login |

Emlékeztető: Lazíts, Kevin! 1. évad

2017. 08. 14. 20:00 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 20:30. Humor+. Kevin Can Wait – 1×01 (pilotkritika: winnie – 5/10, human – 4/10 + szinkronos promó + szinkronhangok) – napiban!

Tipikus családi komédiáról van szó, amiben rendőrapu nyugdíjas évek elé néz – mindez jó főszereplőpárossal (Kevin James és Erinn Hayes) plusz egy rakás tűzre való, és felesleges mellékkarakterrel (kisgyerekek, barátok), csak a frigy előtt álló felnőtt lány és a pasija értékelhető közülük.

A kritikákban is leírom, hogy tavaly ősszel minimális elvárásokkal érkeztem a Kevin Can Wait elé. Egyrészt nekem nem volt meg a King of Queens, így James-t nem ismertem tévés színészként, másrészt pedig mivel évente jó, ha egy új többkamerás (élő közönség előtt felvett, színpadon játszott) komédia lesz nézős számomra. Szóval én lepődtem meg a legjobban, hogy vakok közül a Kevin maradt a király.

Persze nem volt egyértelmű a siker, a későbbi kritikámban írom is, hogy még mindig nem érzem, hogy tutira nézős lenne (human az 1×11-nél szállt ki, ami nem rossz), és végül a 19. rész után döntöttem a kasza mellett, bár két részt kihagyva a finálét Leah Remini-vel még megnéztem (kár volt…). Mondanám, hogy ha nekem is bejött úgy ahogy, akkor a műfaj kedvelőinek biztos be fog, de affene tudja.

5 hozzászólás Ne habozz!

Hepciás - 2017. 08. 14. 20:29

Én azt nem értem mi szükség erre a sorozatra. Kevin James egy nagyon rossz színész, tényleg van aki kíváncsi a bohóckodására? Ő nem Charlie Sheen aki legalább jó színész volt a maga módján (emberileg meg hagyjuk).

winnie - 2017. 08. 14. 20:51

a kérdés az, hogy vicces-e vagy sem. az pedig szubjektív. (az, hogy ki milyen színész, nem hiszem, hogy sokat számított volna valaha is a siker kapcsán. a szimpátia fontosabb.) én nem voltam például a bohóckodására kíváncsi, de nemkíváncsi sem voltam.

nem vagyok elfogult, mert nem ismerem a sorozatot, de nem véletlenül volt akkora siker a king of queens. nyilván nem az írás adta el vagy a többi szereplő, hanem ő. is. én nem nagyon láttam őt korábban filmekben (írom a kritikában, hogy a hitch-ben volt meg), és itt abszolút kellemes meglepetés volt. a karaktere is szerethető mafla, ő pedig nagyon él a szerepben, ez lejön.

(mondjuk így nem csoda, hogy siker lett a king of queens, tippre itt, a színpadon, a közönség előtt van leginkább elemében.)

de mondom, minden szubjektív. a two and a half men is népszerű volt sheennel, meg az everybody loves raymond is ray romano-vel. egyiket sem értettem, hogy miért:)

Hepciás - 2017. 08. 14. 21:38

winnie

Lehet sorozatban vicces ez a figura, de filmekben rémes (Gondozoo, Pláza ásza, Nagyfiúk stb.) – láttunk már erre pár példát…

Igaz ott a filmek alapból rosszak, de azért ő is kiveszi a részét a gagyiságból (főleg Gondozoo).

A sorozat meg elfér, lehet jó is, bár tuti nem egy Big Bang Theory.

winnie - 2017. 08. 14. 21:44

ha azok a filmek más komikussal jobbak lettek volna, akkor lehet benne valami, de az is biztos, hogy ritka nagy siker volt az, amiket az ő főszereplésével csináltak. nem mintha ebből bármi következtetést is le lehetne vonni (már azon kívül, hogy szeretik a nézők). egy filmnél, még ha a szkriptben benne is lehet a színész keze, ha nem producer, akkor nem rajta fog múlni a minőség. egy sorozatban, ha már van neve, akkor kiemelt státuszt kaphat, és akkor hiába színész, már felel a minőségért. (itt olyannyira felelt, hogy egyrészt 8-9 rész után szerintem neki köszönhetően volt showrunner-csere, és abban is szinte biztosak lehetünk, hogy neki köszönhetően írják ki a 2. évadra a feleség karakterét.

nyilván a szimpátiával/unszimpátiával nem lehet mit kezdeni, de ebben a sorozatban annyi a felesleges, nulla karakter, hogy a két főszereplő abszolút kiemelkedik szerintem.

“A sorozat meg elfér, lehet jó is, bár tuti nem egy Big Bang Theory.”

nem tudom, a big bang theory nekem 3 rész után volt kasza, ez pedig 19 után, szóval ilyen szempontból lazán ez nyert:) persze valójában mindkettő ugyanott végezte, szóval.

winnie - 2017. 08. 14. 22:11

(egyébként eszembe jutott, a netflixes filmjét láttam, az nem volt semmi extra, de helyenként poén volt a bohózat faktor és a stílus miatt, az ilyen szerepcserés cuccok gyakran működnek. True Memoirs of an International Assassin a címe.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz