login |

Délelőtti videó 1.: Death Note

2017. 07. 04. 10:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: mozifilm, video,

A Death Note cím mangából előbb animesorozat készült (arról itt írtunk bővebben), nyáron pedig érkezik az élőszereplős film a Netflix-től Adam Wingard rendezésében, a főbb szerepekben Nat Wolff, Margaret Qualley, Keith Stanfield, Paul Nakauchi, Shea Whigham és Willem Dafoe. A most kiadott hosszú előzetest érdemes bevizsgálni, hogy lássuk, mire kell számítanunk.

9 hozzászólás Ne habozz!

Lac - 2017. 07. 04. 13:22

Azért elég para lett a szörny. Egy próbát megér.

abba - 2017. 07. 04. 13:23

nevetségesen néz ki.
A manga lelkét teljesen kiszívták, az animét mondjuk nem láttam. De mi értelme teljesen megfosztani a kulturális hátterétől, és “amerikásítani”?

spooky - 2017. 07. 04. 13:50

abba: Mi értelme magyaritani a Rém Rendes családot? amerikaiaknak szól, kicsit oda is igazitják. Én sem örülök, de teljesen érthető

liberatore - 2017. 07. 04. 14:51

Csak pár animét néztem meg középsulis koromban, de a Death Note volt a legjobb közülük, az tuti.

Ez viszont totál ellentétének tűnik az egésznek. L-t az animében is egy sápadt, befelé forduló srácnak mutatják be, itt meg totál nem az. Ez kihagyós számomra, hiába Netflix.

abba - 2017. 07. 04. 15:43

@spooky
Jó ezt értem, jogos. Mondjuk az is hülyeség volt… Csak arra gondolok, hogy milyen király is lehetett volna hozzáértő, ázsiai alkotókkal, színészekkel, hanem általában az amerikai remake-ek miatt, lsd. skandináv tetovált lány VS amerikai tetotvált lány.
Egy sápadt lenyomat az is, nem remake.

spooky - 2017. 07. 04. 15:56

@abba: van már belőle ázsiai élőszereplős feldolgozás

winnie - 2017. 07. 04. 16:03

“Egy sápadt lenyomat az is, nem remake.”

nem remake. adaptáció – azért ezt a kettőt nem érdemes összemosni. a svédek is feldolgozták a könyvet, az amerikaiak is – ráadásul nem is ültették át (ld. svéd helyszín, főszereplő, szereplők), ahogy szokták. (sőt, ugye az amerikai változat még hívebb is volt a könyvhöz, mint a svéd mozis.)

de túllépve ezen épp ez a lényeg, hogy miképp látja amerika a történet, de a tetovált lány nem annyira jó példa, mert bár nyilván az egy dolog, ha valakinek nem tetszik, de az mégiscsak azon feldolgozások közé tartozik, amik abszolút elismertek. anyagi siker volt kritikai siker, a közönségnek is bejött, elismert rendező csinálta, elismert főszereplővel, stb, hell, még vagy féltucat oscar-jelölést is kapott.

itt is adaptáció lesz, ami megint csak szabadabb és kreatívabb műfaj, és megengedi a különféle látásmódokat. elsülhet akár jól is, bár eddig inkább ellenpéldát láttunk erre:)

LambSkewers - 2017. 07. 04. 17:40

Nem vagyok nagy anime fan, de rajongok a Death Note-ért. Teljesen megértem, hogy amerikaiasították. Nem vártam ázsiai szereplőkét és tökéletesen mangahű történetet, de ez nagyon távol van a Death Note-tól. Ami maradt az maga a halállista (az is könyvnek tűnik) és Ryuk, ja igen, meg L és Watari nevei. A karaktereket az előzetes alapján teljesen megváltoztatták.
-L egy ponton agresszívan lecsapja a telefont és repül mindenfelé a skittles. L soha nem agresszív, nem mutatja magát tömegek előtt, főleg nem ad beszédeket. Szinte senki sem tudja, hogy ki ő és hogyan néz ki (Light ezt használja ki ellene az anime elején). Itt meg eljár helyszínelni, szemtől-szemben fenyegeti Light-ot és lassan valamiféle celebrity. Az a motorháztetőn átcsusszanás már csak cseresznye volt a habon.
-Elfelejtem a külsőségeket, nem érdekel, hogy Light hogyan néz ki, bár éppen amiatt tud sokakat becsapni, hogy jóképű, hihetetlenül magas IQ-val rendelkezik és tenyérbemászóan udvarias. Egy pillanatra sem kérdőjelezi meg azt, hogy ne ő lenne az új világ istene és jót cselekszik. A trailer egy pontján viszont pont ez történik. Nem hiszi, hogy ők lennének a jófiúk és szinte már omegának tűnik azzal az ijedt pofival és testtartással.
-Misa egy buta és szerelmes csajszi, aki megtesz mindent, amit Light parancsol. Mikor ő feltűnik, Light már rég munkálkodik és mindenki ismeri Kira nevét. A filmben ellenben egy olyan karakternek tűnik, aki miatt születik meg Kira. Már előre látom, hogy szerelmesek lesznek egymásba, uhh..
-Ryuk, you cool <3

A DN ereje abban van, hogy két zseni próbálja egymást kisakkozni. Itt inkább akcióval próbálják majd ezt az egészet eladni és ide-oda befűznek egy-egy okosabbnak tűnő húzást. Még reménykedem, hogy inkább a figyelemfelkeltés miatt ilyen a trailer és kicsit másabb lesz a film légköre. Egyébként simán bejöhet azoknak, akik nem ismerik a DN világát és karaktereit, viszont nem hiszem, hogy lehetne hibáztatni a rajongókat, amiért húzzák a szájukat. Van kinder tojás, de helyette ilyen húsvéti béna betiltott csokit kapsz locsolásért.

Említette valaki az élőszereplős ázsiai (japán) változatot. Az a sorozat a tökéletes példa arra, hogy milyen amikor valaki átgondolja a történetet és szereplőket, de meghagyja a karakterek legfontosabb jellemvonásait. End of rant.

peticco - 2017. 07. 04. 21:38

Az előzetes elég jól néz ki. Szerintem ha kellő kreativitással nyúlnak hozzá a forráshoz akkor jobb is ha eltérnek az eredeti alapanyagtól, úgy valami igazán érdekes is kisülhet a dologból nem csak egy “kifehérített” feldolgozás. Hajrá!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz