login |

Poldark: kezdett a 3. évad – írta nargli

2017. 06. 26. 18:10 - Írta: vendegblogger

51 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A BBC sikersorozatának a Poldarknak a második évadja hozta, amit vártunk tőle: a szereplők lovagoltak a lélegzetelállítóan gyönyörű cornwalli tájban, bányáztak, romantikáztak, ármánykodtak. Eleanor Tomlinson (Demelza) gyönyörűen énekel, Aidan Turner pedig még mindig rettentően vonzó és nagyon jól áll neki a főhős szerepe, akár kaszál, akár nem. De vajon még mindig Ross Poldark az új Mr. Darcy?

Mivel nem volt második évados írás a sorozathoz (az elsőről írtunk), ezért a tovább mögött spoileresen nézzük meg, milyen volt az előző szezon, és persze azt is, hogy mit tartogat a harmadik, amiből már lement három rész – de azokról majd kommentben.

A 2. évad elején Ross élete forgott veszélyben, hiszen koholt vádakkal bíróság elé állították, és kevésen múlt, hogy nem akasztották föl. De végül felmentették, és ezzel el is érkeztünk a 2. évad első csúcspontjához: Francis Poldark átalakuláshoz: az események hatására elkényeztetett úrifiúból, felelősségteljes férfivá válik, aki saját kezébe akarja venni az élete irányítását. Az átalakulás színészi szempontból sem elhanyagolható, Kyle Soller láthatóan élvezi, hogy Francis végre kiáll magáért.

Ross tárgyalása után Francis és Ross közösen nyitnak bányát, és minden egyszerűen tökéletesnek tűnik, amíg el nem jön a mindent megrengető fordulat: Francis halála. Igen, akkor, amikor már minden néző megszerette Francist és drukkolt neki, a fiatal férfi egy szörnyű bányabalesetben meghal.

Ez a fordulat mindent fölforgat: egyrészt George előtérbe kerül, és minden eddiginél jobban (már ha ez lehetséges) ármánykodik Ross ellen. Ez persze nekünk, nézőknek csak jó, hiszen Jack Farthing lubickol a főgonosz szerepében, én minden percben imádom gyűlölni.

Másrészt Francis halála megmutatja, amit már a 2. évad elejétől érezhettünk: Ross Poldark makacs, forrófejű és erőszakos ember. Amikor Ross megtudja, hogy egykori szerelme Elizabeth (Heida Reed) hozzámegy legnagyobb ellenségéhez, George-hoz, rátöri a nőre az ajtót az éjszaka közepén, és „elveszi, ami jog szerint nem az övé”.

Igen, ez egy borzasztó szappanoperai fordulat. Elizabeth terhes lesz, izgulhatunk, hogy kié a gyerek. De mégis van valami ellenállhatatlanul izgalmas a csavarban, ami megmenti attól a történetet, hogy szappanopera legyen: mégpedig Ross Poldark átalakulása.

Tulajdonképpen az egész 2. évad arról szólt – és az éjszakai látogatásban érte el csúcspontját – hogy Ross Poldarkot, a csodált, körülrajongott hőst, akit annyira imádtunk az első évadban, lerángatták a földre. Gyarló ember lett belőle. És biztosan nem Mr. Darcy többé. Harmadik évad nagy kérdése pedig ez: sikerül újra megszeretnünk Ross Poldarkot?

Szerencsére Ross félrelépése után sem maradt a sorozat szívmelengetően szimpatikus (és végül boldog) szerelmespár nélkül. Tegye fel a kezét, akinek a második évadban nem Caroline (Gabriella Wilde) és a drága Dr. Enys (Luke Norris) volt a kedvence. Na, ugye.

A harmadik évadból eddig 3 epizódot adott le a BBC, még hat jön. Az eddigi két rész nem okozott csalódást. Ross és Demelza megpróbálják újraépíteni a házasságukat és egymás iránti bizalmukat, Elizabeth pedig próbálja fölépíteni új házasságát.

Nem, azt még mindig nem tudjuk, kié a gyerek (Valentine, egy kisfiú) viszont sorra érkeznek az új szereplők, akik közül én most négyet emelnék ki: először is itt vannak Demelza testvérei, Sam és Drake, akik egy jobb élet reményében érkeznek a nővérükhöz. Sam (Tom York) egyelőre úgy néz ki, mintha a legújabb fiúbandából szalajtották volna, nem a szomszédos bányából, de legyünk bizakodóak. (Bár azt meg kell jegyeznem, hogy a BBC kicsit mintha túlságosan is görcsösen igyekezne, hogy legyen más eyecandy is Aidan Turner mellett.)

Drake (Harry Richardson) viszont éppen olyan élettel teli és vidám, amilyennek a könyvek alapján elképzeltem. A harmadik fontos új szereplő, Morwenna, Elizabeth unokatestvére, az őt alakító fiatal színésznő, Ellise Chappell tökéletes választás.

És végül jöjjön egy különleges mellékszereplő: Sir Francis Basset (John Hopkins). Sir Francis valós történelmi személyiség, aki a Poldark-regényekben fontos szereplőként jelenik meg a Cornwall irányításáért folytatott politikai csatározások résztvevőjeként.

Az, hogy a sorozatban is megjelenik, természetesen felveti a kérdést, hogy mennyire jelennek majd ezek a politikai csatározások? És a napóleoni háborúk? És a Cornwallban is érzékelhető vallási megosztottság? Ezek az elemek mind nagyon erősen jelen vannak a regényekben, és én nagyon remélem, hogy a sorozatban is láthatjuk majd őket.

A történet szerint egyébként éppen ott tartunk, hogy Dr. Enys – aki végül feleségül vette Caroline-t – fogságba esett a forrongó Franciaországban, és Ross természetesen a megmentésére indul – így vágtunk neki 3×03-nak. Egy szó, mint száz, a Poldark még mindig elsőrangú kikapcsolódás, aki eddig szerette, most sem fog csalódni, aki pedig most kapcsolódna be, csak biztatni tudom.

És egy jó hír a végére: a BBC már berendelte a 4. évadot, újabb 8 epizód jön. A Poldark ugyebár Winston Graham 12 kötetes regénysorozatából készül, az S4 már a 6. kötet második felét és a teljes 7. kötetet dolgozza majd föl. 2018-ban sem maradunk tehát lélegzetelállító tájban való lovaglás, háromszögletű kalapok, bányák, romantika és ármány nélkül.

51 hozzászólás Ne habozz!

Henry - 2017. 06. 26. 19:23

Köszi az írást! Meghoztad a kedvem ehhez a sorozathoz!

Annatar - 2017. 06. 26. 19:40

Már hogyne tudnánk, ki a gyerek apja. Pont azért mesterkedett Elizabeth, hogy úgy tűnjön, leesett a lépcsőn, és az indította be a szülést. George csak egy hónappal későbbre várta volna a gyereket ;) Azért is sürgette az esküvőt annak idején, mert terhes volt. A nagynéni folytonos szurkálódása is egyértelművé teszi a dolgot.

Crystal - 2017. 06. 26. 20:10

Igen, ezt azt hiszem az egész család tudja, de csak a néni mer utalni rá :)

Amúgy én az új szereplők közül még a kis Geoffrey Charlest is bírom, halál laza, mikor George-dzsal beszél :D

De egyébként igazad van, tényleg egyre szappanoperásabb az irány, amit azért a szép ruhák meg zene nem fognak olyan sokáig kompenzálni.

vincentjules - 2017. 06. 26. 20:22

Igen, a néző tudja, hogy Ross az apa, de nagyon jó ez a lebegtetés, elhallgatás, a sokat mondó tekintetek, a gyanakvás – szóval izgi!
Tök jó az írás :)

nargli - 2017. 06. 26. 21:02

Henry: nagyon szívesen, örülök, hogy meghoztam a kedved, már érdemes volt írni!:) Ha érdekel, részletesen még itt írtam a sorozatról:

http://puffcinq.blog.hu/2016/08/17/move_over_mr_darcy_ross_poldark_has_arrived

Annatar: természetesen igazad van, én ezt abban a tekintetben értettem, amit vincentjules is ír, soha senki nem mondja ki egyértelműen, hogy kié a gyerek, csak lebegtetnek, elhallgatnak. Ez egyébként így van a könyvekben is.

Crystal: jaj, Geoffrey Charles nekem is az egyik kedvencem lett, csak az írás lendületében ezt valahogy már nem tudtam megemlíteni. De nagyon örülök, hogy sikerült abszolút jó, nem idegesítő, gyerekszereplőt találniuk. Majd az évad végén ezt is leírom.:)

vincentjules: köszönöm!:9

Annatar - 2017. 06. 26. 21:18

Persze, hogy nem mondja ki senki, hogy kié a gyerek, George annyira el van telve magától, hogy eszébe sem jut megkérdőjelezni a saját apaságát, pedig ugye mindenki el van halva attól, hogy milyen szép fejlett a gyerek annak ellenére, hogy 8 hónapra született. Rossnak szintén eszébe sem jut, hogy ő lehet az apa, mert miután rájött az érzelmei jellegére, már vak a dologra. Demelza sejti, de nem világosítja fel őt most, hogy végre érzelmileg helyrejöttek, az öreglányra meg senki nem hallgat :P A fenti leírásban viszont úgy fogalmaztál, mintha a néző számára sem lett volna teljesen egyértelmű már a kezdetektől a gyerek származása, pedig de :)

nargli - 2017. 06. 26. 23:02

Annatar: szerintem nincs köztünk vita, ugyanúgy látjuk, de valóban úgy kellett volna fogalmaznom, hogy nem tudjuk, kié a gyerek – mint ahogy az az ilyen kliséknél megszokott – de erősen éreztetik, hogy Ross az apa. (Amúgy a regényekben az elején tényleg nem egyértelmű, hogy ki a gyerek apja, de ez a sorozat szempontjából most nem érdekes.)

IamSherLocked - 2017. 06. 27. 13:24

Juj, de jó írás! Ha nem nézném, most biztosan elkezdeném nézni! :) Nagyon így van, hogy amíg az első évadban nagyon heroikusnak festették le Rosst, a másodikban
már meglátjuk az árnyoldalait is. Olyan ez kicsit, mint egy párkapcsolat. Ahogy haladunk benne előre, elillan a rózsaszín köd.
A túl szép szereplők valóban feltűnőek. Főleg a tésztaképű.
Szerintem pedig Ross is tudja, hogy ő az apa, rájön, amikor megtudja a hírt. Hát ott fut a tengerparton és hozzávagdossa magát a homokhoz.

nargli - 2017. 06. 27. 18:04

IamSherLocked: köszönöm szépen!:) Igen, valóban kijöttünk a rózsaszín ködből, a kérdés már csak az, hogy a kapcsolat életképes lesz-e.
Ó, tudom, hogy kire gondolsz, de tésztaképűt itt még nem emlegethetjük, mert spoiler.:) Habár, ha jól emlékszem, Agatha néni egyszer George-ra is azt mondta, hogy tésztaképű.:D

“…hozzávagdossa magát a homokhoz.”, köszi, ezen jót nevettem.:D

Hamupipacs - 2017. 06. 30. 08:10

Sajnálom Elisabeth-t.

nargli - 2017. 07. 02. 08:38

Hamupipacs: kicsit én is, de azért megérdemlik egymást George-dzsal. :)

Hamupipacs - 2017. 07. 02. 09:05

Igen, olyan, mintha ezt a bosszúálló, érzelmeket kimutató énjét felszínre hozta volna George.

nargli - 2017. 07. 02. 14:15

Igen, ez a 3. részben jól látszott. :)

Crystal - 2017. 07. 10. 18:39

“I observed no such subtlety from you.” azért vannak jó dumái Elizabethnek :)

Zora - 2017. 07. 14. 19:42

Szerintem Elizabeth egyre szemetebb.
Én azon szorítottam, hogy legyen lány a gyerek. (Nem is jutott eszembe, hogy könyvből készült a sorozat.) Na, akkor vajon George mit szólt volna!
A kisfiú nagyon jó, szuper a szerepre!
A doki és Caroline tényleg a kedvenceim.
Morwennáékat kicsit túlzásba viszik, nekem nem kell ilyen tinirománc…
:-D

Zora - 2017. 07. 16. 15:12

3×04

Amit Elizabeth szed, az morfium? Vagy valami kábítószerféle? Mert eléggé rákapott.
Mikor George az imaház felé ment, hogy letartóztassa Rosst, én annyira féltem!

Nem tudom, mi lesz Drake-ékkel, de félek, nem túl jó vége…

Lehet kapni a könyvet magyarul? Vagy pdf-ben?

nargli - 2017. 07. 17. 10:15

Zora: a könyveket sajnos még nem lehet kapni magyarul, de remélem, egyszer majd kiadják őket. Angolul persze megjelentetik őket újra. Egyébként a Poldarkról, könyvekről, sorozatról itt írtam részletesen:

http://puffcinq.blog.hu/2016/08/17/move_over_mr_darcy_ross_poldark_has_arrived

:)

Marcipánmacska - 2017. 07. 27. 09:23

Az 5. rész az nagyon szuper volt, és rögtön utána a 6. is tetszett. Összességében nekem ez a 3. évad sokkal jobban bejön mint a 2., amikor is számomra kicsit leült a sztori… Szegény fiatalok, amennyire nem örültem nekik (új szereplőknek) az évad elején, na pont annyira megszerettem őket. Drukkolok nekik, bár most veszni látszik a helyzet…

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 09:38

Sziasztok
Látta valaki a 7. részt hát a vége betett. I love her Demelza! Hát ugyan kit? Aki olvasta a könyvet megmondaná meghülyült ez a Ross vagy alapból nem normális? :) Nem birom ki vasárnapig aki tudja írja már meg.Köszi

nargli - 2017. 07. 28. 10:58

Szuszifiksz: minden spoiler nélkül mondhatom, hogy Ross Elizabeth-ről beszélt. Bármennyire szereti Demelzát, Rossnak Elizabeth élete szerelme, ezzel nem tud mit csinálni, ez egy ilyen bekattanás nála.:) Szóval, ebben a tekintetben alapból ilyen, nem most hülyült meg.:) Amúgy nyilván azért is kell az I love her, Demelza mondat, mert Demelzát valahogy Hugh Armitage karjaiba kell lökni, és a forgatókönyvíró láthatóan azt az utat választotta, hogy Ross tehet az egészről. Pedig ez a könyvben azért jóval bonyolultabb.

Egyébként a sorozat most tart nagyjából a 6. elején, és ez az évad a 6. könyv közepéig fog eljutni, gondolom, kapunk majd jó kis cliffhangert. Én most tartok a 8. könyv közepén, és annyit azért halkan elmondhatok, hogy jön még fordulat és csavar, de Ross és Demelza még megvan.:)

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 14:34

Hát Nargli azt hiszem fájó szívvel de megválok ettől a sorozattól egy hét alatt 6 óra éjszakai alvással lenyomtam a 3. évadig azon amit Elizabethtel csinált mikor az készült hozzámenni Georgehoz még túljutottam némi humorérzékkel de ez már sok! Most akkor a forgatókönyv írók cseszik így el Ross karakterét vagy a könyvbe is ez van? Mármint az “I love her” rész? Hallottam hogy Demelza karaktere sem olyan mint a könyvbe de azért ez tuty mutyi faszaládé viszi a pálmát! Elnézést a nyerseségemért de nekem ez nagy csalódás! Ha nem bánod tőled várok egy kis vigaszt hogy mi is fog történni.

nargli - 2017. 07. 28. 15:49

Szuszifiksz: nem igazán tudom, mit mondhatnék még. Ross szereti Elizabeth-et, és ezen nem változtat semmi. Tudja ezt Ross is, Demelza is, Elizabeth is. Nem, a könyvben nincs ilyen konkrét ‘I love her’ – jelenet, de attól még mindenki tudja. Én csak azt mondtam, hogy a sorozat szempontjából nyilván azért kell ez a jelenet, hogy súlya legyen annak, ami Demelzával történni fog, mert nyilván még a sorozatban sincs idő úgy kibontani a szálakat, mint a könyvben.
Nem tudom, mivel vigasztalhatnálak. Mit szeretnél, hogy Ross és Demelza együtt maradjanak?:) Egyébként még azt sem tudjuk, milyen is lesz ez a jelenet, hiszen az “I love her” a következő rész ajánlójában hangzik el. Még az is lehet, hogy én is teljesen félreértettem.:) Én a helyedben még biztosan megnézném a 8. részt, aztán eldöntöd, maradsz-e vagy mész.

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 17:07

Nargli igazad van adok egy esélyt a 8. résznek aztán lesz ami lesz. :) Biztos láttad hogy az angol Poldark facebook oldalon is ezt boncolgatják volt aki azt írta hogy reménykedik abban hogy Agatha nénire mondta hogy szereti. De akkor múlt időt használt volna szerintem mivel Agatha néni már halott. Na mindegy! Annyit árulj már el még hogy Demelza és Ross ezek után is együtt maradnak? Remélem azért Demelza szétrúgja a seggét egy kicsit vagy legalább még egy mokeszt kap a szeme alá. :)A régi sorozatban úgy láttam hogy E nem lesz hosszú életű?

nargli - 2017. 07. 28. 18:54

Oké, Szuszifiksz, akkor KÖNYVES SPOILER KÖVETKEZIK, aki nem akarja tudni, mi van a 8. kötet közepén, az most hagyja abba az olvasást, köszönöm!:)

Szóval, igen, együtt vannak.:) Volt egy időugrás, Ross 50, Demelza már 40 éves. Három gyerekük van, nagyon boldogok. Elizabeth már valóban nem él, és Ross is és Demelza is “rendesen megszenvedett” azért, hogy most boldogok. Remélem, valamennyire megnyugtató a válaszom.:)

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 19:58

Köszönöm szépen:)

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 20:08

Megnyugtattál egy kicsit, bár én nem maradtam volna együtt Mr paprika Jancsival de legyen. Nem akarok szurkálódni de azért maradt bennem néhány “gerenda” :) pl együtt maradtak volna ha E nem hal meg, meg ilyesmi? De már nem filozófálgatok legyen aminek megírta az író ha neki így tetszett. Érdekesnek találtam ezt a sorozatot, biztos ezért fordítottam rá ennyi időt. Köszönöm neked hogy segítettél megfejteni ezt a számomra zavaros ügyet.

Crystal - 2017. 07. 28. 20:12

Egyébként ezeket az időugrásokat vajon hogy fogják kezelni a sorozatban? Mert eddig nem nagyon zavartatták magukat a színészek öregítésével, pedig eltelt máris vagy 13 év (ami amúgy csak a gyerekeken mérhető, a felnőttek viselkedésén szerintem nem..).

Amúgy uramatyám ez a 7. rész… nem is tudtam, melyik szál miatt fogjam a fejem jobban. A néni könyörgése egyszerre volt rémisztő és röhejes, de George is, az egész jelenet, ezzel a parti-dologgal.

Szuszifiksz - 2017. 07. 28. 20:55

Nem tudom a könyvben hogy van de itt ezt a ki az apja a gyereknek is a vén asszony gerjesztette! Ő mondta először Elizabethnek hogy lehet előbb jön a gyerek innen kezdődött a pánik. Nekem nem is ezzel a résszel volt bajom hanem a következővel lesz a kritikus “I love her Demelza” című költeménnyel! Nálam itt szünt meg Ross a méltóságos. :)

nargli - 2017. 07. 29. 11:29

Crystal: a történet elején Ross 23, Demelza meg 13 éves, a sorozat első 4 részében konkrétan 5 év telik el, mert nagyjából 28 és 18 évesek, amikor összeházasodnak. Szóval, nagyjából éppen most tartunk a sorozatban ott hogy a színészek és a karakterek kora egyezik.

Hogy lesz-e nagyobb időugrás, az attól függ, lesz-e 5. évad. A negyedik évad a 7. kötet végéig dolgozza majd föl az eseményeket, az időugrás a 8. kötetben jönne. És ha lesz 5. évad, remélem, a jelenlegi színészeket öregítik majd meg, megnézném Aidan Turnert őszülő halántékkal. :D

Crystal - 2017. 07. 29. 13:32

Hát az szerintem a sorozat halálát jelentené, ha lecserélnék Aidan Turnert :D

nargli - 2017. 07. 29. 20:10

Teljesen egyetértünk! :) Amúgy 7. rész: lehet, hogy már én vagyok teljesen belecsavarodva a sorozatba, de Agatha és George jeleneteit nagyon élveztem, Agatha nagyon fog hiányozni, hogy nem cseszteti már állandóan George-ot. :) Jack Farthing egyébként is remekelt, már majdnem megsajnáltam, amikor majdnem a falat kaparta, mert nem engedték be Sir Francis partijára.

bettygirl - 2017. 07. 31. 11:58

8. rész: egyre jobban tetszik a sorozat. Ez is egy jó rész volt, bár hiányzott Agatha szúrkálódása. Legszívesebben nekiállnék a könyveknek, de elegendő angoltudás híján inkább nem.
@nargli látom te olvasod a könyveket. Összefoglalnád nekem röviden kérlek, hogy a könyvben milyen okok vezettek Demelza hűtlenségéhez?

hamupipacs - 2017. 08. 01. 11:28

Érdekes, ahogy az idő múlását próbálják érzékeltetni. Az első évadhoz képest Aidan Turner haja valahogy kevésbé belőtt, tupirozott. Elisabethnek meg mintha fakóbb lenne a haja.

Julia - 2017. 08. 03. 17:04

Én Drake és Morwena miatt aggódom. Mi lesz velük? Tudja valaki, aki esetleg olvasta a könyvet? És mi van Morwena húgával? Megőrült? Vagy csak a nővérét akarja védeni? Mi az hogy lefekszik ezzel a szörnyeteggel? Teljesen elképedtem az új résztől…

nargli - 2017. 08. 04. 09:45

bettygirl: igazából a sorozat sokkal jobban mutatja be, hogy mi vezetett Demelza hűtlenségéhez, mint gondoltam volna. De az igaz, hogy a könyvben nagyon hangsúlyos, hogy Demelzának nem volt más férfi az életében Rosson kívül, és teljesen “föllángol” attól, hogy Armitage ennyire ostromolja a szerelmével. És ez teljesen független attól, hogy Ross egyébként elhanyagolja-e vagy nem.

Mindenki KÖNYVES SPOILERT szeretne?:)Akkor SPOILER jön! Julia: Drake és Morwenna végül összeházasodnak, és születik egy gyerekük. Osborne végül megfelelően szörnyű véget ér. Nem mondom el, hogyan, de Morwenna húga is benne van a dologban…

Cat - 2017. 08. 05. 10:15

Kedves nargli!
Köszönet a spoilerért! :) Örülök, hogy tudom, nem hiába drukkolok a fiataloknak! :D
Csak két hete kezdtem neki a sorozatnak, azóta végignéztem minden eddigi részt, és egyszerűen a rabja lettem.
Imádtam Agathát, nagyon fog hiányozni.
Rowellát viszont nem tudom hova tenni. Kedvelem, vagányabb, mint a nővére, de olyan kis manipulatív attitűdje van ,amitől kicsit tartok.
Az a hájpacni plébános remélem a nyakát szegi amikor lefelé jön a szószékről. Tipikus bort iszik, de vizet prédikál fajta, akinek minden szava hazug.
Alig várom azt a részt, amikor bevégzi.
Demelza és Ross számomra az eddigi legjobb páros akiket eddig láttam. A szerelmükben jó sok a hullámvölgy, kevesebb a hegy, de minden tettük
és élményük emberi, valós, és egyszerűen szép amit látok.
Ők így együtt egyszerűen igaziak.
Szeretem ezt a sorozatot, bár meglenne a könyvsorozat magyarul. Tuti itt figyelne a polcomon.
De addig is köszönöm nargli ha elejtesz egy-két könyves spoilert. :D

bettygirl - 2017. 08. 05. 11:12

Köszönöm nargli! És a Morwenna-Drake könyves spoilert is, örülök, hogy végül révbe érnek. Ross hogyan reagál majd a hűtlenségre? Amilyen nagy egója van, nem hinném, hogy könnyen szemet tudna hunyni afelett, hogy Demelza másé lett.

nargli - 2017. 08. 05. 16:02

Nagyon szívesen, örülök növelem az élményt a spoilerekkel, és nem csökkentem!:)

Cat: ennél konkrétabbat még nem mondhatok, de én mindent megteszek, amit tudok, hogy legyen magyar kiadása a könyveknek, de még csak most kezdtem a feladathoz.:)

bettygirl: a könyvben Ross sosem tudja meg biztosan, hogy Demelza lefeküdte-e Hugh-val vagy nem. Egy verset talál, ami elég árulkodó, de nem kérdez rá. A 6. könyv végén lévő nagy kibékülős beszélgetésben, Demelza csak azt mondja, hogy ő csak Rosst akarja, de hogy mi történt azt nem mondja el. Kíváncsi is vagyok, hogy a sorozatban vajon Ross megtudja-e biztosan.

nargli - 2017. 08. 05. 16:32

Jaj, eltűnt a szép hosszú hozzászólásom. Ha nem kerül elő, holnap megírom újra. :)

Cat - 2017. 08. 05. 19:44

nargli! Ezzel most nagyon megörvendeztettél! Sok sikert kívánok! ;)

Bettygirlnek írt válaszoddal nagyon kiváncsivá tettél. Akár megjátszhatják, hogy a sorozatban sem fogjuk biztosan tudni. Minden esetre engem egyre jobban érdekelnek az eljövendő események! :D T

bettygirl - 2017. 08. 05. 22:40

Hááát, ahogy a kis Valentine esetében is elég egyértelművé tették, hogy ki az apa, szerintem Demelza esetében is ez lesz. Tudomásom szerint a könyvekben nem derül ki soha, hogy ki az apa, itt a sorozatban elég egyértelmű, sőt ki is mondták.

Mhyr - 2017. 08. 07. 12:51

Szia nargli!

Ha nem baj nekem is lenne kérdésem a sorozattal kapcsolatban…nagy kár, hogy a könyvet nem lehet még itthon olvasni, mert én is nagy rajongója vagyok a sorozatnak…pont ezért a munkádhoz sok sikert szeretnék kívánni!!:)
Arra lennék kíváncsi, hogy most a 8.részben végülis megtudtuk, hogy Ross szerelme Elizabeth iránt átalakult szeretetté, de ez fordítva is igaz , Elizabeth részéről?A könyvben ezt hasonlóan említi az író. És akkor ezzel Ross lezárta Elizabethet vagy még fogják keresztezni egymás útját, bár gondolom a gyerek kötelék lesz közöttük..vagy mégsem?
Én sajnálom az ő történetüket ésleginkább kettejük kapcsolat érdekel a legjobban a sorozatból :)

Nagyon köszönöm a válaszod és elnézést ha sokat kérdeztem…de olyan jó, hogy ennyi mindent megosztasz velünk a könyvből…:)

bettygirl - 2017. 08. 07. 17:31

9. rész
Nos, úgy látszik hasonlóan kezeli a sorozat is a Demelza-Armitage ügyet, mint a könyv. A végén elég idegenszerű volt nekem az a nagy összeborulás Ross és Demelza között.

nargli - 2017. 08. 09. 10:12

Szia Mhyr!:) Ross és Elizabeth kapcsolata sosem szakad meg igazán, még akkor sem, ha az a beszélgetés, amit a 8. részben láttunk valóban sok mindent felold. De ők egymás életének szerelmei, és ez nem változik, még akkor sem, ha Elizabeth éppen gyűlöli Rosst azért, amit tett. Hogy hogyan ér véget a kapcsolatuk, azt most inkább nem írom le, de a következő évadban minden kiderül.

bettygirl: érdekes, nekem az az összeborulás volt az egyik legszebb pillanat, nekem teljesen benne volt, hogy ez a két ember mennyire szereti egymást, még akkor is, ha most éppen válságban vannak.

Egyébként már elkezdem írni a 3. évadról, remélem, jövő hétre meglesz.:)

hamupipacs - 2017. 08. 09. 10:21

A 9. rész volt az utolsó ebben az évadban, vagy most is 10 részes?

nargli - 2017. 08. 09. 10:51

A 9. volt az utolsó. A tervek szerint a 4. évad 8 részes lesz.

kng - 2017. 08. 09. 15:45

Én is imádom a sorozatot, most néztem meg a 8-ik részt. Mindvégig Demelza és Ross szerelméért szurkoltam. Számomra Elisabeth ott ásta el magát, hogy nem volt elég türelme hazavárni, nem tartott ki Ross mellett, stb., nem az a harcos, erős fajta, mint pl. Demelza. :) De ezt köszönöm neki mert így lehetőségünk lett látni egy ilyen jó párost, mint Ross és Demelza.
Igaz Ross kiborított azzal, hogy megcsókolta Elisabethet :D

Köszönöm a spoilereket, megnyugodtam :D Ezután nézem meg a 9-ik részt :)

nargli - 2017. 08. 16. 16:26
ChristineJane - 2018. 06. 19. 18:33

nargli, remélem, a regényeket tényleg kiadják a te fordításodban, nagyon jó lenne!:)

nargli - 2018. 06. 19. 18:42

Ó, köszönöm!:)

Estee - 2018. 11. 28. 17:53

Sziasztok!

Kb. másfél hete kezdtem el nézni a sorozatot, imádom az ilyen stílusú könyveket is, úgyhogy nem volt kérdés, hogy kedvenc lesz. Azóta ledaráltam a 3. évad hetedik részéig, itt tartok most. A spoilereket nem olvastam direkt.
Hát Ross tényleg jó pasi meg kell vallani, még nem untam meg, hogy folyton lovagol a tengerparton :) Igaz ez a lelkesedésem kicsit lankadt a második évadban történtek után. Nyilván senki sem tökéletes, de ezzel az Elizabeth témával nálam teljesen elvágta magát.
Nem csodálom, hogy nagyon úgy tűnik és írtátok is, hogy Demelza és Armitage között lesz valami, igazából meg tudom érteni valahol. Látva Ross gyötrődő és sóvárgó fejét akárhányszor ránéz Elizabethre hát senki feleségének nem esne jól enyhén szólva. Az meg, hogy ebből még egy gyerek is született, amivel szerintem Demelza tisztában van, méginkább nehezíti a helyzetét. Szóval teljesen megértem.
A harmadik évadban eddig tetszettek az új szereplők is, Morwennát nagyon sajnálom, ez volt eddig George legkö….ebb húzása, és amúgy is egyre szemetebb lesz, nem tudom hova lehet még fokozni. Elizabethet egyáltalán nem sajnálom, megérdemli a sorsát.
Dwight és Caroline nagyon cuki.
Remélem továbbra is ilyen szinten fog folytatódni a történet, várom, hogy mi fog történni Demelzával.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz