login |

Rick and Morty: kezdett a 3. évad

2017. 08. 06. 21:30 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Vagy inkább “kezdett”? Az idézőjel konkrétan azért kellett, mert a premiert már négy hónapja megkaptuk, bár én inkább kivártam azt, amikor végre ténylegesen nézhető lesz. Ki tett még így? Egyelőre úgy érzem, hogy jó döntés volt.

Igazából csak olyasmiket tudok most is mondani a sorozatra, amit az eddigi évadok során már sokszor ellőttem rá. A Community készítője, Dan Harmon és Justin Roiland agyszüleménye iszonyat kreatív, így még a felszínén levő idiótának tűnő kalandok is simán le tudják kötni az embert. Aztán beüt más szinten is.

Konkrétan nem is az átívelő sztori meg a sötét pillanatok miatt jó a Rick and Morty, hanem ahogy felrúgja a tipikus történetmesélés szabályait. Bár pont a 3×01 nem hatott meg annyira, viszont a Mad Max-poénkodásnak tűnő 3×02 eszméletlen dolgokkal volt tele, kezdve Rick nem túl tipikus döntéseivel végighaladva egy trauma feldolgozásáig.

Történetileg a 2. évad végi cliffhangertől folytattuk, és mivel annak a feloldása sem volt egyszerű, így a következményeinek is lesz még bőven hatása. Ahogy a hozzám hasonlók láthatták is rögtön. Aki pedig nem várt…, hát valószínűleg ő is jól szórakozott.

Mondjuk a részekre egy dolog biztos nem mondható, az, hogy újnéző-barátok lennének. Avagy nem lehet most becsatlakozni, az elején kell sajnos kezdeni. Viszont a rajongókat nem hagyták cserben.

11 hozzászólás Ne habozz!

k - 2017. 08. 06. 22:15

Én mondjuk pont fordítva éreztem, a szinte már tökéletes 3×01 után a második rész nekem nem volt olyan ütős. Kíváncsi vagyok, meddig lehet egyébként tartani ezt a színvonalat, ami gyakorlatilag az első részektől kezdve folyamatosan csak nő. Remélem nagyon sokáig…

39lépcsőfok - 2017. 08. 06. 23:38

Nekem se tetszett annyira a második rész, kicsit túlzásba vitték az erőszakot, ötlet meg kevesebb volt. Nem örülnék, ha Summerből Rick 2.0 válna…

Azt hallottam, Pickle Ricket tartják Roilandék a legjobb résznek.

LuPuS - 2017. 08. 07. 05:44

Kezdjük azzal, hogy nálam az első évadfelénél kezdett igazán megfogni, az első néhány rész történet vezetése után már nem lehetett megállni.
Az első évad után kaptunk egy komplex nagyon összerakott ténylegesen csak a rejtett átívelő szál feloldásával lett teljes a kép.
Amit 4 hónappal ezelőtt még jobban szétcsaptak.
Előtte is írtam nem tudom meddig tudják fokoznia kreativitást, de nálam jelenleg a ANGY kedvencek között van.
A s03e01 nagyon szép nyitás volt, és a s03e02 kissé gyengébbnek éreztem.
Nem a történet vagy a mondanivaló miatt, hanem mint ahogy feljebb is írták R&M féle vonal helyett nagyon arra mennének, hogy RM&S triumvirátus legyen.
Biztos ennek is meg van/lesz az értelme csak még nem látjuk.
Ettől függetlenül minden percét élvezem és nem érzem, hogy túl sok erőszak volt ebbena részben. Egyszerűen el kel fogadni, hogy Ricknek tényleg senki sem számt rohadtul önmagán kívül, hiszen mindenkit tud pótolni.

Erőszak ide vagy oda, ő ténylegesen leszar mindenkit, amint képes lesz rá akkortalán önmagát is

G. - 2017. 08. 08. 14:45

“Erőszak ide vagy oda, ő ténylegesen leszar mindenkit, amint képes lesz rá akkortalán önmagát is”
LOL, nem is tudod, mekkora gólt lőttél, nézd meg a 3. részt! :D (ami BTW eszméletlenül király lett)
G.

Petrow84 - 2017. 08. 21. 11:08

OK, túl vagyunk az évad felén, és remélem, hogy a Whirly-Dirly Conspiracy újra visszatette arra a sínre a sorozatot, amiről az évadnyitó után esett le.

A Rickshank Rickdemption tökéletes évadnyitó volt, a top3 epizódok között simán helyet érdemel.

A Rickmancing the Stone nekem is sokkal kevésbé tetszett, valóban túlzottan erőltetni akarták Summer főszereplővé előhozatalát. Nem kellett volna; amíg csak alkalmanként csapódik Mortyék mellé, addig teljesen vállalható karakter.

A Pickle Rick nálam abszolút mélypont volt, és a túlzott hype iskolapéldája. A terápiás részek és Rick akciói közötti váltás ritmusát nem sikerült eltalálni, nekem teljesen megölte az epizódot. Csak Beth egyre súlyosbodó pszichózisát lehetett látni. Fel nem foghatom, hogy lett ez a Rick Potion 9 elé téve az értékelésekben.

A Vindicators 3 teljesen jól indult, végre megint egy klasszikus R&M kaland, de semmi újat nem tudott mutatni a két főszereplő kapcsolatában, és ez különösen a vége felé vált bosszantóvá.

A Whirly-Dirly Conspiracy viszont annak ellenére nagyszerű, hogy R&M most külön utakon vannak. Utalások az előző részekre, Moon-Man szerűen szürreális pillanatok, eszement poénok, és bővelkedő, de nem túlzásba vitt erőszak.

Yamagato - 2017. 08. 21. 21:01

A Whirly-dirly hozta a szokásos R&M színvonalat, bár Jerryt nem tudják elviselhetővé tenni…. Amikor a féreglyukon keresztüli utazásnál bekúszik Rick feje “I have shit on my ass” mondattal, na az zseniális volt! :)

39lépcsőfok - 2017. 08. 28. 18:10

Szerintem elég jó az évad. Tényleg darkosabb, de a karakterek fő vonásai megmaradtak. Pickle Rick, a Jerrys rész és a toxikus Rick is nagyon jó lett.

Amit kicsit hiányolok az a Tammys szál. Valszeg az utolsó részben lerendezik

CrM - 2017. 09. 02. 20:39

Majdnem tökéletes nálam eddig, a 2. rész húzza le enyhén, de még az is bőven szórakoztató volt. Nagyon odatették magukat idén a készítők, remélem marad a színvonal végig!

Ilon - 2017. 09. 08. 14:15

Egzisztencialista összefüggések boncolgatása a soriról:

http://holdkomp.hu/rick-and-morty-albert-camus-kedvenc-sorozata/

Yamagato - 2017. 10. 02. 22:40

3×10: szerintem mindenki azt várta, hogy Evil Morty benéz, de persze jó R&M szokás szerint valami teljesen mást kaptunk. (Ricknek és Mortynak már tényleg csak Evil Morty jelenthet kihívást, ezért is lett volna jó ha ő a főgonosz, de azért így is szórakoztató rész volt. Az elnökkel való bunyó szuper volt, Beth egész évados, Ricktől való elszakadását pedzegető sztoriját is szépen lezárták végül, így utólag van payoff az akkor kicsit unalmasabb percekért cserébe. Plusz még mindig kérdéses, hogy klón-e… Már ha ez számít egyáltalán ha végtelen univerzum van…. Áhh, 2 mondatban néhány fingós vicc között olyan filozófiai kérdéseket dob fel ez a sorozat, hogy eldobom az agyam. Továbbra is egyedülálló, hiánypótló műsor, 10/10.

Mr Poopy Butthole még az utolsó másodpercben is ütött: “What did you do while you were waiting? Hopefully you didn’t just [bleep] around and waste your life.” És tényleg, majd 1 év eltelik 2 évad közt. Egyből elgondolkodtam mi történt a kettő közt.

39lépcsőfok - 2017. 10. 04. 13:53

Jó volt az évad. Örülök, hogy helyreállt az első évad rendje, mert ha tovább folytatták volna a darkosságot, akkor maximum egy évadot lehetne még csinálni.

A “normalitás” legyőzte Ricket, de biztos nem sokáig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz