login |

The Jim Jefferies Show: vége az 1. évad első felének

2017. 08. 22. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika, talkshow,

Csak lecövekeltem a The Jim Jefferies Show mellett (itt írtam a pilotjáról), ami a Comedy Central “ülök az asztalnál és mesélek” műsora, amiben az ausztrál komikus három szegmensben mindenféle aktualitásokat veséz ki sajátos stílusában. Természetesen az amerikai belpolitika hangsúlyos, de a külpolitika és egyéb, random, aktuális témák is napirendre kerülnek.

A Comedy Central egyre-másra próbálkozik ezekkel a standuposokkal készített “beszél(get)ős műsorokkal”: a Not Safe with Nikki Glaser a maga szexközpontúságával sajnos csak egy évadot ért meg, a nemrég indult, ugyancsak elég egyéni nézőponttal bíró Hood Adjacent with James Davis is jópofa helyenként, de végül nálam nem lett nézős. A The Jim Jefferies Show nyilván a Daily Show-ra vagy a Last Week Tonight-ra hasonlít szerkezetét tekintve, de még véletlenül sem komoly és mély darab.

Ilyen szempontból tehát nem hoz sok újat a The Jim Jefferies Show, de a humorista, abszolút nem PC stílusának, a komolyan-ezt-mondta? humorának köszönhetően kifejezetten élvezetes, remekül betölti az űrt két standup estje között (ki tudja, hogy mikor jön a következő), ráadásul amolyan kívülálló szemszögből kommentálja az eseményeket (LGBT, Charlottesville, atomfenyegetés, TB), ami nagyon szimpatikus.

Alapból 10 részes volt a berendelés, amit kibővítettek 20 részre. Ennek az lett az egyik következménye, hogy a helyszíni anyagok az 1×06 után eltűntek (nem is baj, eléggé hit or miss-ek voltak, talán az összeesküvés elméletes brancs volt a legjópofább, az ausztrál korallos viszont elég unalmasra sikeredett), talán, mert nem volt idő a készítésükre, pedig ez a világjárás érdekes aspektus volt.

Helyükre stúdióbeszélgetések kerültek, amik nem lettek rosszak (pedig nyilván a riportalanyok nem érdekeltek volna alapból), bár inkább poénra veszi őket Jefferies, mintsem informatívra, de azért beléjük csempészik a “mondanivalót” is – az egyik vendége még magyaremlítést is elkövetett, amikor a totalitárius diktatúrákról volt szó.

Szeptemberben jön a folytatás, gondolom, visszatérnek a helyszíni anyagok is. Sebaj, szerencsére velük együtt Jefferies is. A nagy kérdés, hogy mi lesz a Weatherman-nel?

2 hozzászólás Ne habozz!

Semper - 2017. 08. 22. 16:47

Imádom, mert annyira meglepően tud hirtelen valami eszement bunkóságot betolni amik általában vinnyogva röhögősök és tényleg néhány műsor után csak tátom a számat ha nem amerikában lenne ez a műsor már rég minden vagyonát perekre költötte volna a csatorna.
Az elég negatív számomra, hogy rengeteg gyerekbetegséggel kűzdenek és mind a külriportok mind pedig a stúdió interjúk elég suták de majd kinövik.
Amúgy Weatherman nekem annyira nem jött át elsőre még vicces volt de aztán igazából semmilyen sőtt eröltetett.
DE simán 8/10

JKJ - 2017. 12. 14. 17:26

Jim Jeffries műsora kifejezetten hiánypótló, mert bármilyen jó is a Last Week Tonight, ilyen szintű, durva poénokat nem hallani ott. A téma viszont simán elbírja. Sőt. Sok esetben az ember csak a fejét fogja, de Jim ilyenkor is tud valami vicceset hozzá tenni. Reméljük pár évig még csinálja, mert úgy látom az amerikai helyzet nem fog egy csapásra megjavulni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz