login |

Power: kezdett a 4. évad – írta Pibanto

2017. 07. 16. 15:40 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Egy erős harmadik évados zárás után startolt a negyedik szezon, ahol egyre komolyabb a tét, hiszen volt, aki kikerült a képből, más börtönbe jutott, s közben pedig Kanaan szépen építi fel a bosszúját.

Innen indult tehát az új évad, mely eddig nem hagyta cserben a nézőit. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az eddigi részek előrevetítették, hogy Ghost helyzete nehezedik, és ezt csak magának és Angelának köszönheti. Greg halála és az Angelával való szakítás megpecsételte a sorsát, pedig az üzlet kezdett fellendülni. Tommyval kicsinálták Milant, viszont újra képbe került Kanaan, aki Slim néven elkezdte behálózni Ghost fiát.

A negyedik évad Ghost börtöni életével kezdődik, ahol hamar kiderül számára, hogy itt bizony nem fenékig tejfel az élet. Mivel egyszerű klubtulajdonosként került a hűvösre, ezért úgy is kell viselkednie, mint egy átlagos állampolgár és nem úgy, mint egy drogbanda feje.

A viselkedésének fontosságát ügyvédje Proctor többször ki is hangsúlyozza neki. Nehéz ez az élet számára, az pedig szintén nem könnyíti meg a helyzetét, hogy a börtönőrök a rendőrgyilkosság miatt rendre bántalmazzák.

Nagyon jól érzékeltetik Ghost gyötrődését, sebezhetőségét és kilátástalan helyzetét. Ami pedig az első két rész alapján szembetűnő volt, hogy Tasha még mindig szereti Ghostot, és nem csak, mint gyerekei apját. Igyekszik is mindent megtenni a családfőért a történtek ellenére is.

Angela eddig sem volt pozitív szereplő, az új évadban azonban lehetősége lesz arra, hogy azzá váljon. Látszik rajta a vívódás, ugyanis legbelül ő is tudja, hogy nem Ghost ölte meg Greg Knox ügynököt. Azonban most nincs beleszólása a dolgokba, ugyanis nem ő vezeti az ügyet, hanem John Mak.

Jó döntés volt Mak behozatala, mert eléggé karizmatikus szereplőnek tűnik, akinek ráadásul közös múltja van Proctorral is. Abban viszont reménykedem, hogy a sorozat nem megy át egy bírósági tárgyalásos évadba.

Ghost tehát bajban, de Tommy sincsen könnyű helyzetben. Mivel a bandák között híre ment, hogy a vezér börtönben, ezért kezdenek önállósodni a primerák. Tommynak nincs meg a kellő tisztelete, ráadásul a nyomozók megkezdték a lehallgatását (mivel őt gyanítják Ghostnak), amivel a mozgástere is szűkülni látszik, így pedig nagyon nehéz lesz irányítani a hálózatát.

Közben figyelnie kéne Ghost családjára is, ugyanis Tashának pénz kell, míg Tariq fejét egyre inkább átmossa Kanaan, aki még mindig nagy lendületet ad a sorozatnak. Tariq esetében szinte már a levegőben lóg, hogy valami nagy butaságot fog elkövetni, Kanaan pedig ezt próbálja szép lassan előkészíteni, illetve igyekszik az apja ellen fordítani őt.

Julio szép lassan kezd önállósodni Tommy árnyékában, erre utal a tárgyalástechnikája is. Ez még később problémát jelenthet, ahogyan Dre is, aki nem tudja eldönteni, hogy melyik oldalra álljon. Véleményem szerint meg fog jönni az esze és ráébred majd, hogy Ghost emelte ki őt a gettóból. Neki köszönheti a mostani helyzetét, előbb vagy utóbb, de Kanaan ellen fog fordulni Dre.

Az új évad is alaposan bekezdett tehát, nagy kérdés egyelőre Kanaan pontos terve, illetve hogyan hozzák ki a börtönből Ghostot. Tommy nem képes egyedül megoldani a problémákat, ez egyelőre látszik, jó eséllyel Tasha lehet majd a megoldás kulcsa, de fontos szerep juthat Proctornak is.

Eddig egy 7,5/10-el honorálnám az eddigi kezdést, mert ötletem sincsen, hogyan lábal ki ebből a kilátástalan helyzetből James St. Patrick.

7 hozzászólás Ne habozz!

Drake - 2017. 07. 16. 17:51

Jó az írás,eléggé összefoglaltad a lényeget! Elég jó sorozat,nálam olyan 7/10 az eddigi 3 évad átlagban.Picit furcsállom,hogy itthon ennyire kevesen nézik,pedig sokkal gyengébb minőségű sorozatokat meg “kismillióan” néznek..bár nem vagyunk egyformák.Kinek a pap,kiknek a pap lánya..

Pibanto - 2017. 07. 16. 18:54

Én sem igazán értem, hogy miért a mellőzés, pedig végig izgalmas tudott maradni a Power, ráadásul még zeneileg is eléggé ütős.

szpojleres mókus - 2017. 07. 16. 19:07

Nekem borzalmasa unalmas, NAGYON GYENGE!

Már az előző évad is alig alig állt meg a lábán (Milannak akkora erős hatalom van a kezében hogy mindenki fosik tőle, de előtte el kellett játszania hogy ő testőr), de ez nagyon gyenge. Teljesen elveszítette a sorozat a jellegét, nem arról szól hogy az antihseink mit csinálnak és hogyan építik ki a birodalmukat, hanem kínlódás hogy mi van ghosttal a börtenben, unalmas, nem érdekel. Inkább tették volna mellékszállnak 25%ban Ghost, 75%ban Tommy hogy végre ő hogyan oldja meg a dolgokat, de nem, az arány fordított.

50 cent meg borzalmas színész. Biztos nem 50 centtel vásárolta be magát, de ha őt mutatják valami borzalom. Tariqot sem kéne nyomni legtöbb érzelem amit a srác be tud mutatni az az hogy grimaszol nyitott szájjal.

Drake - 2017. 07. 16. 19:20

Ha unalmas,nem érdekel,miért nézed?

winnie - 2017. 07. 16. 19:41

gondolom, az elso ket evad bejott neki, es meg bizik abban, hogy visszater az a szint.

Semper - 2017. 07. 17. 18:59

Amugy szerintem ez az egyik legallul dijazottabb minosegi drama mostanaban es nem is ertem miert, mert kepileg es story szempontjabol eleg jo zene mindent visz es azert szineszileg is ott van. (pl Proctort jatszo szinesz nagyon jo es a tobbi szinesz is ott van a toppon) Kitartok mellette bar tenyleg Jamie szala eddig a 4 resz alapjan kevesbe hoz tuzbe mint Tommye.

piszkosfred - 2017. 09. 06. 18:29

Lesz evadertekelo kritika?
Szerintem ez erosebb evad lett, mint az elozo, vegig eleg feszes, szepen lezart szalakkal (meg persze ujakkal, de orulok, hogy pl Ray-ray-t nem huztak at a kovetkezo evadba)
7/10 biztosan megvan.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz