login |

Silicon Valley: vége a 4. évadnak – írta Lantaar

2017. 07. 02. 21:10 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Az az igazság, hogy egy kicsit bajban vagyok az évad értékelésével. Egyrészt a sorozat humora változatlanul kiemelkedő és szórakoztató, másrészről viszont így a negyedik évadra egyre jobban kibuknak történetvezetési és szerkezeti hibák, hiányosságok.

Ez az, ami számomra lehúzza valamennyire az Silicon Valley-t. A készítők egyszerűen sarokba írták magukat. A sorozat és a karakterek csak akkor működőképesek, ha a Pied Piper küszködő garázscég marad. Ezért minden jellegű előrelépést, fejlődést folyamatosan le kell nullázni. Amit viszont szerkezeti szempontból folyamatos önismétléssel oldanak meg.

Gyakorlatilag eddig mindegyik évad az alábbi vázra lett felhúzva: az első rész elején még élvezik az előző évad pozitív lezárását, majd beüt a szar és az azt követő kilenc részben egyre jobban kicsúsznak a kezeik közül a dolgok, annyira, hogy a fináléra már a cég összeomlása is kilátásba kerül, hogy aztán az utolsó 5 percben egy random deus ex machina megmentse őket és happy enddel lehessen zárni.

Ez alapvetően még nem lenne annyira zavaró, ha mondjuk egy országos sitcomról beszélnénk, de itt egy HBO-sorozatról van szó. Ráadásul tandemben adják a Veep-pel, ahol az elmúlt négy évad mindegyike komoly változásokat hozott, új lehetőségekkel, új irányokkal, miközben megtartotta az alapjait.

Ettől függetlenül viszont, mint írtam, a sorozat humora még működik. A Szilíciumvölgy, és az ottani techvilág őrültségei még mindig baromi szórakoztatóak. Egyszerre szürreális, de mégis hihető, nyakon borítva egy adag cinizmussal és szarkazmussal. A csapat folyamatos ballépései, kríziseik, illetve azok előadása jó és működik.

A tovább mögött spoileresen beszélek az évadról.

Maga a fő történet kapott egy kisebb rebootot és a tömörítő algoritmus platformja helyett Richard az Új Internetet akarta létrehozni, ahol a Pied Piper algoritmusa által minimális méretűre tömörített adatok egy decentralizált hálózaton keresztül lennének elérhetőek, így tulajdonképpen megszűntetve a szerverek létszükségességét. Mellette pedig (legalábbis pár részen keresztül) a többiek vitték volna a Pied Pipert, mint videó chat céget, mivel Richard lemondott a CEO posztról.

Csakhogy jöttek a problémák, a Piperchat-et kénytelenek voltak eladni Dinesh hibájából kifakadóan, ami viszont Gevin Belson bukásához vezetett. Richard valamennyire kibékült Belsonnal és együtt álltak neki az Új Internetnek, mivel Belson tulajdonában volt egy szabadalom, amire szüksége volt. Viszont a fináléban nyomtak megint egy resetet, hogy a következő évadban megint egymás ellen feszülhessen Richard és a Pied Piper Gevin Belson Hoolija ellen.

Közben meg Dinesh-ből pár részre paraszt CEO lett és beújított egy hacker csajt, akitől később meg kellett szabadulnia. Mindezt persze Gilfoyle nagyon is élvezte. Jared Jared volt, Big Head valahogy fejjel előre beleesett egy stanfordi oktatói állásba, Jian Yang pedig szokás szerint minden percben próbálta megkeseríteni Erlich életét, miközben az próbált új munkát találni magának.

Akik mindenképpen hibátlanul szórakoztatóak voltak számomra mind történetileg, mind előadás szempontjából) az Gilfoyle, Dinesh, Big Head és Jian Yang. Nyilván ők mellékszereplők, így nekik nem jut annyi idő, mint mondjuk Richardnak, de ez jót tesz nekik, mert így nem kell felhígítani a jelenlétüket.

Mondanom sem kell, hogy pont Richarddal volt bajom. Ebben az évadban neki az a szerep jutott, hogy a részek teltével egyre bunkóbb legyen és minél több minimum megkérdőjelezhető, az évad végére pedig egyenesen illegális dolgokat csináljon. Számomra ez egyszerűen nem működött, mert úgy oldották meg, hogy gyakran simán taplónak és ellenszenvesnek írták a karaktert, mindenféle árnyalat nélkül.

És végül nem lehet szó nélkül elmenni T.J. Miller mellett sem. Aki olvasta a híreket, az tudhatja, hogy Miller úgy döntött, hogy a következő évadra nem tér vissza, miután a készítők csökkenteni akarták a közreműködését sima visszatérő szereplővé. Azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem jobb lesz így, Erlich nélkül (bár nem ölték meg, szóval még bármi lehet pár év múlva, de egyelőre nincs esély rá).

Már tavaly sem nagyon tudtak mit kezdeni vele és ez idén még jobban látszódott. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy így fognak megszabadulni tőle. Ennyire antiklimaktikus és mégis hihetetlenül sötét módon nem is tudom mikor írtak ki utoljára karaktert. Az utolsó jelenete után egyszerre merült fel bennem két kérdés: ennyi? ez most komoly? Azt hiszem, hogy ennél többet érdemelt volna a karakter.

Nem szeretném számosítani az évad értékelését, mert itt nem igazán lehet. Inkább csak annyit mondok, hogy aki élvezte az első három évadot, az ezen is jól fogsz szórakozni.

U.I: RIP Anton

27 hozzászólás Ne habozz!

Jence4 - 2017. 07. 02. 21:34

A kritika szuper , de szerintem 2 dolog fölött elsiklottál , az egyik az hogy Richard azért lett pöcs, mert ha nem volt az, mindig bukott, és ezt ki is mondja az utolsó részben. Erlich szerintem itt is zseniális volt karaktere pótolhatatlan ,a kiírása pedig hatalmas volt, pont olyan mint a karaktere ,ezt érdemelte szerintem :D

Borisz - 2017. 07. 02. 22:00

Sajnálom én is a helyben járást, érdekes lett volna ahogy nagy céggé vállnak.
Szerencsére a humoruk azért még mindig jó.

Mom - 2017. 07. 02. 22:21

Nagyon sok ponton egyet tudok érteni Lantaarral.
De számomra az is kérdés, hogy az állandó történés-ismétlések mikor mennek majd a poénok rovására. Mert nagyon hasonló szituációkra újra és újra új, másabb poénokat írni… hát nem irigylem őket :)

Annyit tennék hozzá, hogy számomra Richard és Monica interakciói a legjobbak, ebben az évadban viszont valahogy még kevesebb volt belőlük, mint korábban. Például amikor együtt vásárolnak, vagy az, amikor Monica elmagyarázza Richardnak, hogy miért ne fogadja el Feldspar ajánlatát, mind jó (emberibb) ellenpontjai a sok hülyülésnek és katasztrófa-spirálnak.
Nem azért drukkolok, hogy boronálják össze őket, de szerintem nagyon jó a kettőjük közti kémia és lehetne több közös jelenetük. Utána valahogy Richard is hajlamosabb ésszerű döntéseket hozni (ami, azért valljuk be, nagyon ráfér).

bélabá - 2017. 07. 02. 23:08

Nekem nagyon bejön a sorozat humora.

Nem tudtam róla hogy Bachmannt kiírták, sajnálom, mert az egyik legjobb figura, nagyon hiányozni fog. Nem is értem, hogy kreatív írók miért nem tudnak valami szálat kitalálni egy ilyen jó karakternek. gyakran miatta néztem a sorozatot.

bvr - 2017. 07. 03. 00:14

Hát én sokkal rosszabb véleménnyel vagyok az évadról mint a poszt, szerintem sztorivezetésben is _és_ humorban is nagyon komoly minőségromlás volt a 3. évadhoz képest (és persze akkor már ennek következtében a karakterekben is)

Valahol olvastam hogy a készítők nem is terveznek változtatni ezen hogy megmarad a sztori garázscég szinten, pedig elég jól látható hogy ebből amit tudtak azt már kihozták a korábbi évadokban, így idénre nem igazán maradt muníciójuk (pedig amúgy a harmadik évadban (az első felében) egész jól nyitottak a komolyabb céggé válás felé, és hozták amitől ez a sorozat nagyon erős (volt?): úgy mutatni be tök komolyan megálló témákat hogy közben baromi szórakoztató humorforrás is legyen. Tavaly nem volt vele gondom hogy innen még visszazuhantak (hiszen ez tökre benne van, és szervesen sikerült megoldaniuk), de idén már az évad sem indult jól, és nem is igazán talált magára (nyilván, azért voltak jól sikerült jelenetek, de ennél azért sokkal-sokkal többet várok az első 3 (különösen a csúcs 2. évad) alapján.

Persze azért kíváncsi leszek a következő évadra – de azért némileg megingott bizalommal…

PapiLaci - 2017. 07. 03. 01:16

sajnos ugyan azt a problemat latom mint a TWDnel vagy a TBBTnel = arra alapoznak mindent hogy a fan bazis torkan letudjak nyomni ugyan azt a tortenenet eveken at egy par finom modositasal. Szerintuk ez eleg lesz 6 8 evadig…szerintem nagyon nem es mar a masodik evad is mar csak azert ment le a torkomon mert szeretem az ITs temat

Malachi - 2017. 07. 03. 06:00

eddig belefért a garázscéges tökölődés, hihető volt. de rettentő nagy lehetőségek vannak abban, hogy bemutassák hogyan birkóznak meg tényleg a sikerrel, nagyobb cégként, több embert irányítva. meglepne, és sajnálnám, ha nem nyitnának abba az irányba. hiányzik valami komolyabb dráma is, de ha megjön a pénz megjönnek a belső viszályok is, ez biztos. idén már láthattuk ízelítőt ebből.

JKJ - 2017. 07. 03. 07:03

De örülök, hogy abba hagytam, mert pont ez zavart már a harmadik évad elején-közepén is.

zoo - 2017. 07. 03. 07:06

Eléggé önismétlő, valóban, de Jared, Gilfoyle és Dinesh kreténségét bármeddig tudnám nézni.

Running - 2017. 07. 03. 08:43

A sztori sajnos unalmas volt a karakterek mögött, ennek ellenére még elment az évad, a színészek és az általuk megformált karakterek elviszik a hátukon a részeket. Még egy évadot nehezen tudnék ilyen sztorival elképzeli, nem vagyok kíváncsi rá minden évadban, hogy lenullázzák őket, majd a szerencse, vagy valami megmenti őket. Unalmas, tovább kéne léptetni őket.
Richard és Monicát többször kéne szerepeltetniük együtt, mert nagyon jó, hogy a sok hülye mellett van egy épeszű nő. Akár még a partnere is lehetne. Mivel ebben az évadban alig volt ellenpólus, így sokszor egy csomo retartárd hülyegyereknek tűntek. Sok így.
Részemről még egy évad, de ha folytatódik az egy helyben toporgás és a poénnak beállított retardáltkodás, akkor kiszállok.

yeeeyha - 2017. 07. 03. 14:07

Elnézegettem hetiben a részeket, de sztem ez lesz az első olyan évad, amit már nem fogok újranézni.
Én annak örülnék, ha a kínai srác eltűnne már, mert baromi idegesítő. Richardot én mindig nagyon sajnáltam és pont elég reálisnak tartom az ő változását, a folyton újrajátszandó körök viszont tényleg erőltettek már – remélem az írók is mást húznak elő a kalapból mert már minden téren volt már crach.

Gerusz - 2017. 07. 03. 14:37

Kifejezetten tetszett, ahogy az utolsó jelenetben Gavin nem 12-egy-tucat felvásárlandó startupként, hanem méltó riválisként kezelte a Pied Pipert, a pilottal szöges ellentétben. Külön jó, hogy ez az évad effektíve antigonosszá tette Gavint.

Richard esetén viszont túltolták a biciklit az antihősiesítéssel. Azzal nincs bajom, hogy morálisan egyre inkább megkérdőjelezhető döntéseket hoz; az erkölcsösség a visszavonult dollármilliárdosok luxusa. Inkább az a gond, hogy ezek mellett még kicsinyessé is vált, kb. mint Peter Griffin (lásd: az előző epizód). Remélhetőleg a következő évadban visszavesznek belőle, és nem ismétlik a történetet túlzottan. Őszintén szólva azt se bánnám, ha a következő lenne az utolsó évad, ha ez azt jelenti, hogy elmozdulnak a formulától.

humorpalanta - 2017. 07. 03. 15:01

Nem tudom, nem értem ezeket a kommenteket. Szerintem ez az a sorozat, ami a legközelebb van a való világhoz. Hiába telik az idő, ölünk óriási munkát és pénzt valamibe, szinte ugyanott tartunk mindannyian, csak apróbb változások állnak be az életünkben, az embereknek csak nagyon kis része az, aki valóban ki tud törni és happy end lesz a vége a sztorijának, abból pedig már épp elég sorozatot és filmet csináltak.
Ez tényleg életszagú. Ahogy Richard maga. Nekem is idegesítő volt, de amikor lenyomta azt a szöveget az utolsó részben, az nekem is beütött. Mintha konkrétan nekem mondaná, hogy miért ítélem el, mikor most épp azt csinálja, amit vártunk tőle eddig, és igaza volt.
A lényeg pedig épp az értékelés végében van, ugyanis annak ellenére, hogy nem építették fel a cégüket, szereplőkké, sőt elég befolyásos szereplőkké váltak a Szilícium-völgyben. Szóval még csak tételesen sem igaz, hogy nem változott semmi.
A karakterek meg egyenesen mindennaposak.
Richard, aki óriási munkát, ötleteket, energiát fektet minden projektjébe, mégis folyamatosan elbukik, akárhogy próbálkozik.
Big Head, aki nem igazán csinál semmit, de valahogy folyamatosan felfelé bukik, amit még ő sem igazán ért.
A két haver, akik egymás piszkálásában látják az életüket. Gilfoyle, a fura, magának való fazon. Dinesh pedig az átlagos, magában valóban hivő srác, aki csak jól akarja csinálni, s jobb lenni a haverjánál.
Kinek nincsenek ilyen ismerősei? Végig lehetne elemezni a személyiségüket, sőt, bárki ismerősi hálójára rá lehetne húzni a szeméyiségüket.

Irgum76 - 2017. 07. 03. 15:28

én nagyon jól szórakoztam ezen az évadon is
hangosan röhögtem át a részeket ismét

én kifejezetten élvezem ezt a csiki-csuki játékot
egy lépés előre, két lépés hátra és kiderül, hogy az a két lépés hátra tulajdonképp egy nagy ugrás előre
Pl a videó chat akció zseniális volt :)

én mindegyik szereplőt bírom mind egyedi karakter
Richardal sincs semmi bajom végig egy neurotikus, szerencsétlen volt pl.: tab vs space :)
Erlich is nagyon fog hiányozni (nem tudtam, hogy kiírták) úgy tűnik csak egy nagyképű, önelégült pojáca de mind kiderült nem csak úgy tűnik hanem az is és sokszor ez lendítette előre a Pied Piper sorsát

azért remélem T.J. Miller sikeres karriert fut be hiszen már lecsapott rá Hollywood

Big Head meg hatalmas imádom kezdetek óta gyakorlatilag részenként kb 2 percet kap de az hihetetlen

az évadzáró meg ismét megkoronázta az évadot poén-poén hátán szét röhögtem magam rajta

szóval továbbra sem fulladt unalomba lehet nem halad előre a sztori de nem ugyanazokat a köröket futja

én számosítom 10/10 mint nálam minden évad

Running - 2017. 07. 03. 15:52

Igen fejlődnek, meg haladnak, de az unalmas, hogy ennyi évad után már mindegy mit csinálnak, nem lehet értük izgulni, mert az ember tudja, hogy a bukta után, csak kijönnek valahogy. Egy másodpercet nem aggódtam azon, hogy ebben az évadvégi részben megússzák e, inkább az érdekelt, mit találnak ki, hogyan.
Ezzel van a gond, hogy nincs meglepetés, csak a hogyan. Ha csak egy fél évad nem erről szólna, hanem picit másról, más megoldásokkal, már sokkal jobb lenne. Én személy szerint erre gondoltam.

Peti - 2017. 07. 03. 16:28

“Ha! Suck it, Jin-Yang!”

winnie - 2017. 07. 03. 16:46

humorpalanta: de attól, hogy valami életszagú vagy közel áll a valósághoz, még nem kell, hogy jó legyen. a készítőknek sem az a célja, hogy úgy kövessék le a valóságot, hogy közben ne haladjanak előre. sőt, tippre nem azért csinálják ezt, mert ilyen a valóság. lehet egy számítógépes játék bármilyen jó szimulátor, ha nem fun, akkor nem lesz kedvelt.

bvr - 2017. 07. 03. 17:57

pontosan, amit winnie is ír, illetve megint hozzátéve amit a kommentemben már írtam: eddig ez a sorozat azért volt zseniális mert teljesen valóságos stratup (valamint IT) problémákat dolgozott fel, nagyon humoros (meg persze sokszor abszurd) módon.
Nem azért kell innen továbblépni mert “mennyire reális lenne ha itt ragadnának”, hanem mert az idei évad visszaesése megmutatta hogy az írók ezt már kiaknázták, ebben nem tudnak a korábbi színvonalhoz foghatót alkotni.

Sigismundus - 2017. 07. 03. 18:59

Én igazán örülnék ha végre Richard sikerre jutna az ötleteivel, és nem önismétlő körökbe futna újra. Teljesen hihető ha egy alapjában véve nagyon jólelkű, jóhiszemű embernek előbb utóbb elege lesz, a már sokat tűrt és sokat látott. Lehetséges ilyen személyiségváltozás.. (spec. pont magamon észlelek valami hasonlót, persze nem high-tech iparban, simán életvezetésben csak) Legyen sikere..

Erlichet sajnálom, voltak álmai, kergeti is őket, de tényleg kiürült a karakter.

Dinesh és Gilfoyle a két kötelező vicces másodfőszereplő hozták amit kell. Jó húzás volt azért hogy a végén Gilfoyle hűtő-hackje mentette meg az adatokat.

Jared , érdekes egy figura, kettős. Egyrészt az álmodozó, Valami Jóban hívő, aki keres valami tisztát, egy mocskos világban. Másrészt két lábbal a földön jár, ő az akitől a hétköznapi dolgok működnek a sok drótagyú körül. Kell, szimpatikus.

GAvin, nem érzem rajta azt a zsenit aminek beállítják, csak a fura, zavaros dolgokat művelő különcöt láttam csak.

Bighead szerintem az ösztönző lehet Richardnak, akinek a puszta léte felkúrja az agyat, hogy ennek a hülyének miért sikerült vagyont szerezni majd elverni, majd megint sikert elérni?

Jin Janget viszont ki a sorozatból. Nemvicces, pökhendi, túl sokat képzel magáról.

Irgum76 - 2017. 07. 04. 04:12

“Jin Janget viszont ki a sorozatból. Nem vicces”

na ne már!
mekkora poénokat köszönhetünk neki
füstmentes játszóterek app után fogja magát és rágyújt
“not hot dog”
“ez a joghurt halálos méreg, megyek és odaadom Erlichnek”
és neki köszönhetjük a hűtőt ami megmentette a céget

sakursakur - 2017. 07. 04. 05:14

nem lenne egyszerűbb az egész Pied Pipert rábízni Big Head-re, és lehet hogy a szakértelmével pár hónap alatt dollár millárdos céget hozna össze belőle?

Pierre75 - 2017. 07. 04. 08:42

Sajnálom az utolsó rész sötét tónusát. A kritikával szemben szerintem bőven érthető Richard alkalmazkodási folyamata. A sorozat önismétlése: felfutás, siker kapujában bukás nem szerencsés, bőven működhetne a sorozat úgy is, ha kinövik a fiúk a garázst. Erlich-hel az egyik pótolhatatlan karaktert nyírják ki. Jared nyávogásából kicsit többet is kaptunk, mint megérdemelnénk.
Gavin mellőzése sem tett jót az évadnak. Nem lesz könnyű dolga az 5. évaddal a forgatókönyvírónak.

bkkcharlie - 2017. 07. 31. 06:52

Engem is zavar ez az állandó ismételgetés, de kitartok még a sorozat mellett. Szerintem a hatodik szériát is nézni fogom, mert szeretem az IT témát és nincs túl nagy választék (Bing Bang Theory és Halt and Catch The Fire van nálam még a listában).

Nekem nagyon tetszett a fináléban a kínai rész, amikor Action Jack meglehetősen bunkón lökdösi a kínai tolmácsot a munkások előtt. Meg is kapja érte a maga jutalmát.

Tényleg sajnálom, hogy Erlich karakterével ennyire nem tudtak mit kezdeni az írók, idegesített sokszor a nagyképűsége, de hiányozni fog később.

Jin Yang pedig biztosan azért került be a sorozatba, hogy ezzel bővítsék a nézőközönséget. Úgyhogy biztosan nem fogják kiírni, bár vele is jó lenne valamit kezdeni, mert elég ellenszenves idáig.

fm! - 2017. 08. 04. 12:58

Marha jó volt a 4. évad is, az utolsó rész nekem 10/10 lett, így simán jöhet akárhány új évad…

fm! - 2017. 08. 04. 12:59

Ja, még egy: amikor az utolsó részben bepakolnak a teherautóba, akkor még 3PCI379 a rendszám, mire odaérnek, már 2PCI486. :)

FreeKatana - 2017. 09. 18. 00:31

Nem tudom mi legyen. Épp most szálltam be a sorozatba, és a második évadot darálom, de már most is a fejemet fogom azon, hogy szinte már a természeti erők is összefognak a sikerük ellen. Ez az egy helyben toporgás nálam megöli a sorozatot, mert szükségem van arra, hogy valamerre haladjon. Ezért nézek többnyire inkább High-Conceptet. Úgy képzeltem, hogy majd fokozatosan törnek be a piacra, és viszontláthatunk pár évaddal később egy milliárdos céget. De nem, végig azt a házat kell bámulni az egész sorozatban ahol kockulnak. Megérteném, ha szűkös keretekkel kellene dolgozni mert nincs della, de az HBO-ról beszélünk. Az nekem gyenge magyarázat, hogy “Há’ mer ez a koncepció”.
Adtam neki esélyt a második évadra, mert az első befejezése felcsigázott. Annak idején az Office is így kezdte nálam. Ki nem állhattam az első évadot. De kapott esélyt a második menetben, és bevált. Most minden idők egyik legjobbjának tartom. Talán ha ott is egy ehhez hasonló alaptörténet lenne, aminél éreztem volna az egy helyben masírozást, azt is dobom két évad után. Amiért nem sikerül döntenem, hogy elengedjem-e, az a humora, ami időnként egész jó. Az időnként nagyjából annyit tesz, hogy minden jó poénra jut egy fárasztó. Az évadkritikákon átsuhanva nem hoztak be túl sok változást. Legalább összejött már az a Richard csóka Monicával? Nyilván nem ez a lényeg, de legalább volna mibe kapaszkodni. Sajnos ilyen vagyok. Nem szívesen hagyok ott egy sorozatot, ha már elkezdtem. Majdnem annyira rossz, mint amikor szeretsz egyet, aztán kaszálják mindenféle befejezés nélkül.

RoyStampler - 2017. 11. 04. 12:38

Én kicsit előre szaladtam a kritika és a commentek elolvasával, és először nem is értettem a negatív felhangokat, az évad első fele kifejezetten jó volt. De aztán valami tényleg félresiklott.

Tetszett Gavin “pályamódosítása” (mind az akaratlan szakítása a Hoolival, mind a szövetség a Pied Piper-rel, mind az énkeresése), erre az utolsó percekben nyomnak egy resetet, és minden a régi. (Az logikus, hogy az új Internet és a Hooli aktuális profilja nem fér meg egymás mellett, de örültem volna, ha Gavin tartósabban szembe kerül a cégével.)

Tetszett és szintén logikus Richard “taplósodása” (sajnos jóindulattal és becsületességgel tényleg nem ment sokra), de aztán ezt is túltolták. (Nem tudom, miért lépett vissza a 25 milliós üzlettől úgy, hogy meg sem beszélte a többiekkel, de azt sem értem, miért nem mondta el az indokait, amikor “lebukott”; és azt sem vágom, az utolsó részben miért kellett kamuznia Big Head-del kapcsolatban).

Tetszett a Monica új cégében rejlő potenciál is, de végül az égvilágon semmit sem kezdtek vele.

Ezzel szemben maradt az önismétlés (a sok pech miatt már megint a fejemet fogtam a vége felé, mint az előző évadokban) és a kínai srác (aki alapvetően csak idegesítő, néha egy-egy jó poénnal), és buktunk egy Erlichet, akihez szerintem méltó volt a kiírás módja, de sokkal jobb lett volna, ha az írók valami célt is adnak a karakternek.

Mindennek dacára jól szórakoztam, de nagyon remélem, hogy a következő évadban végre kilép a sorozat a komfortzónájából, és hagyja a hőseit továbblépni. Mert lehet, hogy a valóságot tekintve életszerű ez a szüntelen vergődés, hosszabb távon nem szórakoztat ezt nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz