login |

The Amazing Race Canada: kezdett az 5. évad

2017. 07. 06. 16:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, reality,

Fear is a natural reaction. Courage is a choice.

Megint csak egy szezonnyi amerikai The Amazing Race-t kapunk, szóval mellé tökéletes lesz az újabb évadnyi kanadai változat is – tényleg minden további nélkül ajánlott a TAR-rajongóknak, én már azzal is megbarátkoztam, hogy sokszor csak Kanadában mozognak a csapatok, így, ha nem is 100%-ban, de odavész a globális aspektus és a kommunikációs deficitből fakadó problémák.

A mostani premiernek már a kezdése is zseniális volt. Nem tudom, ki hogy volt vele, de engem már a csapatok bemutatása során elkapott a hév, annyira fun volt az egész, sokkal jópofább és azonnal belőhető karakterekkel indultak neki, mint az amerikai változat az elmúlt években.

Persze a puding próbája az evés, és az Amazing Race sem ér sokat karakterekkel, de megfelelő kihívások nélkül. Azonban itt ezzel sem volt gond, hiszen már rögtön az első feladat olyan volt, hogy az egyik csapat inkább a büntetést választotta, és sokáig úgy tűnt, hogy nem is fogja senki megfejteni – majd hirtelen mindenki túlesett a feladaton. (Ezért is lepett meg a büntetést választók döntése, hiszen a többiek akár össze is állhattak volna utánuk.) Plusz repülés előtt eleve fura döntés a penalty, hiszen azt jelentette, hogy csak 5 csapatot előzhetnek meg, és azokat sem biztos, hogy annyival, amennyi a büntetés, hiszen a gépek adott időben indulnak.

Sebaj, nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy megint csak láthatjuk a csodás kanadai tájakat (oké, egyelőre zömében csak az intróban), és további komolyabbnak tűnő feladatokat is kaptunk, nem csak simán ereszkedni kellett lefele egy toronyház oldalán.

A szűkre szabott műsoridő miatt mondjuk némelyik feladat során a küszködés nem kaphatott sok időt, így kissé kapkodó volt a szakasz prezentálása, egyik-másik pár teljesen háttérbe is szorult, de a fókuszban lévőket azért még így is sikerült kiemelni.

A szakasznak nemcsak a végkimenetele lepett meg (belőlük nem néztem volna ki), hanem a kiesők személye is, hiszen a bent maradók között akadtak komikusan fogalmatlan figurák is, de ki tudja, hogy mi lesz, ha összeszedik magukat és hozzászoknak a körülményekhez. (Az összhangulat egyébként meglepően hülyülős volt, a biciklis esések pedig teljesen WTF-ok.)

Favoritjaim természetesen még nincsenek, a személyi edzők, illetve a folyton jeee-ző brók vicces arcok, és persze szokás szerint a testvérpáros is bejött.

8 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2017. 07. 06. 18:27

Érdemes kiemelni, hogy a hiv, facebook oldalon 360 fokban forgatható videókkal(pl. mintha ott lennél a startnál!), ezt a feature-t használó részenkénti online nyomvadászattal is találhkozhatunk!

winnie - 2017. 07. 06. 18:43
Deny - 2017. 07. 06. 19:43

Nekem egy ideje jobban bejön a kanadai, mint az amcsi :) Nem is zavar, hogy nem járják körbe a világot, mert Kanada döbbenetes, hogy mennyire sokszínű. Viszont kíváncsi vagyok, hogy idén is átruccannak-e azért egy-két országba.
Úgy érzem, a kanadaiban jobbak a feladatok is, vagy legalább is mintha megerőltetőbbek lennének.
Kedvencem egyelőre nekem sincs, de sok csapat szimpatikus, ami már kezdetnek jó.

Dregnarr1 - 2017. 07. 06. 21:06

Én azért is szeretem jobban, mint az US verziót, mert hosszabb, és sokkal jobban van vágva.

Edete - 2017. 07. 06. 23:03

Én nagyon nem szeretem a kanadai verziót. A karakterek általában jobbak mint az amerikaiban, de vágással nagyon sok mindent tönkretettek az első 4 évadban (ezt még nem kezdtem el…)
Vannak csapatok akiket nem lehet kirúgni a képernyőről, míg másokra egy perc sem marad. Ilyen szintű különbség az amerikaiban sosem volt.
A feladatok kapcsán meg gyakran azt éreztem hogy túlságosan is a versenyzőknek akarnak vele örömet okozni és nem nekem. (mondjuk sajnos ez mostanában a US verzióra is igaz) Nagyon sok itt az olyan feladat amit egyszerre csak 1-2 páros csinálhat, amitől teljesen behal a verseny.

Viszont a műsorvezető ezerszer jobb mint Phil.

winnie - 2017. 07. 07. 04:34

“Viszont a műsorvezető ezerszer jobb mint Phil.”

ámen.

bxs - 2017. 07. 20. 11:27

Három Express Pass került játékba és egy rész alatt mind a három, volt-nincs.
Jó rész volt, a lányokat sajnálom.

szerintem - 2017. 07. 27. 10:20

nekem ez a vesszoparipam, a kanadai TAR valahogy ugy hazafias, hogy nem hogy nem zavar, hanem tetszik is, hogy mennyire buszkek. lehet, hogy nem a musorbol, hanem belolem fakad a kulonbseg, de kifejezetten szeretem, amikor jon a felkonf es megtudok valami ujat kanadarol.
persze nyilvan az amerikai foleg mindenhol mashol zajlik, mint az usa-ban, szoval nagyon ossze sem lehet hasonlitani a kettot ez alapjan.
a taj lenyugozo, minden epizodban megfogadom, hogy az eppen latott helyre mindenkepp elmegyek egyszer :)
a jatekosok annyira nem jok most szerintem, ebbol a szempontbol nekem az ausztral verzio tetszik legjobban.
a funeral director paros szerintem inkabb kinos, mint vicces, es az is eszembe jutott, hogy akarnek-e naluk temetest intezni, nem biztos, hogy a legjobb reklam nekik ez a szereples.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz