login |

Zoo: kezdett a 3. évad

2017. 07. 03. 18:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: kritika,

A decade ago, the animal population mutated, endangering human life on the planet. A group of us managed to cure the animals… An animal expert, a veterinary pathologist, an Army Ranger, a doctor, a mercenary, and me, an investigative journalist. But a secretive group called The Shepherds released a gas that sterilized all of humanity. Our lead scientist was killed trying to stop them, so our team disbanded.
Ten years later, his daughter has returned, believing he may still be alive. With the world trying to solve the sterility problem, a new threat has emerged… The hybrids… Lab-made creatures that threatened the West Coast. A massive barrier was constructed to protect the rest of North America. So we battle on many fronts, some of us searching for a cure to sterility, while others try to save as many lives as possible in the hybrid zone.

A második évad felénél el kellett kaszálnom a Zoo-t, annyira értelmetlen, érdektelen és repetitív lett, azonban a fináléban húzott brutális lépés és a 10 éves időugrás visszahozott az idei évadnyitóra, mondván “hátha”. Az első percben a fenti mondatokkal szintre is hozzák a nézőket (köztük az újakat), lehetett bizakodni a jobb folytatásban, de igazából a Zoo konzisztens maradt: ugyanolyan kakukk, mint eddig.

És hiába őrült a sorozat, hiába próbál zabolázatlan fun lenni (ha valaki szűz szemmel belenéz, nem kicsit fog megdöbbenni), egyszerűen nem megy neki, mert vagy folyton kizökkenti a nézőt, amikor érdekes események közepette folyton magyarázni kell (vagy áltudomány blabla vagy expozíció), vagy pedig egész egyszerűen az írók mást gondolnak fergeteges szórakozásnak, mint a nézők egy része, például én.

Szóval nem fogok maradni, mert annyira nem rántott be a start. A tovább után folytatom spoileresebben.

A történet ismét csak sok szálon indul el: Jackson a hibridek uralta világban él túl posztapokaliptikus körülmények között egy fogpiszkáló-tartó segítségével (nem vicc!), miközben olcsó CGI-állatok marják egymást, Jamie kiképezte magát gazdag és híres író-szuperhőssé, aki éjszaka badass igazságosztó, de van, aki rendőrködik a többiek közül, mások a családjuknak élnek, megint mások kvázi sztázisban töltötték az évtizedet.

Igen, Mitch nem halt meg (SOKK!), az ő kiszabadítása az egyik fő szál, amit Clementine, a lánya indít be, akiről kiderül, hogy lehet, hogy nem is a lánya, ezzel indítva be a megfejtésre felkínált rejtélyek sorát. Kapunk bőven kérdést, ezzel nincs is baj, csak elég tipikusak és/vagy továbbra is érdektelenek, így ezek annyira nem fogtak meg, hogy maradásra késztessenek – ld. ki és miért tartotta életben Mitch-et pont Szibériában?

Ugyanez a helyzet a rosszfiúkkal, akik kapcsán ismét csak betűszavakkal és kódnevekkel dobálóznak – komolyan nem jut más az eszükbe? Ezúttal két szervezetet is bedobtak, plusz a Falcon-t, de láttunk is a végén robbantani valakit, aki nyilván vagy ő, vagy egy újabb gonosz – a lényeg, hogy a vége felé ki fognak derülni a célok, amik mozgatják a feleket, és amik szokásos módon ismét csak a pff-kategóriába lesznek sorolhatóak.

Arról nem is beszélve, hogy úgy tűnik, hogy hőseink nem csak Mitch, hanem egyenesen a világ megmentését tűzték ki zászlajukra, amit nyilván megint pár latin szóval fognak alátámasztani, ahogy eddig.

Lehet, hogy a 3. évad érdekesebb lesz, mint az eddigiek annak köszönhetően, hogy talán kevésbé kell epizodikusra venni, de ahhoz jobban össze kellene fésülni a történetszálakat, mert egyelőre semmi koherencia nem volt bennük, és félek, hogy mivel még több szálat visznek egyszerre a készítők, mint korábban, így végképp nem sikerül heti 10-15 percekben érdekes és izgalmas sztorikat mesélni. Korábban legalábbis ez volt a helyzet.

4 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2017. 07. 03. 21:35

Dezsavűm volt miközben ezt az évadnyitót néztem, valamiért az Under The Dome-ra emlékeztet és nem csak a gagyi CGI miatt.

Ecetes Víz - 2017. 07. 04. 16:40

Ha ennyi akció lett volna az under the dome-ba akkor seggüket a földhöz verték volna örömükben a nézők. Én azt is végig néztem de egy idő után már vicces se volt. Azért a Zoo más pályán játszik, sok szál, sok akció még hogyha röhejes magyarázatok is vannak.

Hiroshima32 - 2017. 07. 04. 22:56

Ahh, a reboot hírével együtt kaszáltam a dolgot, és a poszt megerősített ebben.

Ecetes Víz - 2017. 07. 06. 08:49

Rosszul tetted.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz