login |

Younger: kezdett a 4. évad

2017. 07. 07. 14:50 - Írta: DennyKeh

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Huhú, visszatért a TvLand (félig) ifjúsági sorozata, a Younger, és nem is akármilyen évadnyitóval! De előbb beszéljünk egy kicsit a 3. évados fináléról, melyről bevallom nektek őszintén, hogy totál elfelejtettem írni, ami nem megbocsátható bűn.

Aki követi a sorozatot a kezdetektől, annak nem mondok újdonságot azzal, hogy a Younger a 3. évadban is hozta azt a színvonalat, bájosságot és megérintő mozzanatokat, amiknek tanúi lehettünk az előző évadokban. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A nagy eseményeket sikerült az évad végére beírni, értem itt azt, mikor Liza és Charles lebukott a lány barátja, Josh előtt, mikor éppen csókot váltott a főnökével, miközben a fiú a lány kezének a megkérésén dolgozott. Komolyan, ez egy igazi WTF-húzás volt számomra – hogy tudtak ilyet összehozni?, kerestem az állam utána.

A másik nagy bumm, mikor Liza bevallja Kelsey-nek az igazat, a teljes igazságot, elmondta neki, hogy van egy lánya, egy volt férje, azért adta ki magát 26-nak, mert 41 évesen nem kellett senkinek, csak éppen arról az apró részletről felejtett el neki beszélni, hogy miként is váltak ketté útjai Josh-sal.

Itt muszáj kiemelnem Hilary Duff játékát, hiszen ez egy olyan érzelmekkel túlfűtött jelenet volt, hogy azt szavakba nem lehet önteni – de azért megpróbálom. Kelsey legjobb barátjának tartja (tartotta?) Lizát, és mikor a szemébe köpi mindezt, a fiatal lány arcáról olyan erősen levehető volt egyszerre az elárulás, a fájdalom, a bánat és a sokk hatása, hogy néhányunkból még egy-két könnycseppet is kiváltott.

Térjünk rá a 4. évados nyitányra, amit onnan folytattak, ahol abbahagyták, kaptunk magyarázatot, hogy mennyire részletesen tudta meg Kelsey Liza életének fontos pillanatait, hogyan alakult a kapcsolatuk mind ezután. Utóbbira visszatérve, igen érdekesen indult ez az évad e szempontból, ugyanis ugyanott dolgoznak, van egy közös projektjük, de a szőkeség részérül érezhetünk egy afféle gyerekes, soha-meg-nem-bocsátok vibrálást, mely lefogadom, izgalmassá fogja tenni ezt az évadot.

Előreláthatólag lesz még folytatása a Charles-Liza kapcsolatnak, valószínű, hogy pozitív irányba, míg Josh-nál egy ideig, ha nem örökre, totál elásta magát a lány. Említsük meg, hogy Kelsey lakhely nélkül maradt, aki végül Josh házában kötött ki. Vagyunk mi, rosszak, akik egyből arra gondolnak, hogy tuti, lesz kettejük között valami, de aztán kiderül, hogy az írók még se játsszák ki ezt a aduászt, amit mondjuk nem bánnék, mert hatalmas klisé lenne.

Diana az idei évadnyitóban nem kapta meg a megfelelő rivaldafényt, amit megérdemelne, de a mostani egysorosaival is tündökölt az a nő. Maggie és Lauren ott vannak mindkét félnek barátnak, míg az előbbi jobban Lizának, addig az utóbbi Kelsey-nek.

A Younger elbűvölő momentumaival, aranyosságával, szerethető karaktereivel és a kreatív forgatókönyvével még mindig a kedvenc 20 percesem, főleg, hogy rajta kívül már csak a Young & Hungry maradt, mivel a 2 Broke Girls kaszát kapott. Mindenképpen ajánlom mindenkinek aki szereti, ha vegyítik az ifjúsági műfajt a drámával és romantikával, mert remek kikapcsolódás.

Ja, és az 5. évados berendelés megvolt? (Egyébként a rész végén kaptunk egy durva 1 perces betekintést az egész évadba, amiben sok minden felmerül, de nem minden fog megvalósulni.

14 hozzászólás Ne habozz!

Puppa - 2017. 07. 07. 19:53

Én imádom ezt a sorozatot. Az összes évadot szerettem ez tűnik a legjobbank az írók olyan jó érzéssel vagy arányokkal dolgoznak semmi nem sok vicces aranyos romantikus szappanos de úgy ahogy kell.

Szerintem még a Josh Kelsey páros is működhet ha úgy alakul. Lesz ötödik évad egyre jobb ez a nap. :D

dinnyemano - 2017. 07. 07. 22:28

Most néztem meg az első két részt.
Az első három évadot júniusban daráltam, így még friss az élmény.
Eddig mindig mindent megúszott Liza,
és most nekem egy kicsit rosszul esett, h a Kelsey sértődöttsége és a fenyegető teljes lebukás és önbecsülés összeomlás miatt most már nem comedy hanem kicsit dramedy az egész…

Most már tényleg mindenkinek el kéne mondani. de az első rész végi 1 perces spoileres előretekintés szerint az is lesz.

És Kelsey és Josh 100% összejönnek.

Hamupipacs - 2017. 07. 08. 07:19

Alig várom, hogy magyar felírattal is megnézzem. Most lecsúsztam a poénok egy részéről.

Mom - 2017. 07. 08. 09:07

Azt hiszem, valamelyik trailerben láttam, hogy Kelsey-t és Josh-t összeboronálják, de már ebben sem vagyok biztos. Minden esetre én is örülnék, ha ezt a szálat nem erőltetnék. Legalábbis egyelőre semmiképp.

A rész végi összefoglalónál nem figyeltem, hogy az egész évre szól, meg is lepődtem, mikor a második részben alig történt belőle valami :)

Viszont Lizát a főnökével rettentő unalmasnak érzem nagyobb mennyiségben. Emberileg el tudom képzelni, hogy jó párost alkotnának, és hogy Liza a biztonságos kiismerhetőt választja, de képernyőn nekem ez így túl szürke. Persze még árnyalhatják, de így pont az a báj veszik el, ahogy egy 26 és egy 41 éves eléggé különböző világát és életszemléletét vegyítik egymással.

Bár Kelsey elárultság-érzését meg tudom érteni, de a duzzogását már kevésbé. Nem bánnám, ha ezt a konfliktust hamar lekevernék, mert ez inkább tűnik mesterségesen fenntartottnak, mint valódinak.

Ettől eltekintve hozta a megszokott szintet és lelkesen várom a folytatást.

geri12 - 2017. 07. 09. 01:57

Én a kezdetektől nézem a sorozatot, mert nagy Hilary rajongó vagyok lassan 12 éve. Tulajdonképp mondhatjuk úgy is, hogy neki köszönhetem, hogy elkezdtem nézni a sorozatot, mert más esetben nem hiszem hogy ráakadtam volna, és elkezdtem volna nézni. Kelsey karakterén kívül mindenki bejön nekem, könnyedén befogadtam őket a kezdet kezdetén. Jól megírt és összerakott. Nagyon jó heti kikapcsolódás. Sokszor úgy vagyok lehetne hosszabb is egy rész, de talán az elrontana mindent. Remélem pár évadot csinálnak még… :)

eszemix - 2017. 07. 09. 11:42

Én Diana-t bírom legjobban. :D

Hamupipacs - 2017. 07. 16. 20:40

Fura volt, hogy annak érzékeltetésére hogy Lizaból és Kelsey-ből is hiányzik valami, de együtt milyen jó páros lennének, pont a mémet hozták fel és a két idősebb szereplő sem tudta mi az.

Zita - 2017. 07. 29. 20:22

Érdekes, hogy pont annyi idős vagyok, mint Kelseyék és mégsem tudok egyik fiatallal sem azonosulni, az idősebbekkel annnál inkább. Bár a sorozat szerintem sokszor túlsásokba esik és inkább amolyan elcs*szett tinédzsekre hasonlítanak. Értem én, hogy a különbséget próbálják minél inkább kihangsúlyozni, de akkor is gáz…főleg ha a sorozat megér még pár évadot és ezen nem változtatnak. Nemsokára 30 évesek lesznek.

Zita - 2017. 07. 29. 20:24

A Josh és Kelsey párost ne erőltessék, nem venné be a gyomrom…

hamupipacs - 2017. 08. 24. 10:01

Szerintem nem erőltetik annyira,csak éppen jó vele, mint lehetőséggel játszani. Azt mondták az előzetesben olyan dolgokat is mutattak, ami nem biztos, hogy a sorozatban benne lesz.

Maggie ebben az évadban nagyobb szerepet kapott és nekem nagyon bejönnek a váratlan húzásai. Mint a mostani a csirkével:-))

Kiváncsi vagyok miért mennek jövőre (az uccsó évadban ) Írországba. Mondjuk most már bejött az ír szál.

Kynga - 2017. 09. 09. 00:10

Egyre jobban rázódnak bele az írók a sztoriba. Az első évadban szinte alig történt valami, most meg minden részben van valami váratlan.
Liza görnyedt tartását nem bírom megszokni, de ez lehet csak engem zavar. :D
Kelsey karaktere pedig nekem egyre negatívabb. Duzzogós, alamuszi, lekezelő lett. Remélem, visszahozzák valahogy.
A Liza-Josh szál nekem picit erőltetett. Annyira kiérezni, hogy nemsokára újra összejönnek, csak még picit húzni kell az időt. Ez az új csaja is érdekes. Ha az én palim csapna oda egyet a régi nője miatt egy fickónak, erősen elgondolkoznék, túllépett-e már a dolgokon és nem ágyba mennék. De lehet, nem vagyok elég Y-gen a magam 34 évével. :D

Hamupipacs - 2017. 09. 24. 18:47

Nos, más célja is a nagy barátkozáson túl:-).

Ali - 2018. 05. 28. 19:27

Sziasztok! :) Létrehoztam egy facebook és egy gportal oldalt a sorozatnak, ahol híreket lehet olvasni a sorozatról, szereplőkről, illetve az előzeteseket és az új részeket lehet megnézni magyar felirattal. Remélem minél több emberhez eljut, aki nem tud angolul, de szereti a sorozatot: https://www.facebook.com/Younger-Hungary-1295688953896440/?modal=admin_todo_tour
Köszönöm! :)

Réta - 2018. 06. 23. 16:15

Bár tartottam tőle, hogy belefutok egy spoilerbe, nem tudtam csatlakozni a csoporthoz. A Facebook szerint elképzelhető, hogy csak olyan célközönség számára látható, amibe nem tartozom. Mivel gondolom, hogy Magyarország célközönség és talán a nők is azok, csak arra tudok gondolni, hogy túl öreg vagyok, ami a sorozat fényében kifejezetten vicces. :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz