login |

The Toy Box

2017. 06. 28. 18:03 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, reality,

Ha már adtam egy esélyt az ABC midseason reality-jének, akkor szánok rá pár szót, de inkább csak elrettentésképp.

Alapból pedig érdekelt a The Toy Box, manapság ugyanis erősen beindult a feltalálós, magánszemélyeknek vagy vállalkozásoknak anyagi támogatást nyújtós valóságshow-s műfaj, és én, ha reality-ről van szó, nem csak a stratégiai játékokat szeretem nézni, hanem a kreatív embereket bemutatókat is. Azonban a The Toy Box bizonyította, hogy csak a kreativitás nem elég.

Maga a műsor persze nálam már a műsorvezetővel megbukott, hiszen a Modern Family-ben zseniális, időzítésben verhetetlen Eric Stonestreet rémisztő nagy mellélövés ebben a műsorban (erőltetett és felesleges), de nagyjából az egész koncepció zsákutca – mondom ezt annak ellenére, hogy 2017/18-ban érkezik a 2. évad a közepesen gyenge nézettség ellenére.

A koncepció csupán annyi, hogy részenként pár játékkészítő bemutatja játékötletét (amiket jó esetben forradalminak vélnek, máskor inkább csak szerelemprojektek) három szakértőnek, akik tovább küldik az általuk legjobbnak tartottakat, hogy azok egy 4 tagú gyerekzsűri elé kerüljenek, akik kiválasztják az adott adás győztesét miután eljátszanak velük. A 8. részre pedig kiderül, hogy melyik új játék a legjobb, és a díj az, hogy forgalmazásba kerül.

Nem is tudom, hol kezdjem, hogy mennyire érdektelen volt az egész versengés. Eleve a nem túl ötletes (ilyen baba, olyan baba) és totál ihlettelen, a piac nem ismerésére utaló játékok (a matrjoska labda, WTF) kinyírták az egészet, és ehhez hozzájött a tudálékos (bár olykor jó kritikai észrevételeket megfogalmazó) zsűri, valamint az egyértelműen irányított kérdéseket feltevő gyerekek. Utóbbiak aranyosak voltak, de egy percig sem tűntek sajnos hitelesnek.

Az egészből csak a pozitív hangulat emelhető ki, ami annak ellenére megvolt, hogy a “feltalálók”, játékkészítők a klasszikus, érzelmekkel teli bemutatásokat kapták meg, hogy lehessen szörnyülködni, hogy ki milyen játéktervre áldozott fel dollártíz- vagy százezreket. Ehh, pedig az alapötlet jó volt, de nem ez lesz az új feltalálós vagy kreatív emberes reality-m, amit a Shark Tank mellett nézni fogok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz