login |

Game of Thrones – 7×05: Eastwatch Zöldlátók tippeljetek!

2017. 08. 15. 14:50 - Írta: CyClotroniC

163 hozzászólás | kategória: kritika,

8 epizód.

Ennyi van még hátra a Game of Thrones-ból összesen, két rész idén, hat pedig majd az utolsó szezonban érkezik. Régóta tudjuk már ezt, mégis igazán csak most realizálódott bennem nyers tényként, hogy mit is jelent az, hogy már a végjátékban vágjuk a centiket.

Itt vagyunk a célegyenesben, annak minden előnyével és hátrányával együtt, de bármennyire is sokat változott a sorozat arca az évek során, még most, a letisztultabb sakktábla láttán is ugyanúgy ütközni tudnak a vélemények arról, hogy ki lenne a jobb uralkodó vagy melyik Stark testvér is az érdekesebb számunkra.

Sokáig nem volt több puszta messzi teóriázgatós játéknál, hogy kiért is szorítunk éppen a legjobban, kinek jusson még egy frappáns félmondat a fináléban is, vagy ha már távoznia kell, akkor ki legyen az, akitől elvárjuk, hogy azt emlékezetesen, stílussal, karakterhűen tegye meg, különben repül ki a képernyő az ablakon, ha már Martin könyveit egy jó ideje nem tudjuk már a falhoz vágni mérgünkben.

Lehetne ezúttal is bőven írni az epizódról, elvégre több remek testvérpillanatot kaptunk, jól mutatott be több lehetséges uralkodói utat is a 7×05, ahogyan az sem volt elhanyagolható fordulat, hogy meglehetősen fontos dologra bukkant Gilly, ami felülírhatja majd, hogy kinek is kell majd kinek térdet hajlítania. (A heti epizód kibeszélése egyébként már pörög a szezonnyitós kritikánál.)

Mégis, a fentieken túl, döntően a Falon túlra vonuló “hét szamuráj” alakulat miatt éreztem úgy, hogy elértük azt a bizonyos pontot, ahol még talán utoljára van értelme megtippeltetni veletek a történet teljes végjátékát vagy teret adni arra, hogy a tippek mellett azt is megosszátok velünk és egymással, hogy mi lenne számotokra az álomforgatókönyv, amivel igazán elégedettek lennétek.

Tudom, messze van még az a zárószezon, de már idén is többen belefuthattak egy állítólag meglehetősen pontos spoileres listába az aktuális évad eseményeiről. Hogy mindenképpen megmaradjon a tippelés meg a vágyálomgyártás sportértéke, talán az lesz a legjobb, ha ezt a fajta játékot most ejtjük meg 8 epizóddal a teljes széria vége előtt, bízva annyira minden olvasónk intelligenciájában, hogy ha belefutott valamibe az idei maradék két epizódról, azt megtartja magának.

Azért is jó ez a kis időkapszulás játék, mert így végre tényleg kiderül, hogy mennyire is kiszámítható korunk egyik legnépszerűbb popcorn-sorozata, megnézhetjük azt is, hogy melyik junkie-társunk a legnagyobb háromszemű holló vagy vörös papnő a csapatban, és hát az sem egy utolsó szempont, hogy mennyire fedik majd egymást a rajongók kívánságlistái.

Ti mit láttok a tűzben?

163 hozzászólás Ne habozz!

Hero - 2017. 08. 15. 15:04

Sajnos az a kiszivárgott anyag, tényleg több, mint pontos volt eddig. Ez alapján az uccsó 2 részben lesz jó néhány “aztakurva” és “anyázás” is:D

MasterTom - 2017. 08. 15. 15:07

A végjátékról, a sorozatvégről:

Daenerys egyre inkább kezd Mad Queenre hasonlítani, és az utolsó évadban már nem sokban fog különbözni Cerseitől, akkor is, ha segíti Jont a Mások és az Éjkirály elleni küzdelemben. A nagy végjátékban Jamie halálos sebet kap Cersei szeme láttára, ami miatt Cersei öngyilkos lesz, mivel a testvérén kívül nem maradt már senkije. Mivel a jóslat szerint 3 gyermeke lesz, így tippem, hogy a mostani gyerek halva születik majd.

Mellisandre az utolsó harc előtt elmondja Daenerysnek és Jonnak, hogy a Lord of Light csak addig támasztja fel a holtakat, amíg azok be nem teljesítik a végzetüket, így Jon azzal a tudattal küzd meg az Éjkirállyal, hogy győzelem esetén is elhalálozik majd. Ez meg is történik, és Daenerys látva önfeláldozását meg fog térni, visszajön az őrületből, és végül nemes királynőként foglalja el helyét a trónon, az őt segítő hand of the Queen pedig Davos lesz, mivel Tyrion barátja, Varys halála után visszavonul a politikától. Casterly Rockon telepszik le, ahová magával viszi Jamie és Cersei maradványait is, ott helyezi őket végső nyugalomra.

Ayesha - 2017. 08. 15. 15:07

Nos, én egy olyan befejezést is okésnak tartanék 8. évad végén hogy a White Walker-ek mindenkit bedarálnak, és The End :) azért nem teljesen maguktól találnak ki mindent a rendezők, vannak elvileg vázlatok a meg nem jelent könyvekből, amiből tudnak dolgozni, persze nagyrész nem Martin bácsitól van már, azt leszámítva :) Mondjuk erre sok esélyt nemlátok, ha már a 7. könyv címéből indulok ki (A Dream of Spring)

rosickyz - 2017. 08. 15. 15:13

A részről: szóval az okosok kitalálták, hogy most már tényleg mindenkinek össze kell fogni, ezért Jon (annak teljes tudatában, hogy mekkora sereg és micsoda félelmetes erővel fog szembe nézni) kimegy a falon túlra nagyjából egy tucat emberrel, hogy valahogy szerezzen egy darab Mást, akit majd visszavisznek és megmutatnak Cerseinek, és aki emiatt TALÁN bemutatja a sorozatok történelmének legnagyobb pálfordulását.

Ha ekkora marhaságot a 2.-3. évad környékén játszanak ki, egy pillantás alatt kaszálom a sorozatot. Több nonszensz dolgot nyomnak le a torkunkon részenként, mint eddig az évek során együttvéve.

Lordviktor - 2017. 08. 15. 15:14

A Jon-Dany kettősből az egyik meghal (szerintem Dany) a másik pedig a Hét Királyság királya lesz, de szar uralkodóként (mint Robert volt). Tyrion megéli a végjátékot de az utolsó részben ő is elpatkol, Jaime valamiért kiábrándul Cerseiből és megöli, Euront egy sárkány falja fel. Talán csak Davos kapja meg a békés lezárást (mondjuk ebben csak reménykedem). Valahogy reménykedek egy Hound vs Mountain párviadalban, de ez nagyon messzinek tűnik most. Brienneről és Podról tippem sincs az ő sztorijuk gyakorlatilag véget ért. Kisujj még egy nagyot taktikázik de elbassza, de valahogy megmenekül és még legalább egyszer találkozik a Varys-Tyrion kettőssel.

magyarazom - 2017. 08. 15. 15:17

All men must die.

Ennyi lesz csak, oszt vége.

Aztán kiírják, hogy – Cersei lánya – Diana hercegnő visszatér az Igazság Ligája 2-ben…

Skirm - 2017. 08. 15. 15:18

Ayesha
https://youtu.be/YuQeGos15ds?t=20
Ezt a befejezést képzeld el csak mondjuk az éjkirállyal és Jonnal :D

szemir2 - 2017. 08. 15. 15:21

Mivel én csak itt olvastam róla, hogy van kiszivárgott cikk a részekről és szerencsére nem spoilerezett belőle senki (vagy legalább is nem futottam bele), vagy nem linkelte be senki a cikket, hálisten nem tudtam bele olvasni. Ezért nyugodtam lemerem írni a teóriám, mert tényleg csak teória.
Szerintem a kis suicide squad-unkból nyilván nem jön vissza mindenki. Jon, Jorah, Sandor, Dondarrion sztem túléli, a többiekből bárki távozhat vagy akár mindannyian. (Gendry talán nem, mert csak most került újra képernyőre)
Ebbe a “teleportálós” témába nem mennék bele, viszont az zavar kicsit, hogy a holtak serege elég lassan közeledik, de gondolom a nagy csapás tőlük az utolsó évadra várható.
Amit viszont nagyon szeretnék látni, hogy legyen egy “jégsárkány” a Night king seregében :) Mondjuk nem tudom, hogy ez lehetséges-e vagy csak a fanboy szól belőlem, de amióta jönnek a fagyos halottak erre vágyok :)

Eva - 2017. 08. 15. 15:25

Nagyon bízom abban, hogy nem kiszámítható vége lesz, úgyhogy inkább egy kívánság lista:
Élje túl a másokat Havas Jon és saját akaratából ne üljön a trónra. Ne bonyolódjon össze a sárkányok anyjával, inkább Lyanna Mormonttal. Ser Davost is szeretném még látni.
A Lanninster és a Greyjoy ház kihal,további veszteségeink: Jorah Mormont, Gendry, Tormund, Arya Stark és Bronn és Clegane.
Sansa megöli Kisujjat és észak őrzője lesz. A sárkányok elpusztulnak, a mások visszavonulnak, újabb szép tavasz és hosszú nyár kezdődik.
Brandon eltűnik az időben.

Azsot - 2017. 08. 15. 15:35

Mindenkit megölnek a Mások…

Bran kavar egyet az idővel…

Zárókép: Bobby kilép a zuhany alól.

Jemima - 2017. 08. 15. 15:40

Én már régóta reméltem, hogy Gendry nem tűnt el végleg. Régebben annak szurkoltam, hogy ő és Arya valahogy jöjjenek össze és jussanak trónra. Most viszont Arya és Sansa beszélgetése után Aryat már nem szeretném uralkodóként a trón közelében látni, ahhoz túlságosan bosszúszomjas (nem indokolatlanul, de nem látom, hogy valaha is el tudná engedni).
Gendry szerintem jó lehetne, mert normálisabb emberek között nőtt fel és most lehet beleszólása a végjátékba, így nem csak odacsöppenne, hanem lennének érdemei is.
Ha nem Gendry, akkor Jon és Dany párosa, aki esélyes lehet a trónra, de én is attól tartok, hogy “all men must die”.

Desmond Wallace - 2017. 08. 15. 15:47

Mindenkit megölnek a Mások, de őket is kinyírja később a globális felmelegedés. Majd megérkeznek a cylonok.

_Peter - 2017. 08. 15. 15:52

Déli mesterek miért hitetlenkednek egy élőhalott seregen, amikor Cerseinek is van egy élőhalott testőre, ha kicsit másképp is? Sárkányok, arcmásoló bérgyilkosok és kővé változtató vírus mellett egyáltalán miért is lepődnek meg bármin is?

Irónikus Sam panaszkodik megoldás kutatás helyett lazítanak a mesterek, erre neki is az orra előtt a megoldás csak Gilly szövegéből nem a lényegre figyelt fel.

Varys vajon kavarni fog, hogy látja Dany úgy éget embereket mint a Mad King?

Davos megint kész: Then we are fooked. :D

Tyrion: De rég jártam itt!
Davos: Én akkor amikor megölted a fiamat wildfire-rel.
Tyrion: oh shit tényleg bocsesz

Annyi poén lehetőség lehetne a találkozásokban:

Jorah: Szia Dany, Sam Tarly meggyógyított!
Jon: Sam? Legnagyobb spanom!
Dany: Tarly? Most égettem el kettőt.

You know nothing Jon Snow:

Sam: Szia Jon mizújs?
– Ez a szöszi itt Dany, szép szíve van ugye? Gilly hogy van?
– Azt olvasta ő a nagynénid és nem vagy bastard, hanem a vastrón jogos örököse!
– Akkor azért haverkodott velem a sárkány!

Jon nem nagyon akar uralkodni megegyezhetnek ő marad Északon, többi területet irányíthatja Dany. Jon vigyen egy sárkányt északra zombik ellen, bónusz ha Brandon Skynet irányítja.

Volt valamilyen a sárkánynak 3 feje van jóslat is, nem lehet akkor Dany és Jon mellé Tyrion is csatlakozna? Kiderülne ő is Targeryan mert elvileg az anyját megerőszakolták régen és Tywin mindig lenézte nem tekintette fiának, lehet a belterjes Targeryan vér miatt is lett törpe?

Stark lányok intézzék el Littlefingert, Jaime nyírja ki Cerseit.

Brauereipferd - 2017. 08. 15. 15:56

Bran a végén legyőzi az Éjkirályt, majd felébred és kiderül, hogy egész idő alatt kómában volt. Végül belehal a sérüléseibe.

dexike3 - 2017. 08. 15. 16:06

és mi a helyzet Euronnal, meg a vízbe fúlt Istennel? sehol az 1000 hajó már részek óta.
és miért nem készített Gendry obszidián fegyvereket?
miss u Martin…

magyarazom - 2017. 08. 15. 16:08

Komolyabban, a földhözragadt tippem a 8. rész utánra, szóval amolyan epilógus:
(Legyőzik a Másokat természetesen így vagy úgy és együtt élnek majd a természetfeletti képességekkel is.)

Dondarion: meghal a köv. részben, vagy hamarosan.
Véreb: meghal a köv. részben, vagy hamarosan.
Thoros: meghal köv. részben, vagy hamarosan.
Gendry tovább viszi a Baratheon házat és megkapja Viharvéget.
Davos: Ő lesz a királyi flotta főparancsnoka.
Tormund: ő lesz a falon túli észak királya és elveszi Brienn-t.
Jorah: Danyvel együtt hal.
Sam: Megkapja Szarhegyet, továbbviszi a Tarly nevet Szegfűvel meg a gyerekével és helyreteszi az Óvárosi mestereket is.
Euron: Természetesen vízbe fullad.
Theon ás Jara: Theon kiszabadítja Jara-t, de aztán egyikük meghal a másik meg Pyke-on fog uralkodni, de aztán egész Pyke-ot is elnyeli egy földrengés, vagy ilyesmi.
Sansa: Vénlány lesz észak őrzőjeként/királynőjeként.
Mormont lány: Túléli a harcot a másokkal.
Bran: Ő is befalazódik egy fába.
Arya: A besúgók mestere lesz az országban.
Kisujj: Pff… Nemtom. Nyelv és körömkitépés meg láblevágás, de túléli de nem ér el semmit az életben már.
Bronn: Tényleg megkapja Égikertet, de inkább Dorne-t és talál egy déli szépséget.
Cersei: Nemsokára meghal, amikor Jon-ék elviszik a Mást Királyvárba, ott az átveszi a hatalmat az élőhalott Hegy fölött, aki megfojtja Cersei-t.
Hegy: Az előbbiek után végleg elégetik és nem támad fel többet.
Jamie: Nyugat örzője és Kaszter hegy ura lesz.
Tyrion: Szerintem öregkorára elhálják a nászot Sansával így egyesül a Stark és Lannister család és Sansának lesznek végre aranyhajú lurkói. Egyébként Tyrion lesz az Átkelő és Folyóvidék ura is.
Quyburn: Őt is a Más öli meg nemsokára Királyvárban.
Varys és Melisandre: Együtt fagynak halálra a Mások támadásakor.
Szürke Féreg: Meghal vagy túléli és Misandei-el fog rendet tenni Essoson.
Missandei: Lásd fentebb. Ez a legnagyobb rejtély számomra a történetben.
Bánatos Edd és az éjjeli őrség: mind egy szálig meghal a csatában a Másokkal, de úgyis mindegy mert nem lesz szükség éjjeli őrségre többé.
Podrick: Hős lovag lesz, a lovagi tornák dísze és a nők kedvence.
Daario: Ő is megérkezik a végjátékra egy nagy sereggel de meghal.
Dany: Meghal valahogy a harcban a Másokkal. (Azért kell meghalnia, mert nem lehet gyereke, uralkodni akar és vérfertőzésből született.)
John: ő az Azor Ahai, túléli, ő lesz a Hét Királyság ura, sárkánylovas, továbbviszi a Targaryan nevet és minden egyéb. (Azért fog élni, mert nem akar gyereket, nem akar uralkodni és viszonylag egészséges kapcsolat/szerelem gyümölcse.)

Kit hagytam ki?

Egyetlen - 2017. 08. 15. 16:11

Gendry szerintem hős halál vár, de abban szinte biztos vagyok, hogy nem fog mindenki visszatérni a mást rabló expedicióról. Azt kicsit nehéz elképzelni, hogy a mostanra hatalmas hordában vonuló mások közül egyet kalitkába zárnak.. kíváncsi leszek rá.

Nok3dli - 2017. 08. 15. 16:13

Sansa és fogja végül kisujjt kinyírni, mert az meg elteszi láb alól Aryat.

Bran szerintem is a tér-idő kontinuum áldozata lesz.

Cercei csak bekamuzta, hogy terhes,hogy maga mellett tartsa a szőke herceget. De annyi szarságra veszi rá Jamiet, hogy mikor kiderül csak blöffölt, az bele állítja a bökőt.

Bron, Jorah és a Big Lady szerintem túléli a kisebb szereplők közül, a többiek elhullanak valamelyik csatában.

Danika meg tuti megzakkan és valahogy az az érzésem nem ő fog a vastrónon ülni az utolsó rész végén.
Sőt! A night king eljut Királyvárba is, de ott végül a sárkányokkal együtt mind elpusztulnak.

Jonny a mocsokban pedig felülhet a trónra, pedig ő az egyetlen aki nem erre vágyik. És Westeros egyesített hatalmából megszületik az alkotmányos monarchia.

Sam lesz hand of the king.

magyarazom - 2017. 08. 15. 16:15

Az a kikacsintás a rajongókra csak nekem tűnt fel, amikor Davos azt mondja Gendrynek, hogy “Azt hittem még mindig evezel?”

Szerintem nagy poén volt. :D

Hero - 2017. 08. 15. 16:16

Meleg pitét kihagytad:D Ő lesz Westeros főszakácsa. (Azóta egyébként a srác pékséget nyitott a való életben.)

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 16:26

Összecsapott ez az évad, olyasmi mint a Gyűrűk ura 3. része, aminél már semmire nem jutott idő és gyorsítottak. Tehát szerintem bukik az az érv, hogy nem lett volna mit belerakni két teljes évadba.

Pozitívum, hogy mindennek ellenére is rég vártam ennyire sorozat epizódot, mint mostanában.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 16:27

Hero, csak nem azt akarod mondani, hogy te beleolvastál az évad anyagába, amit a hekkerek kipakoltak? Hogy jutott ilyesmi eszedbe?

Hero - 2017. 08. 15. 16:31

Egy gyenge pillanatomban történt és kíváncsi voltam mennyire jött be, amit ott leírtak. Már megbántam…:D

szyszaa - 2017. 08. 15. 16:32

A mások kicsinálnak egy sárkányt, mégpedig Drogont, az átváltozik és jégsárkány lesz, majd egy jeges fuvallattal ledermeszti a tűzben és viharban született anyját, rácsap egyet a farkával és darabokra törik… így lesz vége Danynek! Kicsit túlzás? :))

Arya végez Cersei-vel papírforma szerint, Dzsémi ettől lemegy hídba, és agyvérzésben kimúlik.

Jon lesz a Hétkirályság feje, és a medveszigetei kislány lesz később a felesége, mert ők ketten vihetik is valamire.

Véreb mindenképp megmássza a hegyet és ledönti, ebben vagyok a legbiztosabb!

A többiek sorsát illetően még nem spekuláltam :P

Kitana - 2017. 08. 15. 16:37

Az évek során annyi elmélet született már a rajongók között, hogy valaki már biztos megtippelte már a helyes befejezést, csak még nem tudja…

A végjátékot illetően én azt tartom valószínűnek, hogy a Jon-Dany párosból csak Jon éli majd túl, mert Dany a régi látomásában a Falon túl látta újra Drogot és az első fiát, ami leginkább úgy értelmezhető, hogy ott fog meghalni. Jon túl fogja élni a háborút és trónra lép, de nem szívesen, így megvan a beígért “keserédes” befejezés.

Kevésbé valószínú, de azt is el tudom képzelni, hogy Dany (elméleti) meddősége ellenére születik egy gyerekük még a háború közben. Több helyen elmélkedtek már róla, hogy a “Sárkányok anyja” cím abban az értelemben is igaz lesz Daenerysre, hogy ő lesz majd az anyja az új Targaryen-dinasztiának és mivel Dany történetében mindig központi szerepe volt az anyaságnak, ez simán beleillene a sztorijába, hiába lett (elvileg) meddő.

Személy szerint azért drukkolok, hogy Jon túlélje, ahogy Davos, Tyrion és Bronn is. A szentimentális énem pedig örülne egy Arya-Gendry házasságnak, így egyesülnének a Starkok a Baratheonokkal, ahogy Ned és Robert akarták az első részben.

cathy - 2017. 08. 15. 16:46

Ádejó ezek szerint nemcsak én shippelem a Jon-Mormont lány párost ^^

Ayrons - 2017. 08. 15. 16:48

Cerseit biztos Jamie öli meg aki ezután vagy száműzetésbe megy vagy öngyilkos lesz.
Aryat remélem utoléri a vég vagy úgy ,hogy valaki arcát felveszi és véletlenül ölik meg vagy az Arctalanok jönnek érte el.
Dany meghal a végjátékba.
Sansa Észak ura lesz. Személyi testőre a Véreb.
Missandei Szürke Féreg oldalán a Nyár szigetekre mennek miután elárulták Danyt a szerelemért.
Melisandert az éjkirály öli meg.
Yarat Theon kiszabadítja aki meghal és a nővére végezz Euronnal és ő lesz a tengerek úrnője.
Bran teljesen bekattan és az Éjkirály oldalán köt ki és végül meghal. Meeren öli meg.
Jon lesz a Király aki Északot meghagyja függetlenek. Segítője Tyrion lesz. Davosnak pedig kap egy szép kecót és aranyat. (Tyrion egyben Nyugat őrzője is lesz)
Tormund békességben letelepszik.
Fal megsemmisül teljesen az Őrséggel együtt, Másokat is örökre legyőzzik.
Edmure fia lesz a Folyóvidék ura.
Viharföldeken pedig Gendry uralkodik majd.
Sam meg rendbe rázza a Délvidéket és a mesterekkel együtt.
Dornenal semmi se lesz, eddig is leszarták ezután is lefogják a készítők.
Hegyet Véreb öli meg. Nekromanta meg meglép.
Joraht megöli a Mások, Beric és Throssal együtt.
Bánatos Eddre ráesik a Fal. Egy sárkány marad a zöld ami Jonné.

VanillaSky - 2017. 08. 15. 16:48

Nem tudom az okát, hogy mitől lett ennyire középszerű a sorozat, de örülök, hogy nem így kezdődött mert akkor már rég nem nézném. Talán a könyv háttértámogatásának hiánya, talán a beszűkült szereplőbázis, ki tudja?

Egyszerűen a remek karakterek vagy nem kapnak játékidőt vagy csak papírmaséként funkcionálnak (Varys, Littlefinger, Melisandre) Elmegy a screen time idióta szexjelenetre, kardozós-gyakorlós baromságokra meg sárkánysimogatásra. A teleportálgatások már fel sem tűnnek, de a többi ostobaság (nem olyan vagyok, mint az apám vs. térdre vagy meghalsz), Lady Stark-Ayra Stark-Kisujj baromságai már egyszerűen fájnak. Vagy az, hogy a karakterfejlődés látszólagossága ellenére mégsem létezik (győzzük meg Cerseit, hogy a danger nagyon real, meg lehet)

Az HBOnál nemtudom, hogy egy átmulatott éjszaka után kinek a fejéből pattant ki a gyors lezárás, de egy idióta volt. Ha meg ennyire terveztek nem 5 teljes évadon át kellett volna bővíteni majd 12 részben nullára redukálni a potenciális uralkodókat meg a walkerek elleni küzdelmet. A hetes fogat gyors összegyűjtése ismét baromság volt, Sam szintén akkor rinyál amikor fontos infot dadognak el neki, mint valami kabaré.

VanillaSky - 2017. 08. 15. 16:53

“és mi a helyzet Euronnal, meg a vízbe fúlt Istennel?”

Az elmúlt 1-2 hétben négyszer megkerülte az ismert világot, lazításként a Kék szalagra készül.

cathy - 2017. 08. 15. 17:02

No az én teóriám:

– A Másokat valahogyan tuti legyőzik, vagy kiderül mit is akarnak és valahogy megoldódik a konfliktus bár inkább csatát sejtek.
-Jon tuti, hogy összejön Danyvel, de nem maradnak együtt gyanítom én is azért, mert 1. nem olyanok, mint az elődeik és ők nem fognak vérfertőző uralkodópárként díszelegni 2. Dany szerintem is meghal, meg az ő nagy Ő-je Drogo, bárki bármit mond. Jon elveszi később Lyanna Mormontot, mert szerintem ez a kiscsaj tökéletes lenne neki.
– Jon tuti hogy nem ül a trónra ő csak Északot szeretné, de Gendry esélyes, mint Baratheon és őt támogatná is, akárcsak az apukák.
-Arya lehet hogy Westeroson marad, de az lenne a szép ha visszamenne Braavosba és befejezné, amit elkezdett, na nem az Arcnélküliekhez, talán belőle lesz a braavosi tengerúr első női kardja ha már sok nála a Syrio influence.
-Sansa férjhez megy és mivel Északon már lett tapasztalata az uralkodásban méltó partnere lesz valamelyik westerosi úrnak.
-Bran is Északon marad, vagy ami még szomorúbb lehet hogy ő is meghal, de ha életben marad is, nem tudna teljes életet élni.
-Jorah sajnos szerintem meghal, Bronn talán túléli és teljesen új életet kezd.
-Cersei tuti meghal szerintem Jaime által, nagyon érik már most a dolog, és ha így lesz vagy öngyilkos lesz, vagy összeszedi magát és szintén új életet kezd.
-Tyrion is túléli és egészen új alapokra helyezi a Lannister-értékeket, kvázi feléleszti a házát, neki nem is tudok mást elképzelni, csak fényes jövőt.
-Sam, Gilly és kicsiSam meg hát egyértelműen életben maradnak!!!

Ennyi lehet kihagytam sokakat, de kb ez a main.

JohnHU - 2017. 08. 15. 17:03

Részletekbe most nincs időm belemenni, csak az időkapszulába dobom: Theon lesz végül a Vastrónuson ;)

Platschu - 2017. 08. 15. 17:04

Most nem akarok károgni, de ez a 7×05 az évad mélypontja volt. Dramturgia szempontjából kritikán aluli volt Bronn és Jaime megmenekülése, majd utána egy rossz szerepjátékfilmet idéző kalandozócsapat gyors összeszedése. Gendry, majd a Véreb csapatának visszamesélése egy vicc volt és teljesen komolytalan volt az egész.

energy - 2017. 08. 15. 17:11

A sorozat nagyon gyors ütemet diktál, túlságosan is. Szerintem az egész kezd átmenni fanfictionbe. Az a válás nekem nagyon hihetetlenül hangzik! És komolyan megpróbálnak hirtelen összefogni?!

LP - 2017. 08. 15. 17:20

én korábban úgy gondoltam, hogy az utolsó évad fele, inkább 3/4-e a Night King & co. elleni harcokról fog szólni. ez valószínűleg bukik ezáltal a “vigyünk cerseinek egyet” ötlet miatt, hisz nyilván el kell veszíteni 1-2 sárkányt ill. a dothraki/unsullied sereg jó részét, hogy a Lannistereknek legyen esélyük a végén…

félek, hogy a holtak legyőzése után lesz csak folytatása a mostani csatározásnak…

Liu - 2017. 08. 15. 17:26

Találgatás:
A Mások elpusztulnak, ahogy a sárkányok is. A sorozat az üstökössel ès nèmi mágia visszatèrèssel indult. Ennek mindenkèpp helyre “kell” állnia a vègère.
Westeros le lesz gyalulva, új, mágiátlan kezdet.

Úgy gondolom,a főbb szereplők közül Dany, Cercei, Arya, Jaime meghal( + Greyjoyok, Vèreb, Brienne, Jorah
ès mèg sokan mások ) Bran befázódik, essosi sereg elpusztul. Kisujj hiába nagy játèkos, sajnos belebukik. Melisandre is meghal.
Davosnak szurkolok, de a mostani rèszben előjött az öreg vagyok, nem is harcos dolog, elvileg emiatt valami hősi halált hal :)

Èletben marad: a prófècia èrtelmezèsètől függően Jon, Sansa, Sam, Tyrion ès talán Varys (+ Mormont kislány, ill. ha Gendry túlèli a kövi rèszt, ő is )

Ki ül a trónra?
A nagy esèlyesek egyike sem, szerintem :)

Feri - 2017. 08. 15. 17:26

Alekosz fog a végén a vastrónon ülni.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 17:28

A végjátékra az a tippem, hogy Pamela felébred, és rájön hogy az egészet csak álmodta.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 17:29

Hero, ok. :) Csak annál szörnyűbb dolgot egy rajongótól, minthogy beleolvas a forgatókönyvbe két résszel a vége előtt, ááá. :)

reatard - 2017. 08. 15. 17:31

Liu

miből gondolod, hogy Westeroson a mágiátlan világ a normális és annak kell helyre állnia nem pont fordítva? Lehet, hogy a mágiával teli világ volt a normális, ami kizökkent a sárkányok eltűnésével és épp azt látjuk, hogyan áll helyre, hogyan foglalja vissza a mágia a világot?

bvr - 2017. 08. 15. 17:35

Na ha ez innentől ilyen nagy össznépi tippjátékká válik (plusz ugye a szivárgások/szivárogtatások) akkor eljött az ideje a heti kibeszélők átugrásának is.

állat - 2017. 08. 15. 17:36

Valami váratlan árulás-hátbaszúrást a végére!!! Valamelyik jó fej karaktertől. :D

Néma Harcsa - 2017. 08. 15. 17:47

Álomlezárás: elintéz mindenki mindekit, csak Arya menekül meg, ő ülhet a Vastónra. A finálé zárásaként egy fürdőhelyiségben tükörbe néz a hófödte Vörös Toronyban, szándékosan beleveri a fejét, és vérző homlokkal röhög, a tükörből közben Jaqen néz ki vissza rá. Távolodik a kép, és az Arya mögött bugyogó forróvizes dézsában Ramsay és Joffrey épp érzelmesen szeretkeznek.
TAHAHAHAHAAHAHAAAAA!

D - 2017. 08. 15. 18:09

A végjátékről egy mondatban: “If you think this has a happy ending, you haven’t been paying attetion.”

Ramsay megmondta :D

dexike3 - 2017. 08. 15. 18:30

@D:
nagyon igaz :)
kár hogy redukálódtak a gyomorforgató karakterek, akiket zsigerből lehet gyűlölni. az Éj Király az más badass sajnos :(

Nevem - 2017. 08. 15. 18:48

Ezt a sorozatot 10-12 évadban kellett volna lerendezni.
Mert így mindent lezavarni hát… Oké Beniofféknak jó nyolc évet elvesz az életükből de akkor is. sokba kerül de hát van nézetség nem értem, anyagilag jövedelmezőbb új sorozatokat felfuttatni mint egy már meglévőt végig vinni? Még is mire alapoz a vezetőség? Szerintetek? túl felindult vagyok ehhez agyalni.

A minőség még adott mint látvány, de a történet a dialógok a karakterek már túl sokat egyszerűsödött. na mindegy.
Sok a kihagyott ziccer, mind a találkák mind a dialógok terén hülye kapkodás…

A tippjeim

A hét mesterlövész sorsa
Vérebnek le kell vernie a hegyet. Most hogy elfognak egy WW-t visszakerülhet királyvárba és találkozhat a tesóval szóval ő nem hal meg a kövi részben.

Thormund vagy hogy hivják azt vörös szakállas vadat? Hát rá már nincs szükség. Briennel milyen jövöje lehetne semmilyen. A vadakkal tart kapcsolatot akiket nem igazán látni itt az évad vége kell valami “megrázó” úgyhogy John elveszti egy szövetségest és talán tisztelt vadembert.

Ser Jorah most hozták vissza az életbe csak azért hogy a következő részben meghaljon? Nem valószínű. mormont csajjal lehet valami és hát danny szálán. danyy már száműzte halálra is itélte mégis visszatér hozzá újrameg újra. Mi okozhat Danny és Jorah szálán drámát? john és danny kapcsolata. Danny megörülése Danny megmentése, halála.
Jorah vagy megmenti dannyt vagy megöli. vagy… annyira nem érdekel hogy tovább gondolkodjak rajta.na de még is talán varyst öli le.

Dondario
vagy hogy hívják a történet elej oóta újra meg újra felélesztik gondolom nem csak azért hogy befogjanak megy WW zombit. ha jól emlékszem egy társa éleszgeti fel ha igaz akkor az ő élete sem érhet véget ebben az évadban. viszont a következőben elhullik hogy dondario is bevégezhesse feladtát aztán eltünjön. de mi ez a feladat? van egy lángoló kardja ami vagy az éjkirályt böki le vagy egy jégsárkányt lásd alább.

Gendry.
Hirtelen előrántották kalapból. szerepe eddig nem sok volt talán a könyvekben sem… nem sokat tudhat úgyhogy nem hiszem hogy információt szolgáltatni hozták be. egyszerű kovács de baratheon vér csörgedetik benne jó nevelt srác hős tipus arya ellentéte. neki még lesz szerepe.

Danny és John Varys
nagyon távolságtartó kapcsoltatot játszattnak velük őket tuti összehozzák az évadban vagy a következőben. de aztán mi lesz velük? együtt uralkodnak? danny visszamegy keletre.
és hogy érinti ez Ser joraht? az ő sorsuk a háborút megvivni.

John. ő targeryen. tűz. meghalt. de feltámasztották a tűzzel. őt élteti a tűz. magától jött vissza.

dannyit nem lehet elégetni. talán a jégsárkány öli meg.
de danny ellensége most sam tarly is. akivel biztos összefut északon.

Vary meghal westeroson volt jóslat asszem. danny figyelmeztette is. úgyhogy az ő sorsa eldőlt. árulást követ el talán jorah öli meg. de előtte esetleg varys tyriont.

kiss ujj arya sansa bran
A hármasból valahogy kis ujj kerül ki élettelenül. Gyakorlatilag mindhárom gyerek szorongatja sakkban tartja ideje ledölni-e a történetben már nincs szerepe csak a múltjának. kis ujjnak és sansának van közös múltja úgyhogy sansa öli meg végezzteti ki talán arya segítségébel. ezzel sansa is megmutatja hogy…

Aryia mintha kicsit kerülné halasztgatná a listáját. dél helyett észak. vérebet sem nyirta ki úgy emlékszem… mi az ő sorsa. ismeri gendryt a srác északra is ment van esély rá hogy összefutnak és összejönnek. egy baratheon egy stark. talán visszamennek királyvárba és jaime melléjük áll.
gondolom briene is visszakeveredik királyvárba mintha őt el is küldte volna sansa.

Bran… Bran… nem csak megmondó embernek szánták biztos valahogy befolyásolja a történteket. és mivel általa láttuk a múltat is a kitavaszodásra a múltban kerülhet sor. Az ő szála nem igen kötött le a könyvekben el se olvastam de a falhoz a másokhoz az erdő gyermekeihez van kötve a sztoria. Az ő sorsa az éjkirály lesz gondolom.

Cersei Jamie Tyrion
A lannister testvérek is egyhelyre kerülnek. de meddig? cerseinek hullania kell de majd csak az utolsó évadban előtte még szembe kell fordulnia jaimeivel. vagyis mi van a gyerekkel? tökmindegy a jelentősége hogy kiábránduljanak egymásból.
hogy jaimenek indoka legyen cersei megöli tyriont a kövi évadban mivel egy helyre kerülnek. a csavar az lehetne hogy mégis él de jaime már megölte cerseit. hogy ez mind megtörténhessen jaiminek megint házon kivüél kellene lennie és mivel ö is képes hopponálni…
Elkalandoztam ez se ebben az évadban történhet meg.

szóval jamie megöli cerseit hiszen van egy jóslat hogy a testvére öli meg dramaturgiailag annak van értelme ha ez jaime és ha ezt az utolsó évadban teszi meg. Tyriont amúgy is utálja cersei meg még könnyen lehet hogy ő targeryen vagyis nem igazi testvér vagyis önmagát cáfolná a jóslat akkor meg mi értelme lenne a jóslatnak a történet szempontjából.

ki nyírja ki Euront
yára már nem valószínű. Töketlen? talán vagy briene ö megint csak királyvárban tűnhet fel és dühös lehet a sárgaruhás csaj és a lánya miatt. bár ez is lehet csúszik a kövi évadba.

Sárkányok sorsa
Egy megfagy.
ha jól tudom van martinnak egy jégsárkányos könyve/története hírből hallottam úgyhogy legalább egy sárkányt itt is biztos megjátszik jégsárkánynak.
Ehhez viszont a jég királynak találkozni kell velük. vagyis vagy ő jut el westeros közepébe vagy danny repül fel hozzájuk. tekintve hogy a zombisereg képtelen teleportálni nyilván danny röppen majd fel északra. de ez már elég nagy távolság na meg nyilván nyomos indok is kell neki úgyhogy visszi mindhárom sárkányt. egyet elbukik…

Egyet danny hajt egy másikat meg johni fiú hajt maga alá. Hiszen drogon csaknem behodólt neki nyilván okkal de mivel ő dannyé… a másik sárkány vyseris hát nemtom fura lenne ha ilyen nevű sárkányra ülne fel. a harmadik nevére nem emlékszem. vagy john a jégsárkányt üli meg?

Az évad vége
Beköszönt a tél. jönnek a mások. történetek szólnak róluk. ez időről időre megtörténik. a falnak omolnia kell hogy elszabaduljon a pokol a teóriával ellentétben miszerint megkerülik a falat.

Edrick - 2017. 08. 15. 18:58

@MasterTom:

” A nagy végjátékban Jamie halálos sebet kap Cersei szeme láttára, ami miatt Cersei öngyilkos lesz, mivel a testvérén kívül nem maradt már senkije. Mivel a jóslat szerint 3 gyermeke lesz, így tippem, hogy a mostani gyerek halva születik majd.”

Joffrey, Myrcella, Tommen, a három gyerek már megvolt :) De a mostani szerintem sem lesz hosszú életű.
Nagy elméletem nincs, csak tipp a jégsárkányra, meg arra, hogy Tyrion az utolsó előtti részben meghal. Vagy legalábbis nem hiszem, hogy megéli a sorozat végét.

dexike3 - 2017. 08. 15. 19:12

nem értem miért kell egy tavaly már leak spoilert tippként leírni. majd ha találkozom olyannal, aki most kezdi a sorozatot nézni én is azt “tippelem” meg “vizionálom” neki, hogy Robot és a feleségét egy menyegzőn fogják halálra szurkálni.
miért kell az idei cliffhangert spoilerezni? mindenki hackeli az hbo-t?

baggio - 2017. 08. 15. 19:55

“Mindenkit megölnek a Mások, de őket is kinyírja később a globális felmelegedés. Majd megérkeznek a cylonok.”

+1!

bár az utolsó szó helyett egy másik, c betűvel kezdődő rasszt olvastam elsőre…

ende - 2017. 08. 15. 20:21

Cersei az utolsó pillanatig nem hisz a Másokban, kijön belőle a Mad Queen, Jaime leszúrja őt is, ő maga életben marad, de minek. Kisujj összeugrasztja a két Stark lányt, de Arya átveszi Észak őrzőjének szerepét, Kisujjt és a lázongókat kivégzik, Sansának megbocsát Arya. Jon akkor ér Deresbe, mikor már a falak alatt áll a Más sereg.

Miután a Mások nagyjából elpusztították Északot és Derest, Bran valami háromszemű trükkel visszaviszi az Éjkirályt és a seregét 8000 évvel ezelőttre, ezzel elindítva a Hosszú Éjszakát. Magával viszi Dondarriont a lángoló kardjával és egy rakás sárkányüveggel. Az erdő gyermekei jóval azelőtt megteremtették az első Mást, de egy 8000 évig tápolódott sereg jön a semmiből, így nem csoda, hogy kicsúszik a kezükből az irányítás. Bran is ott marad (egészséges testben) mint Bran, az Építő. A többi már történelem.

A Fal leomlik, Euronék, a sárkányok és Dany csatában elpusztulnak, Mások eltűnnek, a mágia minden formája eltűnik a világból: sárkányok, sokarcú isten, Rh’llor, Erdő Gyermekei. Jon egy rakás hamu királya lesz mint I. Jon Targaryen egy új kor hajnalán.

Platschu - 2017. 08. 15. 20:27

Korábban valaki rebesgette, hogy esetleg Tyrion is Targaryen. Ez megmagyarázná, hogy az apja miért utálta és hogy a sárkányok miért engedték be a láncokat levenni pár évaddal ezelőtt. Egyszerűen az a jelenet olyan hihetetlen volt akkor is, de ez talán még megmagyarázhatná. Csupán ezt azért nem tartanám valószínűnek, mert Jon múltját is már hosszasan vezették fel, tehát elég furán venné ki magát, ha ugyanezt Tyrionnal is eljátszanák.

A sárkányok kapcsán szó volt a sárkánykürtökről is. Ha egy elbukik és átáll az Éjkirály oldalára, akkor a másik kettő még mindig lecsaphatná. Esetleg Bran az egyiket vargolni fogja, de gyanítom az lesz a valószínűbb, hogy Jon és Dany lovagolja meg a másik kettőt.

Az is érdekes lehet, hogy Dany hogy fog megváltozni, ha kiderül, hogy Jon jogos Targaryen trónkövetelő. Nagyon remélem, hogy egymás ellen fordulnak, mert a nagy összeborulás túl giccses lenne. Raádásul Jorah is ott van udvarlónak, tehát elég hülyén jönne ki, ha Dany kettővel is kavarna.

Sansa vs. Arya – ezt is szépen próbálja elérni Kisujj, de remélhetőleg kiderül a galádsága. Várom, hogy lebukjon az Eyrieben történtek kapcsán.

A Lannister vonal teljesen szanálható szerintem. Mindkét karakter (Jaime és Cersei) elfáradt, rájuk szerintem nem igazán van szükség a 8. évadban. Ha csak Tyrion nem próbálna mégis melléjük állni vagy valami.

A köv. részben azt is várnám, hogy Euron elfogja Szürk Férget, bár elég hülyén jönne ki, ha a kalózok tudnák bevenni a várat és egy profi zsoldossereget legyakni. Valószínűleg ők csak simán visszavonulnak és feladják a várat, még ha ezt most nem is mutatták. Ahogy ezen a szálon Yara és a szigeten lévő Theon is mintha eltűnt volna. Ejnye.

Szóval ha tippelnem kellene, hogy ki hal meg az idei évadban:
– Kisujj, Arya, Tormund, Varys, Euron, Theon, Bronn és Jaime

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 20:32

Kihagytuk a végjátékból Westeros istenét. Több ember visszajött a halálból, egy vállrándítással elintéztük, miközben ez nyilvánvaló jele, hogy létezik ez a tűzisten, és szövögeti a maga kis tervét. Most hirtelen az az érzésem, hogy ez lehet egy csattanója a történet végének. Tűzisten + sárkány. Arra számítunk, hogy Daenerys meg Jon fog uralkodni békében, de most beütöttem a fejem és kitaláltam, hogy a tűzisten megszállja Drogont az utolsó csatában. Az Éjkirály kinyírja a sárkányt, és már minden veszni látszik, és ekkor avatkozik közbe a tűzisten, és végül ő fog uralkodni itt, nem holmi khaliszik. Na jó ez baromság, most elmegyek vásárolni a közeli bev.központba vacsorát.

(de tuti lesz valami isteni beavatkozás a végén, tuti)

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 20:34

Platschu, tudod mikor hal meg a Bronn! Mindjárt begurulok!

deku82 - 2017. 08. 15. 20:34

A legvégén John lesz Westeros királya.

zolij - 2017. 08. 15. 20:45

Platschu: Jorah, mint udvarló? Annyira friendzone-ban van, hogy az már szinte képtelenség. Ráadásul még csak “hozomány” se játszik, mert a Mormont területnek nem ő a tulajdonosa.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 20:49

A vége kitalálhatatlan józan paraszti ésszel. Mindig van egy titok, amit elhallgatnak, ami miatt nem lehet kitalálni. Emiatt a legabszurdabb forgatókönyvet választom: Sam felesége Gili lesz a királynő, és Meleg Pite a király.

Bkinguci - 2017. 08. 15. 20:50

Huhhh…. Az öngyilkos osztagból a Véreb jöjjön vissza, látni szeretnék egy Sansa Sandor találkozót. Jon lesz a király, muszáj, hogy ő legyen, ő mindenkihez a kapocs.
Tyrion is maradjon, kapja meg végül Caster hegyet, megdolgozott érte, ő azt szerette volna mindig.
Arya Gendryvel, a többiek mehetnek.

sziszko - 2017. 08. 15. 20:51

szerintem a Lannisterek kinyiffannak, kábé két ház marad életben a végére: a Starkok és a Targaryenek (tűz és jég), az éjkirályt és a zombikat együttes erővel kinyírják a többiek, ahol kábé a fele brigád meghal (remélhetőleg azért a szerethető karakterek nagyjából megmaradnak), újra beköszönt a tavasz és a mágia kora, Jon és Dany együtt uralkodnak a vastrónuson és nem fog senkit érdekelni, hogy unokatestvérek, mert náluk ez a szokás :)

Platschu - 2017. 08. 15. 20:52

Ebebn igazatok van, de lehet elborul a féltékenységtől a feje, ha együtt látná Danyt és Jont. Esetleg Jorah még mindig hazatérhet, ahogy az unokahúga (?) helyett átvegye a háza irányítását, ha a vétkei után tisztázhatná a nevét a háború után.

Kb. ezt várom Samtől is, hogy ő áll a Tarly ház élére és esetleg a végjáték után ő lesz Égikert új vezetője. Bár őszintén szólva még jobban örülnék, ha Dany ellen fordulna a családja megöléséért és mivel csak ő tudja majd megerősíteni Bran látomását Jon múltjáról, így elvileg ő kulcsfontosságú, hogy Jon trónigényét alátámasszák. Éppen ezért a logika azt kívánná, hogy Sam mindenképpen a nő ellen forduljon.

Hepciás - 2017. 08. 15. 20:54

Az egészet túlélik szerintem: Tyrion, Sam, Sansa/Arya duóból az egyik, Jon/Dany duóból az egyik, Véreb, Varys, Kövér Pite, Brienne, Davos, Gilly, baby Sam, Gendry.

És akik biztos elhullanak: Kisujj, Melisandre, Dondarion, Thoros of Myr, Cersei, Jaime, Quiburn, Podrick,

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 20:54

A 7 mesterlövész akcióját egyébként nehezen értem. Egy ilyen akcióra elvileg nincs már idő, és amikor a falra érnek a zombákok, úgy is nyilvánvaló lesz mi van, és úgy sincs idő megelőzni a vonuló zombikat azzal hogy egyet elkapnak, lehajókáznak délre vele, meggyőzik a királynőket, aztán seregösszevonás és mennek északra. Mire idáig eljutnak, a zomberek áttörik a falat, és lesz bizonyíték. Az se tetszik, hogy Dzsoni kikerülte Derest, csak úgy felhajókázott a falhoz, pedig talán tájékoztatni kellett volna mindenkit mi lesz. Nem egy királynak való típus.

Hepciás - 2017. 08. 15. 20:56

Álom-forgatókönyv? Hogy megszűnik a 7 királyság és 7 különböző királyság lesz az alábbi vezérekkel:

Észak – Jon
Nyugat – Tyrion
Sívidék – Sam
Viharföldek – Gendry
Királyi földek – Dany
Vas-szigetek: Theon&Yara
Folyóvidék: Edmure
Dorne: Random valaki, talán Bronn :D
Arryn-Völgye: Robert Arryn

Bkinguci - 2017. 08. 15. 21:04

Ja igen Thormund ő is maradjon életben. A vadjaival lakják be és műveljék az adományt. Bran meghal, amikor új falat húznak fel, aminek Jorah a kapitánya.
Danynek meg kell halnia, őt Drogho és a fia várják a túlvilágon.
Varys, Cersei, Jamie tuti meghalnak, mèg a Cerseiből azt is kinèzem, hogy visszajön az éjkirály oldalán.

uglytruth - 2017. 08. 15. 21:14

Szerintem az egész évad egy patikamérlegen összerakott, vérprofi, látványos iparosmunka. Eltűnt belőle a lélek, az érzelmi csúcspontok, a sokk (persze nyilván ez érthetőbb is így a vége felé) a fantasztikus párbeszédek…maradt egy látványos, fanokat kiszolgáló sorozat.

Tippek:

Dany: meg fog halni, belezúg Jonba, rájön hogy mi a helyes uralkodói mód, de aztán meghal
Jon: ahogy Martin mondta, nem mindenki lesz boldog a végén, attól függetlenül hogy szépnek is tűnik a lezárása. Nem élvezi amit csinál, nem akar uralkodni, de övé lesz a vastrón.
Bran: trippel valahogy egy fában, ő őrzi mágiával meg ilyen szarokkal a kontinenst. Szép de magányos vég ez is.
Arya: királyi testőr vagy ilyesmi lesz, soha nem lesz férje vagy gyerekei, harcos lesz forevőőőr.
Sansa: észak úrnője, magányosan ő is, de korrektül irányít
Tyrion: segítő lesz, Jonnak, Dany miatt ő is szomorkás lesz
Jaimie: Caster hegy ura, Briennel talán párban
Cersei: Jamie végez vele, mikor meg akarja ölni Tyriont.
Varys, Melisandre: egyik sem éli túl
Kisujj: Ária lefejezi hamarosan vagy szíven döfi
Euron: meghal, Theon megöli, valami sunyi módon
Theon: vas szigetek ura lesz, de a nővére meghal

Lényeg a lényeg, sokan túlélik, de igazán boldog vagy egykori önmaga senki nem lesz már.

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2017. 08. 15. 21:19

A hetedik könyv címe eredetileg ‘ A Time For Wolves’ volt, később lett megváltoztatva ‘A Dream of Spring’-re.

Fehér Mászkák:

Kíváncsi leszek Martin hogyan ábrázolja majd a könyvekben, hogy az Erdő Gyermekei jóvoltából jöttek létre. Mert a legeslegelső fejezetben számomra valami hihetetlenül idegen, ősi valami hatását keltetették, ami túl van az emberi felfogás határán.

Szerettem volna, ha ebből megjelenik valami sorozatban is, nemcsak arctalan, egyszerű gonoszok lett legyenek.

A könyvekben emlékeim szerint nincs Éjkirály sorozatformában, hanem az egyik Lord Commandert hívták így.

Legyőzik őket, amúgy. A Fal le fog omlani, a könyv is ezt sugallja, bár ott sokat beszélnek Joramun Kürtjéről, a sorozatban nem volt ilyesmi. Az egyik sárkányból lett jégsárkánnyal Éjfőni átrepül a Falon, és ez szerintem elég is, meg a jel Bran kezén.

Jon/Daenerys:

Itt bármi lehet. Vagy mindketten meghalnak, vagy csak az egyikük, vagy mindketten életben maradnak. Elvileg ők a rejtélyes jég és tűz a sorozatcímben, tehát mindenképp fontos szerepük lesz a végjátékban és utána újrajövő új világrendben.

Mindketten sok olyan dolgot tanultak, tapasztaltak, amik ellentmondanak a korábbi westerosi valóságnak/felfogásnak, Jon a szabad népnél, Daenerys Essoson.

Arya:

A könyvben jobban ki van fejtve a rejtélyes halálrend nézőpontja, szerintem vissza fog ütni rá.

Az eredeti, három kötetre tervezett Martin papírokon Arya és Jon egymásba szerettek volna, ha jól emlékszem.

Sansa:

Túl klisés lenne, ha pusztán csak Lady of Winterfell lenne. Remélem lesz egy csavar a karakterében.

Bran:

Szerintem beleolvad Deres varsafájába.

Theon:

Ha már ekkora szenvedéstörténetet kanyarítottak neki, nem hal meg. Érdekes csavar lenne, ha ő lenne Warden of the North.

Asha (Yara):

Ő lesz Pyke űrnője, kár, hogy a sorozatban leszbikust csináltak belőle, a könyvekben, ha jól emlékszem, valami kis eldugott várban van egy csókával.

Euront meg lesz@rom, amióta egy ócska Victarion/Euron keverék lett, teljesen mindegy mi lesz vele.

Jaime/Cersei/Tyrion:

Jaime lesz a valonqar és végez Cerseivel. Szerintem ő túléli és Tyrion is. Nehéz megmondani mi lesz, de könyvekben Jaime új jövőt akar kovácsolni magának, nem holmi családvezetést, ilyeneket.

Kisujj/Varys/Melisandre:

Kisujjt kizárt, hogy Arya életben hagyja, Varys halálát meg a sajátját meg megjósolta.

Sam és Szegfű, kiskölyök:

Őket nem henteltetik le. Ő Csavardi Samu, és mivel Martin LOTR véget ígért, mert imádta, no, vele fog végződni, szerintem az egész.

Sandor Véreb:

Össze fog csapni A Heggyel, és akár Sansa is kijuthat neki. Érdekes lenne, ha Sansa a végén beleszarna az egész úrikisasszonykodásba és elmenne vele.

Dondarrion:

Nem fogja túlélni, a könyvekben is Kőszív Úrnőt keltik fel helyette, itt viszont már sok lenne ez a kártya sokadjára. Epikfájtban fog elhullani.

Davos:

Hazamegy végre a családjához. Ezt szeretném neki.

Brienne:

Elcseszték, egy terminátort csináltak belőle. Pedig a könyvekben kurva jó volt, hogy mindig próbált hű maradni, igazi lovag, mégis mindenkivel szemben elbukik, pedig nem áll szándékában. Aztán Kőszív Úrnő végül egy valódi árulásra kényszeríti.

Úgyhogy nem nagyon érdekel itt mi lesz, hogy lesz. A hatodik könyvet várom, hová fut ki Jaime története Briennel Kőszív Úrnőnél.

Gendry:

A könyvekben Folyóvidéken van, Kőszív Úrnő csipetcsapatában. Itt szerintem is megkapja a Viharföldeket.

Bronn/Jorah:

Fogalmam sincs. Lehet meghalnak, nem lesz túl nagy szerepük, ha túlélik sem.

cathy - 2017. 08. 15. 21:21

Lehet hogy Targ hagyomány, de Dany és Jon tuti nem tennék ezt meg, mármint ha tudnak róla. Most komolyan, te el tudod képzelni, hogy megtudják hogy rokonok és tesznek rá nagy ívben? Akkor nem igazán jött le itt egyeseknek hogy Dany és Jon milyen karakterek….

Shed - 2017. 08. 15. 21:24

Egyszerűen megjósolhatatlan hogy mi lesz, mert a sorozat egyszerűen elszakadt a saját világán belüli realitásoktól.
Nem akarom sorolni, de nyilván majd Észak királya egy pár fős csapat élén a vadak vezérével kimegy a Falon túlra gyalogosan, kb. pár napi kajával a hátukon, úgy hogy már mikor kilépnek akkor hóvihar van és köd.

De ha már jósolni kell, akkor sztem Dany éli túl az egészet, és Jon meghal a 8ik évad vége felé. Előtte még dugnak egyet, az szinte biztos, és Dany terhes lesz az utolsó részek egyikében Jontól.

Ezt az évadot sztem nem éli túl Kisujj, meg a 7 szamurájból legalább három fő.

A Sándor vs. Hegy harcot nem tudom miért várják sokan.
Mikor Sanyi megmentette a Rózsalovagot és összeakaszkodott a bátyjával, már akkor látszott hogy nem egy ligában vannak. Most egy élőholt Hegyet hogy öl meg vajon? Mellbe verték egy négyágú harci csákánnyal és meg sem moccant. Sztem a Hegy úgy fog elpusztulni, hogy nekimegy vagy 30-50 dothraki és Makulátlan, és kb. 3-4 perces fasza csatajelenet végén a nyolcadik lándzsa már annyira lelassitja hogy le tudják vágni a fejét.

VanillaSky - 2017. 08. 15. 21:33

Podrick: Nevet változtat és id. G. György néven megalakítja a livejasmin előfutárát, hírneve legendává teszi és újranépesíti Westerost a tél és csatározások után.

Hepciás - 2017. 08. 15. 21:34

Shed

Vagy fapados megoldás: Sárkánytűzben elégetik…

DarkEagle - 2017. 08. 15. 21:34

Én vagyok az egyetlen aki nem érti, miért tartja itt ennyi ember Mad Queennek Danyt? Ha valaki Mad Queen az Cersei. Dany egyetlen egy olyan dolgot nem tett ami az őrültségre utalna. És ha véletlen eszébe is jutott valami ilyen rögtön lebeszélték róla és ő hallgatott is a tanácsokra. MINDIG! Persze tudom most sokan megutálták mert felperzselte a Lannister sereget és ugye mai részben megölte a Tarly kölyköt meg az apját de az teljesen jogos volt. Ő a láncok leverője szóval börtön nála nem játszik. Elküldte volna őket az őrségbe de nem akarták, akkor innentől Danynek se volt túl sok választása. Vagy életben hagyja őket és akkor senki nem fogja tisztelni vagy megöli őket és akkor félnek majd tőle de akkor is látni fogják hogy nem könyörtelen.

Ami a végkifejletet illeti nem is értem hogy képzelheti bárki is hogy Dany meghal vagy egyáltalán halál közeli élménye lesz. Ő ‘A’ főszereplő, konkrétan 6 éven keresztül építették a karakterét baromira semmi értelme nem lenne megölni. Egyértelmű hogy a sorozatban a végkifejlet az lesz hogy Jon és Dany uralkodni fognak. Azt már nem tudom hogy mint házaspár vagy mint szimpla rokonok de nem hinném hogy ez számítana bármit is ezzel csak az agyhalott shipperek foglalkoznak. Aki más véget gondol szerintem nézze meg újra a sorozatot mert egyértelmű hogy kik is a főszereplők. És persze a GOT de azért jól látható kik azok akiket itt sem ölnek meg.

Ja és szerintem ha egyszer Martin is befejezi a könyveket akkor ott is ez lesz a befejezés ez nyilvánvaló.

Hepciás - 2017. 08. 15. 21:37

“meg a 7 szamurájból legalább három fő. ”

Dondarion és Thoros kiírhatóak, de ki lenne a harmadik? Joninál IDDQD, Thormund a szabad nép vezére, Véreb közönségkedvenc, Gendry-re és Mormontra még szükség van.

Amúgy bírtam Thoros piálását a jelenetben mikor mentek kifelé :D

cathy - 2017. 08. 15. 21:43

Dark Eagle: Vagy Dany vagy Jon meg fog halni, ez teóriák nélkül a könyv ismeretében is sejthető. Én sem szeretném de Dany látomásait tényleg érdemes vizsgálni, meg attól hogy építik a karakterét még simán meghalhat. Persze a sorozat kezd Disney vonalat venni, én a könyvből indulok ki, sajnos ez van. Még Martin nyilatkozatait sem lehet készpénznek venni, mert direkt kavar interjúkban is, úgyhogy nem biztos, de nekem erre nagyon tuti a tippem.

Én meg attól kapok már agybajt, hogy jajj csak együtt uralkodjanak, hihetetlen…

Hepciás - 2017. 08. 15. 21:43

DarkEagle

Szerintem pedig inkább te vagy álszent ezzel a “Dany jó királynő” dologgal. Összesen 3 dolgot tett ami jó volt: Makulátlanék felszabadítása, rabszolgák felszabadítása, proli kivégzése mikor törvényt szegett.

Én amúgy várom azt az epizódot, ahol végre bebizonyosodik, hogy Dany jó vezető. Ez most sem történt meg. Megint legyakott pár embert, kicsit keménykedett Jonnak, Tyrion nagynehezen rávette a normális döntésre.

És Dany semmivel nem jobb pár dologban, mint Cersei. Cersei a zombi mögé bújik, Dany a sárkány mögé. Dicséretes jellem mindkettő.

Dany elégeti élve akik nem nyalnak be neki, Cersei rájuk robbantja a szentélyt. Dicséretes jellem mindkettő.

Továbbra is Jon a legjobb jelölt. Gendryvel jól összehaverkodhatnak, tiszta Ned és Robert 2.0 lehetnének.

Tommy - 2017. 08. 15. 21:48

Nem tudom, hogy mit illik szóba hozni. Nem olvastam mi fog történni de ennek ellenére kezeljétek úgy mintha egy nagy SPOILER lenne az írásom.(továbbá bocsánat ha az oldal nem bírja eltárolni az egész kommentet)

Ebben az évadban akármi is lesz biztos vagyok benne, hogy az utolsóban King’s Landing-et fogják védeni a halott sereg ellen. A Night King véglegesen lerombolja a falat minden nehézség nélkül és Winterfell hosszas csata után újra elesik. E közben Sam rájön egy rejtelmes titokra amivel nem csak legyőzhetik hanem el is törölhetik a föld színéről az előbb említett hordát. Szervez egy elit csapatból álló(már aki megélte idáig) expedíciót. Mindeközben a Narrow Sea befagy amivel az egész világ veszélybe kerül amire Essos is a segítségükre siet de csúfos végük lesz. Túl későn próbáltak túl keveset tenni.

Mostani utolsó két részben biztos lesz cliffhanger, úgyhogy pár dolognak nekiállnak de a végkifejletük a következő szezonnyitóra jut.
Arya megpróbálja eltüntetni Littlefinger-t nem csak azért mert rajta van a listáján de a feszült hangulatú jelenetekkel is felvezették. Valami rosszul fog elsülni és vagy Sansa vagy Arya de megöli a másikat. Valószínűleg Sansa rátámad a húgára mire Nymeria megjelenik és szétmarcangolja. Ramsy végzete után ironikus lenne. Brann majdnem rájön hogyan győzhetnének a holtak ellen, megpróbál a múlttal játszani és visszaküldeni egy üzenetet de beleőrül mint Hodor. Daeny és John összejön de nem csak olyan Star-Wars stílusban hanem teljes lannister körítéssel. Aztán minden kiderül a családfájukról és a Khaleesink eltaszítja magától mire kedvenc északi királyunk egy sárkány hátán borús hangulatban csatába indul a Knight King ellen. Elbízza magát, elfogják és nem élőhalottként hanem a holt sereg egyik főparancsnokaként folytatja. Addigra már mindegy lesz mert úgyis elpártolt mellőle az egész észak az előbbi rokoni szál kapcsán. Daenerys elindul, hogy egy sárkányával “fölszabadítsa” vagyis megölje ami sikerül de mindketten odavesznek. Sárkányok sem járnak túl jól, egyikük élőhalott lesz a másik pedig egy szinttel erősebb hasonlóan mint ami anno a csecsemővel és a Night King-gel történt a jégbarlangban. Végül ledől a fal mert senki sincs aki védje.
King’s Landing-et senki sem fenyegeti, ennek ellenére Cersei még-inkább ellenségeket lát maga körül akkor is amikor mindenki halott vagy az északi fallal van elfoglalva. Fel akarja robbantani az egész várost amit Jamie megakadályoz az élete árán is(The Mountain megöli) mire a hőn szeretett húga/felesége tartós idegösszeomlást kap. Beszélni sem tud majd tehát nem sok vizet zavar innentől.

Utolsó évadra Ők maradnak és lesznek az elit alakulat akik rájönnek a titokra. Északra utazva megállítják a Night King-et lerombolva az ereje forrását. Ekkora már akkorára nőtt az utolsó sárkány, hogy pár tucat katonát is képes átvinni a világ másik végére így azzal mennek.
Tyrone – király lett mert Aegon fia és hallgat rá az egyetlen megmaradt sárkány
Sam – nagymester
Bron – haderő feje, segédje Gendri
Arya – kémek vezére
Tormund és Brienne – nekik már csak a harc lebeg a szemük előtt, elhidegülnek egymástól
Egy sárkány – nem Drogon de idővel elég óriásira nő

Elérkeznek a Fehér Toronyhoz amiből a Night King ereje ered és több holtsárkány védelmezi. Sikerül ledönteniük amitől az összes jég elolvad és az élőhalott sereg porrá válik. Minden varázslat eltűnik a föld színéről az utolsó sárkánnyal együtt. Elég keserű a győzelem, mindenki meghal és King Landing-et a világ összes városával egyetemben földig rombolták Essos-t és Westeros-t is beleértve. Az földön csak pár ezer ember marad életben.
Mindenki meghal kivéve Gillyt és pár túlélőt leszámitva akik Lady Stoneheart és Cold Hands segitségével megmenekülnek Winterfell katakombáit használva menedékként. Lady stoneheart és segédje is megszűnnek létezni a varázslat eltörlésével.
A túlélők új várat építenek Winterfell romjain, újrakezdik az emberi civilizációt. Egy olyan világban ahol már nem létezik varázslat. Mindenki kételkedni fog a sárkányokban és a Song of Ice and Fire hitelességében amit a nagymester leírt Old Town -ban. Azt senki sem foglya megkérdőjelezni, hogy Sam hősként vonuljon be a történelembe s iránta való tiszteletből fiát teszik meg az új világ urává.

Ugrunk pár száz-ezer évet időben és itt két lehetőség is van:
-Valaki a nagymester könyvét kutatva körbeutazza az ismert világot és rálel egy sárkánytojásra.
-Játszó gyerekek vagy valaki akinek semmit tudomása sincs a Trónok Harcáról megtalál egy tojást, de nem tudja mi az így visszateszi oda ahol rálelt és elsétál.
Itt a vége.

Személy szerint Én is eltudtam volna képzelni több évadban lassabban elmesélve. Azért tanultam meg rendesen angolul és olvastam el a könyveket mert az első évad történéseit nem bírtam követni. Évad végére úgy nagyjából kiismertem az egyik családot, meg is tetszett az egyik karakter de a nevét még néha elrontottam. Gondoltam majd a következő évadban képben leszek, erre pont kivégezték…

Tommy - 2017. 08. 15. 21:52

DarkEagle
Tudom, hogy Dany és Jon eléggé meghatározó egyéniségek pont azért vannak veszélyben :)

Ramsay Bolton szavait idézve:
“If you think this has a happy ending, you haven’t been paying attention…”

cathy - 2017. 08. 15. 22:01

Én nem azt mondom, hogy ne jöhetnének össze, de hogy kéz-a kézben ülnek a vastrónon na ezzel hagyjatok már. Nyilvánvalóan van és lesz köztük valami, de nem fog kiteljesedni legalábbis az lenne igazán bittersweet, hiszen azért két olyan emberről van szó, akik eléggé megérdemelnék a boldogságot. Viszont a GoT nem csak a szerelemről szól épp ezért ez nem lehet fő vonal, szerintem ez egyértelmű. Fontos, de nem a legfontosabb. Csak a sorozatból ez nagyon kezd kiveszni…

Tommy - 2017. 08. 15. 22:04

Biztos, hogy a készítőknek van egy csavar a fejükben, hogy Daeny ellen felkelés lesz majd kiderül, hogy mégis jó vezér de most lehetett volna igazán ezt megmutatni.
Letérdeltek szabadonengedése több szempontból is előnyös lett volna:
-akik halálra rémültek visszaviszik és elterjesztik a félelmüket az egész seregben(nem vagyok benne biztos, de mintha egy Battlestar Galactca epizód derengene)
-akik csak megélhetés miatt harcolnak Cersei oldalán kétszer is meggondolják, hogy sárkányok ellen megéri-e
-akik félnek Cersei-től vagy a családjuk eltartása végett harcolnak, önként és dalolva mennének át Daeny-hez mert ezzel Ő biztosítaná a pozitívabb jövőképet. Nem használ sárkányokat a városon, nem robbant fel épületeket mint egyesek és egy ilyen húzással kegyetlennek sem mondhatnák.

Idősebbik Tarly-t valószínűleg ez sem győzte volna meg, őt be kellett volna zárni de minden más foglyot elengedhetett volna.

Kisaaame - 2017. 08. 15. 22:22

Pont a hétvégén mondtam a barátaimnak, hogy a végén partot ér Gedry térdig érő szakálla de mivel mindenki kinyúlt addigra, így ő ül a vastrónra. De most, hogy visszatért erre kevés lehetőséget látok!

Azt hiszem eléggé meglepődnék ha a 8. évad végén a vastrónon nem Dany ülne! Szerintem ez a “Mad Qeen”-dolog félrevezetés, hát még szép, hogy nem kegyelmez senkinek. Azzal már rég felhagyott, hogy bárkinek is esélyt adjon, aki hátbatámadhatja..

Jon és Dany szélsebesen száguldanak az incesztus felé, ilyen érzés lehet Obi-Wannak lenni? :D Szerintem Jon térde hamarosan hajlani fog, méghozzá a házassági ajánlat felé, aminek Dany végül örülni fog és a 8. évad elején már jegyesek lesznek de a Bran által tálalt igazság véget fog venni ennek. Jon és Dany sose fog összeházasodni, sőt Jon sose fog megházasodni, hacsak nem Sansával…

Ha lesz még északon uralkodásra való ülőalkalmatosság, az Sansáé lesz…még lehet, hogy jó is lesz benne.

Kisujj most nagyon benézte a dolgokat, Bran a következő részekben le fogja leplezni és Arya kinyírja a francba…

Van egy olyan érzésem, hogy Jaime végül valahogy megkapja a happy endinget(Briennel), végül Tyrion fogja valahogy kinyírni Cerseit ( vagy a hegy), mert mindenki Jaime-re tippel..

Szerintem Tyrion, Davos, Bronn és Arya, Sansa, Dany biztosan életben maradnak.

Bkinguci - 2017. 08. 15. 22:42

Mivel a két főszereplő, Jon és Dany, sztem, építgetik mindkettőt az első rész óta. A nagy többség arra számít, hogy majd együtt ülnek a trónon, miután jól legyőzték a másokat. Tuti nem. Egyik biztos, hogy meghal, én Danyre tippelek, mivel még hátra van az utolsó árulás, a szerelemért. Sztem a sárkánya is vele hal. A második sárkány elpusztul vmelyik harcban, az utolsót meg viszi Jon.

TKO - 2017. 08. 15. 22:45

Az őrült verzió:
A hét szamurájból csak Jon éli túl, mert mondjuk Benjen arra jár és megmenti, de megjelöli az éjkirály mint Brann-t, és ennek segítségével áttörnek a falon a mások.
Arya bepörög kicsinálja Kisujjt ami miatt kénytelen elmenekülni, királyvárba veszi az irányt.
Mivel Tormund és Kisujj meghalt, Jon meg sehol, az északiak szétesnek. Sansa szövetséget köt Cerceiel Dany ellen Jon háta mögött a megmaradt erőivel.
Jon összemelegszik Danyvel, és a Lannisterekkel szövetkezve mennek egy csatát a mások ellen, ahol születik egy jégsárkány, valamint Cercei kicsinálja Tyriont valami durva trükkel a csata közben/végén. Danyvel is végezni akarna, csak az nem sikerül. A csatát az emberek bukják és visszavonulnak.
Jamie teljesen kiakad Cerceire a Tyrion ügy miatt, ráadásul Cercei valami őrült tevékenysége miatt elvetél/a baba is meghal, ezért megöli Cerceit.
Arya közbe senkit nem talál királyvárba, és mire Cercei közelébe érne már meghalt, viszont a hegy még él, és rajta bosszút áll.
Dany ezalatt teljesen bekattan, elégeti Varyst. Jon látja hogy Dany megkattant, valamint Brann miatt kiderül az is, hogy Jon trónörökös, ezért Dany meg akarja ölni Jont, viszont Jon ügyesebb, és ő éli túl. Jon lesz így a két sárkány ura, és szövetkezik Jamievel. Sansanak Jamiehez kell mennie feleségül.
Az így alakult érdekszövetségek legyőzik a másokat. Jon lesz az uralkodó.

DarkEagle - 2017. 08. 15. 22:47

“sőt Jon sose fog megházasodni, hacsak nem Sansával”

Ugye csak viccelsz? Mennyivel jobb az unokatesóddal kavarni mint a nagynénéddel? :D Akkor már inkább Dany.

Egyébként nagyon sok utalás volt már arra hogy ismét Targaryen és Stark lesz az uralkodó. Jon északon Dany meg délen. Ez annyira egyértelmű hogy hihetetlen. Ez az évad ha mást nem azt bebizonyította eddig hogy az írók is lassan tényleg csak kipipálják a legfőbb fan teóriákat amiket sokan akarnának látni.

Egyébként ha valamiben biztos vagyok akkor abban igen hogy Dany többet már nem fogja bevetni a sárkányait Cersei ellen. A nagy csata most már a WW-ek ellen lesz egészen az utolsó évad végéig. Itt már nem lesz szerintem Dany vs Cersei. Utóbbi úgyis meghal valahogy Jamie pedig megkapja a katonának járó kegyelmet, vagyis a harc általi halált. Így csak Tyrion marad az egyetlen Lannister kivéve persze ha róla is kiderülne hogy nem is az hanem Targaryen. :D Akárhogy is szerintem mindenképp fennmarad a 3 nagy ház a végére.

Dany látomása, gondolom itt mindenki a Mágus csóka börténére gondol amikor besétált Dany Királyvárba az meg totál romos volt és hóval borított. Hát nem tudom hogy az látomás lett volna szerintem csak szimpla elmetrükk amit a mágus vetett be ellene. De ha mégsem akkor egyértelmű hogy eléri Királyvárat jövőre az Éjkirály és Cersei-t is ő öli meg. Kivéve ha Cersei lesz az Éjkirálynő. Na az ütne. :D

elektro - 2017. 08. 15. 22:50

Nem értem ezt a pofátlan lehúzást, hogy csak a haszon miatt csinálnak egy 7 és egy 6 részes évadot. Ehelyett lett volna egy 13 részes, amit leadhattak volna jövőre egyben. Így lett volna idejük egy kerek szép lezárást adni.13 részben lehetett volna a korábbiakhoz hasonlóan felépített szerkezet.
Mostani 7+6-ban azt érzem, hogy egy olyan szerkezetet akartak létre hozni, mint egy az “előző részekben történt” összefoglaló lenne az egész. Akár működhetne is, de az érzésem, hogy az egészet úgy kezdték el, hogy a befejező történet csak nagy vonalakban lett megírva. Így tényleg nagyon nehéz jól és kreatívan megoldani, ami szerintem nem is sikerült.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 22:53

“Zárókép: Bobby kilép a zuhany alól.”

:-DD

Platschu - 2017. 08. 15. 22:53

Én annak örülnék, ha azért lenne szerepe annak, hogy a Hegy és Jon “kvázi” élőhalottak. Lehet immunisak lesznek az Éjkirályra vagy éppen emiatt állnak át simán hozzá. :)

kla - 2017. 08. 15. 22:58

A Másokat legyőzik, súlyos veszteségekkel, de azért nagyjából egyben marad a kontinens, nem üt be az apokalipszis. Az újjáépítés és rendezés során Hét Királyság legalább részben feloszlik, a bosszúk és lázadások körforgását csak így lehet megtörni.

– Jon és Dany: tuti, hogy összejönnek, és az ő párosukból kerül ki, aki a Vastrónon (amennyire még lesz Vastrón) fog ülni. Itt többféle forgatókönyvet el tudok képzelni: a klisés, unalmas megoldás, ha párként boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A drámaibb, ha az egyikőjük elesik a végső ütközetben, talán inkább Dany ebben az esetben. Ami még itt érdekes lehet, ha a tanácsadói kihátrálnak Dany mögül, és beállnak Jon mögé (miután kiderült a származása), akinek döntenie kell a Dany iránt érzett szerelme és a kötelessége között – ez is valahogy Dany halálával végződik. Mindez Dany őrült hajlamai miatt fog bekövetkezni, de ezek tényleg megmaradnak csak hajlamok szintjén, nem fog átmenni Mad Queenbe vagy Cersei 2.0-ba, ezzel erősen árnyalva ezt a végső szembenállást Jon és Dany között.

– Lannisterek: ez az egyik legnagyobb wild card szerintem. Cersei tuti meghal, és Jaime, aki a “jó oldalon” fog kikötni végül, részes lesz a halálában, bár nem feltétlenül közvetlenül vagy szánt szándékkal. Valahogy Aryának is lesz hozzá köze (ha más nem, úgy, hogy megpróbálja, de nem sikerül). Jaime sosem fog fizikai vonzalmat érezni Brienne iránt, de valahogy bevallja neki a plátói érzéseit, és sorsdöntő lesz még a kettejük kapcsolata, akár Cersei halála kapcsán. Jaime és Tyrion közül legalább az egyikük meghal, Jaime erre esélyesebb, de nagy kérdés, hogyan (valaki írta az öngyilkosságot, ez nem rossz tipp), Tyrion talán életben marad, de visszavonul a nagypolitikától, bár lehet, hogy Casterly Rock ura lesz.

– Sansa: Észak úrnője/királynője lesz, és továbbviszi a Stark nevet, a férje nem egy jelentős szereplő lesz.
– Arya: remélem, használja majd valamikor arra a képességét, hogy nemcsak belopakodik szolgálólányok álcájában őrzött helyekre, hanem kiadja magát valakinek, akiről nem köztudott, hogy halott, és így irányítja az eseményeket. Pl. Cersei-t a halála után. A háború után nem találja már a helyét, és nyugatra hajózik, ahol még senki sem járt – de előtte megbékél az életben maradt családtagjaival. Esetleg még az arcnélküliek végül eljönnek érte azzal, hogy a Sokarcú Isten ajándékával nem lehet a végtelenségig visszaélni.
– Bran: valamit még fog medzsikelni a múltbanézésen kívül, kulcsfontosságú lesz a Mások legyőzésében. Utána eltűnik Északon vagy ilyesmi. Vagy, mindfuck elmélet, hogy valahogy ő lesz az Éjkirály, vagy legalábbis a Másokat fogja segíteni a végén.

– Greyjoyok: Theon összeszedi magát és Yarával legyőzik Euront (évad eleji minibossként), majd részt vesznek a nagy küzdelemben. Yara túléli, Theon meghal, de előtte – nagyon remélem -, még kap esélyt, hogy jóvátegye a Starkok elleni bűneit.

– Sam: tuti, hogy életben marad, családostul, és valami magas pozícióban fog kikötni (akár főmester, akár a Síkvidék ura, akár tanácsadó Jon mellett). Át fogja venni a pár résszel ezelőtt látott, “A Robert király halálát követő háborúk története” című könyv írását, és azt a címet adja neki – természetesen -, hogy A Tűz és Jég dala.
– Brienne: Jaime-n kívül nem tudom, valószínleg túléli.
– Kisujj: epic halála lesz, amikor visszahull rá mindaz, amit elkövetett.
– Varys: túlélőnek tippeltem volna, dehát ha Melisandre látta meghalni a lángokban…
– Davos: el tudom képzelni, hogy ő lesz egy szomorú, korai halál, egy .nagy áldozat a Mások ellen vívott csatában
– Melisandre: gondolom, még lesz dolga Davos-szal. De ő is elég wild card, nem tudnám megjósolni.
– Jorah: adná magát, hogy meghal Danyért, de azt se zárnám ki, hogy ha újjáépül a Fal a háború után (mert hogy “amíg világ a világ, az Éjjeli Őrség őrködni fog), akkor ő lesz az Éjjeli Őrség parancsnoka, örökre beletörődve a friendzone-ba.
– Gendry: törvényesítik, és ő lesz a Viharvidék ura. De persze csak névlegesen, és ha mondjuk Davos túléli, akkor ő lehet az ész mögötte.
– Bronn: túléli, és ő lesz Dorne új ura! :D
– Véreb: legyőzi a Hegyet (CLEGANEBOWL!), és vagy meghal benne ő is, vagy ha nem akkor, akkor nem sokkal később. Könnyen lehet, hogy Aryát védi meg a Hegytől.
– Beric: szerintem túléli ezt a kalandot, és lesz még valami nagyobb szerepe, amiért eddig életben maradt.
– Podrick, Missandei, Szürke Féreg, Thoros, Tormund: vagy meghalnak random áldozatként a Mások ellen (vagy a következő részben), vagy nem, whatever.
– Qyburn: meghal.

És ezzel szerintem végig is vettem mindenkit, szóval, aki meghal: esetleg Jon vagy Dany, Tyrion és Jaime közül legalább valaki, Cersei, Euron, Theon, Kisujj, Varys, Melisandre, Véreb, Beric, Qyburn, Davos(?), Brienne(?)

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:00

Csak tökmáshogy keltek életre, mint a zomberek. Hegy az egy ember által összerakott Frankeinstein, Dzsonit meg a tűzisten hatalma hozta vissza. Az Éjkirály meg egy harmadik módon csinálja.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:02

“Jaime, aki a “jó oldalon” fog kikötni végül, részes lesz a halálában, bár nem feltétlenül közvetlenül vagy szánt szándékkal.”

Kingslayer. :) Ennek is szerepe lesz, szerintem lesz majd egy olyan szitu, mikor megölheti az aktuális királyt, és meglátjuk hogyan dönt. Simán lehet, hogy Cersei így hal meg.

Kétujjas sasfogás - 2017. 08. 15. 23:07

A falon túli szafari balul sül el, nem sikerül zombit befogni, és páran ott is hagyják a fogukat (Thoros, Dondarion). A veszéllyel nem törődve a két queen egymással lesz elfoglalva, Dany végül megtámadja Királyvárat, de a makulátlanok távollétében a lovas dothrakiakkal nem sokra megy az ostrommal, meg biztos majd az ág is húzza, így hataloméhségében megtébolyodik és beveti a sárkányokat. Sok civil kinyiffan, Varys kavarni kezd, mire Dany kivégzi. Ezt látva Tyrion otthagyja Danyt, de valszeg a feka csaj és Szürke Féreg is dobbant együtt. Cersei a veszett helyzetet látva el akarja pusztítani Királyvárat a nekromanta fazon segítségével, de Jaime rájön a turpisságra és a történelem megismétli önmagát címszóval végez Cersei-el és Qyburn-el. Ezt követően rögtön öngyilkos lesz. A Véreb/Gregor duel meglesz Véreb győzelemmel, de Sandor halálos sebet kap és meghal. Dany elfoglalja Királyvárat, de mindenki rühelli. Kisujj kavar hogy egymás ellen fordítsa Sansát és Aryát, de ráfázik, és Arya kinyírja. Arya később szintén meghal, túl pszichopata már hogy életben maradjon, lehet Jaquen öli meg. Theon megmenti Yara-t, és végez Euronnal az élete árán. Közben jön a zombi invázió, végül Dany/Jon egyesítik erejüket, és a sárkányokat is rájuk eresztik (Dany és Jon lovagol kettőn, egyet sztem Bran vargol meg). Egy sárkányt legyaknak a Mások, azt respawnolják jégsárkányként, de egy epic ending csatában végül győznek a jók. Danynak itt annyi, Jorah szintén hősi halált hal. Gendry összejön Sansával, és később összeházasodnak. Jonról kiderül h Targeryen, így ő lesz a király, Ser Davos és Tyrion tanácsadóként vele marad. Sam a Tarly-ház feje lesz jobb híján, nem lesz Fal, ahova visszamenjen. Bronn örök túlélő, Thormund és Brienne vagy összejönnek, de még valószínűbb, hogy mindketten meghalnak. Bran a jelenlegi beszívott druida szintről továbblépve faember lesz.

Hero - 2017. 08. 15. 23:08

“a klisés, unalmas megoldás, ha párként boldogan élnek, amíg meg nem halnak.”

Na ez az, ami elképzelhetetlen GoT zárásként. Az egyik tuti meghal.
Egyébként az imént említett Ramsay idézetet tudnám felhozni, az tökéletes kikacsintás a nézőkre.

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:10

Kétujjas sasfogás

:-DD

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:14

Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Hegy legyen a király, és Meleg Pite pedig a királynő? Szerintem nem. Szép pár lennének. És ez egy váratlan fordulat lenne, erre senki se számít.

Bolton - 2017. 08. 15. 23:15

Szerintem a végén az éjkirály meg dany duettben elénekli a vastrón előtt a tűz és a jég dalát.

Hero - 2017. 08. 15. 23:17

“Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Hegy legyen a király, és Meleg Pite pedig a királynő? Szerintem nem. Szép pár lennének. És ez egy váratlan fordulat lenne, erre senki se számít.”

És milyen szexjelenet lehetne belőle.:DDD Felrobbanna az internet:D

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:19

:-DD

Mark Bolt - 2017. 08. 15. 23:19

Ez lenne az igazi amerikai pite. :D

Pipacs00 - 2017. 08. 15. 23:36

Ha az írók fejével gondolkodunk, akkor nem véletlen építgetik szorgosan a Dany-Jon szálat, egyre inkább gyanakszom, hogy talán a végén ketten fognak uralkodni Westeros felett békességben… Ami persze túl rózsaszínek, meg fanfiction szerűen hangzik a GOT-hoz… De egyébként meg nem értem, miért kezdték az utolsó 8 részre ezt a szálat kidolgozni, mikor már szükös a játékidő.
Az egyetlen amiben viszonylag biztos vagyok, hogy Sam túléli, és talán megírja a háború a történetét. (Már csak abból kiindulva is, hogy kísértetiesen emlékeztet egy másik Sam(u)-ra)

És hogy én milyen bejezést akarok látni?
A másokról kiderül, hogy valójában meg nem értett, környezetvédő aktivisták, és Cercei diplomáciai tárgyalások után hozzámegy az Éjkirályhoz, akit ezután az emberek jelenlétében fokozatosan elhatalmasodó pánikrohamok kezdenek el gyötörni, és inkább visszavonul északra (és ezúttal ő épít maga után egy hatalmas falat). Danny, Jon és Davos lerakják a demokratikus köztársaság alapjait Essosban, még Brienne és Tormund összeházasodnak és sok kicsi (értsd. nagy) gyerekük lesz, akik újra benépesítik a Westerost…

(UI: Ha ez a megvalósúl, mindenkinek fizetek egy Milka csokit. Éljenek Tormundék!)

LaCRossE - 2017. 08. 15. 23:39

“bízva annyira minden olvasónk intelligenciájában, hogy ha belefutott valamibe az idei maradék két epizódról, azt megtartja magának.”

Én viszont most leszek annyira paranoid, hogy ebben nem bízok maradéktalanul, úgyhogy inkább kihagyom a kommentek olvasását ^^

DarkEagle - 2017. 08. 16. 01:04

Jól is teszed LaCrossE ugyanis bár nem mondják ki itt páran nyíltan de van pár komment amik konkrétan azt írják le amik a kiszivárgott forgatókönyvekben vannak. Ezért is tartom hülyeségnek ezt a tippelgetést mert mert jön a sok Jani hogy “én megmondtam hogy ez lesz.” aztán közben csak elolvasták a scriptet csak nem írták le a kommentbe hogy onnan van az ötlet pedig nekem nyilvánvaló hisz elolvastam a minap én is mivel valami barom a képembe tolta.

Egyébként látom itt sokan tévhitben élnek. Oké hogy ez a GOT de könyörgöm a GOT-ban sem hal meg csak úgy mindenki, akik meghaltak azokra nem is volt szükség. Dany elmondta hogy azok voltak a legbékésebb idők mikor a Targaryenek meg a Starkok uralkodtak közösen. Innentől nincs miről beszélni. Nyilván a HBO sem hülye és mivel akarnak spinoffot elég sok nézőt vesztenének ha pont a két fanfavorytot ölnék meg pláne a végén. Jon és Dany kvázi az egyetlen karakter akiket az első perctől felépítettek mert végig tudták mi lesz a sorsuk a végjátékban. Szóval ja 10000% hogy egyik sem fog meghalni. Danyből nem lesz soha Mad Queen mert karakter idegen lenne. Lehet hogy morci néha és szemet szemért elvet vallja de ettől még nem lesz olyan mint az apja. Az apja csak hobbiból akart mindenkit legyilkolni ő viszont csak bosszúból vagy mások védelme miatt. Azért ez óriási különbség, arról nem beszélve hogy rég lerohanhatta volna Királyvárat Cerseinek pislogni nem lett volna ideje már rég hamu lenne ha Dany úgy akarná. Szóval ja. Jon és Dany együtt fog uralkodni, az teljesen mindegy milyen módon de akkor is így lesz. Ez nem fanboy teória vagy shipper, ez így lesz és kész mert a sorozat az 1. perctől kezdve ezt építette fel. És Martin hiába mond bármit ő is ugyan ezt építi már évek óta. És az is nyilvánvaló hogy a sorozat készítőknek is ő adja az ötleteket.

Dany, Jon, Tyrion, Arya, Sansa, Bran, Davos, Genrdy, Sam és Gilly, Missandei és Grey Worm tuti, hogy életben maradnak a végéig. És még ide sorolom Jorah-t is hiszen ha nem lenne rá szükség rég meghalhatott volna de ő is “legyőzött” egy olyan kort amit még senki.

Lantos - 2017. 08. 16. 05:05

Az milyen lenne már ha valoban ugy lenne hogy Dany sárkányaival mentené meg Jonékat és Jon felülne az egyik sárkányra és vissza felé beugrana Deresbe vele Lf meg az urak csak néznének.

Bkinguci - 2017. 08. 16. 06:16

Tuti nem lesz boldogan élünk, míg meg nem halunk, közösen uralkodva westeroson, békességben….stb rózsaszín felhők között.
Dany vag, Jon meghal. Kérdés melyik.
Arya Gendry párosért szorítok, ellennének viharvégen, Sansa meg uralkodjon északon a Vérebbel együtt.

deszka - 2017. 08. 16. 07:33

A végén a targi lány életben marad, havas jon nem. Havas nem jön össze a mormont kislánnyal, nálam ez fúj-kategória. Jorah feláldozza magát targiért, alap, a pók elárulja targit tehát a sárkányok égetik el őt. Cercei mégjobban bekattan, elpusztítja egész királyvárat, azt nem tudom, hogyan, de megteszi, jamie-t megmérgezi amikor az végérvényesen ellene fordul. A hegytől nagy hentelést várok, szürke férgest kicsontozza, sanyinak esélye sincs, bzmeg az egy terminátor, a sárkányölő íjjal fogja valaki átlőni, más ötletem nincs, hogyan lehetne kiiktatni, persze a sárkányokon kívül. Greyjoy lány ezt az évadot se éli túl, a tesónak meg ezt se kellett volna. A látókölök a jegesekhez áll át, akik hatalmas területet fognak meghódítani, futtatják őket az egész sorozat alatt, nehogy már visszaverjék őket pikkpakk, a megállításukban a vörös boszinak is lesz szerepe. Kisujjnak ronda halála lesz, sansa kitalál neki valamit, amit még biztos nem futtatott le magában, törpicsek meg marad örökös segítő targi mellett.

deszka - 2017. 08. 16. 07:34

Aucs hát hova tünt a kommentem….

Shed - 2017. 08. 16. 07:35

Bkinguci:

Arya karaktere annyira aszexuális, hogy az már súrolja a robot szintet. Vele nem lesz semmilyen románc szál.

zliii - 2017. 08. 16. 07:58

amugy az mennyire jó volt, mikor Jon és Gendry találkoztak és beszéltek róla mekkora spanok voltak a faterok. Közben meg pont nagy ellenségek voltak, ugye Jon apja Rhaegal volt, aki megölte Gendry apját Robert királyt :D

zliii - 2017. 08. 16. 08:00

(fordítva persze, Robert ölte meg Rhaegalt)

cathy - 2017. 08. 16. 08:22

Arya-Gendry háát lehet “I have a son you have a daughter” lehet ez jön be bár Robert ugye anno nem erre gondolt 😃

cathy - 2017. 08. 16. 08:25

Majd meglátjuk… Én se rajonganék Dany vagy Jon haláláért de ez van és én nem olvastam semmi szemét spoilert. Lehet az én kefvenceim is meghalnak és? Deal with it.

jama speciál - 2017. 08. 16. 08:26

A fő csavar az lesz, hogy kiderül Bran = Max von Zsidó (ezt mondjuk párszor már ki is mondták, legutóbb maga Bran) = Lord of Light meg az összes többi isten. A whitewalkerek legyőzése után visszamegy az időben felhúzni a falat, elhinteni az Azor Ahai sztorit (aki sosem létezett, az alakja Dzsonból és Deneriszből lett összegyúrva és egyszerre vonatkozik mindkettőre), meg úgy általában biztosítani, hogy minden úgy történjen ahogy mindig is történt ebben a 8 ezer éves időhurokban. Az az ő tragédiája, hogy minden hatalma ellenére semmin sem tud változtatni, ő is csak egy csavar a gépezetben. Hogy ki hal meg arra nem fogadnék, annyira nem is érdekes szerintem.

Alexejevic - 2017. 08. 16. 08:44

Nagyon szépen HALAD a sorozat. Már tényleg csak azok maradnak életben, akik felveszik majd a Mások ellen a harcot. Én továbbra is úgy gondolom, hogy a mostani évad arról szól, hogy felvezessék az igazi harcot, az igazi zúzást az utolsó évadra. Már minden titkot nagyjából megmagyaráznak, a szereplők is képbe kerülnek a történésekkel kapcsolatban (Arya -> Ned halála, Kisujj szerepe, Sam, Bran-> Jon származása) Szóval már minden olyan infót tudnak a szereplők, amiknek jelentősége van. Összeértek a szálak, tényleg csak a “Hatalmasok” maradnak életben. Eltűntek a kisebb házak, akiknek már nincs komolyabb szerepük. Egyedül Euron és Cersei a kakukktojások, de nem lennék meglepve, ha mindketten meghalnának még ebben az évadban.
Euron halálát úgy képzelem el, hogy akár még ebben az évadban, vagy a következő évad elején lesz egy Mások vs. Jon/Dany csata, vagy csak előbbi. És Euron Jonékat támadná. És akkor megjelenne valahogy Theon, aztán önmagát is feláldozva megölné a nagybácsit. Theon-nak halnia kell.
Cersei-t szerintem Jaime képtelen lenne megölni. Akkor sem, ha kiderülne, hogy kamu a terhessége. Arya viszont elképzelhető…:)
Kisujj tuti meghal, őt szerintem már ebben az évadban elteszi láb alól Arya vagy Sansa. Így Észak és a Völgy serege is ott lehet a Mások elleni harcban Jon mögött.

Itt jut eszembe, hogy ne felejtsük el a Völgy urát, kis Robint, aki szépen túlél mindenkit:)

Varys is meg fog halni. Azt nem tudom hogyan, de Melnek köze lesz hozzá.

Sam biztos életben marad. Át fogja reformálni a mesteri címet, ő lesz a Nagymester.

Szerintem a mostani túrát a Falon túl nem fogja túlélni se Thoros, se Beric. Ez szinte tuti. Ugyanis nincs szerepük. Max Bericnek lehetne, aki Mel-lel még varázsolhatna 1-2 dolgot. A Véreb szerintem elmegy a nagy találkozóra Jon-nal, ahol összecsaphat a Hegy-gyel. Óriási hype-ja van a dolognak, a készítők nem fogják kihagyni. Így a Hegy is meghal, akárcsak Qyburn. Jaime észbe kap és Jonékkal tart a csatába, akár az Arany Kompániával egyetemben:)

Bran… Ő nem hal meg, de nem is fog élni. Szerintem ő fog olyan információt adni a többieknek, hogy hogyan is lehet legyőzni az Éjkirályt. Nem hiszem, hogy elég egyszerűen leszúrni egy tüzes karddal…És amikor kiderül, hogy ki is az Éjkirály, valamint mindent elmond, amit kell, eltűnik a fában és végérvényesen ő lesz a Háromszemű Holló:)

Arya szerintem életben marad, akárcsak Sansa. Arya-t el tudom képzelni Gendry-vel, mondjuk Viharvégnél. Sansa pedig Deres úrnője lesz.

Na és a Fal… Annyira de annyira túl van misztifikálva a dolog, hogy biztosan ledönti az Éjkirály valahogy. Vagy a kürttel vagy valami mágiával. Mert ennyi zombival nem tud átmászni. Szóval ledől a Fal… És a Jégsárkány ott lesz benne, megfagyva. Ami kb. 5-ször akkora, mint Drogon és csak a varázslat miatt nem tudott felkelni.

Szóval az én gondolatom az, hogy az Éjkirály legyakja az Éjjeli Őrséget, és a végső, nagyon nagy csata nem Északon lesz, hanem Királyvárnál. (Dany tornyos jeleneténél láttuk is a befagyott Vastrónt).

És akkor ott lesz a csatában Jon/Észak serege, Völgy serege (Sansa/Arya), a vadak, Dany, a 3 sárkány, Tyrion, a dothrakiak, a Makulátlanok, Yara (ha életben marad), Jaime, Brienne, Bronn, Gendry, Davos, és nagyon remélem Mel:)

Az én álombefejezésem az, hogy az összes sárkány meghal, ez által Danyről leszáll az átok. Jon lesz a király, Dany a királynő, már lehet gyermekük… Tyrion megkapja Kaszter hegyet, ő lenne a Segítő. Davos kapna egy szigetet, amiről rég álmodik. Missandie és Szürke Féreg is együtt lehetnek. Sansa megkapja Derest, Arya és Gendry Viharvéget. Bronn megkapja Égikertet valami menyecskével:)
Sam és Szegfű is ellehetnek valahol.
Mel-nek és Jaime-nek halnia kell.
Ja… És persze Brienne és Tormund is egy párt alkotna:D

Alexejevic - 2017. 08. 16. 08:46

Enyém is eltűnt:( Bár marha hosszú volt:D

cathy - 2017. 08. 16. 09:22

Jaaaj nahát most rákerestem az interneten mi kering erről az Arya-Gendry dologról hát nem belefutottam ebbe? :-D

Szerintem lehet SPOILER úgyhogy óvatosan

http://www.nme.com/news/tv/game-of-thrones-joe-dempsie-gendry-arya-romance-2125014

Danzig - 2017. 08. 16. 09:24

Cersei tényleg babát vár hozzámegy Jaimehez, és az esküvőn megszólal a Castamere-i esők, miközben Ayra átvágja a torkát és hasba szúrja.

Az Éjkirály beveszi Westerost, és Dany letérdel előtte :D

Hahota - 2017. 08. 16. 09:42

“Az Éjkirály beveszi Westerost, és Dany letérdel előtte :D”

És elszopogat egy jégkrémet.:D

Hahota - 2017. 08. 16. 09:45

Aki happy endet vár Jon és Dany közös uralkodásával…ti milyen sorozatot néztetek eddig baszki?:DD Aztán majd jön a nyekergés, hogy jajj miért nem így lett, pedig tök egyértelmű, hogy legjobb esetben is egy keserédes lezárás lesz.

Aszusz - 2017. 08. 16. 10:12

Az én verzióm: (bocsi, hosszú lesz)

Ebben az évadban történni fog még:
Jonék zombit fognak, de csak Benjen segítségével menekülnek meg. Így sem jutnak vissza Eastwatchhoz, de szerencsére Davos elunta magát, és hajóval eléjük megy és megmenti őket. Meghal Beric és Thoros, esetleg Jorah.

A zombit leviszik Királyvárba, ahol (plot twist!) sikerül mindenki, beleértve Cerseit is, meggyőzniük. Cersei megígéri, hogy marad a fenekén (dolgoznak az anyai hormonok), Jaime elkezdi szervezni a védelmet.

Sam Deresbe megy, nem pedig vissza a Falhoz, mert tudja, hogy Jon is ott van/kéne lennie. De az Őrségben ő az utolsó, aki még varsafa előtt tette le az esküjét, és mivel így ő is esküszegőnek bizonyul (otthagyta a mesterséget és nem a Falhoz ment vissza), a Fal mágiája megszűnik. Mivel ekkora jégképződményt eddig is csak a mágia tartott meg, most szép lassan összeroskad a saját súlya alatt, és az Éjkirály könnyedén átvonul a sereggel. Edd és Tormund megmenekül, és Deres felé igyekeznek.

Jon és Dany a sikeres tárgyalás után visszamennek Dragonstone-ra, van egy kis sexi time, és Jon felpakolja a maradék obszidiánt, hogy viszi haza, de ekkor megjelenik egy holló, és beszél (mint a könyvben Mormont hollója), persze Bran vargolja, real time. Üzenetet küldeni nem volt idő, de így Jon megtudja, hogy siessen, mert a Fal leomlott. Dany próbálja visszatartani, de Jon, mivel siet, felpattan az egyik sárkányra és hazamegy.

Következő évad:
A sárkány segítségével kissé felégeti a zombikat, és amikor kitisztult a terep, bemegy a várba. Ott csodálkoznak, hogy honnan van sárkánya, de Bran és Sam elmondják származása történetét. Az északi urak megint hirtelen hűségesek lesznek. Tormundék is befutnak, majd idővel Dany is sárkánnyal meg a maradék cuccal, Davosszal, Tyrionnal, stb. A Dothrakiakat Dragonstone-on hagyta további bányászat céljából. A harmadik sárkány pedig Missandeié lesz, aki Grey Wormék felé igyekszik.
Aztán még sok vita és harc.

Végkifejlet:
A sárkányok sok zombit felégetnek, de még mindig van elég és már teljesen szétszóródtak Westeroson, csak a várak tartják magukat. Dany terepen küzd, Missandei valamelyik várat védi a sárkányával, Jaime Királyvárat védi, de ott végül bejutnak a zombik, meg néhány WW is.
Siet Cerseihez, hogy elmondja mi van, de ágyban találja Euronnal, és dühében mindkettőt megöli, aztán magába roskad. Mivel a várost ekkor már bevették a zombik, ezért Cersei és Euron is megzombul, és Jaime-nek mégegyszer meg kell ölnie őket. De addigra odaér az aktuális WW is, Jaime meg nincs olyan formában, hogy küzdjön…

Dany sok zombit éget fel, de Drogon megsérül, lekerülnek a földre, és Drogon mindent feléget (Danyt is, de ő túléli, csak a ruha ég le róla), és mivel amúgy baromi hideg van, amikor a tűz kialszik, megfagy (Drogon meg belehal a sérülésébe).

Missandei sárkánya is meghal, mert nem bírja a hideget.

Jon az Éjkirály után megy, mert befejezetlen ügyük van. Az Éjkirály megöli a sárkányt (ezzel mindhárom elpusztul), majd epic csata következik közöttük, de az Éjkirály halhatatlannak bizonyul.

Közben deresben: Bran megvilágosodik, hogy a Háromszemű Holló élete össze van kötve az Éjkirályéval, és meg kell halnia, hogy Jon le tudja győzni az Éjkirályt. Mivel senki sem hajlandó megölni őt, a varsafa előtt eret vág magán, és szép lassan elvérzik. Ezzel együtt az Éjkirály is gyengül, és végül Jon legyőzi és megöli.

Abban a pillanatban az összes WW átváltozik emberré (Craster fiai), és a halottak összeesnek (így Jaime is megússza). A háborúnak vége.

Bran megtalálják, és Sam meg Wolkan mester gyors vérátömlesztésben részesíti Sansa és Arya vérével. Így túléli, a saját vére (amelyben a varázserő volt) kivérzett, és túléli. Most már nincsenek látomásai, hanem ő Bran. És ő lesz Deres ura, idővel elveszi Lyanna Mormontot.

Tormund elveszi Briennet, megkapják az Őrség kastélyait, a maradék vadak visszaköltöznek. Sam lesz a Reach ura Gillyvel, Jon lesz a király a vastrónon (persze nem akar), és mivel nősülni is kell, elveszi Aryát.
Sansa beleszeret Gendrybe, és hozzámegy, Gendryt Jon törvényesíti, és megkapják a Stormlandet. Esetleg Sansa marad Tyrion felesége. Yara megkapja a szigeteket. Vagy Tyrion meghal, és Jaime kapja Carterly Rockot, és elveszi Sam húgát.

A Mások kipusztulásával visszaáll az évszakok rendje.

Bkinguci - 2017. 08. 16. 10:29

Shed:
Jogos, tényleg az, de a könyvekben volt vmi kis flörtöcske köztük, meg sztem Arya vadságát egyedül Gendry tudná tolerálni és szeretni. A Stark és Baratheon vér így keveredve, megnézném a közös poronytyokat.

cathy - 2017. 08. 16. 10:36

Szerintem is a könyvben van utalás arra, hogy Arya meg Gendry bejönnek egymásnak max, de a sorozatban lehet hogy ez karakteridegen lenne, nem tudom. Aryához én se tudok senkit elképzelni, de ha valakit akkor még tényleg Gendry lenne az ász, bár szerintem brother-figure-nél nem több egyelőre, bár ki tudja Melegpite is rámozdult volna meg a Lannister katona is bókolgatott neki :-D

cathy - 2017. 08. 16. 10:38

Bkinguci: jaja meglenne az 1.évadban Nedék által áhított egyesülés, csak másként :-D

Airninja - 2017. 08. 16. 11:06

Csak szerintem kardinális kérdés, hogy a sárkányok egyáltalán hogy bírják a hideget? Elvileg hidegvérű hüllők, ezek nem nagyon tolerálják a -20-at.
Egyébként adná magát, hogy elrepülnek sárkánnyal egy zombiért és akkor nem kéne itt bohóckodni a csipet-csapatnak :)
Ha az egész kontinensre kiterjed a tél akkor lehet visszaküldeni a sárkányokat őket a tengeren túlra vagy kabátot adni rájuk :) Előfordult már mással is hogy félrement a terv mert a hideg miatt megmakkant a top fegyver. :)

Bran egyébként bele tud vargolni sárkányba? Mert ha igen akkor ultimate weapon.

Cave - 2017. 08. 16. 11:12

Az mekkora volt, amikor Grendy és Jon cimbiznek, meg hogy apáik milyen jó barátok voltak . Pedig hát Grendy apu kinyírta Jon aput ( valószínüleg )

Bkinguci - 2017. 08. 16. 11:20

Cathy: :) Arya Gendry közös gyerek spinoff. Lepörölyöznék egész westerost :)

Aszusz - 2017. 08. 16. 11:28

Airninja: Én is azt gondolom, hogy a hidegben a sárkányok nem lesznek túl hatékony fegyver. Bár azt hiszem, belül ég bennük a tűz, szóval lehet, hogy nem hűlnek ki.

“Bran egyébként bele tud vargolni sárkányba? Mert ha igen akkor ultimate weapon.”

Ha sikerül is neki, az Éjkirály közelében biztos nem vállalná be, mert azonnal kiszúrná, ahogy a hollóknál is. Persze biztos távolban azért felégetheti őket.

RaveAir - 2017. 08. 16. 11:39

Bran álmodta az egészet, miután kiesett az ablakon…

Big Bad Wolf - 2017. 08. 16. 11:44

Nem tudom, hogy volt e már, de nekem most az jutott eszembe, hogy Cersei belehal a szülésbe a gyerekkel együtt, így valamilyen szinten a jóslat is beteljesül, végül is Jaime miatt hal meg. A másik verzióm – sokakkal egyetemben – hogy Cersei inkább ráengedi a futótüzet Királyvárra, minthogy engedje, hogy Dany győzzön. Jaime, hogy megakadályozza, megöli a közös gyerekükkel együtt, így hozva a legnagyobb áldozatot.

Matt89 - 2017. 08. 16. 12:06

Nem tudom, miért töröltétek az előző kommentem, gondoltam érdekelhet pár embert…..
…hogy FENT VAN A 6 RÉSZ HD-BEN
Hová írjam, ha nem ide?

Én pl. jövőhéten külföldön vagyok (net nélkül valszeg), így pont kapóra jön.
A sporilerezéssel természetesen nem zavarnék senkit.

Mivel kb minden rész így is rekordokat dönt, és dől a pénz mindenkinek, aki érintett a produkcióban, ezért nagy bűntudatom nincs.

bebb - 2017. 08. 16. 12:08

Matt89: jah, és az a vicc, hogy megint nem a zsaroló hekkerek lékeltek, hanem most az HBO Spaintől került ki a hírek szerint.
A rohadékok, a múltkor pénteken rakták ki szar minőségben és persze nem bírtam ki hétfőig, most már szerdán, és ugye HD-ben… áh, esélyem nincs, hogy megálljam.:S :)

Matt89 - 2017. 08. 16. 12:11

Hogy ON is legyek, ha az előző kitörlődik:

Pár dolog tényleg túl gyorsan le lett zavarva az 5. részben, emiatt ez volt nekem ebben az évadban a leggyengébb (még így is ok)

Ami jó volt: Kisujj újra formában.

btw: Fent van a 6. rész leak hd. (bocs, de szerintem ez sok embernek fontos lehet itt)

- 2017. 08. 16. 12:32

Popcorn-sorozat, ja… Mindenesetre Jon-nak mindent és mindig. Simán a legéletrevalóbb karakter a sok közül, egy menetet érdemenelne már Dany-vel is szerencsétlen. Ketten-hárman ezer százalékban ott hagyják a fogukat ebben az öngyilkos küldetésben, s tekintve, hogy Jon már az előző évad végén is főfőfőszereplői imdádzsot kapott, ez az eheti részben csak még jobban meg lett erősítve a helye. Szóval nem. Nem kéne, hogy most, vagy a közeljövőben szagolja alulról a fagyott ibolyát, pláne nem végérvényesen. Writers please!

Shred - 2017. 08. 16. 13:05

A végén előjönnek a Gyermekek, elmondják hogy érdekes kísérlet volt ez az emberekkel benépesített világ, de most már térjünk vissza az eredeti koncepcióhoz.

Matt89 - 2017. 08. 16. 13:16

Érdekes lesz még szerintem a Gyermekek szerepe, szerintem csak a legégén jönnek majd elő, amikor már minden lap ki lesz terítve és egy plusz fordulattal besegítenek valamelyik(?) oldalnak…

banXL: piratebay-en láttam
egyébként több híroldal megerősítette, hogy a spanyol hbo véletlenül leadta..

DarkEagle - 2017. 08. 16. 13:19

Na hát gyerekek én megnéztem a kiszivárgott 6. részt mert valami f@szfej feltette a rész utolsó jelenetét Facebookra és naná hogy pont szembe jött velem. Jelenleg én idegroncs vagyok.

6. résztől függetlenül mondom hogy senki ne várja hogy Jon vagy Dany meghal és most mondhatnám hogy erre a 6. rész is nagyon szépen alám támaszt úgymond. :D De gondoljunk csak abba bele hogy minek kezdenék felépíteni Dany és Jon közt a románcot mert egyértelműen azt építik, ha utána az egyik meghal. Vagy akár mindkettő. Ja és azért azt szögezzük le hogy sosem voltam shipper de ők aranyosak együtt. Bár nem vagyok incest párti de baromira lesz@rom hogy összejönnek vagy sem a hangsúly azon van hogy együtt fognak uralkodni. Ketten nagyon szépen kiegészítik egymást. Elvégre Jon nem valami nagy vezető, Danynek van már némi gyakorlata, és ugye Joráhval meg Tyrionnal karöltve nagyon jó kis királyságot tudnának felépíteni.

A 6. részről meg tényleg ne írjon szerintem senki semmit mert mocsokság lenne azokkal akik ki akarják várni. De most nem tudom mi lesz velem hogy bírom ki a fináléig mert így most 2 hetet kell várni majd kivéve ha megint kiszivárog ugye. :D

winnie - 2017. 08. 16. 14:17

“A 6. részről meg tényleg ne írjon szerintem senki semmit ”

ide semmiképp. max a fő kibeszélőbe, azt könnyű elkerülnie annak, aki erről a részről akar beszélni.

ha véletlenül valaki írna ide, akkor szóljatok a hírposztnál, vagy levélben, hogy töröljem.

Alexejevic - 2017. 08. 16. 14:31

Azért ilyenkor az HBO fejesei helyében feltenném a kérdést olyan Puzsér féle stílusban a spanyoloknak, hogy: “Ez mégis hogy a jó b…. k…. é….. fordulhatott elő?”
Iszonyat ami folyik itt kérem:D

cathy - 2017. 08. 16. 15:12

Kétségkívül szép Jon meg Dany, nem vagyok ellenük dacára annak hogy klisésnek tartom a dolgot, csak nem vagyok ebben túl idealista :-D Ha túlélik nyilván nem fogok sírni :-D Viszont amit már említettem, szerintem őket megakasztja majd hogy rokonok, mert ők direkt nem akarnak az elődeik hibáiból véteni, ebben tutibiztos vagyok.

benXL - 2017. 08. 16. 15:13

Na én is megnéztem a 6. részt, egyszerűen nem birom ki :D Viszont nagyon nagy kár volt beleolvasgatni itt a kommentekbe, mert nekem meg se fordult a fejembe olyan amit itt írtak és azok tuti hogy megnézték azt a kiszivárgott forgatókönyvet…

DarkEagle - 2017. 08. 16. 15:34

@cathy: Egyetértek veled. Szerintem sem jönnek össze ha megtudják a dolgot márpedig megfogják tudni ez biztos. Más kérdés, hogy utólag miután már összejönnek vagy előtte. :D Ha tippelnem kéne azt mondanám hogy utólag tudják meg.

@benXL: Pont ezt írtam fentebb én is, hogy nem túl jó játék ez a tippelgetős így, hogy kikerült már vagy 1 éve a teljes évad fogatókönyve. Persze nyilván sokan nem olvasták el de aki igen most menőzhet hogy tudja előre mi lesz csak nem írja oda hogy honnan.

Frostmourne - 2017. 08. 16. 15:53

Wrathgate of Sindragosa! :D

Hahota - 2017. 08. 16. 15:56

Dark ha most lehidaltál, akkor a 7. rész végén meg majd összefogod fosni a bokád:D

DarkEagle - 2017. 08. 16. 16:01

Ez általában így szokott lenni majdnem minden GOT fináléban. :D De idén meg jövőre tuti hogy sokszor cserélünk majd pelust. XD

Mondjuk a 6. részben inkább a könnyek jöttek de ezt nem itt írom mert bójler. :D

Alma - 2017. 08. 16. 16:15

Vki Dobna 1 linket az uj reszhez?!

Shed - 2017. 08. 16. 16:47

Megnéztem én is nem is rossz minőségben. Most már tényleg kíváncsi leszek a 7ik részre, abban mi fog történni.

A legrosszabb hogy magammal csesztem ki, mert megnéztem most felirat nélkül, bőven volt amit nem értettem, hétfőn nézhetem újra, de meglepetések nélkül.

Ha véletlen kiszivárog a 7ik rész, azt biztos megvárom.

Aki még nem töltötte le és hallás után nem profi angolos, az ne nézze meg. Sok szöveg van benne, a szamurájok is dumálnak egymás között, Arya-Sansa között is van hosszabb beszélgetés, szóval sztem érdemes lehet megvárni a hétfőt. Én megbántam a megnézését.

Nakita - 2017. 08. 16. 18:13

Hogyan fogják és ki(k) bebizonyítani Jon származását? Nekünk nézőknek (olvasóknak) egyértelmű kezd lenni, de Westeroson nem foglalkoznak azzal, hogy fattyú-e vagy sem, nekik Ned Stark fattya, jelenleg Észak Királya.

1. A könyvben részletesen benne lesz, amit Samék visznek magukkal.
2. Bran mindent lát.
3. Valamikor megjelenik Howland Reed, és mint egyetlen élő szemtanú, elmondja az egész történetet.

De ki fogja elhinni, amit Bran vagy Howland elmond?
Howland Reed nem is szerepelt még, csak Bran látomásában volt jelen, ha jól emlékszem.
Brant, meg mint nyomorék gyereket nem veszik komolyan Deresen kívül, most még egyelőre ott sem nagyon, csak pár embert lepett meg a beszólásaival.

Szerintetek?

Shed - 2017. 08. 16. 18:39

Konkrétan benne volt az előző részben, hogy Raeghar hivatalosan elvált Elia Martelltől, gondolom akkor a Stark lánnyal kötött házasságának is van nyoma. A gyereknek viszont nincs, mert őt Ned vitte magával a születés után. Tehát arról hivatalos feljegyzés nincs.

Nyilván Kisujj tudja, mert ő varázslatosan mindent tud…..

De ezzel együtt Jonon nincsenek Targ jelek, aki élhet még, az is csak szóban közölheti, bemondásra meg egy mocsárlakó nemes szavát kétlem hogy elhiszik.

Inkább ott derül ki a dolog, hogy a sárkányok elfogadják lovasnak.

Nakita - 2017. 08. 16. 19:35

A válásról és az új házasságról olvasott Szegfű, mikor Sam félbeszakította és kiborult. Lehetséges, hogy a további események is feljegyzésre kerültek, még ha nem is a teljes történetet tudták, írták meg.

Talán valaki tovább fogja olvasni a könyvet és ki fogja következtetni az igazságot. Nagyon okos emberek vannak ám Északon.

De ez tényleg csak egy elmélet.

Hepciás - 2017. 08. 16. 20:04

Shed

Ez ott bukik, hogy Tyrionra is hallgatnak.

Brynden Rivers - 2017. 08. 16. 20:46

Ha Jon felül egy sárkányra és az elfogadja onnantól nem kell neki papír hogy elhiggyék azt hogy Targ.

Mala - 2017. 08. 16. 21:28

Az még senkinek sem jutott eszébe, hogy Jon Arya-val jön össze?
Kiskorukban nagyon kötődtek egymáshoz. Arya volt a kedvence.
Sokkal jobban illene hozzá, mint Danny.

Reter - 2017. 08. 16. 21:35

Nem tudom, hogy bírjam ki, hogy ne töltsem le a 6. részt, de csak meg kéne várni a hétfőt. :)

Nagyon sok mindenről el se tudom képzelni, hogy hogyan lesz, csak izgatottan várom. Azért elképzelésem van pár dologgal kapcsolatban.

Azt tippelem, hogy a Kingslayerből Queenslayer is lesz. Kicsit összemosódik nekem a könyv és a sori, meg régen is olvastam, szóval nem tudom melyikben volt, de Cerseinek gyerekkorában megjósolta valami jósnő, hogy elveszti a gyerekeit és a testvére keze által hal majd meg. Nyilván mindig is Tyrionra gyanakodott emiatt, épp ezért kézenfekvő csavar lenne (vagyis akkor nem is csavar?), ha végül Jaime lenne az. Szerintem ez kezd is épülni, mert egyre inkább borul el az agya, Jaime meg már a 2. évad/kötet óta szépen növesztgeti a lelkiismeretet.

Jon Snow nagyon nem akart Lord Commander lenni, mégis az lett, King in the North se akart lenni, mégis az lett. Azt mondják abból lesz a jó uralkodó, aki nem vágyik a hatalomra, ki más lenne a legjobb király, mint maga Jon, főleg hogy szinte biztos, hogy még Targaryen is. Dany lehet, hogy igazságos uralkodó lenne, de vele meg pont ez a baj, hogy elvakítja a hatalomvágy. Hogy ez hogyan lesz megoldva, lövésem sincs.

Tyrion lehetne a Hand, ő már bizonyított is párszor.

Hound vs. Mountain szerintem is borítékolható, amikor Sándorunk “feléledt”, akkor is arra gondoltam, hogy rá még tuti szükség lesz a nagytesó lepofozásához, na meg van is mit törlesztenie neki.

Littlefinger pusztuljon, az egész hajcihő miatta alakult ki azzal, hogy Arrynt kinyíratta a feleségével és rákente a Lannisterekre. Már kijár neki nagyon a braavosi nyakkendő. :)

Varysnak örülnék, ha túlélné és menne Jon small counciljába Ser Davossal, és Sam lenne a grand maester, de hát szép álmok ezek, és ugye két fontos idézet a soriból/ról Ramsay Snowtól meg Tyriontól:
“If you think this has a happy ending, you haven’ been paying attention” na meg “If you want justice, you’ve come to the wrong place.”

Szóval tuti nem ezek fognak történni. :)

kristof83 - 2017. 08. 16. 21:59

@Nakita:

“De ki fogja elhinni, amit Bran vagy Howland elmond?”

Főleg úgy ki fogja elhinni, hogy még egy akkora dolgot se hajlandó elhinni senki az egész birodalomban, hogy jön a holtak serege.

cabelito - 2017. 08. 16. 22:09

Arra senki nem gondol, hogy Kisujj is lehet hasonló kvalitású Arctalan, mint Arya?

fromdtod - 2017. 08. 16. 22:20

Szerintem a duci tudós-orvos (nem emlékszem a nevére) lesz a király!

Poppy - 2017. 08. 16. 23:53

Királyvár:
Brienne és Kisujj békeajánlattal visszatér Királyvárba. A Királynő észreveszi, hogy Jamie vonzódik Briennhez. Cercei Kiujjtól megtudja, hogy Jamie sem közömbös felé. Féltékenységből árulással vádolja és a heggyel kivégezteti. Jamie elhagyja Cerceit és Királyvárat, csatlakozik az éjjeli őrség maradékához az Éjkirály ellen vívott egyik csatában elesik. Euron visszatér Essosból az Arany Kompániával és Melissandrével. Cercei feleségül megy Euronhoz, de közli vele, ha csak egy lépést is közelít hozzá tesz róla, hogy a Hegy kiherélje. Yara börtönbe kerül, a dorni asszony mellé, néha Euron benéz hozzájuk kicsit szórakozni. Theon embereket kér Jon-tól a húga kiszabadítása miatt, Varys és Davos megy vele. rejtekutakon felmennek a várba, bejutnak a börtönbe, ott találják Euront részegen. Euron megöli Theont, Yara pedig Euront. Dorni Elia dühében elindul Cerceit ölni, de a Hegy megvédi a királynőt Elia fejét összemorzsolja a Hegy.
Yara, Varys kijutnak, Davost elfogják a Királynő emberei.

Deres: Aria és Jon találkoznak, de Aria csalódik Jon-ban, mert térdet hajtott Danynak, akinek egy Lannister a keze. Dany a dothrakiakkal és a sárkányokkal Deresbe megy, találkozik Jon testvéreivel. Ariának közömbös, Sansa viszont mellőzve érzi magát, már nem ő Deres Űrnője Jon visszatértével. Aria megöli Tyriont lenyúzza az arcát, a testét elkaparja valahol, és elindul Királyvárba. Megöli a Királynő szolgáját a helyére lép, de a Hegy miatt egyelőre nem tudja kinyírni Cerceit így szolgálja és elkezdi csodálni, mint az apját.

Szürke Féreg és a makulátlanok északra mennek, Dany a Falra küldi Őket. Amikor az éjkirály lerombolja a falat a makulátlanok mind elesnek.

Cercei összeszedi a seregét Viharvégre vonul, mindent visz, amit csak összetud szedni aranyat, élelmet, stb Euron hajóira rakatja. Viszi a Aria egy hamis levéllel leküldi Kisujjat a börtönbe Davoshoz, akit meglesnek Quiborn kismadarai. Cercei elhívatja Baleisht Viharvégre és számonkéri tőle az árulásáért, mivel az ellenséggel tárgyal. Kisujjt Cercei lefejezteti.

Varys és Yara Dornba megy és sereget gyűjt, elindul északra. Ők Viharvéget próbálják kiéheztetni, nem sok reménnyel.
Aria akcióba lép. Felveszi Tyrion arcát és bemegy Cercei hálószobájába az este. Cercei Kínhalált hal. Így a Királynőt a “Kistestvér” öli meg. Tyrion arcában összeszedi a Királynő seregeit, hajóit. Melissandra a tűzben meglátja Aria arcát, tudja, hogy arcnélküli Tyrion szerepében.

Az Éjkirály megtámadja Derest. Ostrom alakul ki. Dany a sárkányokat is beveti, de az éjkirály két sárkányt is leöl. Deresbe betörnek a mások mindenkit leölnek Jon rábeszéli Danyt menjen míg teheti az utolsó sárkánnyal. Dany nemet mond , sírva leszúrja Jont a saját kardjával, felpakolja a sárkányra. Jon testét elviszi a sárkány. Brandon megszállja az éjkirályt, de nem elég erős, elveszi brandon akaratát uralja és végül megöli. Dany a karddal megtámadja az éjkirályt sebet ejt rajta, amit Sansa is lát. A Mások megölik Danyt aki elejti a a kardot. Sansa magához veszi a kardot és menekül dél felé.

Viharvégre megérkezik a sárkány Melissandr feltámasztja Jont, befut Sansa is a karddal. Elmondja Dany halálát és hogy a kard megsebzi az éjkirályt. Tyrion-Aria. Az utolsó ütközetben mindent egy lapra tesznek fel. Jon jusson olyan közel az éjkirályhoz hogy megölhesse, ezért mindenki őt védi, hogy rést üssön a holtakon keresztül. Csata, öldöklés, tűzvarázslat, vary és Melisandre elesnek, Jon a harc közepében Tyrion-Aria is párbaj Jon és az éjkirály között. Jont legyőzi az éjkirály, de Tyrion -Aria a testével védelmezi, meghal lehull az álarc, Jon meglátja hugát. megöli az éjkirályt.
eljön a tavasz. Genry ül a trónra, Jon északra megy haza a sárkánnyal. Sansa hozzámegy Gendryhez. Jon származása sohasem derül ki.

ezu - 2017. 08. 17. 03:02

Simán benne van, hogy Arya öli meg a NightKinget, felveszi egy hulla arcát és a csehovi tőrrel véget vet a háborúnak?

benXL - 2017. 08. 17. 07:49

Azt valószínű simán észrevenné a Night King ha már Brant egy hollóban kiszúrta :D

Aszusz - 2017. 08. 17. 08:38

Mala: “Az még senkinek sem jutott eszébe, hogy Jon Arya-val jön össze?”

Dehogynem, amióta az első könyvet olvastam, sok éve. Azóta is ennek drukkolok. Amúgy Martin is így tervezte eredetileg, nem véletlen az a sok utalás az első könyvben – egyébként még a második-harmadikban is.
Csak aztán kihagyta az 5 évnyi időugrást (amit pont azért tervezett, hogy Arya idősebb legyen), szóval Arya még 12 éves sincs az 5. könyv végén. Nem lesz elég idős ahhoz, hogy bárkivel szerelembe bonyolódjon, vagy férjhez menjen.

Z - 2017. 08. 17. 09:41

A falon túlra induló expedícióból visszatérnek mind a heten, csak egyikük kicsit más lesz. Elviszik Királyvárba megmutogatni, de Cersei meggyőzhetetlen – ezután Cerseit nem Jaime vagy Tyrion öli meg, hanem a Véreb (a Hegy kisöccse).

Későbbiekben

Bran elfásul. (Mondjuk már most is eléggé…)

Tyrion és Sansa elhálja a házasságát, Kisujj gutaütést kap mikor tudomást szerez róla; övék lesz Casterly Rock.

Északon marad Jon és Arya, miután Jon számára kiderül, hogy Danyvel vérfertőzne, viszont akkor Aryaval NEM vérfertőzne, az utóbbi mellett teszi le voksát.

Dany kiengedi a friendzoneból Jorahot, aki belehal a boldogságba. Ezután egyedül üldögél a Vastrónján.

Ja valamikor előtte lezúzzák a Másokat is.

Hepciás - 2017. 08. 17. 14:39

“hogy Danyvel vérfertőzne, viszont akkor Aryaval NEM vérfertőzne”

Dehogynem. Arya Jon unokatesója. Akkor már okosabb lenne Arya-t hozzáadni Robert Arrynhoz és a Völgy is a Starkok hatáskörébe tartozna, miután Arya a nász után megöli Robertet.

Nok3dli - 2017. 08. 17. 16:59

Srácok a kiszivárgásokból adódó spoileres kommentek mellett a könyves utalásokat is a megfelelő helyre írjátok pls!
Ez a sorozatos kibeszélő!

Aszusz - 2017. 08. 17. 17:59

Nok3dli: Nem mintha lenne könyves kibeszélő… És a világépítésen kívül jelentősége sincs nagyon már a könyveknek, az ötödik évaddal lehagytuk az utolsó könyvet. És az sem úgy történt.

tibi - 2017. 08. 18. 12:10

Egy éve valami ilyesmit írtam a sorozat végéről:
Jamie elvágja Cersei torkát, Kisujj veszte Sansa lesz,Arya Melissandrét öli meg (és ezt Melissandre az évekkel előtti találkozásuk óta tudja)
Winterfell ura Rickon lesz (no ez már nem érvényes)
Ha Dany és Jon között eskövő lesz,az nem szerelmi hanem politikai okok miatt lesz.
A fal leomlik,de a mások legyőzőséhez az összevont westerosi haderő és Dany sárkányi is kevés. Kell még hozzá Bran és valami ,amit Sam derít ki a régi könyvekből.

Most úgy tűnik,hogy szövődik a szerelem Jon és Dany között, Jon nézegeti Dany áldott jó szívét, és Dany is láthatólag aggódott,amikor Jon bejelentette hogy a falon túlra megy.
Viszont kiderült ,hogy Jon a jogos uralkodó, így majd neki kell egy nagy házak által elfogadott déli menyecske. A tövisnagyi kilőve, Cersei sem fogja megérni, marad Sam huga , és Sam lesz a király segítője.
Dany pedig visszamegy a zsoldos vezéréhez, szegény Jorah pedig követi (ha életben marad).

tibi - 2017. 08. 18. 12:27

Ja és csalódás lenne,ha Sam történetének,csak annyi értelme lenne,hogy kiderítette hogy Jon a törvény szerinti uralkodó.
Valami még lehetne az ellopott papírokban: a legendák szerint Winterfell alatt van egy hatalmas alvó sárkány, abba beköltözhetne Bran.
Jorah leprája is csalódásnak tűnik, azt gondoltam fontos lesz: megérint egy zombit/mást,amitől az rögtön kővé változik, vagy a másik véglet,hogy eltertjeszti a betegséget és kiirtja a fél kontinenst.

Hepciás - 2017. 08. 18. 13:55

Ami még mindig egy vicc számomra, hogy hogyan fognak Dany dothraki harcosai – akik az egyszálgatyás könnyűviseletben tanultak harcolni – az éjjeli őrség viseletében harcolni. Sarlóval könnyű jánoskodni lenge ruhában, de bazivastag bundákban már nem nagyon.

Cave - 2017. 08. 19. 11:44

Nem tudom, írta-e már valaki, hogy Syrio Forel=Jaqen ?
Syrio szinem kívül halt meg, és Jaqen utánna tünt fel. Nem gyanús, mit keresett egy “félisten ” Királyvár börtönében ? Syriot Ned Arya tanítására fogadta fel, amit Bravosban meg is tettek !

jenga - 2017. 08. 22. 22:00

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz