login |

Pilot-mustra: The Bold Type – 1×01

2017. 07. 06. 14:50 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Amikor prekoncepciókkal telve indítok el egy Freeform-sorozatot, főleg olyat, ami “csajos”-nak tűnik, mindig emlékeztetnem kell magam arra, hogy alapvetően nem a csatorna készíti a sorozatokat, hanem produkciós cégek, így egy-egy adó által vásárolt darabok eléggé eltérhetnek egymástól. De persze épp elég az is, ha eszembe jut, hogy a Freeform mutatta be a hasonló, fals skatulyába illő Bunheads-et vagy Jane By Design-t – és azok kifejezetten bejöttek nekem is.

Szóval a The Bold Type-tól tartottam egy kicsit, arról nem is beszélve, hogy sem a női magazinos megközelítés, sem a divattematika nem a kedvencem, de kizáró okok nincsenek, hiszen a Good Girls Revolt is bejött, és a Project Runway-t is nézem az ősidők óta.

THE BOLD TYPE – 1×01 – 6,5/10

Kifejezetten meglepett tehát, hogy összességében bejött ez a kezdés, pedig a pilot első negyed-harmada után még nem vettem volna rá mérget. Illetve inkább azt mondom, hogy kellemesen szórakozva elnézegettem az első részt, amivel igazából csak az volt a gondom, hogy a világon semmi sem tartana ott a folytatásra, így simán lehet, hogy a jövő heti folytatásig el is feledkezem a The Bold Type létezéséről…

A valós tapasztalatokon alapuló sorozat (nevezzük dramedy-nek, elég könnyed volt) három fiatal nőről szól, akik egy női magazinnál dolgoznak és próbálnak előre lépni: az egyikük frissen újságíróvá avanzsált, a másikuk a közösségi médiás felületeket irányítja, a harmadik pedig az egyik nagykutya asszisztense. Persze emellett a magánéletüket is élni akarják, igaz ebből nagyon keveset láttunk, azt is csak az egyikük részéről.

Valami sokkal harsányabb darabot vártam, főleg az elején a kiabálás és a folyamatos zenei aláfestés miatt, de meglepően visszafogott momentumai is voltak a startnak, és a sok aláfestő szám is sikeresen beleolvadt a háttérbe. És az sem nagyon vált be, hogy egy The Devil Wears Prada-t kapunk pepitában, mert teljesen más a főszerkesztő, mint a filmben Meryl Streep karaktere, de ez lehet, hogy csak a kezdet.

A kicsit döcögős kezdés után kifejezetten szépen összeállt az első rész (a flashforwardos indítást eléggé feleslegesnek tartottam, főleg, hogy az volt az ember érzése, hogy csoportos öngyilkosságot készülnek elkövetni a lányok), főleg annak köszönhetően, hogy jó volt a hangulata, elég pozitív – ritka az olyan sorozat, ahol nem kiemelt szál az áskálódás, a fúrás. Nyilván itt is lesz, de a pilot mentes volt ettől.

Persze az sem volt hátrány, hogy szimpatikusra sikeredtek a szereplők (azért a komolyabb karakterizálás még rájuk fér), a gondom tényleg csak az volt, hogy nem kaptunk különösebb előre mutató szálat, hogy mi várható a folytatásban, pedig az ilyen sorozatokat a konfliktusok tartják életben, maga a karrierizmus nem elég. De végülis egy havilap szerkesztőségéről szóló, fiatalos, szappanos dramedy is érdekes lehet, de hangulat ide vagy oda, nem biztos, hogy beneveznék rá.

A pilot egyébként próbál egy fokkal mélyebb lenni annál, mint amit megengedne ez a műfaj, és ez nem biztos, hogy jól áll neki (mégiscsak elég felületes, közösségi oldalakat dicsőítő világban játszódik a sorozat), de annyi baj legyen, ha közben könnyed és szórakoztató marad.

5 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2017. 07. 06. 19:00

Nekem nagyon bejött a kezdés. Könnyed és szórakoztató volt a csajok is jó választásnak tűnnek. Az meglepett, hogy a főszerkesztő itt amolyan pótmama szerepet tölt be de tetszett. Jah meg a zenék is elég rendben voltak :)

wellwellwell - 2017. 07. 06. 23:52

ez nálam max 2,5.
kasza.

Puppa - 2017. 07. 07. 20:08

Hát nen tudom szerintem ebből a sorozatból hiányzik valami. Edfig felejthető. Jól összerakták nem rossz semmi nem maradt meg még a ruhál v a cipök se.

A második részt megnézem hátha mert nyáron szeretem s limonádé sorozatokat és kiderül jobb lesz e.

zozo0174 - 2017. 07. 21. 17:32

én a második részen mégjobban szórakoztam,
lehet megtartják, hogy kényes témákat vetnek fel
– leszbikusság
– frigidség
igaz sok mindent nem tárnak fel a témában de legalább jelzik, hogy van ilyen:-)

Florabell - 2020. 06. 15. 19:11

Hát igen kicsit olyan semmilyen lett ez a pilot,azért adok neki még egy esélyt. Az elején én is azt néztem,hogy mindjárt beugranak a metró elé, ami tekintve a sorozatot elég meglepő húzás lett volna.Lehet ezért tették be az elejére,hogy valamiről megbírjuk jegyezni a sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz