login |

All or Nothing: a 2. évad (All or Nothing with The Los Angeles Rams)

2017. 07. 04. 21:36 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: doku, kritika, ,

The Rams are back.

Hát, ez egy gyors szombati dara volt, jöhet a Hard Knocks.

Eléggé kétkedve várta az Amazon dokusorozatának, az All or Nothing-nak a 2. évadját, hiszen a Los Angeles Rams tavalyi NFL-es szezonját kísérhetjük benne végig, márpedig a tavalyi, Rams-es Hard Knocks elég nagy csalódás lett. Most pedig nem elég, hogy a Rams-t lehet nézni, de egy olyan szezon is jár velük, amire, szemben az első évados Cardinals-éval, nem a sikerek voltak a jellemzőek. És mégis remekül sikerült.

Igazából nem fogom az okokat megfejteni, hogy miért tetszett ennyire a 2. évad, amíg a tavaly Hard Knocks nem ment le, úgy voltam vele, hogy nekem biztos mindegyik ilyen, egy sportcsapat színfalak mögötti életét bemutató sorozat bejön. Azóta ugyebár kiderült, hogy ez nincs így.

Az All or Nothing 2. évadjának narratívája eléggé eltért az első szezonétól, és ez jó döntés volt. A meglehetős hullámvasút-idény bemutatását rögtön egy flashforward-dal kezdték, Jeff Fisher lemondásával (nagyon hatásos az a jelenet), hogy aztán a drafttal és a költözéssel töltsék ki az első részt. A folytatás (2×02-2×07) a meccseké volt, az epilógusnak számító 2×08 pedig kellemes meglepetésként nemcsak bemutatta az új edzőt, de a régi szereplők (játékosok, edzők) sorsával is megismertetett minket.

És, mint a sorozatok esetében, ezt a dokut is érdekesebb volt úgy nézni, hogy tudtuk, mire fut ki az egész (4-12, edzőcsere, mélyrepülés), hiszen így bőven akadt olyan jelenet menet közben, amiknek ezek a tényleg több jelentéstartalmat kölcsönöztek. Ha mindent időrendben néztünk volna, akkor lehet, hogy több a suspense (aki követi az NFL-t, annak mondjuk nem), de így, hogy tudtuk, mi lesz, ez-az sokkal jobban ütött.

A tovább mögött folytatom.

A 2. évad értelemszerűen elég érzelmesre sikeredett, és ez dominált végig, hol a nagy sikerek, hol a frusztrációk miatt, és szerintem ez a tényező volt, ami igazából magával ragadott. Másra nem tudom fogni, hiszen a karakterek nem változtak a Hard Knocks-hoz képest, és továbbra sem nagyon lehet azt mondani, hogy tele lett volna izgalmas figurákkal.

Már nem emlékszem, hogy a Cardinals mennyire volt karaktercentrikus a meccsek mellett, de az biztos, hogy például itt a tulajdonos és a GM sokkal kevesebb szerepet kapott, de ugyanez igaz például néhány sztárjátékosra – Todd Gurley mélyrepülése eléggé mellékszál volt, Jared Goff az első 5 részben alig szerepelt, úgy tűnik őt ismét csak nem találták túl érdekesnek, szemben mondjuk Case Keenum-mal.

Az edzők közül Jeff Fisher jelenléte elég minimális volt, inkább csak a közös eligazításokra szorítkozott, a többiek közül azonban akadtak olyanok, akiknek a munkáját jobban kiemelték, bár a magánéletükbe nekik sem másztak bele annyira (csak néhány játékosnak az otthonába és magánszférájába jutottunk el).

Stop the fucking run!

Greg Williams harsogása és anyázása mellett a prímet naná, hogy David Fassel vitte, remek figura, baromi szimpatikus, és zseniális csavar volt, hogy végül vezetőedző lett belőle, a végén pedig az, hogy maradt a csapatnál, kiemelt hepiendnek számít.

A meccsek bemutatása szokás szerint elég magas színvonalú volt, és e téren is próbáltak újítani, semmiképp sem az volt a célja a készítőknek, hogy simán csak közvetítéseket mutogassanak. Az elejtett insider infók jó kis adalékokat jelentettek, főleg a Cardinals-os szegmens tetszett a Cheetah-val, az utálkozással, azt mondjuk sajnáltam viszont, hogy az elejétől eltekintve sem a sérülések, sem a gyenge csapatrészek nem kaptak kiemelt figyelmet.

Aki szereti az NFL-t, annak már csak emiatt is kötelező a sorozat, de számomra nagyon érdekes volt látni, hogy próbál meg a Rams kilábalni a szakadékból, illetve az is, hogy mekkora meló edzőnek lenni – az, hogy többen is bent aludtak, elég durva.

Összességében élvezetes szezont hozott idén az All or Nothing, akadtak benne kifejezetten emlékezetes pillanatok, de az egész úgy ahogy magával ragadó volt. Nagyon remélem, hogy lesz 3. évad (ha lesz, akkor már forog is), azt viszont nem tudom, hogy kiket néznék legszívesebben. Tippre, ha a Rams is bejött, akkor tök mindegy, de persze egy Philadelphia Eagles-ösre azonnal befizetnék.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz