login |

Pilot-mustra: Date My Dad – 1×01

2017. 07. 04. 19:42 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Miért van az, hogy a kisebb csatornákra érkező sorozatok a legtöbbször esetlenebbnek tűnnek, mint nagycsoportos társaik? Nyilván egy apró kábeladó jóval kisebb költségvetésből kell, hogy dolgozzon, de ennek nem kellene feltűnnie a színészi játékon vagy a rendezésen. A Date My Dad a koncepció és a stábfotó alapján aranyosnak tűnt és várós volt számomra, de összességében inkább csalódás lett.

DATE MY DAD – 1×01 – 4/10

Az UP sorozata afféle komikus dráma egy három lányát egyedül, illetve elhunyt felesége anyja segítségével nevelő volt baseball sztár, most edzőterem-tulaj apáról, aki a pilot elején tölti be a negyvenet, és akit lányai megpróbálnak meggyőzni arról, hogy ideje megint elkezdenie randizni.

Sok család, némi barátság és munka, pofonegyszerű az alapállás, és ebbe csap bele ménkűként… Szóval, ha nem néztem volna meg a 2. részt a kritika írása közben, akkor azt írtam volna, hogy “ebben csap bele ménkűként egy csavar, miszerint a főhős elkezdi hallucinálni halott feleségét, aki tanácsokat osztogat neki.” De míg a pilotban ez a szál kiemelt szerepet kapott mind érzelmi, mind komikus téren, addig az 1×02-ből (az csak 2/10 volt) totál hiányzott. WTF.

Ez elég fura volt, hiszen valamennyire a feleség szála adta a komolyságát a sorozatnak, de enélkül egy totál könnyed valamit kapunk, ami ugyan ennivalóan cuki, remek guilty pleasure alapanyag, de annyira félszeg, és tele van nagyon gyenge dialógokkal és még gyengébb alakításokkal – még Barry Watson is esetlenkedik, pedig ő tényleg több, mint egy évtizedet nyomta országos csatornás főszerepben.

Komolyan nem értem, hogy egy ennyire hálás alapanyagot miért kell rémületesen erőltetett, gyerek szájából sosem elhangzó, mesterkélt párbeszédekkel megszórni, minden, ami történik tipikusan tévésorozatos, szinte semmi valóságszagú nincs benne.

A központi szál egyébként a 2. részben is apu becsajoztatása volt, de aranyosság ide vagy oda, az egész Date My Dad mentes minden fantáziától, mint ahogy a munkatársak, valamint a szomszédhaver részenként egy-két jelenete sem tesz szinte semmit az összképhez. Lehet, hogy van szív a végeredményben, de nem túl tehetséges emberek készítik a sorozatot. Vagy csak nem voltak jó passzban.

5 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 06. 24. 15:11

Még kitartok (4 és fél percnél járok), de csak 3 percig tartott, hogy az eddig felbukkanó összes (5) szereplőt meggyűlöljem. A legkisebb lány karaktere mindent magában hordoz, amit egy gyerekben rühelleni lehet (a lányok közös jelenete fájdalmasan béna és amatőr volt), de ez még magában kevés lenne a döbbenetemhez, mert alapvetően minden rossz benne, a sztori, a karakterek, a színészek.
15 percig jutottam, 1/10, ritka hulladék.

Ramsey - 2017. 07. 05. 00:51

Ó winnie, általában ellentétes a véleményem veled, szóval szerintem ennek adok akkor egy esélyt :D
(Ez van, nincs jó ízlésem :/)

Mom - 2017. 07. 05. 10:36

Barry Watson és az előző cikk miatt én is bepróbáltam, de a pilot végéig sem jutottam. Nekem ahhoz, hogy GP legyen, nem elég humoros vagy cuki, viszont messze túl buta.

Az lehet hogy már a második részben volt (amibe még azért beletekertem, hátha), amikor a legkisebb lány jelentkezik valami meghallgatásra. Ahogy a nagytesó kiálltt mellette, valami gyalázatosan rossz jelenet volt, nyálas, esetlen, ezerszer látott (de jobban kivitelezett), szájbarágós, vérciki. Ritkán mondok ilyet, de ezeknek a gyerekeknek egyetlen szavából vagy mozdulatából nem sütött a természetesség :( Elrettentő példának kiváló alapanyag.
Később lehet, hogy jobban belejöttek, de én azt már nem vártam meg.

A feleség szellemét meg nem is értem, hogy gondolták, főleg ha aztán le is léptették. A nagymama pedig csak szörnyen irritált. Hozzájuk képest egyébként Barry Watsonnal semmi bajom nem volt :)

Nem vártam nagyon sokat, de messze alulteljesített. A legszörnyűbb, amit idén eddig láttam.

goodjohnwin - 2017. 07. 05. 14:00

ja, ezt ide szántam:

Ez is jó bizonyíték arra, mennyire nehéz műfaj a szituációs komédia – ahányszor kisebb tévék vagy próbálkoznak vagy tapasztalatlan netwörk fejesek, mindig ilyen esetlen, gyengécske dolog lesz az eredmény.
Ld. még Comedy Central és a Modellek közt vagy a nemrég hozzáférhetővé tett Tea/tv2

winnie - 2017. 07. 05. 14:05

na, de ez nem szitkom. vagyis 40 perces. (ha tudtad, akkor nem szóltam, csak nem tudom, hogy ezért, vagy ennek ellenére írtad.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz