login |

Top of The Lake: kezdett a 2. évad, a Top of The Lake: China Girl

2017. 08. 01. 22:10 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

I hate feminism, mom.

Mindez egy sorozatban, ami női főszereplővel operál. Nem is ez a lényeg, hanem hogy hosszú idő után folytatódott a Top of the Lake, vagyis egy új ügyet kezdve beszállási lehetőséget is biztosít valamennyire az ausztrál/angol nyomozós sorozat.

Mostanában az előbbi besorolás már nem is hangzik annyira szitkszónak, talán pont azért, amit a Top of the Lake is képvisel: az egy évadon átívelű ügyek miatt. Itt is egy nagyobb filmről lesz szó, hiszen a holttest sokáig elő sem kerül, és a nyomozás is csak az első rész végén indul.

Avagy majdnem 1 órát áldoztak arra, hogy szépen nyugisan bemutassák a főbb szálakat és karaktereket, akik majd az ügy közben fognak összefonódni. Persze már most látszik, hogy nagyjából miképp fog az előbbi megvalósulni, de azt még nyilván nem tudni, hogy mi és miért történt az áldozattal.

Vissza is térnék oda, hogy elvileg be lehet most is kapcsolódni. Már ha az ember kibírja a sok utalást az előző évadban történtekre, mivel az Elisabeth Moss által alakított főhős nyomozó sok érzelmi csomaggal tért vissza Sydney-be, amit fel fognak dolgozni a részek során.

Igen, ezt még nem is említettem, de Új-Zéland magányos tájai után ezúttal Ausztráliában folyik majd egy meggyilkolt kínai örömlány ügyében a nyomozás, akit a rész elején a tengerbe dobnak a bordély gondnokai. Emellett az anyaságról jó sok szó lesz, legalábbis az eddig látottak alapján.

Igazából nem sokat tudok már hozzátenni, mert ez tényleg csak a végére áll össze, a rész magában annyira nem izgalmas, nincs saját lendülete. Viszont hiába a helyszínváltás, most is nyomasztóra sikerült a fényképezés és a hangulat, ami ha kitart, akkor ismét jó élményt jelenthet a sorozat.

(A BBC múlt héten a neten a teljes évadot elérhetővé tette, így figyeljetek a spoilerekre. Nemsokára remélhetőleg lesz évadkritika is.)

10 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2017. 08. 01. 22:53

Az első évad anno tetszett, a hét második felében lesz is elvileg időm végignézni ezt a másodikat!

idioty - 2017. 08. 01. 23:37

Az első évad vontatott volt, az utolsó rész meg nagyon durván sokkoló és iszonyat jó. Azóta is várom rendületlenül a folytatást, amit meg is nézek amint fent lesz a Netflixen :)

LuPuS - 2017. 08. 02. 15:58

Lassú vontatott volt az első évad és már a közepén sejteni lehetett a végét.

A második évadnak valamikor nekiugrom, így egyben aztán kiderül mi lesz.

Shannen - 2017. 08. 08. 18:33

Őszintén szólva olyan régen volt az első évad, hogy csak annyira emlékeztem belőle, hogy lassú volt, elég lehúzós, de nagyon bejött. A tartalomra vonatkozó részletek már megkoptak. Viszont így is lelkesen kezdtem neki a 2.évadnak.

Az biztos, hogy ez a hat rész is végig magas minőséget tudott hozni, viszont a hangulat jóval kevésbé jött át, mint az első szezonban. Valószínűleg ez amiatt is van, mert most nem volt egy olyan háttér, mint anno Új-Zéland ahol a táj legalább annyira hozzá tartozott a sztorihoz, mint maga a történet. Most végig egy nagyvárosban, konkrétan kb. 2-3 helyszínen zajlott a sztori, és ez a bezártság engem nem annyira fogott meg.

Elisabeth Moss mellett idén is nagyon jó színészeket találtak a főbb karakterekre. A történet maga jól volt összerakva, bár a végére éreztem egy kis kapkodást, amit talán azzal ki lehetett volna küszöbölni, ha az elején kicsit belehúznak, annak ellenére, hogy alapvetően nem volt gondom a lassúsággal.

Én egy nap alatt daráltam le az évadot, de csak időspórolás miatt, egyébként nem ajánlom, mert továbbra is elég depresszív sorozat.

Azért pedig jár a pacsi a készítőknek, hogy az évadzáróban bár a nagyobb sztoriszálakat lezárták, maradtak lezáratlan kérdések is, ez eléggé passzolt a sorozat stílusához. Nem tudom lesz-e bármikor is 3.évad (ugye anno az első után is azt mondták, hogy nem lesz folytatás), minden esetre ez így is kerek volt, de nyilván van benne potenciál egy esetleges folytatáshoz is.

Hodor logopédusa - 2017. 08. 12. 23:20

Nem tetszett a 2. évad, én se emlékeztem sok részletre az elsőből, pl. az is meglepett hogy egy ekkora nagy lánya lett hirtelen, és hogy hogy nem a lánya szerelembe esik vmi bolonddal, aki egy kupiban lakik, ahol megölik China girlt, akire a nyomozás felépül.

Nekem végig az volt az érzésem, hogy ülnek az írószobában :

-legyen egy újabb fiatal lány áldozat, jó sötét sztori, gyerekmolesztálás, embercsempészet, béranyaság, prostitúció stb. témakörben.

-legyen-e benne lovestory?
legyen mindenképp.

-hát legyen egy nagylány aki a főhős elhagyott gyermeke, aki a főgonoszba szerelmes, és ezzel lehet keresztbe-kasul bonyolítani.

Nicole Kidman meg el volt csúfítva zavaróan. ki ez a banya, tettem fel a kérdést mindig mikor megjelent.

ez az évad nem nőtt fel sztoriban az elsőhöz. nagyon erőltetettnek éreztem.

ráadásul így megszöknek a végén amatőr volt a rendőrséghez.

kulup - 2017. 08. 25. 12:59

Nekem a rendőrfőnök figurája nagyon béna volt. Felesége van és a debella csajjal béranyát fogadnak. WTF ? Plusz mindkettő érintett az ügyben, ki kellett volna zárni őket az első pillanattól.

J. - 2017. 12. 08. 19:06

Az 1. évad nagyon tetszett. Alig vártam, hogy leforgassák a 2. évadot.

Hatalmas csalódás volt.

Meg merem kockáztatni, hogy ez volt a legrosszabb sorozat, amit valaha láttam.
Unalmas volt, idegesítő, a szereplőktől a falra másztam.
Egyetlen normális, kedvelhető karakter volt benne, Mary apja.

Judit - 2018. 06. 10. 10:12

Jó volt a 2. is de az 1. jobban tetszett.

szyszaa - 2018. 08. 29. 15:09

a második évad mérföldkövekkel jobb volt az elsőnél :) nem is értem a fanyalgókat…

zetevar - 2021. 07. 04. 16:01

Az első igen, a 2. nem annyira… Sztem az első évad nem vontatott volt, inkább lassú, és ez nagy különbség. Sok lassú, depresszív sorozatot láttam már, de ez volt eddig az egyetlen, amelynek nem zavart egyetlen pontján sem a lassúsága. Egyszerűen jól volt összerakva és ennyi. Nade a 2..,
A főhős ugyanaz, de a sorozat már nem a régi. Zavart Mary, de nagyon. Nem vagyok verekedős és azzal is tisztában vagyok, hogy egy lelkileg sérült és emiatt a szüleivel arrogáns, bizonytalan, hibát hibára halmozó tinivel szemben nem megoldás az erőszak, de néhányszor komolyan viszketett a tenyerem. Tényleg nagyon sérültnek kell lennie ahhoz, hogy prostitulálja magát egy alapvetően kiváló körülmények közül érkező ember.
Zavart az, hogy minden férfi az am. annyira nem feltűnően csinos rendőrnőt imádja
És még egy halom dologgal volt gondom, de Nicole Kidman nem tartozott ezek közé. Végre normális nőnek nézett ki. Bőre szép volt, nem gumiszerű. Voltak mimikai ráncai is, szeplői is. A karaktere viszont írtó idegesítő volt. Lehet, tőle vette át Mary azt az iszonyatos önbizalom hiányt, ami végigkísérte a történetet?!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz