.

RavenRiver - 2017. 08. 13. 21:53

Jó volt a finálé, tetszett nagyon, méltó befejezést kapott ez a szuper jó sorozat! Bár nagyon sajnálom, hogy véget ért. Elnéztem volna még belőle azért egy évadot, de örülük, hogy 5 évadon keresztül figyelhettem és izgulhattam végig a klónok életét. Nem mindennapi sorozat volt az biztos! Több ilyen nívós sorozatra lenne szükség, hogy ellensúlyozza azt a sok félresikerültet, amik mostanában vannak (és persze azok nem kapnak kaszát, csak amik tényleg jók, ajj :-/). Már most hiányoznak a klónok!

Jolly - 2017. 08. 14. 07:45

Második évad végén elhagytam kicsit a sorozatot, úgyhogy most az utolsó három évad kényelmes darálásával időzítettem úgyh pont az évadzáróra érjem be. Megérte, darálva lehet nagyobb élményt nyújtott, főleg a fenn olvasott véleményeket látva. Az évadzárót dicsérők közé kapcsolódóm, jól volt elosztva minden, hogy ne legyen szirupos.
Zseniális sorozat, rengeteg szeretettel készítve. Tatiana pedig zseniális, volt amikor Helena sokáig nem jelent meg, és csak arra tudtam gondolni, hogy omg, kiírták azt aki játsza?!
De a kedvencem Alison az ő szála volt mindig a legszórakoztatóbb, és talán a legmegélhetőbb a néző szempontjából.

Zsuzsy93 - 2017. 08. 14. 19:07

@Alex: Igen Tat úgy alakítja az összes klónt, mintha nem is klónok lennének. Ez is a zsenialitását mutatja. A kis Helena, hogy más gyerek játssza, az egy teljesen eltérő dolog. Biztos megvolt a készítőknek az oka rá, csak én meglepődtem rajta.

Tatiana a legjobb színésznő akit ismerek. Az első pillanattól kezdve függője lettem a sorozatnak. Nagyon megfogott. A végével is elégedett vagyok. Örültem, hogy boldogok lettek. Megérdemelte mindenki, rengeteget szenvedtek. Tetszett, hogy sok mindent be tudtak mutatni az utolsó részben. Legyőzték a gonoszt, Sarah S. halála miatt és maga miatt is kicsit padlóra került, de a testvérei támaszt nyújtottak neki. Mindenkinek elrendeződött az élete és a többi klónon is tudtak segíteni, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe mint ők…
Nagyon fog hiányozni. Sok idő lesz mire ez a hiányérzetem elmúlik. Tatiana remélem elvállal valami ehhez hasonlóan jó sorozatot és láthatom évekig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz