login |

Hírhétfő – Marcella 2. évad! Vis a Vis 3. évad!

2017. 07. 10. 09:05 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Premier: Australian Ninja Warrior S1, Ross Kemp Extreme World S6, American Monster S2, The Defiant Ones S1, The Spouse House S1, The Nineties S1, Unsung S11, Candy Crush S1, Xtreme Waterparks S7 + Finálé: Fear The Walking Dead S3 (félévad! – vendégblogger?), Decker Unsealed S2, Invite Only Cabo S1, Beach Hunters S1, Mexico Life S2
 • Teljes évados premier: Inside Edge S1 (Amazon – itthon is!)
 • Magyar premier – Comedy Central: 08.24 Megrekedve (Wrecked) 1. évad
 • Magyar premier – VIASAT3: ősz Sütiverseny (The Great British Bake Off HUN) 1. évad
 • Új a magyar Netflix-en: tajvani sorozatok (Diamond Lover, King’s War, Qin Empire: Alliance, The Legend of Bruce Lee)
 • A BBC idei Agatha Christie-adaptációjának, az Ordeal by Innocence-nek a szereplőgárdája: Bill Nighy, Catherine Keener, Matthew Goode, Ed Westwick, Alice Eve, Eleanor Tomlinson.
 • 07.13-án Shemar Moore és Anna Chlumsky fogja bejelenteni az Emmy-jelöléseket.
 • A Das Boot tévésorozat költségvetése 25M euró. A 104 napos forgatás augusztus végén kezd, helyszínek: La Rochelle, Prága, Málta, München.
 • 07.11-én kiadják DVD-n a pár éve forgatott The Saint-pilotot (itthon: Az angyal) tévéfilmként. (Tudjátok, ennek volt a főszereplője Adam Rayner és Eliza Dushku. Ez volt az előzetese.) (Már csak a James Purefoy-os, Magyarországon forgatott pilot kéne…)
 • A Blindspot évadnyitójának egy részét Velencében forgatták.
 • A The Flash-ben nemsokára castingolnak a 4. évadra egy olyan szerepet, mely igazán próbára fogja tenni a vizuális effektekkel foglalkozó részleget.
 • Az Arrow 6. évad főgonosza állítólag sok rajongó kívánságlistáján rajta van.
 • A Critical Content elkezdett tévésorozatot fejleszteni az Ursula K. Le Guin-féle The Left Hand of Darkness című regény (itthon: A sötétség balkezehivatalos tartalom itt) alapján. Írója még nincs, a történet pedig egy férfi küldetéséről szól, melynek célja egy Tél nevű idegen bolygó, melynek lakói androgünökké váltak, szokatlan párzási rituálékkal, valamint nemi jellemzőkkel rendelkeznek, amik afféle kétnemi életet biztosítanak nekik. A projektben a könyv írója is részt fog venni konzulensként.
 • A Greenleaf 08.15-én kezdi meg 2. szezonját az OWN-on, és rá egy napra jön is a 2×02.
 • Az ITV berendelte a Marcella 2. évadját.
 • A spanyol FOX berendelte a Vis a Vis (Locked Up) 3. évadját.
 • Showrunnerök nevezik meg kedvenc sorozatos rosszfiúikat.
 • Interjú: Chuck Lorre (a The Big Bang Theory egyik készítője – magyarul!), Carrie Preston (Polly – Claws), Billy Burke (Mitch – Zoo), Tara Lynne Barr (Laura – Casual), Betty Gilpin + még egy (Debbie – GLOW), a Big Brother US első kiesője + még egy + még egy,
 • Pilotszerep: Sarah Yarkin, Adam DiMarco – Olive Forever (USA), Charlie Saxton, Dave Foley – Misfits (Freeform),
 • Vendégszerep: Charlotte Flair – Psych: The Movie, Michael Cyril Creighton – Graves (visszatérő), Usman Ally – Veep, Selma Blair – Heathers (visszatérő), Rahul Parikh – Counterpart (visszatérő), John Corbett, Natalie Dreyfuss – Still The King,
 • Bulvár: szakított Taylor Lautner és Billie Lourd.
 • Scott Patterson (Luke – Gilmore Girls) saját kávémárkát indít Scotty P’s Big Mug Coffee néven.
 • A GSN Snap Decision címen rendelt be komikus vetélkedőt David Alan Grier műsorvezetésével. Kezdés 08.07-én, a játékosoknak pedig az utca emberéről kell megválaszolni kérdéseket, vagyis első látásra megítélni embereket.
 • Minisorozat-pilotszkript: The Conqueror – HBO Nordic, 8 rész, készítő: Rasmus Heisterberg – a klasszikus dán Martin Andersen Nexö-regény (itthon: Hódító Pelleitt a hivatalos tartalma) alapján. A sorozat a 2-3-4. regényt adaptálná. Rendező: Per Fly.
 • Új sorozat: PrankMe – Fullscreen, 8 rész, készítő: Jesse Cleverly és Paul Neafcy, főszereplő: Corey Fogelman. Egy feltörekvő közösségi médiás sztárról, aki szélsőséges átveréseivel vált híressé, azonban egyszer egy bereklámozott kunsztja csődöt mond, és az ennek hatására megugró népszerűsége hatására elkezd elmosódni számára a határ nézők és cinkostársak között.
 • A Nickelodeon felfüggesztette a Loud House, azaz a Lármás család sorozat afrikai országokba történő sugárzását. Ugyanez a műholdas sugárzás szolgál ki jó néhány kelet-közép-európai országot, köztük Magyarországot is, ezért a nézők egyelőre nálunk sem láthatják a sorozatot. A hazai csatorna igyekszik mihamarabb technikai megoldást találni arra, hogy elérhetővé váljon a széria, amit egyébként Kenyában tiltottak be hat másol animációs sorozattal (Steven Universe, The Legend of Korra, Adventure Time, Clarence, Hey, Arnold!, Star vs. the Forces of Evil) együtt, mondván azokban szexuális téma kerül szóba, illetve normálisnak állítják be a homoszexualitást.

12 hozzászólás Ne habozz!

debali - 2017. 07. 10. 10:00

Sziasztok!
Elkezdték elvileg forgatni a Drágám, add az életed! 3. évadát, amely ősszel kerül majd képernyőre.
Július 24-én pedig startol a Pénzt vagy éveket? a tv2-n Kasza Tibivel.

nargli - 2017. 07. 10. 12:34

Az idei Agatha Christie-re nagyon kíváncsi leszek (Eleanor Tomlinson, Matthew Goode, yeah!), az And there were none nagyon jó volt (Aidan Turner :D), de a tavalyi nagyon félrement…

Enzo - 2017. 07. 10. 12:36

Bakker, ez teljesen kimaradt nekem eddig, hogy ma FearTWD évadzáró van! :O

Silver-sama - 2017. 07. 10. 15:39

“Az Arrow 6. évad főgonosza állítólag sok rajongók kívánságlistáján rajta van.”
Na mehetnek a találgatások :). Amúgy *rajongó

(Martin Andersen Nexő-regény – ez rövid “ö” igazából, de nem baj)

Edrick - 2017. 07. 10. 16:10

BoJack Horseman 4. évad szeptember 8!

https://twitter.com/BoJackHorseman/status/884411916956741633

Lengabor - 2017. 07. 10. 21:02

Silver-sama, und már meg magad, az ég áldjon meg! Tőled lassan mást sem lehet olvasni, csak a helyesírási és nyelvtani hibák javítását, miközben te sem vagy tökéletes. Engedelmeddel pár gyöngyszemet összeszedtem tőled, amit most ki is javítok. Na, milyen érzés?

“Arra az 1.képen szereplőre azt hittem Dancsó Péter :D”
*1. képen – szóköz

“Amúgy nem epizódikus, hanem abszolút átívelő.”
*epizodikus

“Igazából talán jobb lenne, ha nem kapna 2.évadot. De ha kap, mindenképpen tartok vele.”
*2. évadot
*vele tartok

“Hmmm… ha nem adok neki esélyt, akkor az nem a rossz híre miatt szokott lenni.”
*Ha

“Erőtlen, gyenge, gagyi …”
A … elé nem kell szóköz.

“Mostanra sikerült megszoknom a címet”
A mondatvégi írásjel lemaradt.

“Eddig a 2.résznél leragadtam”
*2. résznél

“Viszont előző évaddal is úgy voltam, hogy 3.résznél kaszálni akartam”
*az előző évaddal
*a 3. résznél

“Winnie, te megtudnád válaszolni ezeket a kérdéseket?”
*winnie
*meg tudnád válaszolni

Silver-sama - 2017. 07. 11. 00:23

Váó, voltál szíves mindezt kigyűjteni.
Amikor egy ponttal nem mondatot zárok le, hanem pl. “1.képen”, “1.rész” oda soha nem teszek szóközt, így vagyok megszokva, nem szeretek.
Az epizódikus az fair.
Tartok vele – vele tartok: mindegy. A magyarban az a jó, hogy nincs kötött szórend.
A “ha”-nál még nem fejeződött be a mondat, ezért maradt kisbetű.
Ha “…” elé szóközt rakok, az egy másfajta érzést fejez ki nálam.
Mondatvégi írásjel? Really? (Mármint, az emberek ha csak egy mondatot/pár szót írnak, akkor általában nem “fáradoznak” azzal, hogy pontot tegyenek a végére, ha úgysem folytatják)
“előző évaddal” elé nem hiszem, hogy feltétlenül szükséges lett volna “az”-t tenni, képzeld oda, ha úgy esik jól kiejteni.
Ha megszólítasz valakit, illik nagybetűvel írni a nevét. (Még akkor is, ha a nickneve kicsi.)
“Megtudnád” szerintem helyes nyelvtanilag. De lehet neked van igazad.

Biztos sokáig tartott kigyűjteni ezeket. Ennyit fáradozni egy támadásért. Látod én is szoktam hibásan írni, de ez nem azt jelenti, hogy bele kellene törődnünk ebbe, vagy abba, hogy mások csinálják.
(Élek egy példával. Boxoló vagy. Nem a legjobb, de profiktól tanulsz. Most attól, hogy te magad nem vagy profi, még ne segíts másoknak, hogy profikká váljanak?)

nade - 2017. 07. 11. 01:30
winnie - 2017. 07. 11. 04:44

én van, hogy még pár évre menően is kijavítom egy posztomat, szóval köszi minden javítást mindig – itt még nem került mindre sor, mert van, hogy csak utólag teszem meg, de van, hogy azonnal:)

Dizavul - 2017. 07. 11. 08:26

Nem tudom hányan nézik a Nineties-t, csak jelezni szeretném , hogy az első rész szokás szerint a tévézéssel foglalkozik

Lengabor - 2017. 07. 11. 16:00

“nem szeretek”
Ja, csak ez nem szeretet kérdése, hanem nyelvtani szabályé. Ha másokat folyamatosan kijavítgatsz, akkor saját magadra is lehetnél igényesebb.

“Really?”
Valóban. A hunglish sem éppen menő, de ez más kérdés. Tudod, ez is olyan dolog, amire illik figyelni, ha már javítgatunk. Ennyi erővel winnie (kis w-vel, mert ő így írja) is mondhatná az okoskodásaidra, hogy nem szereti/nem fáradozik vele.

“szerintem helyes nyelvtanilag”
Ez sem szerintem kérdése. Nem helyes. Egy elváló igekötős ige közé beékelődött egy másik szó, így mindhárom tagot külön kell írni. Ezt is illene tudnod, ha már “felvehetnétek hivatalos helyesírás-ellenőrzőnek”.

Amúgy nem tartott sokáig, ez benne a vicc. A Google csodákra képes. Én nem akartalak támadni, csak cseppet tele lett a hócipőm azzal, hogy értelmes gondolatot lassan nem is írsz. Én még emlékszem arra, amikor közösen védtük meg itt a blogon a Conan, a detektívet és az animék értelmét. Ahhoz képest ez a nyelvtann**iság csúnya lejtmenet.

Silver-sama - 2017. 07. 11. 19:15


” – Amikor egy ponttal nem mondatot zárok le, hanem pl. “1.képen”, “1.rész” oda soha nem teszek szóközt, így vagyok megszokva, nem szeretek.”

– “nem szeretek”
Ja, csak ez nem szeretet kérdése, hanem nyelvtani szabályé. ”

Hát figyelj, ha hivatalos szövegben írnám, akkor helyesen írnám, de így kommentelgetésnél megengedek ennyi “kivételt” magamnak. Ugyanígy az angol szavak használata.

““szerintem helyes nyelvtanilag”
Ez sem szerintem kérdése. Nem helyes. Egy elváló igekötős ige közé beékelődött egy másik szó, így mindhárom tagot külön kell írni. Ezt is illene tudnod, ha már “felvehetnétek hivatalos helyesírás-ellenőrzőnek”.”

Tudom a szabályt, de nem voltam biztos benne. Oda is írtam, hogy “de lehet neked van igazad”.
Az utolsó mondatot csak viccből írtam.

Megértelek, könnyen hipokritának tűnhetek. Viszont nem fogom mellőzni az “1.rész” közötti szóköz kihagyását, sem az angol szavak használatát azért, mert másnak nem tetszik – így sajnos nem találunk megoldást a problémára. Nyugodtan nevezz álszentnek.
Egyébként szoktam hírposztokon kívül máshová is irkálni, más jellegű gondolatokat – max azoknak a sorozatoknak a posztjait te nem nézed.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz