login |

The Ranch: a 2. évad (Part 3)

2017. 06. 26. 21:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Vége az alánevetéses, élő közönség előtt felvett dráma 3. felvonásának. Vagy a 2. évadnak, esetleg annak az első felének, vagy nem is tudom, hogy értsem a Netflix különcködését, mert tényleg nem évadoknak, vagy az évadok részeinek hívják ezeket a tízes blokkokat, amiket kitesznek, hanem part-oknak. Nem is ez a lényeg, hanem a minőség, ami nem sokat változott. Vagyis…

Szóval a The Ranch, ami egy klasszikus, többkamerás sitcom, tovább menetelt a realizmus felé. Persze ugyanúgy jelen vannak a szépen felépített poénok, amiket ügyesen és rutinosan le is csapnak Ashton Kutcherék, viszont a mostani részekben a drámát feltekerték 11-re.

Persze eddig is volt durvulás a válással és a borzasztó anyagi helyzettel, kilátástalansággal, viszont az idősebbek után most a fiatalok kerültek a szike alá, ahogy azt az előző finálé is felvezette.

A terhességet például a mostani szerelemnek is fel kell dolgozni, persze csak az abortusz komoly kérdésének feszegetése után – mindezt nagyon felnőttesen bontják ki, nem tanmeseszerűen beszéltek a felelősségről.

Ami a legdurvább, hogy oké, korábban Debra Winger és Sam Elliott cipelte a The Ranch mélyebb részét, mostanra viszont Kutcher simán átvette tőlük egy részét. Jó, azért az idősebbek is kaptak pár keményebb szálat a válás utáni életük kapcsán. Nyilván az ő karakterútjuk is arról szólt, hogy mi a család, és mennyit kell beáldozni érte.

Viszont a The Ranch továbbra sem attól különleges, hogy durva dolgok mellett viccelnek, hanem mert a jól kifejtett tényleges karakterfejlődés és a leküzdött nehézségek után a boldogsággal teli pillanatok teljesen megérdemeltek, ezért az átlagnál erősebbnek érződnek. Az egyik ilyen csúcspont amikor Colt és Abby koncertre menet elakad a hóban, amin nagyon-nagyon lehetett mosolyogni.

Nyilván várom a folytatást, ezek szerint nem a 2. évad 2. felvonását, hanem a Part 4-t, és továbbra is csak ajánlani tudom a sorozatot, mert nagyon furcsa és jó a maga módján.

8 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2017. 06. 26. 23:37

öregszem és hülyülök. ennek egyik folyománya, hogy az egész első évadból (pt1-2 ezek szerint?) csak arra emlékeztem, h tetszett, úgyhogy újranéztem, mielőtt nekiveselkedtem az új anyagnak. még mindig tetszett, de az alákacaj uúgy irritált, mint első alkalommal.
az új matéria tényleg még setétetebb (aminek nem örülök, a régi nagyon jól eltalálta a balanszot) és az aláröhögés még kevésbé passzol. szóval nálam esett, és sokat.

hallak65 - 2017. 06. 27. 07:59

Én imádom benne a 70s visszatérőket. Nagyon várom mikor jönnek a többiek

Mom - 2017. 06. 27. 08:35

Miután az előző 20 részben végig szurkoltam Abbynek és Coltnak, a terhesség hírére úgy éreztem, itt kell kiszállni. Semmi kedvem nem volt a se veled-se nélküled vergődéshez. Aztán valamelyik előzetes mégiscsak átbillentett és folytattam.
Hú, de nem bántam meg!!

Az egyik legjobb évad (part) volt, amit ebben a szezonban láttam. Ahogy az egész terhességet (és további nehézségeket) ilyen életszerűen tudják feldolgozni, az valami hihetetlen. Az Abby-Colt kapcsolat az egyik legérettebb párkapcsolat amit mostanában láttam, ahogy a sok nehezítő körülmény ellenére is kitartanak egymás mellett és keresik a megoldásokat.

Sam Elliott (akinek a sorozatos neve nem ugrik be, valószínűleg mert az idő felében ‘dad’)humora meg valami hihetetlen, sötét, ironikus, gúnyos, ‘ritkán szól, de akkor nagyot üt’ típusú. Nagyon bejön a karaktere.

Az alánevetés viszont számomra is érthetetlen…
(Bár úgy is emlékeztem rá, hogy nincs benne egyáltalán)
Ezt élőközönség előtt veszik fel? Mert nem úgy hangzik, de hát ki tudja. Ha mégis, akkor a közönség sem mindig tudja eldönteni, hogy ezen most nevetni kéne, vagy sírni.
Az ilyen típusú poénokhoz szerintem nem illik, sokkal inkább egy mosolygós bólogatás, hogy mekkora igazság van ebben a poénban. Legalábbis belőlem ezt váltja ki, nem a hangos nevetést (legtöbbször, de azért olyan is van).
Szóval az első két részben nagyon irritáló volt, aztán újra hozzászoktam a dologhoz.

Hogy a függővéget így-vagy úgy oldják fel, én nem bánom amíg így állnak hozzá, mint eddig. A készítők és a színészek minden esetre kiérdemelték a megelőlegezett bizalmam :)

winnie - 2017. 06. 27. 08:44

“Ezt élőközönség előtt veszik fel?”

igen, és igazából az ő saruk a nevetés, gondolom, nem mindenre reagálnak nevetve, de ha röhögnek, akkor mindenképp viccesnek találják azt, amit látnak. a színészeknek ez hasznos feedback lehet.

Mom - 2017. 06. 27. 09:55

Akkor lehet, hogy csak azért zavaró, mert nem ehhez vagyok szokva, de ilyen sorozatot én még nem láttam. Erről nagyon jó lenne egy forgatási beszámolót olvasni :) Vajon mennyiben különbözhet mondjuk egy TBBT-től? Itt is bemelegítik a közönséget? Huhh, de elmegyek egy forgatásra, ha nyerek a lottón :D

Gevin - 2017. 07. 23. 14:03

Eszméletlenül megszerettem. 2. évad még jobb is, mint az első.

Keserédes, sitcomba oltott dráma ez valójában, de a jobbik fajtából.

Minden low budget, de mégis beleéled magad a vidéki életvitelbe.

Sam Elliott pedig bombasztikus!

8/10

Gevin - 2017. 07. 24. 21:51

Azt lehet tudni, hogy mikor jön a következő felvonás?

2 napja fejeztem be, de már hiányzik. Rég volt, hogy ennyire hozzám nőttek a karakterek.

breezer - 2017. 09. 26. 15:35

elnézést, de látott már valaki valaha sorozatot ami alánevetéses és kevésébé illet volna alá, mint ennek?

emlékszem még amikor a pilotot néztem, amíg fel nem nevettek végig azt hittem csak elírás volt junkien, hogy többkamerás :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz