login |

Jön a Stargate: Origins

2017. 07. 22. 13:15 - Írta: winnie

24 hozzászólás | kategória: hírek, kampány, video, websorozat,

Túl jól hangzik, hogy igaz legyen, nem? Sajnos ez a helyzet. Ahogy pár hete a Stargate: Universe folytatásáról kiderült, hogy másféle 3. évad készül, mint azt remélni lehetett volna, úgy az új Stargate-sorozat kapcsán is sokan csalódhattak, amikor elolvasták, hogy miről is van szó. De mégiscsak lesz, valami, nem? És az is lehet, hogy siker esetén…, de csitt!

Szóval az MGM berendelte a Stargate: Origins digitális sorozatot – manapság így nevezik a websorozatokat, hiszen nem csak netes lehet a platform, s ezért nem is jár az “év híre” címke, ami szeptemberben mutatkozik be az MGM-es Stargate Command nevű előfizetéses digitális platformon.

A 10 részes első évad tíz perces epizódokból fog állni (szóval nevezhetjük nyugodtan filmnek is, hiszen egy 85-90 perces összefüggő sztorit kapunk) és Catherine Langford karaktere lesz a főhőse, mégpedig a fiatal énje, s ennek megfelelően a történet 1928-ban fog játszódni. (Készítők: Mark Ilvedson és Justin Michael Terry, rendező: Mercedes Bryce Morgan.)

A plakát alatt, a tovább mögött megtekinthető az első promó az SGO-hoz.

24 hozzászólás Ne habozz!

Petya - 2017. 07. 22. 13:39

Számomra ez az év híre! :) Már alig várom! Nem baj , ha csak másfél órás. Ha sokan nézik, akkor akár valami jó is kisülhet belőle. A kedvenc scifi sorozatom a mai napig.

Anachel - 2017. 07. 22. 13:44

A lényeg hogy kinyíljon újra az a kapu és feltámasszák a franchise-t :D

Pocok - 2017. 07. 22. 13:47

Ne játssz velem Winnie, gyenge a szívem.
Gyűlölöm a websorozatokat, de ezt bepróbálom!

Szaby59 - 2017. 07. 22. 14:09

Halkan megkérdezném, hogy milyen “Stargate” sorozat lesz az ami a Stargate működésbe hozása előtt évtizedekkel játszódik ?

tiresias - 2017. 07. 22. 14:12

Mivel Cathrine, a (. évadban hagyott Daniel-nek egy csomó hyagatéki cuccot, abban lehet benne lesz, hogy már mások is átmentek a kapun, csak azokat titkosították vagy valami ilyesmi lesz sztem :)

Lantaar - 2017. 07. 22. 14:14

Eléggé kavarognak bennem az érzések emiatt. Nekem a Stargate franchise az egyik legnagyobb örök kedvence, szinte mindennél jobban imádom. Viszont van pár kérdés ami miatt nem tudom teljesen felhőtlenül élvezni ezt a bejelentést. Egyrész eléggé rossz a szájízem az elmúlt kb egy évben kiadott folytatás képregényekkel kapcsolatban, mert egyszerűen nagyon középszerűek. A történetek közepesek, az eredeti alkotóknak gyakorlatilag semmi közük nincs hozzá és olyan rondák, hogy még ránézni is nehéz.
Mindemellett elég keveset tudonk erről az előzményről. Az egy dolog, hogy Cathine körül játszódik a huszas évek végén, aminek már önmagában is egy elég durva retcon szaga van de van még egy fontos kérdés: ezt vajon a sorozat, vagy a film előzménye lesz?
Ugye a kettő között voltak különbségek, sőt amikor pár éve folytatásról beszét Emmerich és az MGM, akkor azt kizárólag a film alapján akarták csinálni, a sorozat teljes figyelmen kívül hagyásával.
Így kérdés, hogy kinek szól a sorozat: a filme kedvelőinek, vagy a sorozatosoknak? Vgy ez is olyan hibrid dolog lesz, mint az új Start Trek, ami körül elég sok bonyodalom volt eddig is?

Szaby59 - 2017. 07. 22. 14:19

@tiresias: Azt már egyszer eljátszották a sorozatban, érdekes lenne megint egy ilyen.
Inkább a régi franchise kapott volna egy DVD filmes lezárást.

LaCRossE - 2017. 07. 22. 14:28

Totál nem érdekel, hogy tíz perces részek, nem érdekel, hogy websorozat, mert legalább Stargate :)

_Ra_ - 2017. 07. 22. 14:46

45-ben nyitották meg a kaput a sorozat szerint először és egyetlen egyszer, szóval eléggé értelmes magyarázatot kell adniuk a dologra. Vagy jön a kavarás Mitchel időutazása miatt.

Anachel - 2017. 07. 22. 15:00

@Lantaar pont ezen gondolkodtam én is. A teaser az eredeti filmből tartalmaz képsorokat szóval egyelőre semmi nem köti a sorozathoz azonban érdemes elővenni azokat a részeket amelyben szerepelt Dr. Catherine Langford. Mint például a S01E10 – The Torment of Tantalus (a fiatal Ernest-tel akit a későbbi SGA Dr. Becket alakított) vagy a S01E19 – There But for the Grace of God (bár ebben alternatív valóság volt). Vagy összezavarhatjuk még magunkat a S02E21 – 1969-el ahol a fiatal Catherine-t a későbbi SGU Eli anyuka játszotta :D Ha lesz kapcsolat akkor az a S01E10-hez lesz

humorpalanta - 2017. 07. 22. 15:56

Azért elég sok érdekesség lehet körülötte.
Catherine körül. Ugyebár már maga a megtalálás is érdekes lehet.
Aztán ott van, mikor a világháború alatt átszállították hajón (a film esete).
Aztán ott vannak az akkori kísérletezések a kapuval, amikor Catherine vőlegénye átment a kapun.

Ezek mellé még egy csomó mindent fel lehet fűzni. Pusztán a 2. vh alatti kísérletezésekből kijönne egy film története.

heidfeld - 2017. 07. 22. 16:49

Nagyon örülök a hírnek, de számtalan kérdés merül fel bennem.
Próbálom elűzni fejemből a gondolatot, hogy valami női Indiana Jones történetet kapunk.

ALDO - 2017. 07. 22. 16:58

1928-ban ásták ki a kaput. 1939-ben dobozolták be és vitték át az USA-ba. Jó kérdés, hogy bő 10 évig mégis hol volt. 1945-ben kísérleteztek vele, amikor Catherine pasija átment és csak bő 50 év múlva hozták haza. Utána meg szintén évekig porosodott a raktárban, amíg az első csapat át nem ment rajta. EZt megelőzően 1969-ben nyitották meg újra, amikor az időutazó csapat a napkitöréssel ment haza. Tehát a 90-es évekbeli első expedíció előtt elvileg csak kétszer használták. Valóban érdekes lenne egy olyan Csillagkapu sorozat, amiben maga a kapu nincs is használatban. Persze lehet, hogy bele lehetne magyarázni utólag, hogy valakik mégis használták, de akkor arról meg az öreg Catherine-nek tudnia kellett volna.

zagloba - 2017. 07. 22. 21:29

Ez óriási hír!

Reméljük, egy új kezdet lesz egyúttal (nem reboot értelemben, hanem egy újabb teljes SG-sorozatot is láthatunk hamarosan).

Platschu - 2017. 07. 23. 01:13

Az Abydos Gatere is kiraktam a hírt. Én nagyon örülök neki, hogy a teszthalott állapotból az SG végre feltámadt. Ugyanakkor nem is teljesen felhőtlen az örömöm, mert még rajongóként is vegyesek az érzéseim. Szívem szerint jobban örültem volna egy új spin-offnak vagy esetleg DVD-filmnek, ha már a tervezett második mozifilmet lelőtték. Ez a websorozat ilyen félmegoldásnak tűnik, ráadásul ha elég bátrak lettek volna akkor tévéfilmnek rendelik be és nem ilyen lehetetlen eldarabolt-felszabdalt websorozatként.

Az sem teljesen egyértelmű, hogy akkor ez most csak a mozifilm spinoffja lesz-e vagy kapcsolódik a már meglévő sorozatokhoz. Mit lehet még elmesélni Catherine életéről, ha nagyjából az egész életét feldolgozták az SG-1-ben (ld. Tantalus kínjai, Isteni kegyelem, 1969 és Moebius). Lara Croftként vagy Agent Carterként fog rohangálni Egyiptomban? Egyáltalán kosztümös sorozat lesz? Vagy kiderülhetne, hogy Ős? Esetleg előkaparja Rá egyik hátra hagyott Goa’uld fegyverét? Mert ezek se lennének rossz ötletek fan fiction szintjén, de ha már “spinoffként” harangozzák be ezt a websorozatot, akkor ennek új lábakon kellene állnia. Új karakterek, új ellenfelek és új technológiák, hogy legyen egy saját szegmense a nagy SG világon belül is, ha tudtok követni. Most erre bruttó 100 perc lehet kevés lesz, mert ebből azért vonjuk le a főcímeket, így a játékidő elég nyúlfarknyi marad részenként.

Az is aggaszt még, hogy a régi írók közül senki nem vesz részt benne (pl. Brad Wright vagy Robert C. Cooper vagy Martin Gero) és valljuk be totál ismeretlen emberekre bízták ezt a projektet.

A hazai SG rajongókkal beszéltük is, hogy az SG mindig ilyen suta médiakampányt és merchandise termékeket kapott. Tehát voltak ugyan könyvek, hangoskönyvek, figurák, képregények, lefújt játékok, de a többség olyan kis szerencsétlenül lett bevezetve és reklámozva, ráadásul a minőség is roppant hullámzó volt. A most kiadott SG:U “3.évad” képregény pedig egyenesen csapnivalóan rossz és vállalhatatlan. Az MGM szerintem most is egy kis költségvetésű websorozatra szánt csak pénzt és bár a plakát szép, mégis van benne egy kis túlságosan csóró beütés. Remélem nem lesz igazam és ölnek bele egy kis pénzmagot. Pár éve még mit nem adtam volna egy ilyen hírért, hogy valami végre történjen.

Szerintem az SG olyan karriert futott be kis hazánkban, hogy az itteni junkiek jelentős része látta. Azóta viszont szó szerint felnőtt egy új generáció, megváltoztak a tévézési igények és elvárások. Ami működött 20 éve vagy 10 éve, lehet ma már nem köti le a 12-20 év közötti célközönséget. Ezért is drukkolok majd az új ST sikerének, mert a történelmi vagy a képregény sorozatok dömpingje mellett jó lesz újra űrhajós szériát látni tévében. Ha be is rendelnének egy új SG spinoffot, akkor azért a gatyót rendesen fel kell(ene) kötni, mert a mai néző már sokkal több látványelemet kívánnak meg, amit viszont kétlek, hogy az MGM finanszírozna. Őszintén szólva a legjobban a Netflix csatornával járnánk. Ha jól emlékszem ők is forgatnak most saját űrutazós scifit (Lost in space), szóval meglátjuk, hogy merre alakul e tévés piac ezen szegmense.

Napsugár - 2017. 07. 23. 10:56

Platschu:

Szerintem ne lovald bele magad, mert nem biztos, hogy a sorozatok bármilyen formában “canon” státuszban vannak / lesznek, ha az SG reboot – valamilyen formában – megtörténik. Szóval ha ez a kis webes akármi sikeres lesz, akkor EZ lesz az új háttértörténet, a SG-1 sorozatos pedig a “régi univerzum” része lesz. Érdemei elismerése mellett, persze, hiszen ez nem fog levonni az értékéből, és az SG univerzum újra élne. De ez eléggé nyögve-nyelősen indul . . .

Kár, hogy a mozifilmmel sem nagyon jutnak dűlőre, ha az készen lenne (és nem bukna meg), biztosan adna annyi hátszelet, hogy sorozatot be mernének vállalni. A témához – szerintem – egy 12-13 részes, félévados formátum passzolna, többet szerintem nem bírna el.

Lighter - 2017. 07. 23. 12:40

Egyik szemem nevet, a masik sir.
Az, hogy websorozat, mar eleve behatarolja, hogy milyen lesz: gagyi. Ezek altalaban nem kapnak sok penzt, bena trukokkel, rossz szineszekkel. Pl. ott volt a BSG websorozata, szinten asszem elozmeny volt.
Ezek sajnos totalis bukasok.
Eleve az SG-U-t kellene folytatniuk, csak kicsit felrazva, porgosebbre venni a figurat. Az azert bukott sztem, mert szinte percenkent haladt es tobbnyire unalmas volt. Nekem tetszett, de voltak hianyossagai.
Ki kivancsi manapsag egy szetszebdalt, 10 perces reszekre, ugyis egyben jo megnezni.
Ez eroltetettnek hangzik sajnos.
De ne legyen igazam. Barcsak!

Hatis - 2017. 07. 23. 18:38

Az én szívem még mindig a Universe miatt fáj…
De legalább lesz valami. :D

nade - 2017. 07. 23. 20:36

Mikor először meghallottam a hírt engem is elkapott a hype, és noha mintha emlegették volna hogy marad canon (kánon?) a sorozat, a trailer alapján inkább úgy tűnik (a sorozatot útáló, annak sikert irigylő) Emmerich baromságait tesztelik, ami viszont nagyon nem jön be. Továbbá a noname készítők referencia nélkülisége sem jó előjel.

@Napsugár, az hogy “siker lesz” elég kétes, ha már így indítanak, hogy csak a fizetős saját csatornájukon lehet majd látni. Akármekkora rajongó vki, 10 percért nem fognak prémium szolgáltatásra előfizetni. pláne ha 17 évet törölni akarnak a SG történelméből.

winnie - 2017. 07. 23. 20:49

nem 10 perc, hanem 100, egybepremier lesz talan, es a nev is stargate-es, szoval, aki rajongo, az adja magat, hogy benyomja egy hamburger arat egy honapra.

ChaserHUN - 2017. 07. 26. 13:38

Amikor először olvastam a címet arra gondoltam, hogy kapunk egy sorozatot ami bemutatja, hogy az Ősök, mikor építették és kezdték el használni a csillagkapu rendszert, illetve megismerkedünk a többi fajjal is jobban :(

piszriváj - 2017. 07. 27. 14:13

Sose bíztam az előzménysztorikban, főleg ilyen tervekkel állnak elő “..Catherine Langford életét követhetjük benne majd nyomon, aki a csillagkapu titkának kifürkészése közben váratlan kalandba keveredik, amely során a Földet egy elképzelhetetlen sötét fenyegetéstől kell megmentenie.” (csillagkapu.hu), szinte rettegek, hogy mit vagy kit rángatnak elő a kapuból “elképzelhetetlen gonosz” címen.
Akárhogy is, arra kíváncsi vagyok, hogy a vége felé lesz-e utalás a Continuum végén lezajlott eseményekre.

Gabi - 2017. 09. 03. 22:17

Áh ,bekönnyeztem akkor meghallottam a zenét :) Én ennyivel is beérem de tényleg jó lenne ha Universet folytatnák !

sfefe - 2018. 02. 15. 20:33

Azt inkabb ne….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz