login |

Második blikk: Midnight, Texas

2017. 08. 04. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Bobo, Fiji, Creek és Manfred Bernardo – azt hiszem, hogy a karakterek neveire nem lehet panasz, a True Blood-os Charlaine Harris odatette magát. Az NBC, aki adaptációt csinált a könyveiből (főleg a sorozat első és harmadik részéből), már nem annyira, de legalább elmondhatják, hogy nekik is van már Syfy-os kanadai sorozatuk. Mert ez a sorozat minden porcikájában olyannak tűnik. (A sztoriról és a pilotról itt írtunk bővebben.)

Más kérdés, hogy ha valami idén nyári guilty pleasure lehet, akkor az a Midnight, Texas. Főleg a természetfölötti történetek kedvelőinek. Naná, hiszen vértigris is van benne!

Szemétség ilyet mondani, de tényleg nem hinném, hogy a Midnight, Texas bárki szerint is minőségi munka lenne. Egész egyszerűen annyira rohanós a pilot, annyira pofátlan az expozíció, annyira elhanyagolt a karakterek kezelése, annyira ihlettelen a legtöbb színész játéka, annyira lerí róla a szándékolt vagy nem akaratlagos gagyi, hogy csak na, De komolyan, még a hangulata sem az igazi.

És mégis azt kell mondanom, hogy ez valahol jól áll a sorozatnak, mert simán szórakoztatónak lehet találni, én is elvoltam az első két résszel. Kapunk egy természetfölötti karakterek által is lakott kisvárost, akiket lassan megismerünk, epizodikus sztorikat, szappant, valamint ezek mellé egy átívelő szálat. Utóbbinak az első részes gyilkosságot szerették volna megtenni, de mivel az NBC azt mondta, hogy ilyen sztorikkal tele a padlás, ezért ezt viszonylag gyorsan feloldották (vagy legalábbis háttérbe szorították, megtették az egyik szereplő mellékszálának), és inkább kreáltak egy biblikus méretű fenyegetést, ami engem totál hidegen hagy.

Mindezt pedig rohanósan (vagy mondhatjuk úgy is, hogy pörgősen) tálalják. És felületesen. Ha akad valami probléma, egy-két jelenet alatt megoldódik, de legkésőbb a rész végére, miközben még a főhős karaktere is totál semmilyen marad, ami nem csak az írók, hanem szerintem François Arnaud hibája is, mert itt valahogy nincs semmilyen kisugárzása.

Akad egy-két jobb arc a városban (a vámpír, a macska, aki nem szerepelt az 1×02-ben…), de a többség még nem került előtérbe (vagy pusztán annyi a karaktere, hogy bele van esve a főhősbe – ettől még Sarah Ramos aranyos, miatta maradnék), csak minimális infókat csepegtetnek róluk, hogy fenntartsák a néző kíváncsiságát, aki pedig például fő szálat kap, az totál megalapozatlan figuraként kapja, így az 1×02-ben a heti konfliktusnak nincs semmi érzelmi megalapozottsága, hiszen egyik oldalra sem húz a néző, mindenki csak “elvan” papírmaséként, letudják a problémát, miközben feszültség nincs.

Szóval a maga campy, nagyon átlátszó módján szórakoztató is lehet a sorozat, csak ezt biztos, hogy nem lesz menő elismerni, mint mondjuk a True Blood esetében. És azért az a minimum lenne, hogy a főhős látnokot, Manfred-et valamivel aktívabbra írják, mert így totál passzív, csak sodródik az eseményekkel, hogy olykor előkapjon egy random deus ex machina-t az ingujjából.

3 hozzászólás Ne habozz!

t - 2017. 08. 04. 21:32

Az első rész egész ígéretes volt. Viszont a vértigrinél engem személy szerint elvesztett a sorozat. De most komolyan….. vértigris??!! Azért kicsit többet vártam.

winnie - 2017. 08. 04. 21:35

de miért?:) fogadok, hogy sokan vérfarkasnak gondolták, erre…

mondjuk a true bloodot én nem néztem, és abban is van vértigris, amiről tudtam, így nem lepett, de maguknak a “vér”állatoknak azért elég kiterjedt történelme van, ahogy olvasom, a vértigrisek már a 74-es dungeons & dragonsnak is a részét képezték.

Thomas - 2017. 08. 04. 23:03

Én is a pilot közben már elkönyveltem magamban, hogy vérfarkas, így volt is nagy meglepetés, hogy tigris, mivel én még ilyesmiről nem is hallottam:)

Amúgy nekem pont az járt a fejemben a 2. rész közben, hogy akiknek tetszenek az olcsó, kanadai Syfy-sorozatok, azok hogyan vélekednének erről, mert történetben tényleg hasonló, de megvalósításilag valahogy jóval pofásabb, meglátszik rajta a normális költségvetés (a CGI tigris mondjuk gagyi volt, de nem várok én mozifilmes effekteket). Mondjuk egy Wynnona Earp-pel összehasonlítva, amiben ott a szuper eyecandy Melanie Scrofano, sajnálom is, hogy miatta sem voltam képes pár résznél tovább nézni, annyira süt belőle az olcsóság, meg olyan gagyi volt az egész.

A Midnight viszont úgy tűnik, hogy meg fog tartani (vicces, egy ideje “éjféli sorozatoknak” szoktam hívni, amiket éjjel nézek, ha nem vagyok még fáradt olyankor és nem tudok aludni, és ez a címe miatt tökéletes lesz ebbe a pozícióba a The Strain mellé:), pedig túl sokat nem vártam tőle előzetesen sem, a közepes pilot után meg pláne. Meg aztán fogalmam sem volt, hogy NBC utólagos döntése szerint a nyomozás helyett más áll a középpontban, talán pont ezzel nyertek meg, mert féltem, hogy egy Riverdale-szerű nyomozgatás lesz ebből is, és akkor el is kaszáltam volna, de így sokkal jobban tetszett a folytatás, hogy több vasat is tartanak a tűzben. Meglátjuk, mi sül ki belőle:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz