login |

Pilot: Midnight, Texas

2017. 07. 25. 21:30 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Most kiderült, hogy miért tologatta ennyit az NBC a Midnight, Texas premierjét: mert borzasztó. Mondjuk azt értem, hogy miért rendelték be, mert ebből jó is kisülhetett volna, csak hát nem ez történt.

A sorozat True Bloodot is író Charlaine Harris regénye alapján készült, és egy Midnight nevű texas-i kisvárosban játszódik, ahol csak a kívülállóknak van helye. Ez konkrétan a természetfelettivel kapcsolatos embereket jelenti: van itt angyal, boszorkány, látnok, vámpír és még ki tudja, miféle szerzetek.

A fentiekből tényleg lehetett volna jó is, nem? A főszereplő egy fenyegetés elől kerül ide, de a látnokságának köszönhetően gyorsan beilleszkedik a helyi környezetbe. A cselekmény katalizátora egy gyilkosság lett amúgy, ez bolygatja meg az igazán az állóvizet, és alakulnak ki a konfliktusok miatta.

A főbb probléma, hogy a kivitelezés valami borzasztó. Nem is az a baj, hogy sok az expozíció, amikor a karakterek állnak, és dől belőlük a nekünk szánt információ, hanem amikor tényleges cselekmény van, akkor is csak állnak, de tömegesen. Egyszerűen nem tudják a sok szálat kezelni, így mindenki ott van minden főbb eseménynél, és kész. Akkor is, ha ott nincs dolga.

Mindezt teljesen szürke rendezéssel fejelik meg. Sőt, inkább rossz rendezést és vágást mondok. Nyilván a forgatókönyv is keresztbe tesz nekik, de még így sem olyan az egész, mintha profik csinálták volna, csak unalmas, sokkal inkább egy kanadai Syfy-sorozat ugrik be róla. Közben pedig ez országos tévére készült többszörös költségvetésből.

Lehet, tudnék még “áradozni” a Midnight, Texas pilotjáról, de annyira semmilyen az egész, hogy hidegen hagy. Nincsenek negatív érzelmeim iránta, a blog miatt meg kellett nézni, letelt a 40 perc, de ha 2 hét múlva belekérdeztek a történetbe, akkor már semmi sem fog derengetni.

Nem tudom, legyen 5/10? A lényeg, hogy kerüljétek. Aki nem ért egyet, és esetleg érve is van, az meg mindenképp fejtse ki a kommentekben, hogy legyen több mankója a többieknek.

21 hozzászólás Ne habozz!

eszemix - 2017. 07. 25. 21:59

Jajj nekem… hát ez elég gyenge volt valóban.

Joncsi - 2017. 07. 25. 22:58

Azt nem mondom, hogy nem tetszett, de nem is ájultam el. Közepes, nálam nézős marad egyelőre aztán meglátjuk mi sül ki.

cherockee - 2017. 07. 26. 08:39

Sok újat én se tudok mondani, csak azt, hogy a karakterekben még lehet bízni, sokféle volt már a felvezetésben is, hagytak is elég kérdést, supernatural fan-oknak pl. nagyon bejöhet, én a végén néztem volna tovább (és kértem volna egy felpörgetést, egy jobb vágást, egy kevésbé lassú írást). Volt már pár sorozatom, ami elsőre nem volt olyan erős hatással rám, mint később, hátha.

human - 2017. 07. 26. 10:16

az a baj, hogy a pilot koncepciótlan, pl a True Blood pilotjához viszonyítva. Tényleg nem a trükkökről vagy pénzről van szó. Így viszont kételkedek benne, hogy talpra tudna állni a kezdése után.

lacus - 2017. 07. 26. 10:20

The Gates-nek is hasonló volt az alap koncepciója: van egy város ahol mindenféle vámpír meg farkasember meg hasonlók élnek

energy - 2017. 07. 26. 11:19

A legnagyobb bajom vele, hogy nekem nem jön be ez a pici porfészek…. Ha mondjuk Las Vegas lenne….

sleepwalker77 - 2017. 07. 26. 15:33

Színészekkel nem volt bajom, sztori még lehet érdekesebb, helyszín is megfelel, szóval lehet ez még sokkal jobb.

winnie - 2017. 07. 26. 18:04

The Gates-nek is hasonló volt az alap koncepciója: van egy város ahol mindenféle vámpír meg farkasember meg hasonlók élnek

bizony. egy évados, de azt ajánlom annak, akinek bejön ez: http://www.sorozatjunkie.hu/2010/06/25/pilot-mustra-the-gates-1×01/

galocza - 2017. 07. 26. 19:40

elsőként ismerem el, hogy nem vagyok oly vájtszemű, mint sokan mások, de egyelőre elfogadhatő természetfölötti sorozatnak tűnik.
nem feltétlenül adnék többet, mint human kegyelemötöse, de pár résznyi sanszot feltétlenül szánok neki.
szerintem aki a témát szereti, tegyen hasonlóan.

reea - 2017. 07. 26. 20:48

Nem teljesen értek egyet, bár azt elismerem, van azért némi igazság abban, amit írtál. Túl sok dolgot lelőttek, olyasmiket is, amik mondjuk a második könyvben derülnek ki, így alig valami marad a fantáziának. Pl. a macskáról csak a könyv háromnegyedénél derül ki, hogy beszél, és addig is van néhány érdekes sztori. Ezek már nem lesznek olyan érdekesek, mert tudjuk, még akkor is, ha a többi lakó nem is sejti. Valóban sok volt az infó, és sokszor felesleges, a rendezés sem fényes, de a sztori attól még érdekes. A lakóknak meg baromi rossz szokásuk, hogy összeszaladnak, ha történik valami a kis városukba, ez a könyvben is így van. Egyetértek, lehetett volna jobban is, de 2-3 rész szerintem szükséges még ahhoz, hogy kiderüljön, menyire fog működni.

syxa - 2017. 07. 27. 12:00

A trailer alapján ijesztőbbre számítottam, de egyelőre érdekesnek tűnik a történet, úgyhogy várom a következő részeket.

human - 2017. 07. 27. 22:57

“A lakóknak meg baromi rossz szokásuk, hogy összeszaladnak, ha történik valami a kis városukba, ez a könyvben is így van. ”

igen, viszont az egyik könyv, a másik pedig mozgókép? vannak amiken változtatni kell, hogy jobban működjön, és mégsem teszik.

Thomas - 2017. 07. 31. 20:26

Nem is tudom, nem volt rossz, de olyan nagyon jó sem. Elnéztem, nem fájt, de olyan nagyon nem dobott fel. A nyomozás része nem nagyon érdekel, de még 1-2 részt mindenképpen megnézek, hogy csak ennyi lesz-e az egész, vagy ennél azért érdekesebb. A beszélő macska volt a legjobb:)

Thomas - 2017. 08. 03. 01:59

Az 1×02 szerintem jobb volt, mint a pilot, mindkét történetszál teljesen jól sikerült. Szerencsére nem csak a nyomozás a hangsúlyos, lesz itt minden, szerintem nem fogunk unatkozni ebben a 10 részben:) Nem gondoltam volna, de most úgy tűnik, hogy maradok:)

n5wrr7 - 2017. 08. 10. 09:02

Ó, te jó ég! Klisétenger!
Ebben a faluban mindenki halmozottan hátrányos helyzetű és/vagy sötét titkot őriz, DE mindenki jóságos lélek. Felsorolni is nehéz, mi van itt: szexi gipsy kókler, aki nem is igazi kókler; vértigris lelkész, aki folyton önmarcangol; szőke topmodell-cicababa, aki perszehogy a legkeményebb bérgyilkos; rabszolga-vámpír, aki már jó útra tért; de a kedvencem a bukott angyal, aki nem elég, hogy harcsabajuszban tetovál mert akkora keménycsávó, de még meleg is, a pasija pedig mexikói bevándorló, no comment…
100% guilty pleasure, uborkaszezonyban meg pláne!
Nem bírom nem nézni! :D

Mate4182 - 2017. 08. 11. 04:50

Nekem bejon. Megneztem 3 reszt es ezek alapjan bejovos.
A True Blood elso epizodjaval szerintem senki se akarjon mercet szabni mert amit Anna Paquin lemuvel az egyenesen felhaborito.
0 szineszi munka (sose fogom megerteni a 2.evadert kapott Emmyt)
a Billel kialakitott kemia meg annyi mint koztem es az iroasztal kozott (higyjetek nekem, komolyabb romantikat hoznek ossze az oreg 4 labuval mint azok 2en valaha)…
A konyvhoz nem volt szerencsem, de ha az evad lement szerintem beleolvasok

Cápi - 2017. 08. 11. 19:21

Nagyon bugyuta sorozat :( Az ehetiben ez a telefonfelkapkodós jelenet fáj, mindneki felveszi a telefont, egy bdös szót se szól bele és a másik 1 mondata után lerakja meg ide-oda szaladgál az a pár szereplő a pici városban és időnként beállítanak mögéjük néhány statisztát… Te jó ég.
Klisétenger sajnos, tipikusan a flashbackkel körített heti szörnyes megoldást tolja, míg megérkezik a főgonosz, de se nem izgalmas, se nem szórakoztató. Nálam kasza.

Drake - 2017. 08. 13. 20:25

Nekem leginkább a főszereplővel van bajom..olyan semmilyen,hogy nagyon.De úgy vagyok a sorozattal,mint n5wrr7..nem bírom nem nézni.Arra a 40 percre kikapcsol,néha-néha még szórakoztat is.

Tyberius06 - 2017. 08. 16. 19:37

Jah. Nálam is ez a nem bírom nem nézni kategória játszik. Egyebként a legutóbbi rész után kiegészíteném n5wrr7 megállapítását
“de még meleg is, a pasija pedig mexikói bevándorló, no comment…”
… mexikói bevándorló, feltételezhetően démon. Mármint csak a beszélgetesek alapján feltételezem. Nem is merem az eredeti könyv tartalmát, de ez egyébként vérszegény. Szerintem sokat elvesz belőle a csatorna meg a PG 13. Azért a True Blood produkált néha erős sztorikat…
Mondjuk nemtom meddig folytatom. Jelenleg elfér a Salvation, X-akták, ST: DS9 és ST: Voyager között. Persze lehetne nézni *jó* sorozstokat is, de azok másképp szórakoztatnak és most vhogy nincs energiám olya sorozatot nézni, amirecoda is kell figyelni. 😀😀😀

pilvaksz - 2017. 08. 25. 20:24

Engem szórakoztatott.

Liu - 2017. 09. 07. 16:06

Aranyos, szerethető sorozat.
Kis költsègvetès, nincsenek színèszóriások benne, de basszus, nagyon hangulatos…

Azèrt ez a mostani rèsz ( Aubrey gyilkosságának megoldása) önmagához kèpest erős volt ( ok, a csavar kitalálásához nem kell agysebèsznek lenni)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz