login |

Fargo: vége a 3. évadnak

2017. 06. 25. 21:00 - Írta: winnie

57 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

These things happen all the time. Coincidence, random life.

Összességében? Tetszett. De szerintem sem ért fel a korábbi szezonok színvonalához – én ezt leginkább a jó, illetve emlékezetes karakterek hiányára fogom. Az átlagból persze még így is magasan kiemelkedett a Fargo 3. évadja, mely bőven szállított zseniális pillanatokat és rettentően kreatív megoldásokat. Ja, és mindvégig kiszámíthatatlan maradt. Kell ennél több?

Ja, és egy dolog: van olyan, aki azért nem kezdett bele a 3. évadba, mert nem látta az első kettőt? Főleg, ha szerette a Legion-t. Ne csináljátok már. Antológia. Minden szezon más idősáv, más szereplőkkel, más helyszínnel és történettel, de a szellemiség változatlan. Az nagyon Coen testvéres, de úgy, hogy közben fel sem merül a nézőben, hogy gépies másolat lenne. Inkább tisztelgés.

Oké, persze egy nagyon minimális hazugság azért van a fenti sorokban, hiszen a 2. évadot is kötötte egy halvány kapocs az alapsztorijában az elsőhöz, és nagy meglepetésemre (de most komolyan, tök jó érzés volt) az S3-ban is feltűnt egy karakter, akit láthattunk az első etapban. De még őt sem kellett ismerni ahhoz, hogy működjön a szezon.

He’s a kitten now, Ray.

Az a szezon, mely úgy volt valójában komplex, hogy pár viszonylag egyenes szálat kötött össze: egy testvéri szembenállást, egy határtalan szerelmet, pár gyilkosságot, amiket szokás szerint körül öltetek a véletlen események, amelyek sokszor mulatságos és abszurd, nagyon fargós szituációkat eredményeztek.

Az emlékezetes karakterek fent említett hiánya egyébként éppen azért is sajnálatos, mert a színészek nagyszerűek voltak. Ewan McGregor-t nem lehetett nem szeretni a kettős szerepben, két totál másféle és igen jellegzetes figurát hozott (az a beszédstílus…!, szegény szinkronosok), akik hol szimpatikusak, hol pofoznivalóak voltak, de nem hiszem, hogy később emlékezni fogunk rájuk.

– What’s wrong?
– The world. The world is wrong. It looks my world, but everything is different.

És ugyanez a helyzet a többiekkel is. Hiába volt remek Carrie Coon, badass Mary Elizabeth Winstead, marha jó Michael Stuhlbarg, sem Gloria, sem Nikki Swango, sem pedig Sy nem sikerült olyanra, mint a korábbi szezonok némely alapköve. (Nyilván a betorzult Nikki-vel más volt a helyzet, de a figura sokáig 2D-s volt, Sy pedig végig korlátok közé volt szorítva, nem lehetett megfogni, majd pedig partvonalra állították.)

Nyilván V.M. Varga-val már más a helyzet, szerintem ő nyugodtan megkaphatja a szobrot a Fargo-rosszfiúk panteonjában, külön öröm volt látni a szerepében David Thewlis-t brillírozni, aki nem gyakori vendég a tévében – ő 20 éve pár filmjével nagy kedvencem lett, majd a kommerszebb szerepei miatt teljesen eltűnt a látómezőmből.

Varga figurája kapcsán azért az pozitív volt, hogy alapjába véve annak ellenére kaptunk hepiendet, hogy ő nem biztos, hogy elnyerte méltó büntetését, a sorsának kezelését inkább a nézőre bízták, szemben a legtöbb kulcsfigurával, akik megkapták azt, ami jár nekik – legalábbis a “nagy könyv alapján”.

Poén volt látni, hogy mondhatni az igazság természetéről szólt a szezon épp most, amikor a fake news-szlogen kezd teret nyerni a való világban, és itt is láthattuk, hogy hiába küzd a kisember, a hazugságok és a félreértések ellen nehéz mit tenni, maximum összeszorított ököllel és fogakkal puffoghatunk magunkban.

Mondom, a lényeg, hogy tetszett, mindvégig lekötött és szórakoztatott, bár igaz, hogy érzelmeket kevesebbet váltott ki belőlem ez az évad. Úgy érzem, hogy a Fargo hangulati elemei továbbra is verhetetlenek, és itt nem csak a havas külsőségekre gondolok, hanem erre az abszurd és véres világra, a kisemberekre és szemlétládákra, a kicsinyességekre és nagyra törő vágyakra.

What’s that old quote, that… “The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn’t exist.”

De legfőképp a kiszámíthatatlansággal párosuló kreativitásra.

Lehet, hogy kicsit összedobált ötlethalomnak tűnhetett, de ha a karakterek nem is (ó, a francba, Winnie-ről nem is írtam…, ő nagyon jó volt!), annyi minden megmaradt így is bennem a szezonból: Gloria 3×03-as Los Angeles-i filler a scifi világába az animációkkal, egy részre rá a Péter és a farkas, a 3×07 és a 3×08 stílusa, Gavrilo Princip megidézése – és még minden idők legjobb filmjéből is konkrétan idézték az egyik fő mondatot. Mi kell még?

Okay, then.

57 hozzászólás Ne habozz!

Irgum76 - 2017. 06. 25. 21:19

“van olyan, aki azért nem kezdett bele a 3. évadba, mert nem látta az első kettőt? Ne csináljátok már”

én azért nem kezdtem bele az elsőbe se mert megnéztem a mozifilmet és nagyon nem jött be
szeretem a fekete humort de ebben én sajnos semmi ilyesmit nem találtam

winnie - 2017. 06. 25. 21:26

akkor tiszta sor, bár egy pilotot megér szerintem mindhárom évad, mert az ördög nem alszik, főleg, ha az ember szerette a legiont.

de fekete humor terén szerintem adja magát a kérdés, hogy mi ha nem a fargo? lehet, hogy túl fekete, szó szerint éjsötét, mind a hangulata kapcsán, mind pedig egyes karaktereire vonatkoztatva. (mármint úgy értem, hogy a viccessége elvitathatatlan, és akkor igazából csak fekete lehet.)

Ghostface - 2017. 06. 25. 21:40

Nem volt rossz, de az első két évad nyomába sem ér.
Valami nem stimmelt, valahogy nem fogott meg úgy mint az első két évad. És az a robotos rész egyszerűen agyzibbadztó volt, nagyon rossz unalmas,felesleges rész volt. 10/7

Hiroshima32 - 2017. 06. 25. 21:42

Kicsit furcsán hatott nekem ez az évad, főleg mert a képi világot nagyon nem 2010-11-hez tudom kapcsolni, hanem egy bő mondjuk másfél évtizeddel korábbra.

Remélem, a poszt záróidézete lesz a válasz a “Lesz-e negyedik évad?” kérdésre.

winnie - 2017. 06. 25. 21:47

Ghostface: kár, nekem felüdülés volt kilépni abból a világból, ráadásul végig egy karaktert kísérhettünk, amire szerintem rá is fért gloriára, az a rész nagyon működött nálam.

poohtheone - 2017. 06. 25. 21:52

Hát nekem nagy csalódás volt a 3. évad. Mármint Fargo szinten. Az első kettő fényévekkel veri. Többször is elgondolkodtam a kaszáláson, és csak a színészeken és a jó zeneválasztásokon múlt, hogy mégsem. Persze egy átlag sorozathoz képest még így is említésre méltó.

“az S3-ban is feltűnt egy karakter, akit láthattunk az első etapban”

Ki az?

“annak ellenére kaptunk hepiendet” öööö tényleg hepiend volt? Nekem nem igazán tűnt annak. Vagy Fargo-mércével mért hepiendre célzol? :D

Egyébként nem hagy nyugodni a kérdés, hogy miért mutatták annyiszor Varga száját közelről? Utalás a ragadozó természetére?

Ja, és ugye azért kellett csúsztatni az évadot, hogy tudjanak hóban forgatni. Ehhez képest semmi szerepe nem volt a hónak… Szemben az első 2 évaddal.

Néma Harcsa - 2017. 06. 25. 22:01

Ez is kájó volt, a második évad veri csak kb. az antológián belül. Azonnal nézném a negyediket (pl. a szesztilalom idején), kár, hogy évek múltán jön, ha jön, egyúttal persze örömteli, hogy nincs erőltetés.
A kétlábonjáró-Mindenegyben-blog és offshore-lovag főgé tényleg telitalálat, az alakítás is az DT-tól, McGregor szinte feltűnésmentesen volt megint zseniális, és Stuhlbarg játéka is elképesztő – azerintem egyébként a Sy-karakter tök rendben volt, a végtelenségig lojális, majd elárult barát-beosztott garantáltan sorozatgyárthatatlan prototípusa, csak akkor omlik kicsit(!) össze, amikor a barát-főnök megkérdőjelezi a hűségét.
Nikki Swango egy istennő, aki ellentmond, arra rádobok felülről váratlanul valami furcsa tárgyat (winnie, aggódhatsz).
És a kiszámíthatatlanság mellett mellékesen a Fargo-recept össztevőit egytől egyig kipipálták.
A befejezés miatt meg nem kell kételkedni, a végén, mint tudjuk, úgyis Jézus győz.

Néma Harcsa - 2017. 06. 25. 22:04

@poohtheone: SPOLIER – Mr. Wrench, ráadásul ő a 2. évadban is szerepelt gyerekként, egyedüliként van jelen mindháromban.

Ronaldo - 2017. 06. 25. 22:05

poohtheone: “az S3-ban is feltűnt egy karakter, akit láthattunk az első etapban…Ki az?”

Jaj… Te most akkor tényleg láttad az első évadot?
http://i1.ytimg.com/vi/L617ey31qhE/hqdefault.jpg

Néma Harcsa - 2017. 06. 25. 22:15

A 3. L.A.-s rész önmagában volt olyan merész az évadon belül, mint a Legion sorozatként. Feleslegesnek nagyon nem nevezném semmilyen értelemben.
Javasolhatnám darálásra az évadot az értetlenkedőknek heti nézés helyett, de nyilván senkinek nem ajánlgatom az önkínzást, ha hetiben nem tetszett.

Néma Harcsa - 2017. 06. 25. 22:23

@poohtheone: “Egyébként nem hagy nyugodni a kérdés, hogy miért mutatták annyiszor Varga száját közelről? Utalás a ragadozó természetére?”
Kapisgálsz valamit. És most vess fel egyetlen ötletet az elmédből: vajon miért okádja ki rögtön az ételt?

winnie - 2017. 06. 25. 22:34

azért azt vitatnám, hogy a hónak ne lett volna szerepe:) hó nélkül nem lett volna ilyen.

winnie - 2017. 06. 25. 22:37

Néma Harcsa: sy tök jó, éppen ezért pont, amikor megismerhettük volna így “kinyírni”, hát, ez gonosz dolog volt:) swango is rendben volt, és egyetértek veled, csak azt sajnáltam, hogy a 3×01-es megalapozása után szinte semmi pluszt nem kaptunk sokáig belőle, ő volt a … és … csaj, ahol a pontok helyére a két premieres jelzőt illeszthettük be, ami akkor is kiderült róla.

Lacisx - 2017. 06. 25. 23:23

Én imádom a Fargo-t. Számomra ez az évad tetszett a leginkább, mondom ezt úgy, hogy az évadzáró kifejezetten nem sikerült jól az én ízlésvilágomat figyelembe véve.

A 3×03 viszont minden idők egyik legjobb epizódja volt, amit sorozatos életem alatt átéltem (Lost kezdete óta). Nagyon megfogott, hatással volt rám. Ritka az ilyen, ami ennyire.

winnie - 2017. 06. 26. 04:28

persze, a lényege meg nem írtam…, winnie karakterét, aki ugyancsak azok között volt, akiknek lehetett örülni. így még sajnálatosabb, hogy a két remek mcgregor alakítás nem kapott sokkal erősebb porhüvelyt.

poohtheone - 2017. 06. 26. 07:55

@Néma Harcsa: Köszi, tényleg ismerős volt valahonnan a csávó :)

Varga hányásainak okánál valamilyen betegségre gyanakszom.
Vagy a kígyó-teória: https://www.reddit.com/r/FargoTV/comments/6akjwv/the_significance_of_vm_varga_vomiting/

Ja, és akkor a V.M. a Vomit Master-t jelenti a nevében :D

winnie - 2017. 06. 26. 09:25

?? azért ne bonyolítsuk túl, ez “sima” bulímia. eszik, majd kihányja. nem kell mindenben rejtélyt látni:)

didig - 2017. 06. 26. 10:06

Kérdés?
1. Az első jelenetnek mi köze volt az évadhoz? A kihallgató tisztes jelenetre gondolok.
2. 10részben mikor leáll a kocsival Emmit mert nem tud tovább haladni vele, majd mikor lelövik egymást a csaj és a rendőr, akkor hogy hogy hirtelen megjavul a kocsi?

winnie - 2017. 06. 26. 11:30

az első jelenetre az evadnyitos kritikanal valaszoltam tegnap, ha visszanezed (most nem vayok gepnel, sry)

jeromos - 2017. 06. 26. 11:31

Nekem az első hét részig kifejezetten tetszett, aztán egyre több lett az olyan dolgok száma ami már inkább nevetségesnek és nehezen hihetőnek vagy pusztán logikátlannak és képtelennek tűnt…amit már nem fogadott be a gyomrom :D Lehet ez spoilernek minősül szóval . SPOILER: pl.. a lánccal lefejezős rész egyszerűen képtelenség.. mint ahogy az is hogy a nyíllal átlőtt lábaddal te elvezetsz egy autót( oké talán olyan sokk alatt vagy hogy megoldható)de még ott van az Emmit-es rész amit már feljebb írtak hogy utána meg csak úgy beindul az autó és elhúz… de már az is vicc hogy egyáltalán egy szem sörétet sem kapott be pedig annak a puskának még a csöve is le lett fűrészelve. SPOILER VÉGE És ezek a dolgok nekem nagyon elvették a kedvem attól hogy azt mondjam rá hogy tetszett.. de ott volt a harmadik rész vagy a negyedik amiben a robotos animációs kis film megy párhuzamba.. komolyan mondom zseniális. Úgy hogy ha nem is legjobb évad de nem szar az biztos.( Yuri-val meg még mindig nem tudom mi történhetett a bowlingosnál, én azt értem hogy valami szimbolikus dolog akart lenni és megkapta a méltó bűntetését.. de egy kis felvilágosítást megköszönnék.

hhhggj - 2017. 06. 26. 12:37

Sajnos én is azok közé tartozom akik valamit hiányoltak az évadból, és ezt én is a karakterekre rónám fel. Leginkább az tűnt fel, hogy alig-alig érdekelt a sorsuk, már-már untam őket, pedig őszintén kétlem, hogy színészi probléma lett volna.

Gloriáról például megtudunk pár dolgot, férje elhagyta, mostohaapját meggyilkolták, de ezt szinte készen kapjuk. Most komolyan, a gyerekének az apjával egyetlen szót sem vált az egész évadon keresztül, olyan mintha a férfi meg a pasija csak egy “háttér” lenne a forgatási helyszínen. Ennis-el semmi kémiájuk nincs, az érzelmi motiváció teljesen hiányzik a nyomozásból, azon kívül persze, hogy rendőr és meg “kell” oldania. A szenzoros metafora nálam nagyon nem működik. A “feloldásának” nincs értelme, semmilyen fejlemény vagy változás nem indokolja, hogy ő most hirtelen “létezik”, ha csak nem számítjuk azt, hogy elsírta magát.

A két Stussy fivér nálam dettó ugyanaz volt. Persze máshogy vannak felöltöztetve, meg az anyagi helyzetük is más, de mindkettő egyaránt szerencsétlen, a beszédstílusuk és a hanghordozásuk is teljesen egyforma, és ez leginkább Ray Emmitjénél tűnik fel. Mindenki idézze fel magának a bankos jelenetet, de próbálja meg figyelmen kívül hagyni azt amikor látjuk Rayt beöltözni. Én így egyáltalán nem tudnám megmondani, hogy az nem a valódi Emmit, és mivel megmutatták az “átalakulást” kétlem, hogy a nézőket szándékosan meg akarták téveszteni.

A legnagyobb bajom viszont V.M. Vargas. Láttam itt páran írták, hogy a betegsége egy metafora lehet, de hogy az istenbe várja el bárki is tőlem, hogy idáig eljussak, amikor megállás nélkül kapom a képembe, hogy milyen undorító az ember. Nálam ez teljesen aláásta a karaktert. Valaki mondja meg nekem, hogy mi a cél azzal, hogy úgy kezdünk egy jelenetet, hogy premier plánba kapjuk, hogy egy fém fogpiszkálóval cseszegeti a véres rohadt fogait. Odáig vitték a dolgot, hogy nem akartam őt a képernyőn látni egyáltalán, amikor meg még is feltűnt, alig vártam, hogy vége legyen a jelenetnek. Volt ami már olyan ocsmány volt, hogy a kezemmel kellett eltakarni a monitorom. Ennek tetejébe, az anekdotái nekem egyáltalán nem működtek, és ez csak egy dolog, de úgy vettem észre, hogy Emmit-re sincsenek semmilyen hatással. Mintha csak azért dumálna, hogy a saját hangját hallhassa.

Ennyi elég is, már eleget írtam, és persze az is lehet, hogy csak velem van a baj.

Rupaszov Rurik - 2017. 06. 26. 12:38

Semmilyen volt a befejező 15 perc…mondhatni snassz.

didig – 2017. 06. 26. 10:06

Kérdés?
1. Az első jelenetnek mi köze volt az évadhoz? A kihallgató tisztes jelenetre gondolok.

Jó kérdés,sose jobbat,erre én is kíváncsi vagyok,ja és arra is hogy mit jelent a VM a Varga nevében.

bélabá - 2017. 06. 26. 12:52

Nekem is nagyon tetszett az évad. A 2.-at nem übereli, de az elsőnek simán hozta a szintjét.

Az egyetlen negatívum számomra Varga és Nikki Swango szereplőválogatása.

Varga figurája szerintem remek volt, kb. mint a gonosz az első évadban, de a szereplő aki játszotta nekem túl erőltetett volt a fogaival. Valahogy a “főgonosz” figurájából elvett ez a kispolgár szerű kinézet, nem hozzáadott.

A Nikkit játszó nő jó színész szerintem, de nekem nem volt elég badass, túl babaszerű az arca hozzá. Szvsz más színésznővel jobb lett volna.

A többiek nagyon jók voltak, Sy zseniális figura volt, és a színész is jól játszotta, pedig játszott korábban maffiavezért is, így az elején nehéz volt elfogadnom a figurát.

bélabá - 2017. 06. 26. 12:58

@jeromos: “Yuri-val meg még mindig nem tudom mi történhetett a bowlingosnál, én azt értem hogy valami szimbolikus dolog akart lenni és megkapta a méltó bűntetését.. de egy kis felvilágosítást megköszönnék.”

Nekem ez nem hiányzott. Mit akarnál látni? Hogy megtalálják a testét? Vagy hogy a halál angyala leviszi a pokolba? A történet szempontjából nem lényeges.

Ha már szimbólum, nekem inkább a főszereplő nő viszonya, és annak megváltozása a szenzorokkal nem volt érthető.

bélabá - 2017. 06. 26. 13:02

@didig:
1. Az első jelenetnek mi köze volt az évadhoz? A kihallgató tisztes jelenetre gondolok.

Hasonló az utolsó rész utolsó jelenetéhez. Kihallgatás, ahol a kihallgató és kihallgatott mást mond a valóságról. De míg az egyikben az egyik pártjára állunk, addig a másikban a kihallgatóéra.

2. 10részben mikor leáll a kocsival Emmit mert nem tud tovább haladni vele, majd mikor lelövik egymást a csaj és a rendőr, akkor hogy hogy hirtelen megjavul a kocsi?

Ezt észre sem vettem akkor, de jogos.

Bagosz - 2017. 06. 26. 13:15

Az autót a szoftveren keresztül lehet hogy a csaj buherálta meg.Bár nem tudom 2010-ben ez ment-e.Nem tűnt okosautónak.
Varga ha olyan nagy hogy elengedik,akkor bevinni hogy tudták egy arcfelismerő szoftver alapján?

nade - 2017. 06. 26. 14:57

jó írás, idézetek, képek!

“Kezdőknek”, ha a mozi film nem is tetszik, szerintem az első évadot próbálják meg. Majdnem ugyanaz, mint a mozi, csak kidolgozottabb (sorozat mivoltából ugye, több ideje van rá). Mondjuk nem fog jobban esni után a film, sőt, de sorozatra biztos rákattan.

innentől spoileres lehet

A harmadik évad tényleg talán sivárabbnak tűnik, az ismertebb szereposztás ellenére (McGregor, MEW) is, de úgy emlékszem a korábbi évad sem indult be igazán a második fele előtt. A már mozi filmnél is kritizált “”igaz” történet” hatásvadászatot pedig legprofibban járta körül ez az évad. A második évadban is úgy éreztem hogy erre játszottak az ufókkal, hogy mutassák, csak annyira igaz a sztori, amennyire emlékeznek rá az elmesélők, de itt most csúcsra járatták.

@poohtheone – 2017. 06. 26. 07:55 “Varga hányásainak okánál valamilyen betegségre gyanakszom.”
Simán csak kapzsi, mindent meg akar szerezni magának, ha nincs is rá szüksége, csak hogy másnak ne jusson. Milliárdos is elvileg, hisz biztos volt számtalan ilyesmi akciója mint Stussyval, mégis ócska ügynökként öltözik, és még annál is aljábban él.

@didig – 2017. 06. 26. 10:06
“1. Az első jelenetnek mi köze volt az évadhoz?”

Az évad utolsó jelenetével egy keret az évadhoz. Abban a rendszer állít valósnak egy adott sztorit és erőlteti rá a kisemberre, a végén meg fordítva, a svindler/manipulátor igyekszik valóvá váltani meséit. Amúgy meg Yuri Gurka (Gyuri Gyurka … haha) fiatalkori gyilkolászása miatt vonnak felelősségre egy ártatlant. Továbbá stázi-Stussy szójáték.

“2. 10részben mikor leáll a kocsival Emmit mert nem tud tovább haladni vele, majd mikor lelövik egymást a csaj és a rendőr, akkor hogy hogy hirtelen megjavul a kocsi?”
ezt nem vágom. Talán “csoda” történt, mivel Nikki ugye félreértette a halált/istent/wandering jew-t a bólingos jelenetben, Varga helyett egy ártatlant ölt meg. Talán ezért nem kapott sörétet Emitt … de így, a ‘csoda’ folytán a zsarunak se kellett volna meghalnia. De amúgy pont fejlövés? Ott a zsaruk nem csak ártalmatlanná kellene tenniük, váll/láb lövéssel?

További fura dolog/baki még hogy 1)ott maradt a két hulla, ÉS EMITT TÖRÖTT TELEFONJA, és nem szedték elő miatta (az epilógus szerint legalábbis); valamint 2) hogy Wrench 5 évet várt hogy megadja Nikkinek amit kívánt. (bár lehet hogy csak hagyta hogy elüljön a vihar az ügy és Emmit körül)

Amúgy ha lesz 4. évad, vajon visszatér a többi túlélő gonosztevő? Meme-o úgy néz ki túlélte, nem volt letakarva mint a hullák, és a mentőfelé tolták az épületből. Varga vagy-vagy. Szeretném hinni hogy nem jött érte senki, de egyre erősebb a gyanú sajnos, hogy biztos volt mentő terv/csapat ilyen helyzetekre. Mike Milligan, Kitchen ? Mondjuk Mike lehet Malvo áldozata lett ott a hivatalban.. de Kitchen még lehet vmi idős bérgyilkos oktató. Wrench meg elvileg/remélhetőleg már jó fiú.

Sniper - 2017. 06. 26. 15:42

Fargo S01 10/10
Fargo S02 9/10
Fargo S03 8/10

BorokaW - 2017. 06. 26. 15:57

Azon kevés emberek közé tartozom,akiknek ez az évad jött be a legjobban. Nálam növekvő tendenciát mutat a sorozat. 10/10

Adam9456 - 2017. 06. 26. 17:46

Nagyon jó kis évad volt, szerintem a harmadik robotos rész és a nyolcadik rész zseniális volt. A színészek mind brillíroztak, a sztori szokásos fargós volt. Varga nagyon jó gonosz volt, Nikkit pedig eléggé sajnáltam hogy végül nem úszta meg, szurkoltam neki. Összességében szerintem volt olyan jó mint a második, de talán nem olyan jó mint az első. Remélem lesz negyedik évad.

Pierre75 - 2017. 06. 26. 20:43

Tetszett volna, de behozták a kozák pogrom nosztalgia vasutat – minek, ha nem kezdtek vele semmit. A csonkolt fülű betért a kugli terembe és vágó. Az ndk-s indítás sandán lógva maradt, így csak az operatőr játszott a kamerával. A megözvegyült vénasszony is átvette a céget, ügyike volt a vadkapitalista mesében. Vele mi lett? Lezárásként se kép se hang. Lehet mindezt a néző képzeletére bízni, csak így egy katyvasz lett.
Az első 2 évad minden tekintetben jobb volt.

Mortanius - 2017. 06. 26. 21:18

Olyan semmilyenek voltak most a 3. évadban a karakterek. Talán emiatt is lett gyengébb évad mint az első kettő.
Egyébként nem volt rossz, egy sima 8/10.

frufru - 2017. 06. 26. 21:56

@winnie: “hó nélkül nem lett volna ilyen”

azért a forgatás végére már nem maradt semmi, lásd a fenti képeket. ez engem is zavart, nem szeretem az olvadást..:) amúgy kimmelnél mesélte mcgregor, hogy május elején fejezték be a forgatást.

sajnos nekem sem jött be ez az évad, sok öncélú, beleerőszakolt jelenet és fordulat volt. több dolog konkrétan idegesített, mint pl. /spoiler!/ az említett magától megjavuló autó, de Ray halálos sérülése is gyakorlatilag fizikai képtelenség, már a fejre rádobott légkondinál sejtettem, hogy bajok lesznek. voltak jó jelenetek, a 9. rész hoteles beszélgetése után vártam a finálét, de a vége nem volt jó, emmit halála nekem klisés és egyben értelmetlen, nikkié csak ötlettelen volt.

TomekKowal - 2017. 06. 26. 21:58

Spoiler
nade:
“Ott a zsaruk nem csak ártalmatlanná kellene tenniük, váll/láb lövéssel?”
Mostanában lehet hallani jó pár rendőri túlkapásról, simán lelövik azt is aki csak a zsebébe nyúl. Itt meg ugye Nikki ráfogta a sörétest a rendőrre, szóval simán jár a fejlövés ebben az esetben.
Törött telefonról el is felejtkeztem, nekem a guminyomok jutottak eszembe vagy az,hogy van kamera a rendőrkocsiban.

5év ugrás szerintem sok volt, tényleg Wrench miért várt 5évet, meg miért, akkor lőtte le Emmitet, amikor ott volt az egész család. Simán valaki észre vehette volna. Meg az lett volna poén, ha átvágja a torkát egy üvegszilánkkal.

Memoo meghalt. Coroner-es fickók tolták ki. (Nikki se volt letakarva és érte is mentő jött). Meg Winnie is mondta,hogy 5 halott volt az emeleten,szóval ott mindenki meghalt.

TomekKowal - 2017. 06. 26. 22:02

frufru:
2.évadban is szépen kitavaszodott a végére. Itt legalább ügyesen megoldották egy kis időugrással.

denee - 2017. 06. 26. 23:31

Megosztó volt az biztos, érdekes, hogy nekem ez az évad volt a kedvencem, nagyon picivel mögötte az első, és én nekem a második nem nagyon jött be, de végignéztem azt is.

winnie - 2017. 06. 27. 04:41

“Itt legalább ügyesen megoldották egy kis időugrással.”

nem kellett megoldani, vagyis úgy értem, hogy forgatáskezdésnél tudták, hogy meddig fog tartani, ha akartak volna, előre dolgozhattak volna vagy ilyesmi, de így az évszakok változásába is be lehet látni dolgokat. anno írtam is az első előzetes idején, hogy még csak akkor forgatják a 3. részt, ami azt jelenti, hogy nem sok anyaguk van reklámra.

blady - 2017. 06. 27. 22:18

én imádtam ezt az évadot, minden egyes rész berántott és elvarázsolt. Szurkoltam Nikkinek, Gloriának; Stussy, Varga ellen. a 10 rész üzenete úgy un bloc meg…szinte kiráz tőle a hideg:D
10/10 bátran ajánlom mindenkinek

Néma Harcsa - 2017. 06. 27. 22:55

nadénél a pont: a bulímia szerintem is metaforikus, tulajdonképpen nem is bulímia, annak ellenére, hogy tudom: forgatás közben találták ki Varga ezen vonássát.
Felzabál mindent, csak étvágya van, a gyomra viszont visszadobja a valójában felslegesen elnyelt cuccot. Egy mohó fszfej, a jellemhibát tökéletesen kifejezi a hányás és az eleve vécén ülve evés, amikor ideges, legalább tudjuk, hogy ember. :) Ha egyben csúcsragadozó is.
Egyébként:
1. évad: 9/10
2.évad: 10/10
3. évad: 9/10

Néma Harcsa - 2017. 06. 27. 23:03

@winnie: értem, hogy mi a panasz, részemről viszont tök rendben volt így, Nikkinél sokáig maradt a bizonytalanság az érzelmeit illetően, és tulajdonképpen Sy-nál is, hogy csak egy üzlettárs-e, aki valamiért gyűlöli Ray-t. Nálam rendben volt, hogy lassan derült ki, milyenek is ők. Pláne úgy, hogy a 3. részt pl. nem az ő alapozásukra szánták részben (azért az egy tetemes játékidő volt).
A tesók felejthetőségét sem érzem, akadt bőven szemben és fülben ragadós jelenet velük a színészi játékon kívül, az utóbbi milyenségében egyetértünk, ha jól sejtem.

Néma Harcsa - 2017. 06. 27. 23:15

@Winnie: Winnie (:D) karaktere is iszonyú erős, és ott is működött a várakoztatós írói technika: a 9. részben, egyenruha nélkül kapta meg ő is az igazi fényét.

winnie - 2017. 06. 28. 05:02

Néma Harcsa: a milyenségében egyetértünk, de én főként nikkinél és a tesóknál érzem a karakterdeficitet. rájuk is csak azt tudnám mondani, hogy annyira egyszerűen le tudná festeni őket pár szóval. oké, nem kell mindenkinek bonyolult jellemnek lennie, de nem érzem, hogy egy év múlva emlékeznénk szerencsétlen, de egyébként jóravaló emmitt-re.

H_Haraldson - 2017. 06. 28. 16:58

Minden részben volt több olyan apró de zseniális momentum ebben az évadban is amitől jár a 10/10. A beinduló öntözőberendezés alól felkapott újság… :))) A robotos rész meg végig varázslatos volt, talán a Mozart in the Jungle börtönös epizódja érintett még meg hasonlóan.

Kiss Balázs - 2017. 06. 28. 21:30

Az első jelenetben szerintem az NDK titkosszolgálata, a Stasi és a Stussy névre lehet asszociálni. Amúgy a gyilkos, akiről szó volt, Varga ukrán embere. Ennyi kapcsolódást vélek felfedezni a későbbiekkel.

balsac - 2017. 06. 29. 16:58

Mi az az idézet, amire a cikk végén gondolsz?

Acheron - 2017. 06. 29. 18:33

Yuri Gurka (Goran Bogdan) csak nekem tűnt a szegény ember Tom Hardy-ának?
Annyira hasonlóak. Mintha a tesója lenne, akit a szüleik elhagytak anno Jugoszláviában. :D
Arész meg vitte az egész évadot, Obi Wan Kenobi-val egyetemben, de végül is tényleg senkire sem lehet panasz.

Én ugyanúgy élveztem ezt is mint az előző kettőt!

Acheron - 2017. 06. 29. 18:34

Jah a legvége meg annyira hajazott a Fegyvernepper egyik jelenetére, hogy csak na. ;)

Néma Harcsa - 2017. 06. 30. 01:16

@Acheron: bzzmeg, tényleg hasonlít, és tényleg káeurópai változatban (legalábbis ebben a szerelésben, amiben nyomult).
Egyébként a kozák külön népcsoport, nem is egy féle akad, sem az oroszozás, sem az ukránozás nem áll rájuk.

Im91 - 2017. 06. 30. 15:23

Amúgy a Stussy gyilkosságokat akkor simán félresöpörték a rendőrségnél, nem is foglalkoztak vele? Vagy ez annyira nem fontos a készítők szerint?

Néma Harcsa - 2017. 06. 30. 22:31

@Im91: ez az egyik igazságtalanság, az maradt megoldott sorozatgyilkosság a 22 év börtön után fél év múlva pénzért simán dutyiba vonuló csávó által, akit a fszfej rendőrfőnök “elkapott”. Vargát (ezt sem tudjuk végül, hogy valódi név-e) csak az adócsalás miatt körözték.

Néma Harcsa - 2017. 06. 30. 22:33

(meg a mészárlásnál a biztonsági kamera által le lett fotózva a liftben, gondolom, azzal kapcsolatban is akadna pár kérdés elvileg.)

nade - 2017. 07. 02. 13:57

meg amúgy… ki figyelmeztette Vargát a liftnél sms-ben?
Azt lehetne hinni hogy Nikki, hogy lecsalja a lifttel, de miért tenné, anélkül is a lift felé vette volna a banda az irányt hisz az szobában levő üzenetre az volt írva hogy egy emelettel lejjebb találják amiért mentek, szóval az ő tervük úgy szólt, hogy ott egyszerre mindenkit lemészárolnak.
Az sms arról is tudatta hogy a számlái az IRS-nél vannak. Ezt Nikkiéken, Glorián s az IRS palin kívül esetleg az IRS felettesei tudhatták. Szóval a végén lehet hogy mégis kimentette Vargát valaki a DHS-től is…?

Néma Harcsa - 2017. 07. 03. 10:12

@nade: a rejtélyes múltú Golfarb-özvegy volt még Varga szövetségese, mint kiderült, esetleg ő. De az IRS-es fickó mellékesen mondta egyébként Gloriának, hogy Washingtonból állították le a cég vizsgálatát annk idején, szóval…

Snoopyzit30 - 2017. 07. 03. 10:33

Szerintem ez volt a legjobb évad a 3 közül, de legrosszabb esetben is simán felért az 1. évadhoz. A 2. évad nekem nem jött be, szóval azt most hagynám is.
Emlékezetes karakterek is voltak, legalábbis én ebből az évadból biztos több arcra fogok emlékezni, mint az 1. vagy 2. szezonból.
A bulimiás V.M.Varga kicsit creepy karaktere szerintem mindent vitt. David Thewlis azért elég messze jutott a Harry Potterben játszott Lupin professzortól :)
A másik akit nagyon bírtam az a Boardwalk Empireben is játszó Michael Stuhlbarg (Sy Feltz) és külön öröm volt nézni Ewan McGregort is a kettős szerepben főleg úgy, hogy előtte nap néztem meg a Trainspotting2-t, mielőtt ledaráltam volna ezt a Fargo évadot.

Egyébként megint egy újabb érv a dara mellett. Az első rész annyira nem tetszett, hogy majdnem hagytam az egészet a francba, de mivel darára tartogattam, így megvolt minden rész és tudtam is folytatni. És mit hagytam volna ki… soha rosszabb Fargo évadot!

winnie - 2017. 07. 03. 10:44

Snoopyzit30: “Emlékezetes karakterek is voltak, legalábbis én ebből az évadból biztos több arcra fogok emlékezni, mint az 1. vagy 2. szezonból.”

arcokra én is. a gond csak az, hogy színészek arcaira re fogok emlékezni, nem arra, hogy emmitt stussy vagy …, hogy is hívták a másik stussy-t? (hmm…, beszédes), szóval, hogy ő milyen figura volt. egyszerűen a karakterizálásukat éreztem zsengének. de mondhatnám akár a főszereplőt vagy nikkit, akiket pár szóban le lehetne írni, annyira felületesek lettek.

blady - 2017. 07. 04. 06:11

Érdekes, én nem éreztem zsengének. Illetve, ha az is volt némelyik, inkább éreztem azt, hogy célirányosan lökték így a nagyérdemű elé. Sokkal kevésbé értem, hogy az utolsó részben hogy a fenébe tudott emmitt elindulni a kocsival:D

Hajni - 2017. 11. 10. 22:56

Úgy tudott elindulni a kocsival,hogy a csaj valamit buherált rajta,ettől letiltott a szoftver,majd újraindult kis idő alatt.Tehát nem ment tönkre a kocsi,csak letiltott a szoftver kis időre.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz