login |

Pilot-mustra: Hotel Transylvania: The Series – 1×01

2017. 08. 20. 15:55 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Uhh… Ha azt mondom, hogy nem voltam nagy rajongója a Hotel Transylvania-filmnek, akkor még enyhén fogalmaztam, pedig eskü, hogy vártam, hiszen mégiscsak a zseniális animációs sorozatairól elhíresült Genndy Tartakovsky volt a rendezője.

De nem. Tudom, hogy (elvileg) szeretik a népek, sikeres is, hiszen készül a 3. rész, de engem nagyon taszított. Nem hittem volna, hogy a szörnyszállodás felütéssel bajom lesz, de már a koncepció betette a kaput. A gyerekeket láthatóan nem zavarják ennyire az élőholtak, a kicsik sok zombis játékért rajonganak, meg Monster High-okért, de én felnőtt, horrorrajongó fejjel valamiért nem toleráltam ezeket a lényeket ilyen környezetben, cukiságoknak beállítva.

HOTEL TRANSYLVANIA: THE SERIES – 1×01 – ??/10

De persze a ‘remény hal meg utoljára’-alapon esélyt adtam a Disney Channel jó pár hete indult animációs sorozatának, bár magam sem tudtam, hogy miben reménykedtem. A végeredmény papírforma lett, azért végignéztem, de a folytatás már nem nagyon érdekel. Viszont, aki nem ennyire előítéletes, vagy szerette a filmeket, az esetleg kommentben véleményezheti a darabot.

A fantáziadús ‘The Series’ alcímet viselő sorozat a film koncepcióját viszi tovább – illetve valójában előzménysorozatról van szó, aminek a középpontjában Drakula lánya, a tini Mavis van, akire apu távollétében rábízza szörnyeket és válogatott rémségeket vendégül látó létesítmény irányítását. Illetve nem csak rá, hanem nővérére is, aki odafigyel arra, hogy a zabolátlan tinilány és barátai nehogy véletlenül túlzásba vigyék a szórakozást.

Azt el kell ismernem, hogy akárcsak a filmek, úgy a sorozat is tele van roppant kreatív poénokkal. Engem a LEGO-animációkban is leginkább a karakterek fizikai, LEGO-mibelétével való játszadozás fogott meg legjobban, és a Hotel Transylvania is igazi ötletorgiát produkál a különféle élőhalott lényekkel (csontváz, zombi, zselémassza, múmia, stb.) való bánásmóddal.

Ezeknek csendben elismeréssel is adóztam, de sem a cselekmény (az egyikben egy elszabadult emberkisbaba, a másikban egy ragaszkodó démon-játékbaba körül forogtak a történések), sem az ide-oda rohangáló karakterek nem fogtak meg. Viszont az animációk kedvelőinek még a filmeket sem kell ismernie ahhoz, hogy esetleg élvezzék az őrületet.

Szóval részemről egyértelműen felejtős a Hotel Transylvania-sorozat (0/10?), ami, ha eltekintek az élőhalott aspektustól, akkor gyerekeknek tökéletes lehet, kellően idióta olykor és nagyon pörgős, ráadásul ugye 10 perces epizódokkal (és dupla részekkel) operál, így a figyelmet is képes fenntartani arra a rövid időre.

3 hozzászólás Ne habozz!

Mersby - 2017. 08. 20. 19:01

Hmm az elmúlt 5-6 évben a két movie tudott csak leültetni animációs film elé. Majd egyszer jöhet ez is.

Bala - 2017. 08. 30. 08:21

Aha, és mikor lesz szinkronizált? :) Ha már gyerekekről beszélünk. :)

winnie - 2017. 08. 30. 08:44

ha kiderül, meg fogjuk írni. gondolom, ősszel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz