login |

The Night Shift: kezdett a 4. évad

2017. 07. 06. 21:45 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

It’s almost like everyone’s back.

Aki az országos idény során fogyasztott kórházas sorozatokkal nem telt volna meg, most minden bizonnyal örül, hiszen a The Night Shift tavaly ismét megkapta a zöld utat az NBC-től, így a negyedik szezonját kezdhette meg az elmúlt hetekben – ismét egy kicsit felrázva a szereplőgárdát.

Általában a nézők nem szeretik a szereplők folytonos cserélgetését, ami itt a nyári jelleggel jár együtt, azonban meg kell mondjam, hogy ez kellemes kiszámíthatatlanságot is kölcsönöz a The Night Shift-nek, azt, hogy egy-egy neccesebb szituációt, vagy komolyabb következménnyel járó döntést nem lehet csak egy legyintéssel elintézni, mondván a következő részben feloldják, vagy semmissé teszik.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

I want my family back.

Ez azt is jelenti, hogy egy valódi kórházas sorozathoz méltóan a The Night Shift-ben tényleg van tét – legalábbis papíron, mert nyilván azért nem kell aggódni, hogy TC aknára lép Szíriában, és nem tér haza, cserébe neki viszont másképp kreálnak tétet.

És, ha már TC. Nem nagyon olvastam utána rajongói reakcióknak ennek kapcsán, és valahol tetszik is, hogy ennyire komolyan veszik a készítők a háborús sztorit, a külföldi történéseket, nem csak lezavarják pár perc alatt, mégis amondó vagyok, hogy sokkal jobban örülnék, ha az ő szála mondjuk egy több napot vagy hetet felölelő filler epizódban kapna helyet, mert így olyan, mintha két külön sorozat futna egymás mellett.

Persze nyilván az sem mindegy, hogy Eoin Macken az első iksz részből mindben kap szerepet vagy csak egyben, de ha csak pár jelenetet és lassabb építkezést kap, akkor annyival közel sem fog olyan szintű sztorikat hozni, mint a kórházban dolgozók.

Azok a kórházban dolgozók, akiknek a nagy kivonulása, hogy rácáfoljak arra, amit feljebb írtam, lehet, hogy minden következmény nélkül fog járni, bár Topher az ígéretek ellenére nem fog visszatérni, szóval azért mégiscsak történt valami.

Hogy még jobban különálló legyen a cselekmény, a terepen végzet mentések is külön szálat (és cliffhanger-t) kaptak, mint ahogy a kórházi politika is, de a tipikusnak mondható sztorik között kifejezetten bejött a dühöngő őrülté, mellyel nem csak a Mark Consuelos által alakított új ápolót vezették fel (érdekes figura), hanem egy csellózenére összevágott, baromi hatásos záró másfél percet is rittyentettek, ami előtt le a kalappal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz