login |

The Carmichael Show: vége a 3. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 08. 21. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

I liked you better when you were straight!

Egy dupla résszel véget ért az NBC kritikuskedvenc komédiája, ami számomra a valóban vicces, édeshármasos 3×12 ellenére sem ütötte meg azt a szintet, hogy érdemes legyen róla beszélni. De azt nem lehet mondani, hogy ne lett volna friss(ebb) fuvallat.

Például nem sok sorozat vállalja fel, hogy olykor teljes epizódjai egyetlen helyiségben játszódnak, itt is maximum kettőben, a szülői házban és a saját lakásban beszélgettek Jerrod Carmichael-ék.

Beszélgettek, mert általában nem volt történet a sorozatban, csak végigrágtak témákat a karakterek szemszögéből, így nyúlva vissza egyes klasszikus szitkomokhoz, melyek esetében nem poénokkal tömték meg a beszélgetéseket, hanem nézőpontokkal, és az egyes szereplők által vallott, olykor sarkosan eltérő vélemények szolgáltatták a humort.

A gond csak az volt, hogy egyrészt Jerrod karaktere, akinek a nézőpontja a legérdekesebb lett volna, sokszor abszolút háttérbe szorult, hiszen nagyvonalúan hagyta készítőként kibontakozni a többieket, másrészt pedig a szülői páros egyszerűen sok volt. Hiába a jó színészek, a karakterek inkább egypoénosak és idővel, főleg anyu nagyon idegesítő. Tudom, hogy ez a karaktere, de van, hogy a fejemet fogtam az álláspontjai hallatán. Pedig nyilván vannak ilyen emberek.

Nem baj, annyit legalább elért a sorozat, hogy elkezdjek érdeklődni Jerrod Carmichael standupos munkássága iránt, meg aztán a Mulaney-nél simán jobb volt minden középszerűsége ellenére is. (Sajnos nálam nem lesz csak azért több egy komédia, mert aktuális, vagy több nézőpontot mutat be, vagy merészebb témákkal foglalkozik. És talán mélyebb sem. Legyen először valóban poénos.)

2 hozzászólás Ne habozz!

antistar - 2017. 08. 21. 18:45

Az anya redkívül idegesítő karakterét leszámítva szerintem kifejezetten jó volt mindhárom évad

lalakov - 2017. 08. 22. 21:15

Kár érte, nagyon élveztem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz