login |

Pilot-mustra: I’m Sorry – 1×01

2017. 08. 16. 21:14 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Még várok két hetet, és már a teljes évadról írhatnék az I’m Sorry esetében, de hátha kap majd akkor is egy posztot, mert megérdemli. Legalábbis az eddigiek alapján a truTv júliusban indult komédiája kifejezetten szórakoztató, mindenképp a nyár egyik kellemes meglepetése, bár szuperlatívuszokkal azért nem fogok dobálózni.

I’M SORRY – 1×01 – 7/10

Valahogy így kell radar alatti sorozatot készíteni? Az I’m Sorry-nak sem a koncepciójában, sem a megvalósításában nincs olyasmi, amit lóbálva ki lehetne emelni, vagy amivel jól el lehetne adni. A komédia készítője és főszereplője Andrea Savage, róla (illetve alteregójáról) szól ez a sorozat, no meg a férjéről és a kislányáról – nincs is több állandó szereplő, aminek köszönhetően mindenféle jól csengő nevet lehetett hozni vendégnek.

– Walt Disney, Paula Deen, Henry Ford, I mean, come on.
– Your list of racists isn’t helping. You also forgot Mel Gibson.
– I am not proud of myself.
– A perfect example. These are all incredibly successful racists, so I’m saying, if she continues to have these beliefs, it’s not gonna preclude her from achieving all of her dreams and goals.

Közelebbről az I’m Sorry egy dolgozó anyus komédia (mármint van benne munka is, család is), ami egy cseppet sem fogja vissza magát. Eleve anyu elég profán, szabadszájú (és vicces, hiszen, akárcsak Savage a való életben, ő is tévés komédiákat ír – Jason Mantzoukas az írótársa a sorozatban, és brillírozik), mindenről megvan a véleménye, s a hebrencskedései olykor kínos helyzetekbe is sodorják, hol idegenek, hol pedig barátok előtt. Ezek pedig általában tényleg nagyon viccesek.

Még véletlenül sem a sztori vezérli a sorozatot, inkább random témákat veséz ki, mint például azt, hogy attól kezd tartani, hogy a kislánya rasszista, vagy hogy milyen helyzeteket eredményezhet az, amikor összehozza a barátját a lánya tanárával, akinek így kitudódnak a szexuális szokásai.

– She was prolific. Oh, yeah, she’s done a lot. I could tell by the audio that it’s “Three Dicks One Butt”.
– I can tell by the video that it is “Four Dicks One Butt”.
– That’s the sequel.

Valahol jó egy olyan sorozatot nézni, amire nem borul sötétség, ami úgy képes ironikus lenne, hogy nem lesz a végletekig cinikus, hogy mindvégig szerethető marad, s eközben mégsem óvatoskodik, és meri cinkesebb helyzetekbe sodorni a főhősét (amik persze megoldódnak), de úgy, hogy közben az bármikor fordulhat a párjához vagy a barátaihoz, akik tuti, nem fogják cserben hagyni.

4 vagy 5 részen vagyok túl egyébként, és abszolút tartja magát az I’m Sorry. Nagyon könnyed, bár nem mindig röhögős, de végig mosolygós. Mondjuk el tudom képzelni, hogy Savage stílusa egyeseknek idegesítő lesz, hogy soknak érzik majd a karakter, de számomra abszolút szimpatikus a maga tikkjeivel, a természetes, nem írtnak ható humora is bejön. Valahogy olyan friss és üde a végeredmény, energikus.

6 hozzászólás Ne habozz!

Synrev - 2017. 08. 16. 23:53

Ennyire nem nézi senki,hogy semmi hozzászólás? Pedig jóféle,amikor ugye kiderül az egyik anyukáról, hogy (anál) témakörben pornószínészkedett és a kerti zsúrjára hivatalosak a gyerekek miatt, valami irtózatos pörgősen özönlenek a poénok,egymást licitálják túl (Savage és a férje) Nézős/várós lett minden héten.

Flanker - 2017. 08. 17. 09:38

“Ennyire nem nézi senki,”
Mindet elolvasok és 4 másik magyar sorozatoldalon, de még a címére se emlékszem hogy ez létezik

fm! - 2017. 08. 18. 17:26

Rafiiii! 8)

topofthemorning - 2017. 08. 18. 21:44

Piszok jó! Biztos, hogy van, akinek túl sok a csaj, de nekem az összes karakter bejött. Többször nézős lesz, mert a témák és a feldolgozásuk is tetszett.

FrankLuck - 2017. 08. 21. 14:23

A történetek alapján ez lehetne a legsemmilyenebb kábeles szitkom, de eszméletlenül jól lett megírva. Lényegében non-stop pörög, nem elég fél szemmel nézni, ha az ember nem akar lemaradni a poénok egy részéről.

Snoopyzit30 - 2019. 01. 23. 18:21

Kár, hogy nincs ehhez valami felirat, hogy a nem penge angolosok is nézni tudják. Na majd talán egyszer…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz