login |

Pilot-mustra: The Mist – 1×01

2017. 06. 27. 18:20 - Írta: winnie

71 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kezdem azzal, hogy nem olvastam a Stephen King-féle novellát, ami itthon A köd címen jelent meg, és a 2007-es Frank Darabont-filmet sem láttam. Sőt, gőzöm sem volt eddig, hogy mi a sztori, az alapfelállás (pedig a film kábé 10 éve már érdekel…), hiszen nem nézek előzeteseket. Ergó nekem a pilotban minden új volt, meglepetést okozott, de valaki, aki ismeri a sztorit, az közel sem biztos, hogy ezt fogja érezni.

Ami egyébként a könyvet vagy a filmet illeti, azok ismerete sem kell, hogy bárkit zavarjon, hiszen az alaphelyzet azonos lesz (egy kisvárosra furcsa köd ereszkedik, mely hatására szörnyűségek történnek azzal, aki belekerül), s a Spike sorozatának bizonyos motívumai is ismerősek lehetnek az előzményeket ismerőknek, a The Mist sok mindenben el fog térni. Karakterekben, mitológiában – és, ha kap 2. évadot, akkor a sztorit is tovább fogják mesélni. (Kommentben azért mellőzzük a filmes/könyves spoilereket – kapnak külön posztot.)

THE MIST – 1×01 – 4/10
THE MIST – 1×02 – 6,5/10
THE MIST – 1×03 – 6/10

Ezer szerencséje a Spike-nak, hogy a pilot után leadta a következő két részt, mert azok már jobban tetszettek. Nem voltak kiemelkedőek, de eddig a The Mist-ben látom a legnagyobb potenciált arra, hogy a nyár popcorn sorozata lehessen. Persze látva a részeket, van miért aggódnom, hiszen a sorozat azokat biztosan ki fogja akasztani, akik könnyebben ugranak a “hülyeségekre”, a karakterek által megcselekedett butaságokra, vagy arra hogy nem képesek kommunikálni.

Az első rész egy amnéziás katonával és a közelgő köddel kezd, hogy utána egy kisvárosi szappanoperává váljon (aminek a középpontjában egy egygyerekes család és egy középiskolás balhé van), és ez volt az a pont, amikor azt hittem, hogy a köd majd csak az évad végén fog leszállni a városra, és részenként mindössze pár percet kapunk belőle – /me dummy.

Szerencsére nem így történt, az alapozás után (remélem, nem spoiler, aki ismeri a film alapjait, annak ez egyértelmű) a rész végére leszáll a köd a városra és beindulhat a sorozat – nem szeretem használni a kifejezést, de itt mindenképp megállja a helyét. A gond csak az ezzel, hogy a CGI nagyon közepes, mind a köd, mind annak hatásai csalódást okoznak, érthető módon a jelenetek zöme nem is a szabadban, hanem pár zárt térben játszódik.

Szóval a pilot tipikusan az a fajta volt, mely nem mutatja meg, hogy milyen lesz a sorozat, csak előkészíti azt. Én is lógva maradtam volna a “Na, és most mi lesz?”-kérdésemmel, ha nem pakolják ki előre a folytatást. A folytatás értelemszerűen már jóval kevesebb drámázást tartalmazott és több akciót, de az egyértelmű, hogy a sorozat csak úgy működik, ha megvannak benne a személyes konfliktusok és működnek a karakterek is.

A karakterek viszont eléggé színtelenek. Kapunk pár archetípust, de igazából csak ketten tűnnek érdekesnek – ők is leginkább azért, mert egyelőre elég rejtélyesek, nem tudunk semmit róluk. És ez eléggé sajnálatos, hiszen sok minden múlna a figurákon. Az összképen szerencsére a színészek javítanak. Sajnos nem annyira a játékukkal (az olykor döcög), hanem azzal, hogy több arc sem tipikus választás – némi változatosság az egyengárdák után.

Természetesen horrorsorozatról van szó (van benne vér és egyéb finomság), de persze a középpontban az emberi kapcsolatok állnak, az egymásra utaltság, a krízishelyzetben való viselkedés, az ismeretlentől való rettegés, és az, hogy kiből mit vált ki a páni félelem. Más kérdés, hogy amikor megtörténik a baj, akkor a készítők inkább a cselekményre koncentrálnak és kapkodni kezdenek, szinte mindent egymásra dobálnak.

Semmi kiemelkedő nem volt a The Mist-ben, de a karakterek még így sem zavarnak (majd megbarátkozom velük), összességében szórakoztattak az epizódok, és érdekel, hogy mire megy ki a játék, miben áll a köd természete. A készítők már rögtön az elején elkezdték építeni a mitológiát, melynek egy része a jelenbe, másik része a múltba nyúlik

Hasonló alaphelyzetet egyébként nemrég a Hulu ifjúsági horrorsorozatában, a Freakish-ben (pilotkritika, évadkritika) láthattunk – nyilván ez a korábbi alapanyag, de gondoltam, megemlítem, hátha valakinek gyengéje az efféle megközelítés.

71 hozzászólás Ne habozz!

vbalazs91 - 2017. 06. 27. 18:37

A könyv nem regény amúgy?

mSO - 2017. 06. 27. 18:51

de, csak hát angolul az novel és ha nem figyel az ember, akkor novella lesz belőle :D

a film elég jó volt, de sorozatként nem tudom, mennyire működhet.

jones5555 - 2017. 06. 27. 18:51

vbalazs91 : Nem. Novella, itthon a Csontkollekció novelláskötetben jelent meg. A film amúgy igen jó volt, ebben nem bízok.

mSO - 2017. 06. 27. 18:55

egyébként a film is zömmel egy boltban játszódott; aki kiment a ködbe, annak vége volt. itt akkor részenként hullanak? vagy eldrámázgatnak, és néha-néha vannak horror jelenetek?

persze a film utáni cselekmény érdekelne, szóval kíváncsi vagyok, valószínű az évad végén megnézem majd egyben.

mSO - 2017. 06. 27. 18:56

jones5555: ez alapján regény
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mist

mandria - 2017. 06. 27. 19:02

vbalazs91…Sajnos csak 100 oldal volt kb….és annyira olvastam volna még tovább…

jones5555 - 2017. 06. 27. 19:12

mSO: Nekem meg itt van a kezemben a novelláskötet.:
Erről van szó:
https://moly.hu/konyvek/stephen-king-csontkollekcio

jones5555 - 2017. 06. 27. 19:14
winnie - 2017. 06. 27. 19:17

gondolom, kiadták a film idején önállóan is.

“egyébként a film is zömmel egy boltban játszódott; aki kiment a ködbe, annak vége volt. itt akkor részenként hullanak? vagy eldrámázgatnak, és néha-néha vannak horror jelenetek? ”

eleve két fő helyszín van, és a szereplők is próbálnak aktívabbak lenni mozogni. egyelőre csak próbálják megérteni a helyzetet, akadnak konfliktusok kívül és belül, halálesetek, stb.

Deny - 2017. 06. 27. 19:20

King-“szakértő” vagyok: novella hivatalosan. :)

Silver-sama - 2017. 06. 27. 19:27

“kiből mit vált ki a páni félelem” belőlem Dragon Ball-feelinget váltott ki :3.

Most megnézem az 1.részt.

Snoopyzit30 - 2017. 06. 27. 19:48

1×01-02

A film elég magasra tette a lécet. Nálam kb. az a film tette fel a színészes térképre Thomas Jane-t. Marcia Gay Harden meg akkorát alakított a filmben, mint a ház, szóval a sorozat eddigi 2 részében, amit láttam végig azt kerestem, hogy ki fogja vinni az ő karakterét.
A sorozatot egyenlőre egy gyenge közepesnek érzem és a vicces az, hogy én még a ködöt meg a horrorelemeket tartottam a legjobbnak.
A tinilány drámája abszolút nem érdekel. Még az idős házaspár volt érdekes, de ott is ugye rögtön a papa ment is a levesbe.
Rengeteg a logikátlanság. Főleg a plázában jönnek a baromságok.
Még a 3. részt megnézem, de ha nem hozza a minimálisan elvártat, akkor inkább megnézem újra a filmet.

Annak a filmnek a zárása rajta van a ‘top10 legjobb filmes lezárás’ listáján. 10 éve volt, de úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna.
A film kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy a ‘thewalkingdeades’ Frank Darabont rendezte.

winnie - 2017. 06. 27. 19:56

” A film kapcsán még érdemes megemlíteni, hogy a ‘thewalkingdeades’ Frank Darabont rendezte.”

az első mondatban említem:)

Zsolt - 2017. 06. 27. 20:09

Nekem tetszenek az eddig látottak. Jó Haven-t viszontlátni.

Snoopyzit30 - 2017. 06. 27. 20:10

@winnie

Bocsi, felületesen olvastam, átsiklottam felette.

dexike3 - 2017. 06. 27. 20:25

anno a filmből Darabont copy&paste-olt jó pár karaktert a TWD-be

Silver-sama - 2017. 06. 27. 21:33

Azonnal meg kellett néznem a 2.részt is. Valahogy nem adott teljes élményt (vagy csak arra számítottam, hogy ennél már csak jobb lehet?).
Nincs semmi hangulata, nincsenek jó csajok, kedvelhető karakterek, érdekes rejtély, fordulatos cselekmény. Annyira szeretném, hogy olyan legyen, mint a Dóm Alatt. Még nem mondtam le róla, de 5/10.

rafael - 2017. 06. 27. 22:01

a film anno nagyon furán indult,de a vége fele egyre jobb lett/megvolt az atmoszféra/ és a befejezés az brutálisat üt ,soha nem felejthető.
és benne van a fél the walking dead szereplőgárda ,élen Andreával <3

Annatar - 2017. 06. 27. 23:23

Angolul a “short story” (18e szóig) az, amit a magyar köznyelv novellának hív, az angolban a “novella” a short story-nál hosszabb, de a “novel”-nél (=regény, 60e szónál több) rövidebb (18-60e szó) történetet jelöli, amit magyarul kisregénynek szokás hívni, ugyanakkor műfaji kategóriaként lehet novella is. Szóval azon kívül, hogy a novelt hajlamosak egyesek novellának fordítani, a káoszhoz hozzájárul a fogalombeli különbség is :) Én mindenesetre terjedelménél fogva, ha tényleg kb. 100 oldal, akkor kisregénynek hívnám. Ettől még bekerülhet novelláskötetbe. De úgy tűnik, főleg a magyarban bőven van átfedés a terjedelmi kategóriák között.

Synrev - 2017. 06. 28. 00:31

Az amnéziás katona még fényes nappal elkezd kocogni a 15 mérföldre lévő városka felé,nyomában a köddel.
Estére odaér,letartóztatják.
Reggel lesz,eltelik a nap,éjszaka.Másnap,már erősen napközben ér oda a köd…Mennyivel halad? Ha felpattanok egy rollerre,erősen magam mögött hagyom :P Egy totyogó csecsemő már bajban lehet esetleg.

monti - 2017. 06. 28. 06:15

bukfencek és érdektelen karakterek de azért valamiért leköt, köszi a forditonak a gyors feliratokat

Laci - 2017. 06. 28. 08:10

“Annyira szeretném, hogy olyan legyen, mint a Dóm Alatt.”

Érdekes, én pont abban bízom, hogy nem olyan lesz. :D

Mark Bolt - 2017. 06. 28. 12:06

Winnie, a 2007-es film kötelező darab, tessék megtekinteni! Az ennél a 3 epizódnál nagyságrendekkel okosabb, jobb, tehát ha képes vagy ezeket megnézni, akkor nem értem hogy hagyhatod ki a filmet. :) Nálam az a film top 10-ben benne van az örökranglistán sci-fi horror kategóriában. :P

A sori legnagyobb problémája a gyér színészi játék mellett (kedvencem a kislány távolba révedő megtört tekintete gyakorlatilag minden jelenetben). hogy irgalmatlanul buta lett, egyszerűen nem azt csinálják, amit kellene. Pl. a filmben a ködöt egy darabig még nem hitték el, hiszen annyira abszurd, hogy van valami a ködben, hogy sokan nem akarták elfogadni, és kimentek hogy hazamenjenek. A sorozatban meg azonnal készpénznek veszik, hogy nem lehet kimenni a plázából, mert az egyik nő látott valamit, ami akármi is lehet. Ezek után pár óra eltelik, és sorsot húznak ki menjen el a rádióért. Kiküldenek egy vadidegen nőt, akihez önként csaltakozik egy férfi. Ha önként csaltakozott, akkor minek volt sorshúzás, mért nem vállalta egyből?

Valóságban ez úgy nézett volna ki, hogy lassan döbbennek rá, hogy nem lehet kimenni a ködbe, ezek után a személyzet próbálkozik segítséget hozni, és miután ők nem térnek vissza, utána lehetne agyalni, hogy hogyan kérjenek segítséget. A filmben természetesen szó nem volt sorshúzásról, mikor akció volt, egyszerűen a férfiak összegyűltek, hogy kimegyünk és csináljuk, mert ez a dolgunk. Majd biztos egy anyát kell elküldeni a rádióért! :-D Hú de felbasztam magam az első két részen. Nem tudom képes vagyok-e a harmadikra.

winnie - 2017. 06. 28. 12:17

Mark Bolt: persze, mindenképp, azon leszek, csak ugye most elgondolkoztam azon, hogy megnézzem-e most, vagy várjam meg a sorozatszezon végét, hogy melyik okozzon több meglepetést.

ahogy írom, itt eléggé kapkodó volt minden, kezdve attól, hogy megjelenik az idegen, rögtön börtönbe kerül, megjelenik egy másik rejtélyes alak, megy ő is a börtönbe. jön a köd, mindenki pánik, stb. nagyon túl akartak lenni a pilot végére ezen, hogy meglegyen az alapszituáció, ahonnan majd mozog a cselekmény.

Sheen - 2017. 06. 28. 12:23

“Ha önként csaltakozott, akkor minek volt sorshúzás, mért nem vállalta egyből?”
Talán mert nem akart se feltűnősködni, se feleslegesen hősködni. Egy egyszerű nő mellé csapódva viszont biztosabb a siker, hiszen szükséghelyzetben feláldozható.

Sheen - 2017. 06. 28. 12:25

winnie, három epizód alapján az alapszitun kívül szerintem csupán annyi köze lesz a sorozatnak a filmhez, mint a 12 majomnak.

Mark Bolt - 2017. 06. 28. 12:59

Feleslegesen hősködni? Te láttad a második epizódot? A faszinak konkrét célja volt a rádió elérése, ráadásul akadályt jelentett számára a nő. Az lett volna a sima útja, ha vállalja, és egyedül csinálja meg.

Az meg tényleg vicc, hogy egy a gyerekével ott lévő anyát küldenek a fontos küldetésre. :D

winnie - 2017. 06. 28. 13:07

sheen: ezt írtam az elején, lesznek motívumok, de azok a 12 monkeys-ban is jelen vannak. ki tudja, hogy a magyarázatok és a megoldások milyenek lesznek, de a lényeg úgyis az, hogy idővel túl fog mutatni a filmes/könyves sztorin a sorozat.

Sheen - 2017. 06. 28. 13:24

Mark Bolt, olyasmire gondoltam (TALÁN EGYESEKNEK SPOILER) mint a twd-ben a shane-otis akció volt. Néha jól jöhet egy felesleges kolonc.

Mark Bolt - 2017. 06. 28. 13:44

Sheen, szerintem egyszerűen ez egy forgatókönyvi bravúr volt, hogy legyen már ezen a ponton valami belső harc, és ezt sütötték ki. Nem járunk elég mélyen a soriban, hogy az ilyen taktikázások értelmet nyerjenek. Nem tudjuk mi van a ködben, nem tudjuk a katonaság embere mit tud erről, tehát csak belemagyarázni lehet dolgokat.

Mark Bolt - 2017. 06. 28. 13:47

Winnie, nyugodtan nézd meg szerintem. Eltátod a szádat mit ki nem lehet ebből hozni ahhoz képest, amit idáig a sori mutatott. A spoiler nem akkora jelentőségű, tudjuk hogy valamik vannak a ködben, a filmben nyilván kiderül, de ebben a soriban is lehet sejteni hogy valami szörnyfélék, szal akkora meglepi nem fog érni. A történet meg egészen más, a film tök más karakterekről szól mint a sori.

Mark Bolt - 2017. 06. 28. 14:13

Film és a sori között az alapvető különbség, hogy a film egy Stephen King novella megfilmesítése, tehát egy író által összerakott koncepciót filmesítenek meg, a sorozat meg csak a novella katasztrófájára építő forgatókönyvírói fantázia. Mintha a Trónok Harcát vetnénk össze egy Westeroson játszódó spin-offal, amit két tehetségtelen forgatókönyves dobott össze.

kukulkan - 2017. 06. 28. 18:34

Egyelőre nekem ez egy kicsit vérszegény, a CGI baromi ronda (pedig hát ugye… no de nem spoilerezek), és úgy összességében is olyan low-budget érzést kelt, holott kár lenne érte, baromi jó dolgokat ki lehetne itt hozni. (Megjegyzem olvastam a novellát – a Tutaj mellett az egyetlen King mű, ami tetszett -, ill. a filmet is láttam.)

Azt azért remélem nem csak ennyit “tud” majd köd, hogy behallucinálnak tőle az emberek…

Sheen - 2017. 06. 28. 21:09

Kétlem hogy itt hallucinációkról lenne szó, ez valami más lesz de remélem megmarad scifi horrornak és nem megy át valami misztikus fantasyba.

bélabá - 2017. 06. 28. 21:45

Csatlakozom az előttem szólókhoz, a filmmel nem lehet összehasonlítani.

Ez sajnos sokkal gyengébb. Nekem valamiért mindig a Zoo jut eszembe róla. Elképzelem, hogy ott vagyok a filmben, és valahogy mindent máshogy csinálnék.

Nem így mennék be az elködösült folyosóra, nem így próbálnék eljönni a rendőrségről. Az egyetlen életszerű ötlet volt a ködös folyosóra a drónt beküldeni. Na az olyan ami a való életben is így lehetne.

Snoopyzit30 - 2017. 06. 29. 09:37

A 3. rész még mindig vérszegény, de most valamiért mégis jobban tetszett a másodiknál. Annak meg külön örülök, hogy végre kimennek a ködbe. Ahhoz, hogy jó dráma legyen az áruházban és a templomban, ahhoz azért nagyon jó karakterek és nagyon jó írás kellene. Egyenlőre inkább néznék valami közép kategóriás horrort, mint egy középkategóriás drámát.
Még egyenlőre nézem, de minden résznél lenghet a kasza.

Luca - 2017. 06. 29. 12:09

Hát… Ez eddig nekem baromi unalmas. A karakterek idegesítőek, a párbeszédek, konfliktusok bénák, a CGI tényleg csapnivaló. Még megnézek 1-2 részt, de valószínűleg kasza lesz.

SPOILER SPOILER!!!

Már nem azért, de ez is akkora hülyeség volt, hogy a város elkönyvelte a kislányt ribizlinek, anélkül, hogy komolyabb vizsgálatot indítottak volna az ügyben. A rendőrök is csak így ” hát jó… biztos csak hazudik”. A valóságban ilyen esetben első egy alapos nőgyógyászati vizsgálat, ami alapján kiderítik, hogy tényleg erőszak volt-e, szerecsésebb esetben még mintát is tudnak venni. De hát az elmondottak alapján nem is nehéz ezt kideríteni ( véres lepedő).

kulup - 2017. 06. 29. 13:52

spoiler
Tuti, hogy a freak csávó erőszakolta meg a csajt.

Sheen - 2017. 06. 29. 17:21

Luca, de hát volt vizsgálat, az is ott derült ki hogy nem erőszak volt.

Aguillon - 2017. 06. 29. 23:00

A film az olyan volt, hogy a vége után még egy ideig ültem és bámultam a képernyőt… és bámultam… és még hetekig a fejemben volt… Ez már kb 10 éve volt, és ha eszembe jut, még mindig kiráz a hideg, és borsódzik a hátam.. Winnie, nézd meg!

Én nem merem ezt a hangulatot lerontani ezzel a sorival, de nézni fogom a kommenteket, és ha azt mondjátok jobb lesz, akkor lehet neki kezdek… :)

Sheen - 2017. 06. 29. 23:30

Aguillon: kár egyazon mércével mérni a kettőt, mivel már most is látható hogy “másabb” lesz. Attól még lehet jó is, rossz is. Nekem bőven megfelel az amit eddig a sorozat nyújt, nem húzom le amiatt hogy az első epizódokban nem Mark Isham – The Host of Seraphim Dead Can Dance zenei aláfestése szólt a ködben. A film hangulatát akkor sem fogja elrontani ha esetleg pocsék lesz, hiszen nem folytatás vagy előzmény csak egy sorozat (bár a stargate is csak annak indult és később számomra simán túlszárnyalta az alapfilmet).

June - 2017. 07. 01. 00:48

A harmadik rész után ez számomra igen gyenge. Valahol szintén a Búra alatt közelében mozog. Reménykedtem azért hogy a filmet valamiképpen megközelíti, legalább hangulatában, atmoszférateremtésében, de sajnos ez King úr megfilmesített produktumainak erősen hanyagolandó kalapjába került. Ami kicsit bosszantó számomra, mert egy jó alapanyag veszett el ebben a sorozatban. Talán az is probléma hogy a Búra alatt vastagságával összehasonlítva ez ráadásul egy nem túl hosszú írás, talán ezért is már láthatóan nyújtják az sok szövegeléssel. Nem várható a minden percben akció, de ezek a szereplőket felépítő monológok felettébb unalmasra és érdektelenre sikerednek. A veszélyes bogaraknál mintha leragadt volna a rendezői fantázia, a harmadik rész lepkeszárnynövesztő horrorpróbálkozásánál meg erősen megbicsaklott. Kinget még mindig inkább olvasni ajánlom.

Sheen - 2017. 07. 02. 01:15

A harmadik rész “lepkeszárnynövesztő horrorpróbálkozásánál” nem megbicsaklott, hanem éppenhogy érdekes kezdett lenni a sztori, hiszen ennél a pontnál vált el alapjaiban a filmtől. Ami majd kiderül később, hogy sül el.

Tamás - 2017. 07. 02. 13:35

A pilot után kasza…azt is alig bírtam végignézni. Senkivel sem lehet szimpatizálni, a karakterek és a színészek maguk is borzalmasak. Ebben a városban mindenki idióta, remélem a KÖD nyer. :D Röviden ennyi. 10/1 volt nekem a pilot

Morgan - 2017. 07. 09. 22:53

Még kitartok. Van olyan férfi ember aki megerőszakolná ezt a csajt? Én képtelen volnék rá. Nem azt mondom hogy csúnya, de olyan… fura. Akár csak az anyja.

hummel - 2017. 07. 10. 15:03

Morgan: Gyanítom a gót srácnak éppen ez a fajta furcsaság a vonzerő. Aztán lehet meglepnek és mégis a focista lesz a tettes.

Az nem lepett meg, hogy a két idióta tovább csinálta a balhét, azon viszont egy kicsit felhúztam magam, hogy a szőke tini a gyanús zörejek hallatán simán lehurrogta az aggódó gyereket és ez a gyerek életébe került.

Rupaszov Rurik - 2017. 07. 13. 12:06

A soha viszont nem látásra the mist….a negyedik rész már végleg vállalhat volt!

Rupaszov Rurik - 2017. 07. 14. 11:23

Rupaszov Rurik – 2017. 07. 13. 12:06

vállalhatatlan volt

zolkó - 2017. 07. 16. 12:05

“The Walking Deades Frank Darabont”

NOPE
NOPE
NOPE

The Shawshank Redemptionös, és The Green Mile-os Frank Darabont! Összesen egy TWD részt rendezett, és egy ideig executive producer volt a sorozatnál, ennyi.

tbew - 2017. 07. 17. 18:40

olyan mint az under the dome… :-D
full gagyi volt nekem az első rész

Snoopyzit30 - 2017. 07. 18. 07:47

A 4. részt már én is alig bírtam végig nézni, annyira semmitmondó baromság az egész. A plázában gyakorlatilag nulla a feszültség a látottak ellenére. A karakterek érdemtelenek. A templomban legszívesebben mindenkit megütnék. Totál idegesítő ez az erőltetett vallási vonal, ami pedig a filmben nagyon keményen működött. Még a benzinkúton lévő csipet-csapat hozott valami minimális akciót, de az sem érdekel tulajdonképpen.

Kasza.

Geza Kovacs - 2017. 07. 21. 17:26

Most már megnézem, de a katasztrofális. A 3 rész egyben még elment, de olyan, mintha a Walking Dead 2., ultraszar farmos évada lenne ez az 1. évad nélkül, holott itt még annyi kötődésünk se lehet a szereplőkhöz, mint ott a 2. évadban. Egy ilyen sorozatban mindenkit az érdekel, mi van odakint, nem az, mi van a totál random ostoba szereplők érzéseivel. Totál elmebajos volt a készítő, aki ezt hozta össze.

Castleon - 2017. 07. 23. 06:12

Szerintem is még az első három rész csak-csak “elment”, de a negyediknél megbicsaklott és az ötödik rész pedig már egyenesen siralmas volt.
Még a hatodik résznek adok egy esélyt, aztán részemről kasza ez a förmedvény.

* SPOILER *
Szerintem nem a rendőr gyerek, hanem a rendőr apucija volt az erőszakoló…
* SPOILER *

Sheen - 2017. 07. 28. 09:05

Az 1×05 volt az ahol lehet hogy kiszállok. A gót gyerek egyre jobban irritál, a műtős rész szerintem csak a kötelező gore volt. A legalja volt amikor padlógázzal mentek a ködben, a film hasonló jelenetének a megcsúfolása, ott szinte lépésben haladtak, sokkosan a pusztulástól ami körülvette őket. Ez lassan road movie, annyit szaladgálnak egyik helyszínről a másikra. Súlytalan az egész.

Ufó Pista - 2017. 07. 30. 00:40

A hatodik rész már eléggé idegesítő volt a full ostoba karakterekkel. A visszatekintések bár unalmasak voltak, de legalább megtudtuk belőle, hogy a csaj azért van a pár szinttel rosszabb pasival, mert az segít felnevelni a gyerekét és a múltja miatt egyszintű pasast nem találna, ennyi reális kb. a filmből, amúgy barátok közt megsózva néhány másodperc horrorral.

Irgum76 - 2017. 07. 30. 22:05

én most tartok a 3. résznél
elég sok King filmet láttam (szerintem kb az összeset, olvasni viszont nem igazán olvastam) és ez a kisvárosi felvezetés szinte a névjegye szóval azért nem kell lehúzni mert az első részben szó nincs horrorról
általában mindenki éli a kis hétköznapi életét, vagy történik valami a történet szempontjából teljesen érdektelen dolog itt a nemi erőszak
nekem az egyik kedvencem tőle a Hasznos holmik ahol a kisvárosi idillből pár “csíny” elkövetése után eljutnak odáig, hogy porig égetik a falut

a filmet régen láttam de arra emlékszem, hogy a vége szerintem nagyon el lett cseszve

Irgum76 - 2017. 07. 31. 00:56

na megnéztem a filmet és aszem összekevertem ezzel:
A köd /The Fog/ (most már ezt is megnézem)

a King féle The Mist-nek tényleg jó a vége
viszont egy gagyi B film (igaz a legtöbb King film B kategóriás)
semmi misztikum, felvezetés rögtön kiderül minden

eddig a sorozat sokkal jobban bejön a lassú de feszült hangulatával remélem nem az lesz benne mint a filmben és nem degradálódik “üssük a monsztát” szarsággá

Irgum76 - 2017. 07. 31. 01:18

na megnéztem a filmet és aszem összekevertem ezzel:
A köd /The Fog/ (most már ezt is megnézem)

azt hiszem mégsem ezzel kevertem a tartalom alapján valami misztikus filmre emlékszem szintén ködös és végig nem lehet tudni, hogy mi történik de a végén előbukkan valami óriás monszta pont mint Mist-nél a kocsi körül és akkor derül ki, hogy végig azok gyilkolták a népet na az a film tetszett csak ez a befejezés nem

de most már fogalmam nincs mi a címe

Sheen - 2017. 07. 31. 01:20

Irgum76: A filmben hol volt “üssük a monsztát”? A sorozatban hol volt eddig feszült a hangulat? Semmi misztikum?

Irgum76 - 2017. 07. 31. 03:14

“A filmben hol volt “üssük a monsztát”?”

spoiler

kb végig már kb ez első negyedórában elkapták a csápok a srácot a hátsókapunál amiket baltával csapkodtak
aztán jöttek a repülő sáska-darázs-bogarak és az azokat kergető madárszerű izék akiket lángoló moppokkal kergettek
ja és még voltak a pókok
meg még biztos volt amit kifelejtettem

A sorozatban hol volt eddig feszült a hangulat, misztikum:

gyakorlatilag végig semmit nem tudni a ködről csak, hogy valami rossz testrészek repkednek ki belőle, kísértetek tűnnek fel benne nem tudni mi valós mi nem stb

Ufó Pista - 2017. 07. 31. 12:18

Nejem megjegyezte, hogy abban a szellemalakban ami megölte a kiscsajt, ő a köd elátkozott matrózára vélt ismerni, tehát mintha egybegyúrták volna a köd filmeket, szerepel benne szellem is, és más dimenzióból jött álaltok, rovarok.

Irgum76 - 2017. 07. 31. 23:01

eddig tetszik
viszont ami idegesít benne az, hogy apu a legkomolyabb helyzetben is végig mosolyog minta fényképeznék
nagyon kiábrándító tud lenni

Sheen - 2017. 07. 31. 23:44

Jogos. Ez az én kedvemet is úgy elrontotta, hogy mérgemben még azokon a drámai jeleneteken is nagyokat nevettem, amiket áttekertem unalmamban.

Irgum76 - 2017. 08. 03. 13:59

1×06

nagyon hülyén lett vége mintha még lett volna pár perc mintha baltával vágták volna meg
le is vásároltam vagy 3 verzióban mert jöttek a properek asztem a hiányzó zárás lesz benne de nem

Seni88 - 2017. 08. 08. 17:37

Olvastam Stephen King könyvét és láttam a 2007-es filmadaptációját és mindkettő bejött számomra. Már csak emiatt is kíváncsi voltam a sorozatváltozatra. Lévén sorozatról van szó mindenképpen muszáj a készítő gárdának elhúzni a mézesmadzagot.
Szerintem egy hasonló horrorsorozatból sem hagyható ki egy adott közösség tagjainak katasztrófahelyzetekre adott válaszreakciója vagy jellemének megváltozása.
Az, hogy nem a szörnyekre lettek igazán kihegyezve eddig a sorozat epizódjai erre csak annyit tudok írni, hogy a stáb más szemszögből közelíti meg a titokzatos köd kérdését. Egyikőtök kiemelte, hogy a készítők csak a témát vették át az írótól és nem a novella alapján dolgozták ki az egyes epizódokat. Őszintén szólva én is több szörnyet vártam és az eddig megjelenteken is néztem, hogy ezek meg mik igazából?

SPOILER ALERT!

Az egyik csávót, mikor megtámadta az egyik ködben rejtőzködő lény azt gondoltam azért bújt bele, hogy valami nagyobb förmedvénnyé váljon és ehhez kellett egy gazdatest, mint az Alien filmekben is láttuk. A végeredményen kissé megdöbbentem szabályosan egy bűvészmutatványhoz tudnám hasonlítani. Végy egy kártyalapot! Tedd bele a kalapba majd húz ki gyorsan és voilá egy pakli kártyát szórsz a közönség felé!

m.m. - 2017. 08. 13. 08:00

…sajnos ez sem sikerült…végigpörgettem az utólsó pér részt…de egyáltalán nem érdekelt…ennyire érdektelen szereplőgárda….rémes….
A film nagyon jó lett…aki még nem nézte meg az pótolja..
…a novella semmihez sem hasonlítható…képtelenség átadni azt a hangulatot…régen nagyon sok Kinget olvastam és visszaadhatatlanok….az a erő ahogy már az első mondatokkal beránt a történetbe, elképesztő…..és végig tart a feszültség…nem lehet ezt visszaadni….na azért volt pár sikeresebb…..de általában kudarc a King könyvek megfilmesítése…személy szerint a Rose Maddert várom nagyon..ami nekem nagy kedvencem….

van Helsing - 2017. 08. 15. 22:06

Hát, eddig nagyon vontatott volt… de a 8. részben belehúztak… egész durva lesz, úgy érzem….

Blobov - 2017. 08. 25. 09:39

Hé, már fel is került a Netflixre???

Morgan - 2017. 08. 26. 07:17

“You’re gonna reap juuust what you saw…”
Tökéletes zene választás. Épp akkor ért a dal ehhez a részhez amikor a banyára került a sor.

Morgan - 2017. 08. 27. 12:53

-sow

winnie - 2017. 08. 28. 14:32

mivel felment netflixre, ezért letoltam, de elég nagy csalódás volt, nem hiszem, hogy annyira érdemes lenne belevágni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz