login |

Pretty Little Liars: vége a 7. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Tomi

2017. 06. 28. 19:30 - Írta: vendegblogger

23 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez is elérkezett. 7 év, 160 epizód, legalább ennyi titok, hazugság és kavarás után búcsút kell intenünk kedvenc, rosewood-i hazugjainknak. De még mielőtt ez megtennénk, kicsit szeretnék elidőzni az emlékek ösvényén.

Annyi minden történt ez idő alatt a sorozattal, hogy nehéz lenne néhány mondatban összefoglalni mindent.

Emlékszem, amikor rátaláltam, már ment egy kis ideje, de azonnal magával ragadott a különleges, misztikus hangulatával, és szinte megállás nélkül daráltam a meglévő részeket. Bátran ki merem jelenteni, hogy az első 2 évad hibátlan volt, hiszen kivétel nélkül, minden rész kiemelkedő minőséget szállított. Ám, ahogy eljött a 3. évad premierje, valahogy a sorozat is megváltozott. Sajnos nem jó irányba.

A fő hibát abban láttam (cáfoljatok meg, ha ti nem így gondoljátok), hogy ez idő tájt lett nagyon nagy a hype a sorozat körül, és az írók egyrészt minden áron túl akarták licitálni magukat őrültebbnél őrültebb ötletekkel, és a talajtól való elrugaszkodással, (ezek közül néhány működött, néhány nem), másrészt túl nagy volt a megfelelési vágy a rajongók felé.

Ez persze nem feltétlen baj, sőt egészen hízelgő a nézőre nézve, hogy figyelembe veszik az akaratát, ha mindez nem megy a széria rovására, viszont sajnos itt több ponton is ezt éreztem.

Csak, hogy néhány esetet kiemeljek, vegyük a “Toby-A”-szálat vagy az “Ezra van Alison nyomában”-vonalat, vagy amikor szétválasztották a párokat, és a rajongók utálkozó kommentek ezreivel árasztották el a készítőket a közösségi oldalakon, ők pedig ezek hatására elkezdték másfele terelni a sztorit. Egy nagy következetlen, érthetetlen maszlagot kreálva.

Nagyjából egyetlen helyen nem tudták ezt megtenni, mégpedig a terhes szállal (és azzal, hogy kié a gyerek), melynek hatására a fanatikusok szó szerint a készítő, I. Marlene King halálát kívánták, több platformon hangot is adva haragjuknak. Ha lett volna még 10 rész az írók zsebében, biztos vagyok benne, hogy ezt is kicsavarják valahogy.

Őszintén, kíváncsi lettem volna, hogy milyen a sorozat, ha nincs meg mögötte ez a nagy reklám. De ezt már sosem fogjuk megtudni. Ki tudja, az is lehet, hogy fele ennyi ideig sem élt volna. A tovább mögött spoileresen folytatom. Ha valaki már rég kiszállt a sorozatból, az is kapaszkodhat és megnézheti, hogy mi lett a zárás.

Amikor visszatért a sorozat a végjátékkal, azt az ígéretet kaptuk, hogy itt aztán röpködni fognak a válaszok, minden epizódban lesz minimum egy leleplezés, ez lesz a valaha volt legizgalmasabb és legromantikusabb évad. Nem lesznek felesleges részek, sem félrevezetés. Na persze, akkor kérdem én, mi volt az a 2 részes Lucas „A.D.” dolog? Vagy az Alison osztálytermes álomjelenet, amit már másfél éve leforgattak, és azért alakították álommá, mert nem fért bele a cselekménybe? No komment.

A romantikát kipipálhatjuk, kisebb-nagyobb kitérők és drámák árán minden párt összehoztak, de egészen az utolsó 3-4 részig nem nagyon haladtak a válaszadással. Még ha meg is válaszoltak egy kérdést, azzal három újat vetettek fel. Tényleg tartottam attól, hogy ugyanez lesz a fináléban is.

Dupla zárásban volt részünk, amelynek az első fele ráment az egy éves időugrásra, és annak megmagyarázására, hogy hol tartanak a lányok. Megtudtuk, hogy Ali-nek és Emily-nek ikrei születtek, Mona diliházba került. Most pedig éppen kiengedik, Hanna magához fogadja, ami problémákat szül közte és Caleb között, akiknek a házassága sem működik olyan jól. A lány ugyanis nehezen tud teherbe esni.

Aria és Ezra éppen házasodni készülnek, de mivel a lány megtudja, hogy nem eshet teherbe, ezért nem akar hozzámenni szíve választottjához. Spencer felújította a Lost Woods-ot, ahol éppen Ariáékat ünneplik. Toby-val pedig újra közelednek egymáshoz. Kiderült, hogy A.D. – akiről még mindig nem tudjuk, hogy ki –, ezúttal Monát küldte a lányok után leskelődni egy Melissa maszkban. Ennek nem tudom, hogy mi volt a jelentősége!? Mármint a nézők félrevezetésén kívül.

– Hanna, the last time we saw Mona she tried to push you off the bell tower.
– Yeah, and she feels bad about that.

Tehát, a finálé első felében a drámázás ment elég erőteljesen. De azt azért megtudtuk, hogy a hatalmas rejtélyre, ami majd két évig kísértett minket, – a részeg anyukák, hogy jutottak ki a pincéből –, még ők sem tudják a választ. És most újra felöntöttek a garatra. De ez legalább vicces volt.

– Sometimes I wish we were still in the basement. At least then we had some peace and quiet.
– Oh, my God. You remember how we got out of there?

A 40 akárhányadik percben történt némi eksön Mona részéről, aki a 2. évad fináléjához hasonlóan lekevert egyet Spencer-nek, és elrabolta.

Deja vu, bitch.

Így jutottunk el a nagy leleplezéshez, ami számomra csalódást keltő volt. Tartottam tőle már egy ideje, hogy ez fog történni, de reménykedtem, hogy mégsem. Nos, tévedtem.

Kiderül ugyanis, hogy A.D. nem más, mint Spencer ikertestvére, Alex Drake. Akit Mary pénzért örökbe adott, hogy kijuthasson a Radley-ből. Alex egy angol családhoz került, és egy bárban találkozott Wren-nel. A srác összekeverte őt Spencer-rel, így tudta meg, hogy van egy ikertestvére. És, hogy miért lett belőle A.D.? Mert féltékeny volt Spencer „szerető” családjára és a barátaira. Végül pedig azt tervezte, hogy megszerzi magának Toby-t.

Nekem már ez is annyira sok volt. De a csavaroknak még nem volt vége. A.D. ugyanis ismerte Charlotte-ot, találkoztak, és az is kiderült, hogy Wren segítette őt mindenben. Persze, ő is csak bábu volt. Megtudtuk, hogy Ali és Emily ikreinek Wren volt az apja, akit miután már nem volt rá szüksége, A. D. eltett láb alól.

Aria közben azt hitte, hogy Ezra elhagyta, amiért titkolózott előle, mert a férfi nem vett részt az esküvőn. Persze, senki nem tudta, hogy ő is ott raboskodik Dexter, akarom mondani, A.D. „laboratóriumában”.

Ezt követően már tényleg nem tudtam, hogy mi fog ebből kisülni, de azt meg tudtam saccolni, hogy kábé semmi jó. Tipikus PLL-húzás következett. Ami eddig fel sem tűnt senkinek, most két embernek is. Toby és Jenna is gyanakodni kezdett, hogy Spencer mégsem Spencer és a Csipet csapat Monát is beleértve, aki ismét kettős ügynököt játszott, megtudta, hogy hol vannak. Az egyetlen dolog, amit díjaztam ebben az egészben az Troian Bellisario játéka. Az a csaj egy zseni. Tényleg mindent el tud játszani. Bár ezt már úgy is tudtuk.

Az utolsó tíz percben fejvesztve váltották egymást a jelenetek. Spencer és Ezra megmenekült a föld alatti bunkerből. Toby újra bevetette a szuperzsaru képességeit, így A.D-t elkapták. Gyorsan letudtuk az esküvőt is, amin még I. Marlene King is tiszteletét tette, egy cameo erejéig.

Aztán minden jó, ha a vége jó. A hazugok tettek egy sétát Rosewood utcáin, Hannától megtudtuk, hogy babát vár, és elbúcsúztak Ariától. Valamint kikacsintottak.

For some reason, this feels like it’s the end of something.

Mona is megkapta a saját creepys „boldog befejezését”. Ami úgymond a karakteréhez illő volt. Őszintén örülök, hogy végül nem halt meg, és még ha őrült is, legalább boldog.

Végül pedig, ahogy a készítők ígérték, visszakerültünk ahhoz az éjszakához, ahonnan indultunk, csak Addisonnal és csapatával. Keretet adva a sorozatnak. De ez már egy másik történet kezdete. (Remélem, hogy nem!)

Összegezve, a finálé sztorija az utolsó 10 részre is bőven elég lett volna, akkor talán kicsit több idő marad az információáradat befogadására, és egy feszítettebb tempójú sorozatzárót kapunk.

Viszont, ha belegondolok, ez a sorozat mindig is ilyen volt, legalább is, ha az utolsó 3-4 évadot nézzük, akkor biztos.

Lehetett imádni, utálni, vagy egyszerre imádni és utálni. Az utóbbi időben egyre gyakrabban én is így éreztem, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok szomorú, és nem fog hiányozni ez az őrült világ. Mert az összes őrültség és hiba ellenére, a szívemhez nőttek a szereplők, a barátságuk, Hanna beszólásai, és A üzenetei. De mint tudjuk, tovább kell lépni. Minden véget ér egyszer, egy korszak lezárult, és ez így van jól.

23 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 06. 28. 20:27

Imádtam ezt a fél évadot. Ha véget ér egy sok évados sorozat, nem tudok haragudni rá. Annyira fog hiányozni :'(.

Anni - 2017. 06. 28. 20:31

Nem tetszik, hogy csak meghúzták az ikres dolgot. De Troian tényleg jó volt bár az akcentuson mosolyogtam egy jót. :D
Az se jött be hogy egészen a 45. percig kb nem történt megint semmi csak a dráma. Aztán meg annyi infót zúdítottak a maradék időre. A részletekbe megint nem sikerül bele menniük. Az, hogy Emiliyék gyerekei miért Alisonra hasonlítanak?? Ő csak kihordta őket. Hogy lehet az, hogy eddig minden esetleges A.D jelöltet 3 részen át nyomoztak de az hogy Spencernek van egy ikre 3 perc alatt megbeszélték nuku megilletődöttséggel.
A vége teljesen rendben lett volna ha lezárják a csajok búcsújával erre jön ez a történelem megismétli önmagát?? á ne már..

DE mindezek ellenére ez a rész volt a legjobb magasan az évadban sőt talán az előzőben is..
A korai évadok miatt (főleg a sok találgatás barátnőkkel, hogy ki lehet -A) összességében jó szájízzel búcsúzok a sorozattól és a szereplőktől is. :)

winnie - 2017. 06. 28. 20:34

én nagyon fogtam a fejem, és örültem, hogy a 3. évad első fele után már csak olvasgattam, hogy mi minden volt benne, ahhoz képest, hogy honnan indult a PLL, kábé mint a Revenge, akkora mélypontra került. a rejtély átment randomba, a sejtelmesség vérfürdőbe, a romantika mellé pedig bejöttek a sokkal idiótább szappan elemek.

igazából az a szomorú, hogy nem tudtak mit kitalálni, így elkezdtek rámenni a baromságokra, abban bízva, hogy elnézik nekik. allison, charlotte, és most a végén az ikertestvéres megoldás is több, mint röhej – az, hogy melissa álarcot csináltak egyrészt persze felfogható pajkos kikacsintásnak, de megint csak inkább arra utalt, hogy direkt szívóznak a nézővel. oké, nyilván abban a reményben, hogy a nézők szeretik a GASP-pillanatokat, de akkor is.

(mondjuk nekem a mélypont a flashforward volt, a “nem tudunk rá mit kitalálni, legyen akkor álom”.)

szóval, mint a revenge-et vagy mondjuk az OUAT-t, ezt sem fogom megsiratni, de örülök, hogy ilyen szép kort megélt. azért veszem egyébként egy kalap alá ezeket a sorozatokat, mert mindhárom kábé hasonló utat futott be nálam, az első évad még abszolút szeretet volt, utána átmentek guilty pleasure-be, de a 3. évad feléig már egyikkel sem jutottam el. addig szép volt, amíg tartott, utána szerencsére mindből jókor szálltam ki.

winnie - 2017. 06. 28. 21:27

érdekességképp: jason is szerepelhetett volna, azonban a színészt nem tudták megszerezni, wren halálát pedig ugyancsak azért nem tudták elforgatni, mert julian morrist csak egy napra kapták meg.

infinity - 2017. 06. 28. 21:29

Nekem nagy csalódás volt az évad. És hiába volt dupla rész, ha az elsőt ki lehetett volna vágni. Azt hittem jobbat össze tudnak hozni, de nem sikerült nekik. Az iker dolog pedig egyáltalán nem volt izgalmas ,sem meglepő mivel kb mindenki erről beszélt mostanában. “A” leleplezése legalább ütött, de nekem ez nem. Szóval sajnálom, hogy nem használták ki a lehetőségeiket és nem alkottak valami jót. (Egyébként nekem nem jött be Troian akcentusa) Egyébként régebben szerettem a sorozatot aztán hol így voltam vele hol úgy. a 6.évad egész jó volt a leleplezéssel, szóval szerintem ott kellett volna befejezni. (Ettől függetlenül biztos vannak maradandó élményeim, amiért korábban megérte nézni a sorozatot)

Cseho - 2017. 06. 28. 21:46

Az első 40 percben több szexet lehetett látni, mint az egész évadban. Fölös szex jelenetekért kár volt a dupla epizód. Ezen az ikres dolgon meg érződött, hogy fingjuk sincs kit rakjanak a csuklya alá. Remélem nem terveznek valami spinoffot Addisonnal és azokkal az élettelen semmilyen ribikkel.

energy - 2017. 06. 28. 22:13

A.D. nem más, mint Spencer ikertestvére, Alex Drake. Akit Mary pénzért örökbe adott, hogy kijuthasson a Radley-ből.

Örülök, hogy a harmadik évadban abbahagytam.

Barbi - 2017. 06. 28. 22:40

Hát ez a lezárás az Addisonnal és a lányokkal szerintem vicces volt, amolyan keretet adott a történetnek, de ha csinálni akarnak belőle valamit az nagy hiba lenne :D

Az elég érdekes volt, hogy a csapat simán bejutott a föld alatti bunker kamu házához, de Spencer és Ezra nem tudott kijutni, na meg Mary is kijutott, szóval ezt nem nagyon értettem….

Aria első esküvői ruhája szerintem borzasztó volt, meg mintha nagy lett volna rá, nem is értettem mi akar lenni az a ruha, már tegnap fent volt róla egy szelfi akkor is néztem, hogy fúj :D :D :D

Nagyon szerettem az elején a sorozatot de elég uncsi volt már hogy nagyon sok rejtélyre nem kaptunk választ soha, és nagyon túlbonyolították az egészet. Ideje volt befejezniük, ez az igazság :)

LambSkewers - 2017. 06. 28. 22:45

Egek, én a 6. évad környékén dobtam a sorozatot. Most visszatértem a befejező részre, kíváncsi voltam, hogy mit hoznak ki ebből az egészből. Troian nagyszerűt alakított, de annyira olcsó volt ez az ikres húzás. Annak örültem, hogy legalább nem Spencer feküdt össze Toby-val nem sokkal annak felesége halála után. Annyira gáznak éreztem, hogy gyakorlatilag mindenki az első nagy szerelmével jött össze. Tapsoltam, hogy anno a 6. évadban meglépték a Caleb-Spencer szálat, elég szép alapot kapott a kapcsolatuk és az hogy miért is vonzódnak egymáshoz. Azt, hogy a rajongók nem tetszésének köszönhetően szétszakították őket az oké, de hogy megint azzal hozzák össze őket, akiktől egymáshoz “menekültek” az ihlettelenség és nagyon fanservice szagú-amit nem szeretek. Szegény Mona most megint rossz, aztán jó, aztán rossz, aztán mondjuk, hogy jó volt. Úgy érzem nem tudták mit kezdjenek a karakterrel. Így néhány mondatba összefoglalva. Marlene King azt se tudta hol áll a feje és hogy mit ír(t). Inkább a romantikázásra és arra ment rá, hogy a 4 pár drámázzon, ahelyett, hogy kielégítő, érdekes és jó választ adjon a megválaszolatlan kérdésekre. Rendesen fogtam a fejem, amikor Jenna jól megszaglászta Alex-et és rájött, hogy az nem Spencer. Hát, legalább Wren benne volt a részben.

borsó - 2017. 06. 29. 08:48

Ismerve a PLL félévad és sorozatzáróit, nulla elvárással ültem le az utolsó két rész elé, így szerencsére poénra tudtam venni. Kis koromban néztem dél-amerikai szappanoperákat, szerintem a gonosz ikertestvér dologgal ott találkoztam utoljára. :) A maszkok kifinomultsága meg mindig a Mission Impossible-t juttatja eszembe, tele van a sorozat filmtörténeti utalásokkal… És szerencsére most már azt is tudom, hogy egy ütéssel bárkit ki lehet ütni. :) A karakterek miatt néztem végig a sorozatot, mert a maguk módján mind szerethetőek voltak, de a történet, amit kitaláltak, no comment…

Zoya - 2017. 06. 29. 17:24

Az elején én is szerettem a sorozatot, aztán túl abszurd lett. A mindent tud, mindent el tud intézni, minden mögött ő áll; s tuti vannak természetfeletti képességei is.
Szülők, rendőrök meg tök hülyék.

A fejemet vertem a falba, amikor a zsaruknak nem tűnt fel, hogy a kamubizonyítékon lévő vérfolt valójában egy kezelt (vérvételes) vérminta.

A legjobb lezárás az lett volna, ha kiderül, hogy a leütött Ali kómás álma volt csak az egész. Vagy ha már ikrek, akkor legyen mindenkinek egy!

Penhaett - 2017. 06. 29. 22:38

Nem bírtam kivárni amíg meg tudom nézni a részt, így a nézők véleményei alapján nem vártam túl sokat tőle. Szerencsére, hogy így tettem! Ha nem veszed komolyan elmegy, és végül is normális lezárást ad a sorozatnak. Troian alakítása vitte a hátán a rész második felét, szerintem egész tehetséges a csaj.
Kérdés: csak nekem tűnt úgy, hogy minden magyarázatnál körülbelül kibeszélnek a nézőknek? A lányok megszólalásai, hogy “Az összes teória közül ez volt a legőrültebb”, meg “Miért van olyan érzésem mintha valaminek vége lenne?”.. utóbbi biztosan direkt kifelé szólt. Valamiért nekem ebből az jön le, hogy már a készítők se gondolták túl komolyan ezt a sorozatot…

Összefoglalva igazából egy szóval tudnám jellemezni a lezárást: olyan “aranyos” volt. (Az álomnál még én is felháborodtam, de már amúgy is csak amolyan guilty pleasurenek használtam a sorozatot egy ideje. Valahol ki is szálltam, aztán újra kezdtem. Számomra a csúcspont az első bunkernél volt.)

sinyster - 2017. 06. 29. 22:48

Mi az ótvaros istenágyéka volt ez?!
Egy teljesen ésszerű sorozattól eljutottunk egy Paula és Paulina szintű fertőig. És akkor adta nem csak Marlene Mama (akiről köztudott, hogy giga-mega nagy hazug genyó), de még a színészek is hogy mekkora hihetetlen nagy sztori lesz a végén, és kvázi orgazmusuk volt mikor megtudták a sztorit. Hát én néhol már nevettem közben. Minden kiakadással egyet kellett értenem a kritikában. Egyszerűen a legrosszabb sorsra jutott sorozat ez, amit valaha is láttam.
Summa summárum, komédiának elment volna ez a Spencer és Spencerina záró film, de így, hogy komolyan akarták vetetni magukat, egyszerűen nem tudom értékelni.
Sorozat: 5/10 (a szuper 1-2 évadok miatt)
Befejezés: -5/10 (jó indulattal!)

Btw és én még azt hittem Besenyszögön van sok iker, hát még Rosewoodan….

Pernilla - 2017. 07. 01. 21:40

Hát sajnos teljesen egyet kell értenem @sinyster kritikájával (bár én nem fogalmaztam volna így, de örülök, hogy valaki leírta helyettem) :D
És igen, ahogy sokan leírták, a 3. évad óta egyre gázabb volt a sorozat, de engem valahogy megfogott ez a guilty pleasure vonal, a képi világ, a karakterek alapvető vonásai (akikből persze mind idiótát csináltak az évek során, de azért megmaradt ez-az az első pár évad szerethetőségéből). Emiatt muszáj volt végignéznem a sorozatot, akkor is, ha a storyline kb 5 évadon át rémesen bugyuta volt.
Ezt a legutolsó epizódra sikerült hatványozni. Na, azért tényleg kár volt…

jenga - 2017. 07. 02. 21:47
Kacsa Mester - 2017. 07. 07. 16:01

Az első 45 perc borzalmas, felesleges és lényegtelen romantikázással telt el. (amit 10 perc alatt is le lehetett volna tudni)
A maradék időben a semmiből megjelenik egy random Spencer 2.0 és ,,fhu de gonosz vagyok” módra elrabolja Spencert és Ezrát. A történetét hiába mesélte el, hogy hogyan találkozott Wrennel, a motivációját egyáltalán nem értettem. Ráadásul Ezrát mi a francnak rabolta el?? Semmi értelme nem volt, még ezzel is bonyolítani a dolgát.
És milyen jó, hogy Jenna egy szaglással kiszagolja, hogy Spencer, nem is Spencer, Toby meg persze egyből hisz is neki.
A leleplezés meg milyen gagyi volt már?? Egyszerűen csak besétálnak a házba, és megnézik, hogy milyen bútorok vannak és hogy mennyibe kerülnek a helyi Ikeában, aztán megtalálják Spenceréket, és aztán jön egy tök random rendőr, és kész.
A végén nagyon jó, mindenki boldog, de jó mindenki terhes lesz…kivéve Spencert.
A végéről (az Addisonosról) inkább nem is mondok semmit.
Szóval csak fogtam a fejem, örülök, hogy vége lett.
Ez egy nagy csalódás volt.

Dorita - 2017. 09. 14. 13:06

Most akkor lement a teljes 7. évad magyar szinkronnal is vagy arra még várni kell?

-T - 2017. 09. 23. 12:48

Dorita: Lement. 2 hete lett vége.

bkrisz - 2017. 11. 16. 13:22

Na még egy sorozatzáró ami még a HIMYM szintjénél is rosszabb lett. 7 éve nézem és az egészet tönkre tudták tenni ezzel a béna fináléval.
SPOILER

Még egy ikres sztori, na ne már.
És az egész 7 éves rejtély folyamra egy béna válasz amire öt perc alatt rájön mindenki.
És még egy bunker. JAJJ…
Ezra és Aria esküvője szép volt, de az első ruhára nem tudom minek volt szükség.
Hannah és Caleb nem kapott esküvőt ez szomorú. És béna.
Emily sajnos alapból semmilyen és Allison pálfordulása se túl hiteles. Együtt meg nem igazán működnek.
A gyerekek is ikrek lettek. HA-HA tényleg nagyon gagyi.
És csak én vettem észre hogy nem hasonlítanak Emilyre pedig az ő petéi? Amúgy meg sose derült ki hogy Wren volt a sperma donor? És hogy hogy ölte meg Alex?
Alex motivációja is gyenge.
No meg még egy csomó katyvasz ami nem áll össze.
Ami pozitív, Mona kettős ügynökösködése az poén volt és a végén a creepy final. :) Mindig tudtam hogy nem százas a csaj de baromi jól áll neki.
A vége viszont… Addison? Komolyan??? WTF

Mado - 2017. 12. 07. 00:45

Hejjho!

Hát esküszöm fiú vagyok -de bejött nekem ez a sorozat.
Nem nézek ilyeneket. Igaz nem egy Dexter <3 sorozat. De a szálak és az a rengeteg csavar miatt megfogott és magával ragadt.
De elég sok..sok… MIÉRT?!!! jött a sorozatok után.

Például azt nem értettem hogy van egy fránya PENDRIVE.
Hogy nem tudják azt zsebre vágni.. hisz tudni lehet hogy ha nem figyelnek rá akkor tuti ellopják… MERT MIÉRT IS NE?! Ezt értem amikor Spencer balfasz volt és viharnál a laptoból "elhagyja".
Másik ezzel kapcsolatba . MIÉRT NEM MENTETTÉK LE A FÁJLOKAT A GÉPRE??!! ezt CALEB IS MEG TUDTA VOLNA TENNI… és akkor nem lett volna fenyegetés ezért.

Meg jött a kérdés a záró résznél…
Hogy az istenbe volt ennyi pénze hogy föld alatti bunkert építsen? Meg ki építette meg neki a bunkert? :D főleg ilyen fejlettet. Megértem hogy "zseni" meg hightech cuccok meg mindenhez IS ért… de azért ennyi idő alatt egy egész bunkert megépíteni így? XD

winnie - 2017. 12. 07. 07:26

nem a nemen múlik, azon, hogy fiú vagy vagy lány, hogy szereted-e a szappanoperát. viszont a sok kérdésed is mutatja pontosan, hogy miért gondolták sokan, hogy rossz volt a PLL. mert csak kitaláltak dolgokat, hogy csavar legyen, de nem alapozták meg, nem vezették fel. a sok miért?-re a válasz “mert csak”, “mert ezt találtuk ki, és nincs kedvünk megmagyarázni”. ha a csavart csak azért teszik oda, hogy legyen csavar, az sajnos a nézőbe semmibe vétele. van, akit ez zavar, mást pedig nem.

Rituka - 2018. 06. 01. 17:27

Csak egy kérdés, bár lehet h ezt már nem olvassa senki… miért gondolja azt a blogger, hogy Mona megőrült? (soha nem volt százas persze)Számomra sokkal hihetőbb, hogy fogságba ejtette Mary-t és Alexet valahol Párizsban…

lucika - 2018. 11. 12. 13:48

Én imádtam de egy dolgot nem igen értettem. Ott volt az a Calebes dolog amikor kitalált valamit a családjáról. Volt ott valami sír amin az ő neve volt. De valahogy a sorozatban később is csak annyit tudtunk meg hogy caleb sokat volt ott de hogy mit talált ki azt nem tudtuk meg. Így van egy kérdés ami nem lett megválasszolva. Mármint én németül néztem meg és lehet hogy egy másik nyelven elmondták, hisz a német Netflixes változatban az utolsó scene sincs benne mármint ahol Addison csapatával történik ugyanaz mint a sorozat elején, szóval nem tudom hogy ezt egyszerűen csak nem rakták belle vagy egyáltalán nem mondták el. Én már azóta filózóm ezen amióta befejeztem a sorit.
Egyébként nem tudom ki ismeri ezt az érzést amikor egy sorozat vagy film nagyon az ember szívéhez nő, nagyon megszereti a szereplőket vagy nagyokat tudd rajta nevetni a lényeg az hogy ha nagyon megszereti akkor mikor vége akkor egy üresség less az emberben és azt kivánja: Bárcsak ujra megnézhetném mégegyszer ELÖSZZÖR.
Gonna miss you PRETTY LITTLE LIARS!!!!!!!!!!!!!!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz