login |

Shooter: kezdett a 2. évad

2017. 08. 04. 20:00 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Netflix-es heti megjelenés ide vagy oda, kicsit lemaradtam a Shooter évadkezdéséről, hiszen a héten már a 3. rész is lement. De most csak a premierről írnék röviden, ami alapvetően tetszett, és úgy érzem, hogy aki az első évadot azért hagyta ki, mert látta a Mark Wahlberg-es filmet, az most nyugodtan beszállhat, hiszen ez egy teljesen új sztori, konkrétan a harmadik könyv adaptációja. (A másodikat ugrották egyelőre.)

Alapvetően jó volt a kezdés, de ezt mint a sorozatot kedvelő néző mondom, aki visszaszáll, az szerintem inkább fogja közepesnek látni, még akkor is, ha viszonylag kevés a visszatérő karakter és jó pár új szereplő van (a katonatársak és a rosszfiú) – utóbbiakról az új néző lehet, hogy azt fogja hinni, hogy visszatérők, pedig nem.

Az évadnyitó, illetve az egész évad kapcsán épp az S1-ből visszatérő szereplők a tárgyai az egyik kifogásomnak, vagy megjegyzésemnek, miszerint a készítők látványosan tovább akarták vinni Isaac és Memphis karakterét, azaz Omar Epps-et és Cynthia Addai-Robinson-t. Ez pedig azzal jár, hogy a legelején a fősztoritól totál külön, sőt, konkrétan másik országban fut a száluk. Kíváncsi vagyok, hogy okosan vagy erőltetetten fogják-e összefésülni a dolgokat.

Míg Memphis Amerikában senyved íróasztal mögött, Isaac pedig Thaiföldön bujkál, Bob Lee-ék Németországban jöttek össze régi katonahaverokkal és feleségeikkel egy kitüntetés apropóján. Ezt azonban valaki (na ki?) nem nézi jó szemmel és rögtönzött attakot szervez meg, így most nem bűnbaknak állítják be a főhőst, hogy meneküljön, hanem mivel ő a célpont, nyilván vadásszá kell majd átvedlenie.

Annak ellenére, hogy új a történet, kifejezetten Shooter-es volt, megtartották a sorozat DNS-ét, kaptunk családot, Semper Fi-t, mesterlövészt és képernyőre firkálást is, a rosszfiú pedig tényleg patkánynak tűnik, más kérdés, hogy a lezajlott eseményeket bármelyik béfilmből is kölcsönözhették volna. Ettől még lekötött az alapozás, a pacsi pedig jár a fura, flashfoward-os kezdéséért, ami több sebből is vérzett, s utólag kiderült, hogy azért, mert nem mutattak meg benne mindent. (A főcím előtti képsorokat többször is visszatekertem, mert annyira nem értettem.)

Annak egyébként örültem, hogy Swagger és Julie kapott némi közös időt mielőtt kitört volna a balhé, és remélhetőleg utóbbit nem csak félreállítják a fő sztori közeléből, de azért annak sem örülnék, ha csak egy random, pumás B-sztorit kapna, mint Kim a 24 S2-ben.

A már említett külön szálas megvalósítás lehet, hogy necces lesz, hiszen egy érdekes sztorit mesélni könnyebb, mint hármat, ráadásul, ha megkapjuk (vagy a 2-3. részben megkaptuk) a beígért flashback-eket, akkor négyet kell majd szinten tartani egy ideig, ami nem lesz egyszerű, és ez bizony le is húzhatja a szezont, de távol álljon tőlem a károgás, inkább azt mondom, hogy a korrekt, de nem túl eredeti kezdés után várom a folytatást.

11 hozzászólás Ne habozz!

_Peter - 2017. 08. 05. 14:27

Elég közepes volt az első évad, nem is terveztem a folytatást. Erre winnie ideraksz egy shantelbugyis képet! Akkor nézzük. :)

jenga - 2017. 08. 08. 16:08

Shantel egy angyal ebben a szerepben. Bubajos, imadom. :)

Dorian - 2017. 08. 10. 20:55

Az első évad jó volt. Ez a második borzalmasan kezd, ugyanazokat a köröket futtatják, nem tud megújulni, életszerűtlen, ha így megy tovább kasza lesz :(

winnie - 2017. 08. 11. 08:24

Dorian: én még csak a premiert láttam, de az teljesen más volt. mármint a sztorija.

Dorian - 2017. 08. 16. 18:06

winnie: Persze a sztori más, de valahogy nekem ugyanaz a feeling jött le. Megint ez a run for your life style… + nyilvánvaló életveszély fenyegetettségnél is halál nyugodt szinte az összes karakter.

Theo - 2017. 08. 19. 13:23

Tiszta gáz, hogy itt is Atlas a titkos szervezet, azt hittem ezt már korábban kitárgyalták, utána kaptam észbe, hogy az a Salvation-ban volt. Bár lehet crossover lesz.

Snoopyzit30 - 2017. 08. 20. 14:46

Nekem így 5 rész után ez az évad jobban bejön, mint az előző. Valahogy egyenletesebb a színvonala, ami persze továbbra is egy középkategória, de engem jól elszórakoztat.

Tyberius06 - 2017. 08. 24. 22:14

Az első rész után kihagytam pár hetet, most a 6-dik részig felzárkóztam, ugye még két rész van hátra az évad első feléből. Nekem tetszett az indítás és tetszettek a flashbackek is, érdekes hogy mennyire ki akarják tölteni azokat a “lyukakat” amiket az első évad kreált. Solotov elő rángatása megint, az egész ahogy körbe ér, hogy már akkor megkezdte a vadászatot a tengerészekre. Mondjuk ez a nagy büdös árnyékszervezet baromira nem hiányzik. Okés, hogy kell az összeesküvés, de miért nem lehet kicsiben, ez a mindent átszövő globális hatalom inkább illene vmi CW féle csatornára, mert ebbe a sorozatba ez már majdnem sci-fi elem.
Azt is fossnak tartom, hogy a 6-dik részre gyakorlatilag 2-en maradtak az osztagból, nekem ez valahogy baromira nagy áldozatszám, így totál elveszett az izgalmi faktor, mert az egyik nyilván nem hal meg a másik sorsa meg kurvára nem érdekel. Főleg az utolsó áldozat volt valahogy hülyeség. Egy képzett tengerészgyalogost hogy picsába tud elkapni egy félkaru ember és így elbánni vele, akármilyen profi is…?
A feleség PTSD-je se sokat ér, most még kevesebb funkciója van mint az első évadban, ha őt kinyírja a csecsen az se érdekelne.

“nyilvánvaló életveszély fenyegetettségnél is halál nyugodt szinte az összes karakter.”

Ez egyébként engem is zavar valamilyen szinten. Mármint az oké, hogy a tengerészek nem szarják össze magukat, a feleségnek megvannak a kiborulásai, ami tök oké, de hogy Memphis is megy előre ész nélkül… izé nemtom mitől lett ő ekkora terminator…
A maradék 2 részt még megnézem, de lehet nem térek vissza utána…

heidfeld - 2017. 08. 30. 21:41

Részemről rendben van. Második évad jobb, mint az első. Felesége kiborulásai teljesen érthetőek. Előbb-utóbb csak megunja. Mondjuk nem olvastam a könyveket.
“Nagy, titokzatos szervezetek”. Oké. Itt el lehetett volna kerülni, bár kicsit furcsa, hiszen első évadban az oroszok dolgoztak amcsikkal, hogy az ukránokat befolyásolják, igen magas szinten.
Lehet unalmas bedobni ilyen titkos szervezeteket, de csak vannak, akiket ez érdekel. -Itt engem nem annyira, de majd kiderül.
Nem voltam túl bizakodó sorozattal kapcsolatban, de kellemesen csalódtam. Heti programba be fog férni, de inkább a mezőny második felébe.

winnie - 2017. 09. 04. 18:21

elkezdtem a felzárkózást, de teljese közepessé silányult, a 2×03-at már végig sem néztem, két ennyire középszerű, klisés epizód után már semmi kedvem tovább nézni, megsuhintottam a kaszát. az a baj, hogy átment az egész ihletetlen akciózásba és lövöldébe. katonai akciósorozatnak teljesen rendben van, de nekem az első évadban a paranoiás szál jött be inkább, valahogy nulla feszültséget jelent, hogy jön solotov és mindenkit lelő. és egyik szál sem volt túl izgalmas a háromból.

(ja, persze az sem segít, hogy igazából isaac-re rohadtul nem lenne szükségem, még véletlenül sem érdekel a sorsa.)

pont ugyanazt hozza szerintem, mint a last ship a 4. évadban. azt is pont azért kaszáltam, mert ez az 5/10 körüli szint a világon semmire sem elég.

Thomas - 2017. 09. 23. 20:59

Ezzel én is pontosan ugyanígy jártam, már az első két rész is középszerű volt, a 2×03-nál meg elkezdtem tekergetni, annyira untam a kibontakozó összeesküvést, úgyhogy kasza.
A The Last Shipet viszont még mindig ugyanúgy élvezem, mint az elején, szóval azzal nem tudok párhuzamot vonni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz