login |

Castlevania: az 1. évad

2017. 07. 18. 20:55 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: animáció, anime, kritika, pilot-mustra,

Szokott mellényúlni a Netflix, ez egyáltalán nem vitás, az egyik borzasztó húzásukról szerintem lesz a napokban szó, viszont előtte még mindenképp pozitívan kell nyilatkoznom róluk, hiszen szállítottak egy jó játékadaptációt. Mostantól nemcsak a Silent Hill, hanem a Castlevania is a jól sikerült “videójátékfilmek” közé tartozik.

Persze nem volt igazán nehéz dolguk, mivel a Castlevania első évadjában egyszerűen alig vállaltak kockázatot. Konkrétan azt tudom mondani, hogy ez inkább csak “évad” (így, idézőjelben), mivel összesen nincs 2 óra, és pilotnak is nevezhetnénk, hiszen csak felvezeti a főbb problémákat és szálakat, alig old meg belőlük valamit.

Gondolom a képekből látjátok, hogy egy animéről van szó, ennek minden sajátosságával. Bevallom, néha próbára tette a türelmemet a sok lassú zenére kitartott jelenet, főleg, hogy akkoriban elég sokszor volt hőemelkedésem éppen, tekintve a nyári “programom”.

Viszont azt is el kell ismernem, hogy nem fogták vissza magukat a karakterépítéssel, akármennyire is veszélyes volt így az első rész, hiszen az arra koncentrált, hogy Vlad Tepesből miképp lett Dracula, aki démoni seregeket idézett meg az emberek ellen. Mondjuk itt a sok túlhúzott jelenetbe elfért volna a csávó családi élete is, hogy átérezhessük a döntései mögötti súlyt.

Most jön a ‘de’, mivel mindenképp érdemes a második részt is bepróbálni, hiszen a tényleges főszereplő ott mutatkozik be, méghozzá rögtön megkedvelhetően. Persze tipikus karakter, olyan figura akinek a családja harcolt már pokoli teremtmények ellen, de aztán az emberek ellenük fordultak, szóval most nem túl szívesen akar segíteni nekünk Dracula mesterkedése ellen.

Az felszínen levő akciók ellenében a Castlevania erőssége a vallási kérdések, és emberei döntések kezelése. Mindezt egy viszonylag egyszerű (bocs, rajongók), de klasszikus videójáték alapjaira építették ügyesen.

Mondjuk ha keménykezűen akarom pontozni, akkor csak 6/10, a fent említett dolgok miatt. Mármint az általam kedvelt animékben is vannak túlhúzott jelenetek, de itt valahogy kevésbé működtek számomra. Folytatás természetesen lesz, 8 további rész biztosra vehető.

11 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 07. 18. 20:03

most nézzem meg a második részt? nem akarok sucker lenni, nem akartam megnézni három részt a kaszához, mert akkor már csak egy marad:) végülis ez egy film, és manapság fél óránál szoktam kiszállni a filmekből, ha nem jönnek be. (korábban ilyet sosem tettem volna…)

a lényeg, hogy csak néztem az első epizódot és… semmi. semmi pláne, semmi érdekes, semmi figyelemfelkeltő, már az elején az időugrás is WTF volt, minden a semmiből jött, és nem csak érdektelen volt, hanem csomó negatív dolog is lejött belőle, a hangok néhol kifejezetten gagyinak tűntek, némely kreatív megoldások, stb. tényleg semmi pozitívumot nem találtam az első részben.

DE.

nyilván nem az én műfajom sem az animáció, sem az anime, sem a játék, amit nem ismerek, szóval ez a papírforma, és nyilván, akinek van köze hozzá és várta is a sorozatot, az fogja értékelni valamilyen szinten. és azoknak a véleménye sokkal többet mondó is lesz, mint az enyém.

piszkosfred - 2017. 07. 18. 21:51

Én sem vagyok anime-rajongó; Pár híres Miyazaki művet láttam – és azokat szerettem is, – de ezt valószínűleg mindenki elmondhatja magáról. Ennek a hangulata viszont megfogott. (Kicsit az általam nagyon kedvelt The little Ninjai-ra emlékeztet ami egy amatőr webes sorozat volt évtizeddel ezelőtt páratlan közönségsikerrel)

Nyilván messze nem tökéletes, de én várom a folytatást, vagyis magát a fő történetszálat mert ez tényleg csak egy pilot volt, annak viszont nem rossz. A jatékról nem is hallottam ezidáig.

Adok neki egy 7/10-et, és megelőlegezem neki, hogy ebben több is lesz, ahogy folytatódik – ér remélhetőleg bonyolódik – a cselekmény.

energy - 2017. 07. 18. 22:00

A kereszténységet elég negatív színben tünteti fel, amivel nincs különösebb bajom, viszont az nem tetszik, hogy mindenki ennyire egydimenziós. Drakula volt az egyetlen karakter, akivel együtt tudtam érezni.

Cápi - 2017. 07. 18. 22:53

Szerintem jó szórakozás volt ez a 4*25 perc, nagyon kevés és pont a jó részél maradt félbe. Sajnálom, hogy csak ennyit vállalt be elsőre a Netflix.
Ez az elvakult bigott vallásosság nálam kiveri a biztosítékot, a folytatásban remélem nem erőltetik és a fő történetszálra koncentrálnak inkább.

winnie - 2017. 07. 18. 23:53

alapból 8 részt kértek, csak valamiért ebben a konfigurációban kezdték adni.

NLZ - 2017. 07. 19. 01:18

Alig történt valami.
Ez az “egyház az elfajzott fanatikusok, őrültek és gaztevők melegágya” téma se hordozott mélységet.
Karakterek is nagyon klisések eddig, mint a részeg csavargó számkivetett szuperharcos.
Pedig láttam én elég animációs sorozatot az életemben, szal nem az a gond.
Vagy lehet épp az a gond mégis, mert tudom, ebből ki lehetett volna hozni többet is, Netflixtől nem ezt vártam.
Nem is értettem, hogy lett még egy évad berendelve, de ha 8 volt kezdésnek is, az megmagyarázza.

Ayrons - 2017. 07. 19. 07:04

Nagyon rövid volt. Ám teljesen átadta a játékhangulatát. Drakula tényleg nagyon jó lett, sajnáltam nagyon a sorsát. Egyedüli negatívum,hogy a játékokban rengeteg fajta szörny van itt csak a töredéküket kaptuk és azokból se a legjobbokat.

_Ra_ - 2017. 07. 19. 10:35

Tisztázzunk valamit. Nem anime. 100%-ig amerikai sorozat, Adi Shankar csak merít a japán animációs sorozatok, azaz az animék stílusából. (ilyen lesz az Assassin’s Creed sorozat is tőle)

winnie - 2017. 07. 19. 11:35

szerintem ez eddig is tiszta volt, nem japanok keszitettek, csak egyszerubb igy irni, mint korbeirni.

- 2017. 07. 19. 18:11

A felújított első részt és a másodikat kitolva 9-es. Amúgy olyan 7 lenne csak.

Csigusz - 2017. 08. 06. 20:50

Most ment le egyben a 4 rész. Király volt csak rövid, ez tényleg csak egy film-hosszúságú pilot volt eddig. Várjuk a folytatást!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz