login |

The Tick: az 1. évad első fele

2017. 08. 27. 21:13 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Murder is just not cool.

Ez elég furcsán jött ki, hogy a Disjointed-et winnie darálta le, miközben én a The Tick-en vágtam át magam. Látszólag ezt fordítva kellett volna, csak hát az Amazon képregényes sorozatának pilotja nem igazán sarkallta őt a folytatásra. Mondjuk a 6. rész vége nekem is messze volt…

A The Tick (azaz a Kullancs) egy látszólag tehetetlenül sodródó nerdről szól, aki egy régi sérelme miatt az egyik legnagyobb szupergonosz után nyomoz, és így keveredik bele a szuperhősök játszmájára. Ja ezt még nem is is mondtam, a 20. évszázad elején egy szuperhős érkezik a Földre, és onnantól kezdve a hozzá hasonlók is részt vesznek az életünkben.

Ami tényleg tetszett The Tick-ben az ahogy tényleg a mindennapok részei voltak a szuperhősök. Nem az Avengers szintjén, hanem mindenki természetesen viselkedett velük. Akadnak köztük lúzerek, képmutatók, na meg minden. ami elsőre eszünkbe juthat kliséként a mindennapos felvetésből.

A The Tick amúgy egy komédia lenne, de annak egyszerűen túl komor. Inkább csak elmosolyodni lehet rajta néhol, ahogy kifordít pár tipikus szuperhősös filmre jellemző dolgot. Például az egyik legnagyobb leszámolás siralmasan megvilágított, tényleg realista akciójelenet, mindenféle hősiesség nélkül.

De nyilván a negatívumok mellett sem tudok elmenni. Egyszerűen tipikusan azt használják ki benne, hogy csak egy 6 részre szedett filmről van szó. Abszolút átívelős a sztori, könnyű darálni, hiszen úgy fejeződnek be az epizódok, de semmi maradandó nincs benne. Poén se sok, hiába tervezték viccesnek.

Arról nem is beszélve, hogy a fentiek mellett még a karakterek többsége is gyenge. Egy Hero’s Journey kiforgatása lenne az évad (ezt többször is emlegeti a szuperhős), hiszen a főszereplőt úgy kell átrugdosni minden lépésen, viszont pont ettől lesz erőltetett az egész. Egy igazi fordulópont sem következik organikusan a részek során.

Már most tudom, hogy a jövő év elején érkező folytatásnál nem leszek ott. Egyszerűen semmilyen a végeredmény. Valamiért a The Middleman ugrott be közben, csak hát az ugye zseniális volt, ez meg mintha nem is tudta volna, mit akar elmondani.

Cliffhanger!

12 hozzászólás Ne habozz!

jenga - 2017. 08. 27. 21:41

nem hittem volna, de nekem bejott
gondoltam belenezek, hogy gyorsan elkaszaljam es legyen idom masra, de ledaraltam

Mate4182 - 2017. 08. 27. 22:00

en meg kifejezetten kivancsi vagyok ra, kritikatol fuggetlenul. tizenevesen imadtam a Kullancs rajzfilmet

(egyik epizodban o es Molylepke egy csaladhoz mentek segiteni akiknek meghalt a kutyaja, amikor rakerdeztek mi tortent, ez volt a valasz: Vilag eleteben szerette uldozni az autokat. A szembe jovo autokat… ezen a poenon a mai napig elrohogom magma mindig ha eszembe jut)

Imadtam a foellensegeket benne (kulonosen a Szekfeju embert)
Mindenkepp kiprobalos, cask erjem magam utol a felgyulemlett daraval :D

energy - 2017. 08. 27. 23:05

Nekem nagyon tetszett az egész! Alig várom a folytatást! Végre egy egyedi, kicsit naiv, de nagyon szórakoztató szuperhős sorozat!

Gogo - 2017. 08. 28. 00:49

Hát nem tudom, nekem az volt nagy pozitívum, hogy nem vették át teljes mértékben a rajzfilm stílusát. Örültem, hogy nem kaptunk egy Deadpool kaliberű , ám konszolidáltabb poénáradatot.
Ettől függetlenül epizódonként kétszer biztos felröhögtem, ami már több, mint amit a legtöbb sitcom nyújtani tudott nekem. Persze ez totál egyéni dolog, tény hogy nem a humor viszi el a hátán. És ez gyakorlatilag wtf kategória.

Az második rész végén lévő ‘Where is my mind’ baromkodás, a nagyon gyökér, mégis működő poénok… engem megvettek, simán maradok.

human - 2017. 08. 28. 02:11

jaja, a where is my mind rész jó volt, de az sem röhögős, csak “ez érdekes” miközben elmosolyodsz, pedig absz poénnak volt felépítve azzal a csattanóval, hogy Dot is látja.

winnie - 2017. 08. 28. 04:33

ahogy látom most és a korábbi kommentek alapján, a legtöbben a rajzfilmet ismerik a képregény – animációs sorozat – régi élőszereplős sorozat – mostani élőszereplős sorozat felállásból.

akit érdekel, felkerült hozzánk is az amazon prime-ra a régi the tick élőszereplős sorozat, amiben patrick warburton volt a főszereplő.

Mardred - 2017. 08. 28. 07:53

Első három rész után nekem totálisan bejön, hiába tűnik komornak, én igenis képes vagyok rajta elég hangosan röhögni, ráadásul maga a sztori is úgy ahogy, de érdekes.

GodBadka - 2017. 08. 28. 10:21

Én is elkezdtem nézni. 4. részig jutottam. Eddig tetszik, amit láttam. Jöhet még.

winnie - 2017. 08. 28. 10:25

ez egyébként pont olyan stílus, ami, mint írtam múltkor, sokaknak bejöhet, nem véletlen volt a két korábbi the tick-sorozat is rajongói kedvenc.

(ugyanez a helyzet a jean claude van johnsonnal is, ami ugancsak nem jött be nekem, de szerintem azt is érdemes bepróbálni a pihentagyúsága miatt.)

weingartia - 2017. 08. 29. 18:05

Nekem is tetszik! Nem hahotázva röhögős, megmosolyogtat. Néha kell ilyen is.
Örülök a folytatásnak, egy dolog miatt bánom: azért stílusos lett volna Cliff-hanger! felkiáltással véget venni a sorozatnak. :D

heidfeld - 2017. 09. 01. 13:36

Teljesen beteg a második rész, nagyon jókat nevettem. Olyan arcok vannak benne, hogy csak na.

Brigante - 2017. 09. 13. 21:09

Nekem bejött :-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz