login |

Shin Lim @ Penn & Teller: Fool Us

2017. 08. 24. 19:40 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: video,

Oké, én alapból oda vagyok a bűvészetért, rengeteg bűvészes sorozatot (nyilván a Deception az ősz egyik legvártabb országos újonca) néztem és nézek, a fiktív cuccokat pláne imádom, szóval nem meglepő, hogy a Penn & Teller: Fool Us is kötelező számomra. Még akkor is, ha manapság a mentalista stílus hódít, és a ember azt gondolná, hogy a klasszikus műfajokban, mint a kártyatrükkök, nem nagyon lehet újat mutatni.

Éppen ezért döbbentett meg pár éve az egyik előadás a műsorban. Egy bizonyos Shin Lim egy kártyapaklival (számomra) minden idők egyik legjobb produkcióját mutatta be, egyszerűen minden klappolt benne, a trükkök, a zene, az előadás módja – nem véletlen a brutális népszerűség a YouTube-on. Amit csinált, az remek példa arra, hogy a bűvészetnek nem az a lényege, hogy mi a trükk, hanem maga az előadás.

Ez az előadás van a tovább mögött, és egy új, hiszen a bűvész a 4. évadra visszatért, és ismét hozta magát egy kártyatrükkel.

Tartalék:

6 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2017. 08. 24. 19:51

nagyon tud a srác! le a kalappal.

winnie: azt nem vágom, hogy a fiktív bűvészes cucc miért jó? abban nyilván filmtrükk a bűvészet, az meg úgy gagyi.

winnie - 2017. 08. 24. 20:40

clegane: először kezdd el számolni, hogy hány film és sorozat van – szerintem nem sok, szóval már csak azért is szeretem, mert annyira ritka. egy filmet pedig nem a trükkök valódisága tesz jóvá – a bűvészet általában eszköz, csak attól egy film vagy sorozat nem lesz jó. attól, hogy a macgyver “kicsiben” tudományosan megalapozott, még unalmas volt számomra, ellenben a now you see me (nyilván azért, mert heist film volt) nagyon bejött (a második már kevésbé).

a trükköket egyébként sem muszáj trükközni, van ilyesmire példa, de persze (ld. now you see me – ami a második részes, “scifi” végtrükköt is egy kicsiben megvalósítható kunsztra húzta fel) itt jön elő a gondolkodásmód kérdése: van, aki nem megoldani akarja a trükköt. ha valamit, akkor azt abszolút megértem, hogy ha valakinek a kameratrükk és egyéb manipuláció lenulláz egy kunsztot, de vannak, akik úgy állnak hozzá, hogy egy random, színpadi trükköt sem tudják, hogy lehet megcsinálni, és ugyanúgy egy filmben látottat sem. ugyanaz a végeredmény, amin nem változtat semmin az, hogy valamelyiknek cinkes a megoldása, mert az illető erről nem tud.

számomra a bűvészet inkább a hatásról és az előadásmódról szól. másnak meg másról.

clegane - 2017. 08. 24. 22:13

winnie: hát igen, nekem már csak a filmtrükk lehetősége is kinyírja a bűvészkedést, szinte csak azt tudom értékelni amit tényleg élő közönség előtt vesznek fel.
ha filmtrükközni akar valaki, akkor szóljon direkt arról az előadás, mint az a srác aki ilyen rövid látványos ötletes filmtrükkös mágiákat csinál vine-ra, nemtom a nevét de biztos megvan. na ezt jól megmondtam.

Dregnarr1 - 2017. 08. 25. 04:44

Nekem ez az új trükkje annyira volt kiemelkedő (a maga szintjén), mint az előző (ami mindent visz), de ahogy winnie is írta, ha tudnám, hogy miként csinálja, akkor sem zavarna, mert az élmény a lényeg. Mindig megy az ötletelés a műsor alatt, de még ha ismeri is az ember a trükk mikéntjét, akkor sem veszít az értékéből semmit, mert úgy van előadva.

ThomastheBuzz - 2017. 08. 25. 15:02

Az a “baj” a Time-mal, hogy közben Joey kártyatrükköket is nézhetnék, azokat is lenyűgözőnek tartanám :D, persze a srác nagyon ügyes
Még szerencse, hogy netflixen elérhető a sorozat el is kezdem darálni.

Bindo - 2017. 11. 15. 00:27

Best ever Shin Lim :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz