login |

Hírpéntek

2017. 07. 07. 09:05 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: hírek

 • Mai magyar (tévés) premier: A szolgálólány meséje 1. évad + Holnapi magyar premier: Gordon Ramsay – Pokoli hotelek 3. évad
 • Premier: Bossip on WEtv S1, Who Do You Think You Are UK S14, Where There’s Blame There’s A Claim S1
 • Teljes évados premier: Castlevania S1 (Netflix), Dawn of the Croods S4 (Netflix), Degrassi: Next Class S4 (Netflix)
 • Magyar premier – Comedy Central: 08.03 Kúria (Another Period) 1. évad
 • Magyar premier – Comedy Central: ősz Tömény történelem (Drunk History HUN) 2. évad
 • A The Affair szinkronhangjai.
 • Új magyar felirat a Netflix-en: Mako Mermaids
 • Ezt az interjút kiemelem, mert benne elég konkrétan beszél arról TJ Miller, hogy miért lépett le a Silicon Valley-ből.
 • Meglepő, de igaz: a tervezett Sons of Anarchy-spinoff, a Mayans MC pilotját teljes egészében újraforgatják új rendezővel (Norberto Barba), és még a szereplőgárda egy részét is újra fogják castingolni.
 • A készítők azt tervezik, hogy az Empire és a Star új szezonja egy közös crossover epizóddal fog indulni szeptemberben a FOX-on.
 • Daniel Dae Kim Facebook posztjában kvázi megerősítette, hogy ő és Grace Park is anyagi okok miatt száll ki a Hawaii Five-0-ból. Később erre a CBS és a készítő, Peter Lenkov is reagált, nincs harag. Nagyjából kiderült, hogy a két színésznek “példa nélküli” gázsiemelést ajánlottak, de mivel még így sem érte el a fizetésük a két másik állandó szereplő fizetését, így nem maradtak a sorozatban.
 • Az Episodes 5. évadja augusztus 20-án indul el a Showtime-on.
 • Rickey Minor visszatér az American Idol folytatásának zenei rendezőjeként.
 • A Survivor folytatásában maradni fog a finálés végső tribal formátuma.
 • Új sorozat: DC Super Hero Girls – Cartoon Network, animációs, készítő: Lauren Faust, pár nem tipikus tinilányról (Diana, Kara és Barbara – alias Wonder Woman, Supergirl, Batgirl), akik szuperképességeiket és alteregójukat megpróbálják valahogy egyensúlyba hozni társasági életükkel. Nyilván védik a várost más, iskolás korú fenyegetésektől is. Start: 2018.
 • Az HBO Europe nemcsak a román Umbre-t (itthon: Árnyak) és a lengyel Wataha-t (itthon: A falka) folytatja a 2. évaddal, hanem az As po usi-t (a cseh Társas játék), Plusz 2018. őszán jön a lengyel Blinded By Lights (6 rész), amit Krzysztof Skonieczny és Jakub Zulczyk készít utóbbi regénye alapján. A sztori az ország legnagyobb kokaindíleréről szól, amint karácsonyi vakációjára készül, ami Argentínában lenne esedékes. 6 nap története lenne, és természetesen a dolgok az éjszakai életben nem úgy alakulnak, ahogy eltervezi, köszönhetően korrupt zsaruknak, drogos celebeknek, hipszter klienseknek és munkahelyi buliknak.
 • A BBC The Chart címmel indít új énekes tehetségkutató reality-t Zoe Ball és Roman Kemp műsorvezetésével. Ebben slágerlistát hoznak létre még fel nem fedezett énekeseknek, akik minden héten feltölthetik a netre a dalaikat és a közönség egy app segítségével szavazhat, és a legjobbak élőben is bemutathatják, mit tudnak. Van, aki sokáig marad a műsorban, de mindig lesznek új érkezők is.
 • És, ha már Silicon Valley, akkor annak a fináléjáról beszél Mike Judge, a készítő (itt is), Alec Berg, a showrunner, illetve TJ Miller (Erlich)
 • Emily Andras, a Wynonna Earp készítője beszél a legutóbbi epizódról.
 • Interjúk a közelgő Emmy-jelölések kapcsán: Adam Conover + még egy (az Adam Ruins Everything műsorvezetője), Jean-Marc Vallee (a Big Little Lies rendezője), Peter Carlstedt (a Mozart in The Jungle hangvágója), Jonathan Lee (a Genius díszlettervezője), Damon Lindelof és Tom Perrotta (a The Leftovers készítői), Davina Lamont (a Genius sminkese),
 • Állandó szerep: Lizzy Caplan, Rick Okon – Das Boot, Freida Pinto – The Path S3,
 • Vendégszerep: Mustafa Shakir, Gabrielle Dennis – Luke Cage (visszatérők), Akbar Gbajabjamila – The Night Shift + Emily Tyra, Noah Gray-Cabey és Emily Alyn Lind is vissza fog térni a Code Black S3-ra.
 • Az 1%-ra belőtt RTL Gold nyitónapi nézettségei (18-49, közönségarány): az új Anikó Show – 3,4% SHR + az ismétlések: Legyen ön is milliomos! – 2,5% SHR, 1 perc és nyersz! – 2% SHR, A széf – 1,6% SHR, Mónika Show – 2,5% SHR. Nyilván számszerű értékeket tekintve a vetélkedők nézettsége magasabb, hiszen főműsoridőben mentek, így nagyobb szelet kisebb százalékai voltak. És ahogy látom, a 19:00-s A kód mélypontot jelentett.
 • Pilotszkript: The Displaced – csatorna nélkül (gyártó: Killer Content), készítő: Karen Croner, executive producer: Jamie Foxx – a New York Times 2015-ös multimédiás dokuja alapján. Három gyerekről, akik háború sújtotta hazájukból menekültek el, menedéket keresnek az erőszak elől és képzeletük révén tesznek szert bátorságra. (A doku egy ukrán, egy szír és egy dél-szudáni gyerekről szólt.)
 • Az angol Manga Entertainment megvásárolta Jim Zun képregény-sorozatának, a Wayward-nak a tévés adaptációs jogait, bár azt még nem tudni, hogy az akciódrámából élőszereplős vagy animációs projekt lesz. A történet Tokió-ban játszódik és a Yokai-okat követ (jé, van magyar neve: jókai), amik japán lények és legendák szellemei, akik természetfeletti képességekkel megáldott tinik ellen harcolnak. Ezt írja legalábbis a közlemény, de ahogy olvasom, ez egy Japánba költöző ír lányról szól, aki természetfeletti események közepébe kerül, és felveszi a harcot a mitikus lények ellen. Szóval Buffy.
 • A Sky eladta Amerikába a Guitar Star című realityformátumát, melyben amatőr gitárosok között keresik a legjobbakat.
 • Meghalt Danny Dias (Road Rules).
 • A Dave berendelte a Taskmaster 5. évadját.

22 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2017. 07. 07. 09:14

Vajon hogy írják ki őket a H5O-ből?

GYV - 2017. 07. 07. 09:21

Az Another Period magyar címe: A kúria

Magyar premier: Megrekedve (Wrecked) – új sorozat, augusztus 24, Comedy Central

GYV - 2017. 07. 07. 09:21

Bocsi, simán csak Kúria.

winnie - 2017. 07. 07. 09:24

dragon1986: voltak események a 7. évad végén, de majd megemlítik, hogy mi lett velük és ennyi.

wickee - 2017. 07. 07. 09:29

Bulvár: David Giuntoli és Bitsie Tulloch összeházasodtak.
https://www.instagram.com/p/BWOFpQoh8tT/

zolkó - 2017. 07. 07. 09:53

TJ Miller interjúból:
“… The Emoji Movie because that’s the next new funny thing that will make people laugh.”

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Hahaha NO

heidfeld - 2017. 07. 07. 09:56

WRECKED! Sajnos még mindig szükség van a szinkronra. Sok ismerősöm csak szinkronnal hajlandó nézni bármit. Hiába mondom többségüknek, hogy ez eszméletlen baromság, tetszene nekik.
Sajnos a szinkron sokat elvesz az eredeti élményből, vagy roppant bosszantó. Most a Supergirl-ben volt egy érthetetlen finomkodás, ami a következő részben igen fontos értelmet kapott.

winnie - 2017. 07. 07. 10:14

zolkó: miért, nem lehet király a film? oké, lehet, hogy nem annyira, simán megvan rá az esély, főleg, hogy a lego-film annyira kreatív és közönségkedvenc lett – az mindenesetre biztos, hogy erre is bármilyen sztorit ráhúzhatnak, nincs megkötés, és mint a lego-filmben, egy csomó minden ismert dolgot meg lehet csavarni. (ahogy látom, az egyik író mike white, aki nem csak jó arc volt az amazing race-ben, hanem ő az enlightened egyik készítője, ami ugye elég jó sorozat volt.)

nyilván, ha az előzetesek nem arra utalnak, hogy jó, és ezért írod, akkor nem szóltam, de akkor, amikor már az animációk is csak folytatások, bármelyik eredeti cucc befuthat. csak cím alapján nem sokan hitték volna, hogy a captain underpants ilyen kritikai siker lesz, bár annak nyilván volt könyves előzménye.

Marcipánmacska - 2017. 07. 07. 11:23

wickee – jézusom! ezzel nagyon megleptél! :) de végülis tök cukik, örülök nekik.
más:
a H5O-t egyszerűen nem értem, hiszen teljesen “alap” szereplők ők is, furcsállom hogyha tényleg ilyen nagy különbség van a gázsiban

winnie - 2017. 07. 07. 11:29

Marcipánmacska: igen, de a kezdeteknél keresendő az ok, hiszen a másik két színész volt a húzónév, és onnantól kezdve, ha emelések voltak, akkor arányosak voltak, nem törekedtek a paritásra még akkor sem, amikor már egyenrangúak lettek (mondjuk 30e kontra 80-100e lehetett az indulás?). és a gázsi növekedésével a különbség is nőtt, és most ezt nem tudták áthidalni.

(egyébként még az is lehet az egyenrangúság oka, hogy sokadik évadban a főszereplőket nem csak a fizetés növelésével lehet meggyőzni, hanem a szerepük csökkentésével, a forgatási napok számának csökkentésével, és ekkor kerül sor arra, hogy a mellékszereplők ugyanannyi időt kezdenek kapni, mint a fők.)

Fragohol1C - 2017. 07. 07. 12:13

AZ egyik kedvenc színészem TJ Miller, nagyon sajnálom, hogy nem folytatja. Viszont a befejezés alapján még visszatérhet, talán majd a 6. v 7. évadra.

krigin - 2017. 07. 07. 13:48

A Teen Wolf premierdátum kimaradt ;) vagy csak én nem látom? :D

Nif - 2017. 07. 07. 14:01

Mi lesz így a Hawaii Five-O-val? Alex O’loughlin is ki fog majd szállni nem? Remélem akkor legalább egy rendes lezárást kap a sorozat.

winnie - 2017. 07. 07. 14:15

“Alex O’loughlin is ki fog majd szállni nem?”

erről egyelőre nincs szó. az, hogy korábban mondott ezt vagy azt, nem érdemes készpénznek venni, bármi történhet. meg aztán jönnek új szereplők.

DonMaros - 2017. 07. 07. 15:26

Nekem ez a H50 dolog azért visszás, mert az egészet úgy kezdik beállítani, hogy azért nem kaptak több pénzt mert ázsiaiak és erre a kommentek alapján a külföldi emberek rá is haraptak.

debali - 2017. 07. 07. 15:35

hétfőtől 19:25-től a tv2-n hétköznap esténként már nem a Bumm!-t ismétlik majd, hanem azokat az Extrén
m Activity-ket, amelyeket még Liptai Claudia vezetett és a SuperTV2-n ment.

bvr - 2017. 07. 07. 15:47

Szia Winnie!
Általános jellegű kérdésem lenne, gondolom az még leginkább itt a reggeli híreknél van a helyén.
Szóval mivel most épp nincsenek futó sorozataim, ezért a korábban félretetteket vettem elő/folytattam (mint pl Broadchurch 2. 3. évad, Big Little Lies, Bloodline) azért az évadértékelőket (és ha fogyasztható mennyiségű komment volt akkor azokat is) utólag is elolvasom mert érdekel mások mit gondoltak, de így utólag kommentet írni már fölösleges lenne.
Nem gondolkoztál/gondolkoztatok még olyasmin hogyha nem is fórummá konvertálni a cikkek alatti kommenteket (és akkor persze a fórum-motor megoldja a dolgot) de a blogot kiegészíteni valami olyasmivel (persze nem értek a technikai részéhez, szóval nem tudom mennyire lehetséges) ami akárcsak egy egyszerű puritán listába rendezve úgy sorolná fel a cikkeket hogy legutolsó hozzászólás időpontja szerint.
Mert akkor így lenne értelme akár több hónapos/éves posztokhoz (elsősorban persze évadértékelőkhöz) hozzászólni hiszen mások is látnák hogy van friss hozzászólás, lehetne tovább beszélgetni.

(persze lehet hogy volt már ilyenről szó, gondolkoztatok rajta és az jött ki hogy technikailag annyira nehézkes lenne mgcsinálni hogy nem éri meg még ha felpörgetné is a kommentelést)

Enzo - 2017. 07. 07. 16:37

“A Survivor folytatásában maradni fog a finálés végső tribal formátuma.”
Az így önmagában nem rossz, de a finálé mint epizód formátumán lenne mit javítani.

kiskiraly - 2017. 07. 07. 16:41

Vajna:

http://www.figyelo.hu/v/nem-azert-dolgozom-mert-muszaj—interju-andy-vajnaval/

– Milyen saját produkciókra számítsunk?

– Olyan sorozatokra, amilyeneket Magyarországon nem csinálnak. Például történelmiekre. Mondjuk Mátyás királyról. Még ki kell dolgozni, hogyan tudjuk televízióra vinni anélkül, hogy tönkremennénk. De ha megcsináljuk, azt jó színvonalon kell tennünk, példa erre a Trónok harca.

winnie - 2017. 07. 07. 19:13

DonMaros: hát, igen. ez egész szerencsétlen dolog, mert valóban pont a két “kisebbségi” színész, de ezúttal a világon semmi köze ennek hozzá, hiszen a H50 az egyik legdiverzebb sorozat, senki nem vádolhatja a készítőket azzal, hogy bármilyen szempontból is elfogultak lennének.

winnie - 2017. 07. 07. 19:17

bvr: ez érdekes ötlet, lehet, hogy megoldhatnánk, ha valamilyen kivitelezhető formába lehetne önteni.

az adatok alapján egyébként nagyon sok finálékritikás poszt pörög még évek elteltével is (és egyes videós posztok is, amit nem értek…, biztos a google), sokra keresnek rá folyamatosan, így a kommentek sem mennének el a semmibe egyébként. főleg, hogy sok kattintó csak az utolsókat olvassa el. (sőt, a legtöbb poszt több olvasást kap egy évvel a kirakása után napjainkig, mint akkor, amikor kiraktuk őket, de persze szétszórva sok napra.)

bvr - 2017. 07. 07. 20:03

Persze, a posztok megkapják utólag is az olvasást, ezeket az évadzáró posztokat én is most olvastam el.
Vagy máskor ha találok bárhol egy-egy jónak tűnő ajánlást, rögtön az első hogy rákeressek itt a junkien a pilotkritikára.
Viszont írni azért nem írnék mert kommentben azért utána hetente-havonta van legfeljebb egy-egy komment, vagy még annyi sem. Egyrészt mert gondolom a többség ugyanígy gondolja, másrészt meg azért sokan nyilván amikor aktuális volt akkor “kikommentelték magukat” meg mondjuk még egy-két hétig talán visszanéztek milyen más vélemény született még, de utána már nem követik.
(pedig nekem is van sok kedvenc sorozatom amiről le is írtam anno a véleményem, de ha lenne még beszélgetés róla biztos reagálnék a friss véleményekre)

Szóval ami nekem legegyszerűbben megvalósíthatónak tűnik (de nem vagyok szakember) hogy fent lenne még egy menüpont, és arra kattintva van egy felsorolás a posztok címével hogy melyikhez szóltak hozzá legutoljára (mint a fórumokon amikor a topic-címek időben visszafelé vannak szokás szerint rendezve), esetleg mellette még a legutolsó hsz dátuma/ideje, de ezek persze egyszerűen csak linkek lennének amik az adott poszthoz mutatnának. Mert így akkor csak ez a plusz oldal kellene (persze nyilván ettől ezt még webprogramozó munka megvalósítani)

(A másik véglet meg az ahogy az IT híroldalak működnek (mondjuk Prohardver) ahol a híreket/teszteket is lehet kommentelni, de ezek valójában ugyanúgy a fórumtémák közé kerülnek (tulajdonképpen autoamtikusan nyílik nekik egy topic), de persze ez már valszeg túl nagy váltás lenne)

De talán az első opció az még beleférne, nyilván így kívülről, nem ismerve a blog működését könnyű ötletelni, abban ugyan biztos vagyok hogy ez meglendítené a kommentelést de azt persze csak Ti tudjátok mennyi ráfordítást ér ez meg.
Mindenesetre ötleteljetek rajta, aztán ha reális remélem talán lesz belőle valami mert szerintem tök jó lenne! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz