login |

Game of Thrones 8. évados spekulációk (spoilerzóna!)

2017. 08. 29. 18:42 - Írta: winnie

238 hozzászólás | kategória: elmélkedés,

Aki követte a híreket, az tudja, hogy valamikor tavaly nyáron kiszivárogtak a netre a Game of Thrones 7. évadjának fontosabb eseményei részekre lebontva, és ezek, most, hogy utólag visszaolvasom őket, elég pontosnak bizonyultak – elvileg egy valami nem valósult meg, de az simán lehet, hogy nem kamu infó volt, hanem csak a készítők szedték ki, vagy tolták át a következő szezonra, a sorozatos világba ilyesmi előfordul.

De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy a net megint “kitett magáért”, és vélt 8. évados Game of Thrones-infók is felfedezhetők azok számára, akik keresnek. Más kérdés, hogy bizonyos jelek alapján ezek többetek szerint is kamuk. Akár kamuk, akár nem, azt mondom, hogy ne a fő kibeszélőben beszéljük ki őket, hanem itt, mert nem tudhatjuk, hogy mikor fut bele valami kellemetlenbe egy spoilerkerülő.

És ha már spoilerzóna a poszt, akkor szerintem nyugodtan lehet forgatási infók alapján is spekulálni, hiszen aki követi a spoileres oldalakat, az látta, hogy tavaly is készültek lesifotók, láttak színészeket olyan országokban, ahol eddig nem fordultak meg, esetleg egymással korábban együtt nem filmező szereplőket. Szóval kommentben szabad a pálya, a könyvekről is lehet társalogni – és a fő kibeszélőt hagyjuk meg azoknak, akik csak saját spekulációkat osztanak meg. (A poszt ki fog kerülni majd az oldalsávba is.)

238 hozzászólás Ne habozz!

Szaby59 - 2017. 08. 29. 18:55

Így utólag most már tudjuk, hogy a 7. évados leakek 99%-ban igaznak bizonyultak, szóval nem lepne meg ha megint igazuk lenne.

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2017. 08. 29. 18:56

Kösz Winnie, millió hála! :)

Egyrészt, valóban, a leakben Theon Deresbe megy, a hetedik szezon végén viszont meg Yarát megmenteni.

Másrészt, véleményem szerint, és több Reddites posztnál -ez persze nem évként hozom fel- lévő más kommentelő szerint is eléggé D&D-s stílusának tűnik a történetvezetés.

Amennyiben nem fake:

– Egyszerűen irdatlanul “gagyi”, hogy egyes főszereplők az utolsó pillanatban futótűzhalált halnak.

– Daenerys holttestének kilógatása, szarral megdobálása illene a sorozat szúrjuk hasba a terhes nőt is Vörös Nász jelenetéhez. Megjegyzem az egyik évekkel ezelőtti ComiCon-on Martin maga mondta, hogy hatodik könyv prológusának nézőpont karaktere Jeyne Westerling lesz, tehát meghal.

Mindenesetre, ha Martintól jött ez az infó, akkor a karakternek ez a végzete nem “bittersweet ending”, ahogy többen megjegyzik, szintén Redditen, hanem “bittershit”.

A könyvekben, még a toporgása a történetszálának ellenére is kedvelem Danyt, mert ott nem ezt második-harmadik évad óta sorozatban hozott, olykor arcoskodó stílust hozza.

– Nekem nem tetszik az a vég, hogy a “tanulság” az örök körfogás, még akkor sem, ha az egyik rajongói teória így igaz lesz: Bran lesz a következő Éjkirály vagy kapcsolódik hozzá.

A könyvekben, ha jól emlékszem az Éjjel Őrség tizenharmadik parancsnoka volt az Éjkirály, aki áldozott a Fehér Mászkáknak, és egy rájuk hajazó nője volt. Őket verte le aztán az egyik Brandon és Joramun, akinek a kürtjének jelentősége lesz a könyvekben (remélhetőleg).

winnie - 2017. 08. 29. 18:58

Szaby59: más a forrás, nem? (nem tudom, kérdezem), így lehet, hogy valaki farvizen próbál evezni, plusz a timeline is más. meg ki tudja, ha volt leak, akkor azt lehet, hogy eltömték, vagy még jobban vigyáznak. úgy érzem, hogy sanszosabb, hogy kamu infó kerül ki, akár a produkciós oldalról, mint hogy ismét rögtön bebukjanak dolgokat.

de persze bármi előfordulhat.

fireblade"pistike" - 2017. 08. 29. 19:12

még semmi sincs kőbe vésve…nem? akik készítik a sorozatot, lehet szintén olvassák ezeket a híreket, és simán változtatnak..ha akarnak.
Lehet ők szivárogtatnak így felmérve a nép igényt a történésekre..hogy a nagytömeg elégedett legyen. Lehet szimpla marketing stratégia..
Mikor tavaly kikerült és benne volt Dany/Jon párnacsatája..mindenki nyálzott rá (na jó, nem mindenki de a nagyrész igen) és ezért benne volt
Lehet ha mindenki elutasítja..akkor nem lett volna
El tudom képzelni hogy így szondázzák a népigényeket :))

Pippacs00 - 2017. 08. 29. 19:13

Én azok közzé tartozok, akik jobban örülnének, ha kamu lenne. Nekem elég elszomorítónak tűnik ez a befejezés, nem mintha az ember a GOT-nál happy endre számítana… Csak picivel jobb túlélési arányokra( vagy legalábbis az olyan optimisták mint én). :D
A karakterek szálainak végső elvarrása viszont logikusnak tűnik (pl. a Tövis Királynő méregtől halt meg, Ramsey a kutyaitól – szóval a leírt 8-évados leírások ilyen szempontból illenek a készítők stílusába pl. Melisandre tűztől stb.), úgyhogy én hajlok rá, hogy legalább nagy vonalakban be fog jönni. :/

Tomee - 2017. 08. 29. 19:17

Sztem meg az lenne marha meglepő ha happy end lenne.

Aszusz - 2017. 08. 29. 19:19

Én beleolvasgattam 8. évados leak-ekbe, de olyan ordas baromságok voltak benne, hogy kizártnak tartom, hogy valós legyen. Még az is megmondható kb hogy melyik két karakter fanja írhatta. És ez az általános vélemény azon a fórumon, ahol olvastam.

Más kérdés, hogy a 7. évados plot kiszivárgásakor is sokan állították, hogy ez kamu, mert ekkora hülyeséget nem láttak még – aztán tényleg az volt. És meg kell mondanom, hogy megfilmesítve ezerszer jobban nézett ki, mint a plotpontok papíron. De a 8. évados baromságok más szinten mozognak, szóval azoknak nem hiszek.

Saját véleményem alapján a Dany-Jon párosból az egyik meg fog halni, a másik lesz a király(nő) a végén. Én arra tippelek, hogy Dany hal meg (szülésben) és Jon éli túl és neveli fel a gyereket. Bran feláldozza magát valahogy az éjkirály legyőzése érdekében, tehát meghal. Arya Jonnal tart, Sansáé lesz észak. Sam is túléli. Cersei nem. Jaime – nem tudom, igazából ezen túlmenően mindenki kétesélyes, akárki meghalhat. Az Éjkirály legyőzése után kell még Cersei-t lenyomniuk, szóval az Éjkirályos csaták az első 3 részben, esetleg 4-ben lesznek. A sárkányok mind meghalnak. Ezen túlmenően még tippelni sem tudok.

PudingPofa - 2017. 08. 29. 19:32

Ezeket a 8. évados leakeket valaki leírná vagy legalább belinkelné, ha szépen kérem?

Pippacs00 - 2017. 08. 29. 19:35

Ez a 8. évad 6. epizód:
http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-episode-6-leak-script/
(A többi rész is megtalálható ugyanezen az oldalon.)

Ayrons - 2017. 08. 29. 19:35

Na akkor. 7évados szivárogtatás sok helyen hibás.
Nézzük csak:
1. Azt írták Jon Rémvárat a vadaknak adja na ilyen nem volt.
2.Kisujj felszólítja nemeseket hogy Sansat válásszak meg és Jont távolítsák el a trónról. Akkor Kisujj elveszi az fakeSansat és az ágyban Arya megöli.
3. Feketevárnál törnek át a Mások.
4.Edd is a Falon túlra megy Jonnal és a Mások megölik. Hó alól is jönnek zombik rájuk és egy szakadék is volt a hátuk mögött.
5. Jont megölik a Mások de Beric feltámassza.
6. Dany magától jön nem a levél miatt.
7. Cersei elvetél.
8. Euron a hajója elejére kifeszíti Yarat.
9.Sam rájön ,hogy az obszidián gyógyítja a szürkehámot.

Nagyobb történések bejöttek. Ez lehetséges egyrészt abból ,hogy valamilyen infókat megszereztek plusz a forgatási képek is. Meg sokat kilehet következtetni.

8.évadosnál meg…Vége az nagyon nagy bullshit ezt Martin biztos nem így képzelte el. Mondjuk a Vastrón lehet elpusztul tényleg de hogy fontosabb karakterek csak úgy felrobbanak… Vége meg a körforgással meg Tyrion monológjával plusz logikátlanság. Lehet lesznek benne igazak de szerintem jó része fake. Gendry-Sansa párocska teljesen légből kapott lenne.

Natália - 2017. 08. 29. 19:44

Lehet, hogy ez egy buta kérdés lesz, de Dany-t tűzzel nem lehet megölni nem? vagy eddig valamit félreértelmeztem?, mert ha nem akkor azt jelenti, hogy másképp fogják megölni, ha igazak a pletykák.

Amúgy egyértelmű, hogy valamennyit nyom a latba a rajongók akarata is, ötletnek mindenképpen hasznos tud lenni.

goettin - 2017. 08. 29. 20:05

Szerintem Jon Azor Ahai, és Dany Nissa Nissa, Jonnak fel kell áldoznia majd, hogy mindenki más túléljen…

zoli221 - 2017. 08. 29. 20:09

Lehet ez szokatlan megközelítés, de én az HBO helyében moziba küldeném mind a 6 részt, 80+ perces játékidovel. Nem lenne annyi kiszivárogtatás, marketingre nem kell költeni, pénzt is hozna bőven,mert orosz kalozverziok helyett inkább megnéznék moziban az emberek :)

Kopasz gyerek - 2017. 08. 29. 20:10

Ez tényleg buta kérdés volt:)eddig melyik sorozatot nézted, kedves?

Alexander - 2017. 08. 29. 20:14

Ha ekkora baromság lenne tényleg a vége, akkor Martin és a készítők is szarjanak sünt. Nem, nem happy end-et várok, de már ilyen baromság legyen a vége. Azért néztük 8 éven át! vártuk a végét, elemeztük vajon ki éli túl ki nem, kik Jon szülei, ki ez, ki az, kinek mi a céljam, és az egész tök érteletlen volt, ha ez lenne a vége.

Ayrons - 2017. 08. 29. 20:24

Amúgy ha az Éjkirályt megölik és a Mások meg a zombik is meghalnak vele mert ők alkotott majd nem mindent (Mások főleg), akkor a végén egy Más hogy lehet életbe aki Brant elviszi a trónhoz :D

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2017. 08. 29. 20:24

@Ayrons:

Én ezt a leaket olvastam és a comment:com is ezt a listáét, de más forrásból idézte tavaly ősszel:

http://green-chili.blogspot.hu/2017/06/got-season-7-episode-guide-updated-2017.html

Ebben kb. minden bejött (szinte 100%), az utolsó részben csak Cersei vetélése nem.

Ayrons - 2017. 08. 29. 20:25

ő * majdnem * Másokat *

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2017. 08. 29. 21:05

@Ayrons

Az a Fehér Mászka lehet, hogy rugó kasztú, és fullon van az osonási skillje. :D

kraftdd34 - 2017. 08. 29. 21:16

Addig amíg a redditen awayforthelads (ő szivárogtatta ki a mostani évadot, 90%+ bejött minden) nem ír semmi, az összes ilyen dolog csak mese habbal. Mások is írogattak akkoriban, de nagy részük csak átvette awayforthelads írását és hozzáköltött pár hülyeséget..

Shikork - 2017. 08. 29. 21:27

Ha megjön az eszük, a következőt teszik a karakterek v. épp az írók a 8.-ban:

Remélem valaki végre rájön majd, hogy teljesen TILOS lenne az összevont seregekkel északnak indulni, hiszen minden elesett westerosival az ellen létszámát növelik. Ha rájönnek erre, akkor maximum kisebb csapatokat küldenek karavánokkal, hogy a lehető legtöbb embert menekítsék előre meghatározott part menti kikötőkhöz.
OTT az ‘összevont’ tengeri flották hajói várnák őket, hogy elvigyék valamely más földrészre v. szigetre.

Ugye úszni az Undead-ek nem tudnak, maximum az Éjkirály tudna átrepülni. Tehát csak őt kellene likvidálni … ill.. égetni.

Hagyni kéne h. az egész horda hadd söpörjön csak végig Westeroson, hiszen sokat nem nagyon tudnak ellene tenni. (csak maradva létszámukat tápolni)

Hogy ezt hogyan tudnák megoldani/összehangolni: ki, hova? kinek mi/melyik föld jut arra néhány évre biztosan sok intrikát hozna s 1-2 csata mellett letudva a 8. évad spórolósan. Egy nagy epic csata a végére Éjkirállyal azt viszlát.

kraftdd34 - 2017. 08. 29. 21:43

Mi lenne ha egész Westerost bedarálnák a kékszeműek, az Éjkirály megrépázza Sansat, aki az Éjkirálynő lenne és együtt uralkodnának a sok kis kékszemű gyerekükkel Westeroson.

PudingPofa - 2017. 08. 29. 21:53

[Spoiler ?]

Elolvastam. Pff hát nem tűnik nagyobb hülyeségnek mint a 7. évados bejött dolgok, szerintem esélyes ez is. Az hogy ennyien meghalnak azért várható egy Game of Thronesnál.
Amikor a hetedik évadot olvastam, akkor is az jött le, hogy persze majd hirtelen a falontúl lesznek és az meg oda megy sárkánnyal. LEHETETLEN! aztán meg mégse.

Milan Salvatore - 2017. 08. 29. 22:04

Nagyon remélem, hogy ez kamu.. oké, hogy GoT-ról beszélünk, haljanak is meg minél többen, főbb szereplők is ha már utolsó évad, de, hogy így legyen vége az már meredek lenne és nem illene a sorozathoz ez a befejezés…

ui.: egyébként egy helyen sántít a dolog, persze ez változhatott már, de sokszor olvastam már és többször hangoztatta ő maga is (Sophie Turner), hogy ő maga kérte azt, hogy Sansa haljon meg a sorozat vége előtt, és ebben a spoilerben??? meg vígan él mint észak királynője, megházasodva stb, stb…

Zsanna - 2017. 08. 29. 22:09

Szerintem azért az egyértelmű, hogy minden szereplőt utolér a végzete. Ahogy közeledünk az abszolút vége felé egyre kevesebben vannak, és már nem olyan meglepő egyik halál sem. Szóval a neten keringő teóriákban van némi igazság, de a miértek meg a hogyanokat nem fogjuk tudni kitalálni. Azt nem nagy cucc megmondani, hogy kik halnak meg vélhetőleg, plusz mindenkinek van kedvence/titkos favoritja, akit vár, hogy nyerjen/megmeneküljön.
Én úgy hiszen, hogy Arya fogja megölni a Hegyet. A túl sok célozgatás miatt szinte biztos, hogy Dany megfogan Jontól. Hogy kettejük közül ki hal meg, arra válaszolni nem tudok, de nagyobb az esély rá, hogy csak egyikük patkol el, minthogy mindketten. Cersei szintén kipurcan, nála sanszos a szülés közbeni halál a gyerekkel együtt. Bran-Éjkirály párharcban is hiszek. Ahogy Melisandre, Varys, Clegane, Jorah és Jamie halálában is. Mind1 hogyan, de meg fog történni. Sansa lesz Deres úrnője. Korábban úgy gondoltam, hogy Arya és Gendry jó páros lennének a végére, de ahogy az utolsó részt néztem, megfogalmazódott bennem, hogy lehet, hogy Sansa lesz az ő kis szerelme. Arya pedig esetleg szintén meghal, de nála 50-50 a tippem, az is lehet, hogy megmarad. Jon meglovagolja a másik sárkányt, és überkemények lesznek Danyvel. Amúgy a kérdés csak az, hogy milyen véget szánnak. A 6 rész a Mások elleni harcról fog szólni egészen, egy szép feloldással, vagy 3 rész után lezárják kb és az utána lévő 3 rész pedig a szálak elvarrására lesz kihegyezve. Nem gondolnám, hogy Martin mindenkit meg akart volna ölni, pláne nem, hogy a már egyszer “ellőtt” robbantásos módszerrel. Arról nem is beszélve, hogy ezzel hatalmas csalódást okoznának. Ha Jon meghal, akkor ő lesz a hős, aki megmentett mindenkit a világon, miközben elesett az Éjkirály elleni csatában. Nem Euron Greyjoy fogja elintézni. Úgy hiszem, ő nem tér vissza már Westerosra, mert Theon és Yara megölik. Talán Theon belehal, de Euronnak nincs jelentősebb szerepe. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az Arany Kompánia milyen szerepet tölt be, érzésem szerint Daario Naharist látni fogjuk még, és ők is a Targaryen csalás segítségére lesznek.

len90 - 2017. 08. 29. 22:12

Szerintem kevésbé hat lehetetlennek, illetve logikátlannak, mint amik a 7. évadban történtek és a 4. részig tetszik is amiket írnak, nekem bejönne, hogy így folyamatosan szorulna vissza a csata és több helyszínt bejárnának.

Abban viszont nem látok logikát, hogy a terhes Danearyst miért engedné el Jon Dragonstone-ra minimális kísérettel, amikor pontosan jól tudja, hogy Cerceinek van egy teljes serege és hatalmas flottája. Valamint nekem ez a szülésbe belehalás kicsit méltatlan a sárkányok anyjához. Az meg megint nonesense kicsit, hogy Melisandre megint bepróbálkozna a gyermek elégetésével.

2 szál viszont nagyon elvarratlan és logikátlan ezekben a spoilerekben:
-Melisandre-t azért küldik vissza Westerosra mert még 1 valamit meg kell tennie, amire ő megpróbálja feláldozni Jon és Dany gyerekét, ami nem jön neki össze, utána meg csak úgy feladja magát és meghal. Azért általában a Lord of Light szolgái elég jól látják a dolgokat, ha Melisandre-nek még a meghaláson kívül más dolga is lenne, akkor az nem múlva el nyomtalanul. Pl. Shereen elégetése is értelmetlennek tűnt, de igazából elérte a célját…

-Csak én skippeltem valahogy vagy tényleg az Éjkirály halála nincs leírva? Na az eléggé WTF lenne, ha pont ő halna meg offscreen…

PudingPofa - 2017. 08. 29. 22:12

Arya öli meg Cersei-t, tökéletes!! Jaquen felbukkannása is túl jó ötlet ahhoz, hogy ne Martin írja. Bran korai halálával sokkolni az embereket, meg a végére a cliff… Minden klaffol :)

hiuz - 2017. 08. 29. 22:15

A 7. évadról amit olvastam 99%-ban bejött. Ez a most kijött is elég hihetőnek tűnik, de a végén van két bullshit.

1. Arya öli meg Cerseit, később arcnélküli lesz, Sansa meg elveszi a törvényesített Gendryt. Ez elcseszné a jóslatot, meg a sorozatban felépített dolgokat. Arya nem ölt ártatlant, és Gendryhez ő lett felépítve.
Könyvben simán el tudom képzelni, hogy Arya bérgyilkos lesz és Sansát Robert egyik fattya fogja megszeretgetni, de a képernyőn nem ez lett felvezetve.

2. 4-5 fő(bb)szereplő kinyírása a sorozat legvégén egy idióta balesettel. Mi értelme Jon törvényes mivoltán pörögni, ha szimplán kinyiffan és még csak meg sem látja a Vastrónt? Sztem ez a jelenet még az öregtől is alja lenne. Ha mindenáron ki akarják nyírni őket, akkor adják meg a módját.

Ami érdekes, Melisandre kilétét külön kiemeli. Ha Bloodraven-ből lett a three-eyed crow, akkor lehet Melisandre maga Shiera? Sokmindent megmagyarázna.

PudingPofa - 2017. 08. 29. 22:17

Daenerys szüléses halála is perfekt, el van átkozva, valami olyasmi is volt szó, hogy csak halállal szüntetheti meg, és akkor lesz gyereke amikor a világ a feje tetejére áll teljesen.

PudingPofa - 2017. 08. 29. 22:20

Cersei jóslatában az van, hogy egy kistestvér öli meg. Legkissebb élő Stark testvér pipa

PudingPofa - 2017. 08. 29. 22:25

Pont ezért a drámák drámája, mert a jól felépített karaktereket dobják ki a kukába mint mások a szemetet. Jon a legjobban, legtovább épített karakter, nyílván haljon meg úgy hogy nem is látta a trónt, ez lesz a meglepi mindenkinek aki nem olvas előre! :) Sajnos nem nekem.

winnie - 2017. 08. 29. 22:33

zoli221: ezt még azok a sorozatok sem teszik meg, amelyeknek a csatornái reklámokból élnek, de az hbo nagyot bukna ezzel, mert nekik nem a reklámokat kell kompenzálni.

hiuz - 2017. 08. 29. 23:03

Ha a tv-ben is és a moziban is leadnák, akkor nem. Bokszmeccseknél is előfordul, hogy ppv mellett moziban is meg lehet nézni, ami ugyan aprót hoz csak a ppv-hez képest, de mindenképp plusz bevétel.

Dasisturistn - 2017. 08. 30. 01:07

A 8. évados szivárgás az még a /r/freefolk subreddit szerint is fake, mivel még a forgatások sem kezdődtek el, így nincs aki szivárogtasson. Vagy a főbb producerek, netán D&D jónak tartaná?:)) Csak rossz fanfiction az egész amúgyis, nem értem, hogy lehet komolyan venni, hogy szarral dobálják meg Dany hulláját. Ennyire értelmetlen jelenetet minek raknának be?

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6uke74/what_is_this_fookin_hysteria_about_the_season_8/

winnie - 2017. 08. 30. 04:31

hiuz: ez tény, de a ppv az más modell – mondhatni ugyanúgy egyszeri jegyváltás, mint a moziban történő nézésnél. a got-ra is lehet persze jegyet váltani, az adott két hónapra, de a csatorna a maradó nézőkkel számol. (más kérdés, hogy az egyszeri nézőkből lehet és lehetne bevételt kisajtolni.)

szk - 2017. 08. 30. 06:37

fireblade”pistike”

A bejelentés szerint (amit olvastam) a 8. évad forgatókönyve már kész van (ha jól emlékszem augusztus eleji a hír). Szóval nem gondolnám, hogy a forgatókönyvírók tesztelnék a reakciókat.

Én eddig csak az első két rész tartalmát olvastam, de már abban is vannak a jelenlegi történet állásához képest nem stimmelő momentumok, így nem gondolnám valósnak inkább ügyes fanfictionnak.

Amit egyébként a későbbi részekről hallottam, remélem is hogy az.

Ayrons - 2017. 08. 30. 07:22

PudingPofa: Öccsike öli meg :) A jóslat úgy szól , hogy az öccse öli meg. Ami lehet Tyrion vagy Jaime is mivel mivel utóbbi is pár perccel később született.

5.évad forgatása előtt is volt egy ilyen szivárogtatás amiben az volt, hogy Stannis elfoglalja Derest és Brienne megöli a végén.

cathy - 2017. 08. 30. 08:16

GendrySansa???? Elmennek a fenébe…

Lantos - 2017. 08. 30. 08:40

Melisandra vissza terte westerosra azert fog számitani mert ő fogja Jon es Danyt összeadni mivel nem nagyon van fősepton mar. De ezálta Jon ugyan nem aasztja fel melit de majd Davos sźépen elintézi valszeg eléget élve mint a kicsi lányal is tette Meli.

LP - 2017. 08. 30. 10:18

a 7. évados leak miatt tartom elképzelhetetlennek, hogy ez újra megtörténjen

Juraviel.Ihuan.Bedvin - 2017. 08. 30. 12:43
Nándo - 2017. 08. 30. 15:23

“LP – 2017. 08. 30. 10:18”

Hát, ne reménykedj, én szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy korai változat. Az a gáz, hogy ez a hetedik évad befejezése előtt szivárgott ki ugye, a script meg pont ott és úgy veszi fel a fonalat, mint ahogyan vége lett az évadnak…

Összességében vannak jó ötletek benne, de nagyon gagyi a vége… Talán csak az Ayra és Hegy szál tetszett igazán. Ez a Golden-izé-Vasbank-Cercei-Euron-vonal ultragagyi’ sajnos.

Nándo - 2017. 08. 30. 15:35

Nándo – 2017. 08. 30. 15:23

+Theon Greyjoy szál is ott folytatódik, ahol a hetedik évad befejeződik: nincs azaz isten, aki ezt a két szálat véletlenül eltalálja…

cathy - 2017. 08. 30. 16:48

De hát ezt a kiszivárgott 7.-ből következtethette. Elolvastam a 7.-e újra, tök más a stílus, ennél a “8. évadnál” csak úgy oda van hányva kb. Ha tényleg ez lesz akkor az tragikusan béna lesz…

Nándo - 2017. 08. 30. 17:43

cathy – 2017. 08. 30. 16:48

Igen, de a a hetedik évad kiszivárgott script pont egy dologban volt más: Theon Greyjoy történetben, ennél a scriptnél meg pont jól lőtték be ezt a változást, ami nem lehet véletlen…:) (szerintem)

Ez vszeg csak egy átirat, azért tényleg elég gáz, ha ez hivatalos lenne.
(pölö a “can have” mi a frászt jelent? :D)

Katey - 2017. 08. 30. 18:07

Amennyiben a fentebb linkelt részleírások igazak, akkor szerintem hatalmas csalódás lesz a vége.

Mi az, hogy tyrion es missandei szeretők???!!! Jó nem ez benne a legfelháborítóbb, de semmi jelét nem mutatták, hogy kicsit is vonzódnának egymáshoz.

Meg daenerys rothadó hullája a falon? Hát mondjuk euron is van olyan elborult elme, mint amilyen jeoffry volt, de akkor sem gondolnám, hogy ez megvalósulhat.

Meg, hogy a gyerekükről szóljon ez az egész évad az nonszensz.

Azt valószínűnek tartom, hogy lesz gyerekük és azt is, hogy Dany meghal vmilyen módon, mivel a boszorkány átka/jóslata szerint akkor találkozik újra khal drogoval, ha élő gyermeket hoz a világra, de nem így.

Nem tartanám rossznak, ha vmilyen módon tovább menne a tiszta targaryan vérvonal.
De a többi szereplő történetvezetése is egy vicc.
Évadok óta az éjkirály érkezését várjuk és a nagy háborút élők és holtak között erre lerendeznék egy résszel, hogy utána áttérjenek Euron ámokfutásához? Nonsense.

Katey - 2017. 08. 30. 18:09

Attól, hog a forgatások még nem kezdődtek el, attól még a forgatókönyvek kiszivároghattak amikor meghackelték a csatornát.

Katey - 2017. 08. 30. 18:13

Ez az átok:
“”When the sun rises in the west and sets in the east,” said Mirri Maz Duur. “When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. When your womb quickens again, and you bear a living child. Then he will return, and not before.”

Az elejére nem tudok megfejtést így hirtelen, de a vége az bekövetkezhet.

Lantos - 2017. 08. 30. 18:20

Emlékeztek még mikor Jon Sansát a szülői háloban szállásolta el,hogy örült már neki.Na most képzeljétek amikor Jon és Dany beszállásolják magukat oda azt a hiszti amit levágna Sansa remélem lesz valami hasonlo jelenet.

DarkEagle - 2017. 08. 30. 18:35

Na jó hogy van ez a topic.

Nekem is kimaradt, hogy mikor ölték meg az Éjkirályt. Bár volt valami olyan, hogy megtámadta sárkánnyal a Völgyet elég sokan meghaltak de Drogon ha jól rémlik Jonnal a hátán megtámadta a Királyt, történt valami Jonnal de Drogon befejezte a küldetést. Ennyit írtak semmi többet hogy bárki meghalt volna de a befejezte a feladatot érthető úgyis hogy meghalt Viseryon és a NK is.

Egyébként ha ez fake akkor nagyon jó mert eléggé GOT stílusú a dolog. Én is inkább arra tippelnék hogy valami beta verzió bár kétlem hogy létezne beta verzió. Én is arra tippelek hogy az HBO direkt szivárogtatja ki hogy lássa a reakciókat. Egyébként több helyen is hibádzik a script.

Egyrészt, Dany-t mi az istenért akasztanák ki a falra és dobálná meg a köznép, mikor ő köztudottan soha nem ártott nekik, sőt a köznép tuti, hogy tudja, hogy Dany miket tett a szegényekért, így ez a lépés totál logikátlan lenne. Inkább imádniuk kéne és nem szarral dobálni. Maga Dany halála még logikus is lenne hiszen életet halállal lehet csak kiváltani ugye de most komolyan, ahogy jelenleg áll a sorozat a sok fanservice miatt belehal egy szülésbe? 7 évig építgették nem csak az ő karakterét hanem Jonét is erre mindkettő meghal a lehető legidiótább módon? Ne vicceljünk már. A másik logikátlanság ugye az, hogy a boszorkány megint megakar öletni egy ártatlan gyereket, ráadásul Varysnak utal is arra hogy milyen nevet hallott. Most már nagyon kíváncsi vagyok milyen nevet is hallott ő abban a tűzben. Egyébként jó lenne többet tudni erről az Istenről akit ennyire imádnak Melissandre-ék.

Az hogy Dany terhes lesz az nyilván borítékolható. Az hülyeség hogy Jon utána hagyja hogy szinte egyedül legyen. Az hogy Varys persze Dany kérésére szíven szúrja egy karddal megint baromság. Bár rögtön a Lightbringer jutott eszembe erről. De Dany ugye nem a szülésbe halt bele csak legyengült tőle, Jorah nem volt hajlandó megölni ezért Varys megtette helyette. És ha már Jorah.

Tegyük már fel a kérdést, hogy az Arany Kompánia katonái miért is vannak Dany ellen mikor pont hogy mellette kéne harcolniuk?! Jorah ugye a tagjuk volt és van valami másik ok is ami miatt Danyt kéne szolgálniuk de most nem jut eszembe.

Amit viszont elhiszek, hogy a Hound és Arya ismét együtt barangolnak és együtt ölik meg Cerseit és a Hegyet is. Remélem ez igaz mert évek óta várok erre a jelenetre. :D Jut eszembe, Az, hogy Arya elhagyja Westerost és Essosba tart nagyon jó kis spinoff lehetne főleg hogy anno mondta hogy el akar látogatni oda ahova még senki nem tette be a lábát. Ugye a térkép valahol véget ér de mindenki mondta hogy nem tudják mi van tovább. Arya, Véreb és Nymeria jó kis spinoff lehetne ilyen kalandokkal. Bár a leírás alapján Nymeria is meghal.

Jon és a többiek halála a veremben a futótűz által hát az valami eszméletlen röhejes szóval nagyon remélem hogy nem ez lesz. Igazából én azt szeretném ha Jon lenne a király mert ő sosem akart az lenni és nehogy már szerencsétlen lánya egyedül kelljen felnőnie. Ő az egyetlen, mármint Jon, aki tovább vihetné Dany szellemét és jobbá tehetné az országot és nem Tyrion aki csak nőkkel akar hálni. És ha már Tyrion. Nála több baromság is van. Az egyik talán legnagyobb hogy ő lett a király. Ugye ő sem akart sose király lenne ráadásul nem is jó király alapanyag és nem haladnánk semerre ha megint egy Lannsiter lenne a trónon.

Viszont ami ennél is jobban felhúzna ha ő meg Missandei összejönne. Ez annyira karakteridegen hogy hihetetlen. Azt értem hogy ők ketten miért vannak Lyanna Targaryen mellett hiszen ha a szülei meghaltak akkor valóban olyanok legyenek mellette akik szerették az anyját és őt is fogják. Csak ne szeretőkként.

És akkor végül pedig Lyanna Targaryen. Ha valóban lányuk lesz az nyilvánvaló hogy kapunk egy újabb lehetséges spinoffot egy Dany klónnak akinek szintén lehetnek sárkányai. Más kérdés hogy honnan hiszen elvileg mindhárom meghalt. Persze a 7 év alatt lehet csináltak utódokat csak mi nem láttuk, elvégre a sorozat elején is csak úgy random jött 3 tojás miközben mindenki azt mondta hogy kihaltak a sárkányok. :D

De ami ennél is fontosabb. Lyanna egy fattyú. Az apját nem ismerték el Targaryennek se Starknak és a szülei nem is házasodtak össze, legalábbis a leírás alapján nem. És még csak idejük se lett volna hisz alig voltak együtt. Szóval érdekes kis körforgás ez meg minden de nem lenne jobb ha más mondanivalója lenne a sorozatnak mint hogy minden folytatódik úgy ahogy kezdődött?

A végére pedig a Starkok. Az hogy Sansa összeházasodik Gendryvel akkora bullshit mint egy ház. Sose találkoztak, Gendry lényegében Aryával volt összepárosítva az eddigiek alapján erre csak úgy random elveszi a nővérét? Fuck Logic. Az mondjuk nyilvánvaló hogy végül Sansáé lesz Deres hisz nem maradt más.

A másik dolog meg ugye Bran mint újabb Éjkirály. Ha a király valóban meghalt akkor hogy maradhatott még WW aki átváltoztatja Brant? És ha Bran valóban lát mindent akkor ezt miért nem akadályozta meg? Nagyon sok itt a plothole és a megválaszolatlan kérdés.

Részemről úgy vagyok vele hogy a fele kb be fog jönni de ha ez minden így lesz vagy hasonlóan akkor itt fejek fognak hullani mert oké hogy ez a GOT de azért mindig volt egy határ és az hogy lényegében kiirtják a gárda 95%-át az kicsit sok nekem még GOT szemmel nézve is.

Lalolib - 2017. 08. 30. 18:55

Nem olvastam a “terveket” és nem is fogom. Számomra egy befejezés az elfogadható, még akkor is ha most körül röhögtök (magamon is mosolygok).
Én elpusztítanám ezt a világot, mert beteg és egyik fél sem tudna egy élhető világot létrehozni.
A pusztulás után maradnának az erdő gyermekei akik tovább vigyáznák a Földet. Ennek lenne üzenete, mert a jelenünk is lassan a pusztulás felé halad.

cathy - 2017. 08. 30. 19:35

Én azt várom hogy 1. Arya és Jon találkozzon végre, of course. 2. Arya és Dany (esetleg Drogon is) találkozzon, szerintem imádnák egymást, főleg hogy Arya odavan a sárkányokért, a koponyáktól se félt Királyvárban ^^

cathy - 2017. 08. 30. 19:37

Lalolib lehet te jársz majd közel a Martin-féle befejezéshez vhogy én ilyesmit is kinézek az öregből :-D

cathy - 2017. 08. 30. 19:38

és ja amúgy az is reális, hogy Sansának lesznek fenntartásai Jon csajával szemben :-D

Sempronius89 - 2017. 08. 30. 19:41

Euront, mint végső emberi gonoszt építi Martin is a 6. könyv előre megjelent fejezetében. Én csak a 6. rész utolsó két jelenete miatt (Tyrion/Missandei, Bran nem hiszem el, hogy igaz. Az rettentően ZS.

Asha - 2017. 08. 30. 19:57

Lehet egyedül vagyok vele, de nekem tetszene így az évad. Főleg az Arya/Véreb duó, Dany halála, Euron koronázása + hogy Cerseit ő öleti meg :D
Viszont ez a Tyrion – Missandei , Bran dolog nekem is WTF, de ez legyen a legnagyobb bajom.

hiuz - 2017. 08. 30. 20:54

DarkEagle

Az Arany Kompániának és Danynak semmi köze egymáshoz. Ők azért harcolnak, aki fizet, illetve a könyvben van egy régi céljuk, hogy Blackfyre legyen a trónon. (mondjuk ha ez bejön, akkor lehet, hogy az ifjú Griff el fogja foglalni Királyvárat)

Tyrion nem lesz király, de ő fogja vezetni az országot, amíg a kislány fel nem nő.

A Bran jelenet is esélyes, mondta az öreg, hogy lesz még egy nagy WTF, a könyv végén.

Milan Salvatore - 2017. 08. 30. 20:59

“Kevésbé jó hír, hogy a sorozat lezárására az eddig el nem készült forgatókönyvek és az epizódok hossza miatt akár 2019-ig is várnunk kell majd.”

Ezek szerint még a fogatókönyv sem készült el teljesen, a fogatások kanyarba sincsenek még, szóval lehet tényleg semmi alapja ezekne a spoilereknek(??), és valaki csak leírta, hogy szerinte mi lesz (talán 1-2 dolgot el is találhat) és elterjedt a neten…

Teljes cikk:
https://www.filmtekercs.hu/hirek/mit-tudunk-eddig-a-tronok-harca-8-evadarol-fantasy-sorozat-game-of-thrones

DarkEagle - 2017. 08. 30. 21:09

Ami azt illeti a 8. évados forgatások alig 1 hónap múlva kezdődnek. Nem azért kerül 2019-re az évad leadás mert olyan sokáig forgatnak. Az utómunka ami sok lesz, hiszen brutális mennyiségű harcok lesznek, akkora háború amit a világ nem látott még tévés színvonalon de meg merem kockáztatni hogy még filmen sem. Lesz 6 rész és ha jól tudom fejenként mind legalább 1.5 órás lesz ha nem több. HA kiszámolod egy 2 órás blockbuster filmet is csinálnak általában 1 évig majdnem forgatással, script írással és mindenféle munkával együtt. Itt meg lesz 6×2 óra majdnem. Nem lepne meg ha tényleg csak 2019 tavasz környékén látjuk viszont a sorozatot. Egyébként nekem úgymond mindegy, inkább várok de akkor tényleg minőségi legyen, bár én eddig se panaszkodtam a látványra mert szerintem joggal mondható hogy a Game of Thrones az egyik leglátványosabb, ha nem a leglátványosabb sorozat az egész filmiparban. Elég sok 200 milliós filmet is megszégyenítenek.

@hiuz: Tyrion a régens Király ha hihetünk az irománynak szóval lényegében ő az uralkodó. És igen nyilván addig amíg nem jön valami trónbitorló aki meg akarja ölni őt meg Lyannát vagy amíg a kislány fel nem nő. :D Egyébként ezt a Tyrion a király véget simán el tudnám képzelni a könyvekben hiszen az köztudott hogy Martin kedvenc szereplője. De én akkor se pártolom mert egy Lannister kezében sincs biztonságban a jövő még akkor sem ha Tyrion alapjában véve nem gonosz.

fenyeka - 2017. 08. 30. 21:28

Elolvastam a kiszivárgott évadot, simán el tudom képzelni hogy így lesz! A forgatókönyvek tuti készen vannak már, az más kérdés hogy a szivárogtatás miatt változtatnak e vmit.
De az még mindig nem derült ki számomra, hogy mi a célja az Éjkirálynak? Csak eltűntetni az összes élőt? Ennyi?
Illetve azt sem értettem, hogy mikor Ayra bemegy a verembe Jon után, miért nem jönnek ki együtt? A sárkány miatt?
Na az meg hogy az Éjkirály megölésével hogy maradhatott a végére egy Más, pláne furcsa.

winnie - 2017. 08. 30. 21:51

darkeagle: van annak valami nyoma, hogy hosszabbak lennének a részek a szokottnál? mondta valaki, vagy csak afféle wishful rajongói thinking?

“egy 2 órás blockbuster filmet is csinálnak általában 1 évig majdnem forgatással, script írással és mindenféle munkával együtt. ”

a szkriptírást ki kell venni, mert egy szkriptet évekig fejlesztenek, de az előkészítés, forgatás, utómunka simán annyi. a tévében minden gyorsított azzal, hogy napi 5 perc hasznos anyagot rögzít egy sorozat, de a gotnál sokkal lassabban megy (a délután kirakott game revealed-ben van egy rövid dialóg, amiben említik, hogy mennyi idő jutott az egyik felvételre – a sam-féle 7×01-es szartakarítós, kajálós montázs 2 percére 3,5 napot szántak.) de egyébként maga a forgatás a sok logisztika, a sok helyszín és a nem blokkforgatás miatt marha hosszú, az utómunka már kevésbé, mert azzal nem kell megvárni a forgatás befejezését. az sem rövid, nyilván itt sem a szokott 20 nap egy rész vágása lenni, bár nem tudom, mivel sok a hosszú jelenet, ezért azok csökkenthetik az időt. vagy épp növelhetik.

cathy - 2017. 08. 30. 22:27

De még mindig azért érzem kamunak, mert a 7. szivárgására komoly reakciók jöttek, többek közt Nathalie Emmanueltől, de most (hálistennek, lekopogom) senkitől nem jött még ilyesmi vagy elkerülte a figyelmem?

DarkEagle - 2017. 08. 30. 22:32

Szerintem mivel itt a nagy háború tele sárkányokkal vagy 200 ezer emberrel, élővel/holttal ugye, akik egymásnak esnek az rengeteg CGI meló szóval tuti hogy nem elég 20 nap 1 részre. Aztán ki tudja. De azok alapján amiket a bTS videókban mondtak hogy 1-1 jelenetet meddig csináltak hát nem tudom. Gondolom te is láttad azt a BTS-t amiben a Dany féle sárkányos jelenetet mutatták mikor a Lannister sereget aprítja. Igaz napot nem mondtak azt hiszem hogy meddig csinálták forgatással utómunkákkal együtt de az is volt szerintem egy 10-20 nap és ugye az csak egy töredéke kb a nagy háborúnak ahol a fentebb írt sárkányok meg egyéb lényeg egymásnak esnek. :D

Ezt a részenkénti 2 órát több helyen is olvastam amúgy, elvileg készítők mondták hogy azért rövidebb az utolsó évad mert nem 50 percesek a részek hanem 1-2 órásak. Most nem tudom ebből mennyi igaz kinek lehet hinni de az tuti hogy tele a net ezzel az infóval. Na meg ugye most is azt írták hogy a finálé majdnem 90 perc de igazából csak 1 óra 10 perces volt és azért az nem “majdnem” másfél óra. :D És ebből még lejön kb 2-3 perc az intró meg az outro miatt.

Egyébként itt a cikk amit többek közt olvasni lehet. Az egyik készítőre hivatkoznak, de aztán ki tudja a mai újságírói szakmában. :D

http://deadline.com/2017/07/season-8-game-of-thrones-episodes-could-be-feature-length-1202123353/

DarkEagle - 2017. 08. 30. 22:33

Igaz nem 2 órát írnak itt konkrétan hanem másfelet nagyjából de szerintem ezek még mindig csak tippelgetések. A készítők sem tudhatják pontosan amíg kész nem lesznek mert út közben, ahogy minap te is írtad a scriptekre, lehet, hogy fúrnak faragnak rajtuk.

Platschu - 2017. 08. 30. 23:30

Én abban bíznék, hogy Sam Tarly fogja kinyírni Daeneryst, mivel bosszút akar állni az apjáért és a tesójáért. Szerintem ez érdekes csavar lehetne, hogy egy totál ártalmatlannak tűnő személy végez az egyik leghatalmasabb játékossal. Jon persze után örlődne, de végül csak kivégeztetné a barátját.

DarkEagle - 2017. 08. 31. 02:42

Ez akkora bullshit mint egy ház, meg ne haragudj @Platshu. :D Egyrészt Sam nem ilyen. Másrészt ez a dolog hogy Dany megölte az apját akit Sam is örömmel kinyírt volna látszott is rája többször is, nem akkora létfontosságú szál a történetben, sőt egyáltalán nem fontos. Az egész sorozat történelme alatt a két szereplőnek volt talán 10-10 mondata. :D

Sam utálta a családját, leszámítva az anyját meg a húgát. Ezt el is mondta anno az 1. évadban Jonnak. Igazából hálálkodnia kéne Danynek hiszen így övé lehet az egész ház meg a vagyon ami rámaradt. :D

Ayrons - 2017. 08. 31. 08:50

Van egy érdekes teória: Brienne meghal északon de előtte megesketi Jaimet hogy óvja meg a Stark lányokat. Majd később Királyvárban Arya szegény lelepleződik és Cersei kiakarná nyírni de Jaime betoppan és követeli ,hogy engedje Aryat. Végül a jelenet abba fut ki ,hogy Jaime tartván a szavát megvédi Aryat és megöli Cerseit.

Részek hosszúságához: Készítők csak pedzegették ,hogy hossszabb részeket akarnak.

cathy - 2017. 08. 31. 09:05

Ayrons húúúúú ezt még nem láttam sehol, de elég menő lenne!

ikelemen5 - 2017. 08. 31. 09:18

Ayrons, hogy lehet ezt teóriának nevezni? Ez egy lehetséges jelenet, amire semmi, de semmi nem utal. Puszta ötletelés, fantáziálás.

Ayrons - 2017. 08. 31. 09:24

Redditen a teóriák között volt na :D

cathy - 2017. 08. 31. 09:45

Én azért látok ebben valamit, mert ezek ketten kötődnek ilyenformán Cerseihez, mármint Arya ki akarja nyírni, Jaime meg bár szereti, kezdi őt elveszíteni és vica-versa, szóval valahogy kettejüknek lesz köze hozzá. A legnépszerűbb, hogy Jaime meghal, és Arya lopja az arcát, így a valonqar-téma sem sérül, mert azt lehet, hogy a jóslat nem igazán mutatta meg, hogyan kerül oda az a “kistestvér”, franc se tudja.

cathy - 2017. 08. 31. 09:47

Mondjuk a sima Cersei-Jaime csörtét nagyon készítik elő, lehet, hogy Jaime lopja a show-t Aryától :-D

cathy - 2017. 08. 31. 09:56

Meg azért is csípném ez a reddites ötletet, mert életszerű lenne, ha Cersei meggyilkolásába beletörne Arya bicskája, valljuk be a Freyek eszén nem nagy kunszt túljárni, de Cerseinél valahogy lebukna, és ténleg Jaime választás elé kerülne, kellően drámai meg kétszázas vérnyomás jelenet lenne azt Benioffék szeretik :-D

cathy - 2017. 08. 31. 10:02

Vagy a szülsébe fog belehalni, az a másik valonqar-teória, mint kisebb testvér. Húúú na ez a szál nagyon fog érdekelni :-D

Gerion - 2017. 08. 31. 12:20

Én fenntartásokkal kezelném ezt a “2 órás részek lesznek” hírt. Az 12 órányi műsoridő, amikor még 10 részes évadok voltak, egy csomó szereplővel, mindenki mindenki ellen, akkor sem voltak ennyit képernyőn. Mostanára már letisztultak a vonalak, van két rivális frakció + Éjkirály, nincs már túl sok lehetőség a kavarásra. A csatajelenetek pedig nem tartanak órákig a 4. részben ez mindössze 14 perc volt és ebben már benne volt a Jaime-Bronn-Dickon féle párbeszédek is. Nekem az a tippem, hogy 55-60 perc körüli részek lesznek, a finálé esetleg 75-80 perc. Ebben az esetben viszont 2018. őszén már nézhetjük.

cathy - 2017. 08. 31. 12:34

Amúgy most gondoltam bele, milyen lenne már a Jon-Gendry-Arya hármassal duplázódna a Ned-Robert-Lyanna-téma :-D

skrisztian18 - 2017. 08. 31. 15:26

Nekem nem tetszik ez az egész. Most már évadok óta kijelenthető, hogy 4 fő karakterre épül a sorozat, mert a többi már vagy kihullott, vagy jelentéktelenné vált. Ez a 4 Cersei, Jon, Dany és Tyrion. Cerseinek nyilván meg kell halnia, ez nem kérdés. Jon, Dany, Tyrion hármasból viszont ha tényleg csak egy marad életbe, hát az nekem nem tűnik reálisank. Jon már egyszer meghalt és többször is a közel állt hozzá. Dany szintén állt már közel a halálhoz. Mindketten nagyon sokat áldoztak ahhoz, hogy ott lehessenek, ahol vannak. Ehhez képest, amikor már csak karnyújtásnyira lennének a végső győzelemhez, Dany belehal egy szülésbe, majd Jont megöli, az eddig abszolút jelentéktelen alig pár évada feltűnő Euron. Ez nálam már nem reális. Most lehet azt mondani, hogy az élet kegyetlen, ez tény, de hogy ne történjen semmi jó, hát azért ez már túlzás. Történt itt már vörös násztól kezdve minden, de ez még amellett, hogy nem reális, de még érthetetlen is. Ezt a futótűz dolgot, már egyszer eljátszották, az nagyot ütött, jó volt, de még egyszer már nem kell. Továbbá Robert Baratheon óta, az egész 7 királyságban instabil helyzet van. Azért mert az uralkodók, vagy őrültek, vagy gyerekek, vagy éppen a birodalom fele nem fogadja el. Azzal kellene záródnia a történetnek, hogy egy erős kezű uralkodó ül a trónra, aki végre stabilitást teremt. Ez nem történik meg, mivel erre Jon és Dany lett volna alkalmas, ők meghalnak, helyettük egy csecsemő lesz a királynő, aki még legalább másfél évtizedig nem fog tudni uralkodni, és helyette Tyrion a törpe fog uralkodni, akit bár kedvelek, erre nem tartok alkalmasnak. Segítőnek jó, egy rátermett uralkodó mellett, de uralkodni nem fog tudni, a tekintély miatt. Törpe, az emberek megvetik, megölte az apját, persze tudjuk, hogy ez azért nem egészen így van, de egy egyszerű nemes, vagy közember honnan tudja? A sárkányok meg még kevésbé érthetőek. Egyszer már kihaltak, most megint kihalnak, teljesen értelmetlenül. És az is zavar, hogy Bran miatt nem zárják le a történetet. Értem, folytatni akarják, de sokkal jobb lett volna, ha egy korábbi történethez nyúlnak vissza, mert ennek így sose lesz vége, és ez már nem jó. Szóval én bízok benne, hogy ez nem így lesz. Én a happy endnek örülnék a legjobban, de ha nem az lesz azt se bánom, de ne ez legyen, mert ez már hiteltelen. Tyriont leszámítva egy közönség kedvenc karaktert se hagynak életben, amit már szerintem direkt csinálnak. Kiket hagynak életben? Sansa, nos a Starkok közül ő legunszinpatikusabb kezdettől fogva. Gendry, több évadban nem is szerepelt, persze nyilván kell, hogy a Baratheonok ne haljanak ki, Yara szintén nem az. Miért kell mondjuk a Vérebnek meghalnia például?

ikelemen5 - 2017. 08. 31. 15:44

@skrisztian18, valar morghulis. Azért. :D

Tamkir - 2017. 08. 31. 16:23

Engem Tyrion-Missandei nem zavar, de Arya és Gendry közel kerültek egymáshoz, végig csipkelődtek a fal felé vezető úton, nem hiszem el, hogy Arya teljesen kívülálló marad, és rezzenéstelen arccal végignézi egy Sansa-Gendry románc kibontakozását. Daenerys halálával még kibékülnék, de a hónapokig rohadó teste és az iránta érzett gyűlölet (amikor a holtak seregét a sárkányai győzik le) egyszerűen logikátlan és felháborító. Nem hiszem el, hogy Westeros lakosainak Euron ekkora nagy sztár, amikor sz…rt sem csinált az Éjkirállyal vívott háborúban.

fireblade "pistike" - 2017. 08. 31. 19:16
ikelemen5 - 2017. 08. 31. 23:31

Szeretem mikor valaki úgy linkel, hogy el sem olvassa azt..

Katey - 2017. 09. 01. 00:26

Hát így, hogy másodjára olvasom sem tetszik. Van ami igen, de sajnos még mindig oltári sok benne a logikátlanság ás a hülye szál.

Katey - 2017. 09. 01. 00:27

Tamkir tökéletesen egyetértek!!!

DarkEagle - 2017. 09. 01. 00:33

Ezt mondom én is, hogy Dany haterség vagy szeretet ide vagy oda ha meghal akkor tegye normálisan. Mondjuk a belehal a szülésbe még oké lenne tekintve az átkot de az már tényleg felháborító lenne ahogy a nép bánik vele. És tényleg nem értem mit szeretnek Euronon hiszen ő nem király csak elvette Cerseit. Na meg ugye Cersei-en is mit szeretnének hiszen felrobbantotta őket, lényegében ugyan olyan mint a Mad King, sőt miatta robbant fel a Sárkány verem is benne Drogonnal, Jonnal és Tyrionnal meg ki tudja kik voltak még ott. Civileket nem is mondom.

Ugye anno mondta Tyrionnak Varys hogy ne aggódjon a nép tudja hogy megmentette őket Stannistól, de azt már nem tudják hogy Dany meg a csapat megmentette őket az Éjkirálytól? ez akkora logikai hiba mint egy ház. És tényleg azok után ahogy építették ezt a három karaktert, Tyrion, Dany és Jon nem érdemelnek ilyen véget. Mondjuk Tyrion jól jár ha így lesz mert ő lesz a régens király plusz még Missandeit is megkapja ami ugye megint csak WTF.

Gendry-Sansa dolog meg tényleg légből kapott baromság. Gendryt egyértelműen Aryával kezdték építgetni.

Nagyon remélem, hogy ha nem is lesz happy end mert ez nyilvánvaló azért attól még van annyi a készítőkben hogy nem csinálnak mészárlást meg ilyen mocskos húzásokat mert akkor lehet hogy őket is kiakasztják a falra és szarral lesznek dobálva. :D

Gibbon - 2017. 09. 01. 11:08

Nem úgy van, hogy a Targaryeneket nem égeti meg a tűz? Most nagy meglepetésre kiderül, hogy Jon a Targaryen trón jogos várományosa,erre elemészti a tűz?

Nagyon remélem, hogy ez az egész fake-nek bizonyul, mert így rettenetesen béna és ZS-kategóriás az egész, s a végére is valami sokkal nagyobb csattanót várnék. Számomra ez inkább “bitter boring” befejezés, s valami sokkal ötletesebbet és agyafúrtabbat várnék Martintól. A sorozatból azt hoznak ki, amit akarnak, de nagyon bízom benne, hogy Martin (már ha ő meg mi megéljük), valami egész mást hoz ki a végére.

Gerion - 2017. 09. 01. 12:52

Valószínűleg ez a leak hülyeség. Tavaly október végén került ki a történet, amikor már két hónapja forgattak. Ez a mostani már akkor napvilágot látott, amikor még tartott a 7. évad. Ez inkább csak egy jól megírt fan theory. De tessék, akkor én is írok egyet: mi van, ha a Golden Company szép csendben hoz magával egy eltitkolt Blackfyre utódot, aki elfoglalja Királyvárat és kihajítja a trónról Cersei-t? Elvégre a Golden Company a Blackfyre trónigény támogatására jött létre. És most nem kell harcolva partra szállniuk, egyenesen helybe viszik őket.:-)

Bleakh - 2017. 09. 01. 12:53

Elolvastam én is a spoilert és noha vannak benne kisebb ellentmondások és hihetelennek tűnő fordulatok, sajnos van egy olyan érzésem, hogy jóval több, mint egy rajongó fantázia szüleménye. Nagyrészt elég koherens és logikus a sztori, sok elem pedig előrevetíthető az eddig történtek alapján. Még a “bittersweet” befejezés is megállja a helyét, mert azért még így sokan túlélik a “jók” közül, és lényegében minden “gonosz” elpusztul, vagy megfutatmodik. Szóval lehet, hogy fake, de én nagyobb esélyt látok rá, hogy hellyel közzel ez lesz a vége. A forgatókönyvek már készen vannak, ősszel kezdődik a forgatás, szóval még lehet változtatni, de elvileg a készítől tartják azt amit Martin felvázolt a befejezést illetően, szóval ha az öreg ezt így akarta valahogy (illik hozzá a befejezés) akkor így lesz.

Bleakh - 2017. 09. 01. 13:19

Nézzük mi az ami igaz lehet:

Danynak és Jonnak lesz egy gyereke – dugtak, és feltűnően utaltak is rá többször.

Euron elveszi Cerseit – többször megígérte neki. Az biztos, hogy nem szerelmből teszi, de megteszi. Jaime lelépett.

Cersei-t megöli Arya – rajta van a listáján, és az is biztos, hogy valakinek a bőrébe bújva fogja megtenni, Qyburn tökéletes választás, gyakorlatilag ő az egyetlen akinek szabad bejárása van a királynőhöz.

Jaime megöli Euront – van megfelelő indítéka bőven, meg ő a királyölő…

A sárkányok elpusztulnak – mindkét oldalnak vannak sárkányai, és többször is utaltak rá, hogy nem sebezhetetlenek.

Sokan meghalnak a Mások elleni harcban – nyilván lesznek nagy hősies halálok ellenük bőven (Beric, Tormund, Brienne, Szürke Féreg).

Melisandre csinál valami nagy dolgot – hogy ez pontosan mi lesz, azt nem tudni, de valami nagy fordulat lesz az biztos, akár lehet az is ami a spoilerben volt.

Jorah meghal – mint reménytelen szerelmes más sorsa nem lehet egyszerűen.

Tyrion túléli – nyilván Ő az író és a nézők egyik, ha nem legnagyobb kedvence. Nem harcos, inkább háttérember. Logikus, ha ő nem hal meg.

Sansa-Gendry vagy Sansa-Arya felállás – eléggé fel van vezetve ez is.

Dany halála is benne van a pakliban, a módja is elég sanszos, nyilván nem csatában fog megtörténni. Viszont ha ő meghal akkor Jon is megy utána, mert külön-külön nincs értéleme túlélniük.

Az, hogy a végén nem valamelyik főszereplőé, hanem egy kisgyermeké lesz a trón az is teljesen logikus szerintem.

Bran-Éjkirály is eléggé sanszosnak tűnik, több teória és az előzmények is ebbe az irányba visznek.

Szóval lehet olyan nem lesz, hogy Dany holttestét szarral dobálják a Királyvárban, de láttunk ott már 1-2 dolgot. Amúgy Euron ott most igenis nagy sztárnak számít most…

Bleakh - 2017. 09. 01. 13:25

Gendry-Arya felállás :)

cathy - 2017. 09. 01. 14:55

Hát a Sansa-Gendry kábé Robert -Cersei kettő lenne…. Arya meg Gendry viszont jól elvadulnának együtt :-D

cathy - 2017. 09. 01. 14:58

Különben is most már a Baratheon származás miatt zöld útja van a dolognak, Gendry egyértelműen ezért utasította kvázi vissza az “I can be your family”-t, plusz Martin is nyilatkozta, hogy a könyvekben Aryával fog újra találkozni (NO WAY Sansa)

cathy - 2017. 09. 01. 14:58

Én inkább egy Sansa-Tyrion reuniont néznék meg

steelwolf - 2017. 09. 01. 22:39

Lehet h az lesz a vége h Cersei és Dany fiúgyermekei összejönnek és egymáson ülnek a trónon!-ez meg is felel a mai világnak!

taejoon - 2017. 09. 23. 00:46

Neeem tudom az egész olyan fura. Most 8 évadon (7) keresztül azért mutogatták Dany-t, hogy miket kibír, meg mikre képes, hogy aztán elpatkoljon egy gyerekszülésben? Sanszos volt az is hogy a három sárkány közül akár több is elpusztul, de mind? Lehet sokan nem értenek velem egyet de ha már ennyi évadon keresztül nézte az ember, ha más nem is de Dany életben maradhatna. Talán az egész sorozat legfőbb szereplője ő.

Parafa - 2017. 09. 24. 00:33

A port.hu-n lévő 8. évad kiszivárogtatását olvastam, és nagyon lelombozott. Amilyen beteg állat Martin sajnos el is tudom képzelni, hogy ez lesz a befejezés. Utálom ezt, nevessetek ki, de én szeretem ha valami jól végződik. Legalább már a mesékben nyerjék el a rosszak a büntetésüket és a jók a jutalmukat, vagy legalább néhány belőlük. És még vagy Deny vagy John éljen tovább. Persze ez a körforgás, hogy a holtak akkor támadnak, amikor túl nagy a széthúzás az élők között a háborúval kikényszeritve az élők összefogását, nagyon jól hangzik, de engem bosszant. Jó véget akarok és nem egy rakás hullát !
Valaki irta, hogy nem tudja elképzelni, hogy Dany holtestét kilógassák, sárral megdobálják. Nos kedves hitetlenkedő nézz körül a világban, az emberek ilyenek a valóságban is.(Pl. anno Boszniában, az egyik szomszéd simán megölte, megbecstelenitett a szomszédját, annak lányát feleségét)
Én jó véget szeretnék, vagy legalábbis részben jót, és néhány kedvenc (fő) szereplőmet hagyják már életben !

Ayrons - 2017. 10. 04. 08:53

Biztos hogy kamu a szivárogtatás kijöttek a casting hírek.
Keresnek egy fiatal leányzót aki egy északi lányt fog játszani aki Mormonthoz hasonló lesz.(2 rész)

Egy fiút aki egy flashback-be lesz látható és Királyvárban és alacsony sorból való de nagyon találékony. (egy jelenet)

Egy színészt egy Őrség emberére aki a Falnál lesz és egy fontos jelenetben fog szerepelni.( egy jelenet)

Idősebb színészt keresnek egy északi farmer szerepére aki nagyon becsületes és szerényen él.(egy rész)

Idősebb színész ismételten egy veterán sokat látott hajóskapitány szerepére (tippre Vas-szigeti száll) több részben fog szerepelni.

Végezetül egy középkorú színészt aki egy zsoldoskapitányt fog játszani ,Arany Kompánia feje lesz. 2 részben fog szerepelni és egy fontos karakterrel lesz egy epikus párbaja.

Ezen kívül a színészek elárulták ,hogy júniusra is leszerződtették őket forgatásra. Derest átépítik jelenleg.
Szóval Reed papáról semmi hír. És ezeket a karaktereket se olvashattuk a kikerült irományban.

Platschu - 2017. 10. 09. 00:57

Az igazi troll lépés az lenne, ha a végén kiderülne, hogy az egész a középkori vidámpark a WestWorldből… :D

LaCe - 2017. 10. 12. 13:29
Timi - 2017. 10. 12. 18:43

Szerintem nem lesz full happy ending a sztori, amit természetesen nem is bánok. Szívem szerint Jont és Denyt is hagynám meghalni, mert unalmas karakterek, de egyikőjük biztosan túléli. Ha Deny valóban terhes lesz, akkor szerintem Jon fog meghalni és Deny gyermekében fog majd továbbélni az emléke. Sansáé lesz Deres. Arya még elfog tenni egy nagy nevet láb alól, elképzelhetőnek tartom, hogy Cersei lesz az, de azt is elképzelhetőnek tartom, hogy Cerseit Jamie teszi el láb alól. Mert miért ne. Jamie sem fogja sajnos túlélni, egyszerűen túl sok sz*r dolgot tett, hogy ne bűnhődjön, pedig ő tényleg izgalmas és érdekes karakter. Akik nálam biztosan túlélik: Arya, Sam, Gily,Sansa, Tyrion és talán Brienne. A többiek esélyes, hogy ott maradnak. :)

Platschu - 2017. 10. 15. 11:52

LaCe: Ez jópofa volt köszi. Innen már csak egy lépés a Rome sorozat bekötése is a WW-be és a három HBO sorozat megacrossoverére. :D

taejoon - 2017. 10. 26. 04:51

“Martin eltervezte a befejezést nagyobb vonásokban, valamint a fontosabb karakterek jövőjét is és keserédes elemekkel fogja befejezni a sorozatot, amelynek végén nem mindenki fog boldogan élni haláláig. Martin reméli, hogy A tűz és jég dala sorozatot A Gyűrűk Ura trilógia végéhez hasonló módon fogja tudni befejezni, mert úgy érzi, hogy az kielégítő mélységet és visszhangot garantált a történetnek. Másrészt megjegyezte, hogy nagy kihívást jelentett elkerülni egy, a Lost – Eltűntek című televíziós sorozat fináléjához hasonló szituációt, amely számos rajongót csalódásban részesített, mert túlságosan eltért az elképzeléseiktől.” Szóval eszerint a legeslegfőbb pozitív karakterek ( Mint Dany, John) talán nem harapnak fűbe.

Gaabor10 - 2017. 12. 21. 16:54

Én azt olvastam valahol, sajnos már nem tudom hol, hogy Martin azt nyilatkozta, hogy ő a befejezést úgy képzeli el, hogy egy jeges tájon lépked az Éjkirály, a föld pedig tele van sírokkal.

Roppant mód meglepő lenne, ha happy end, vagy akár csak ahhoz közeli lenne a vége. (A könyvnek legalábbis szerintem egészen biztos nem lesz happy endje, sorozatnak már inkább)

winnie - 2018. 02. 04. 16:42
zolij - 2018. 03. 01. 12:45

szerintem csak fáztak

yagami - 2018. 12. 06. 23:11

Teaser!!!!

” Game of Thrones | Season 8 | Official Tease: Dragonstone (HBO) ”

https://www.youtube.com/watch?v=NspqGM0DbbQ

Carl - 2019. 01. 10. 20:14

Lyanna Mormontról és Robin Arrinról írtak valamit a ‘kiszivárgott’ spoilerek? Vagy szerintetek mi lesz az ilyen kevésbé fontos házakkal, mindnek vége lesz, vagy már nem nagyon foglalkoznak vele?

Neoprimitiv - 2019. 01. 21. 10:28

Carl: Lyanna elég valószínű, hogy benne lesz a 8. évadban is, akkora közönség kedvenc lett. Robin meg sanszos, hogy nem, mert a Vale beállt a Starkok mögé, Robin pedig nem az a kaliber, aki ezen változtatni tudna. Ha az Éjkirály legyőzése utáni eseményekből is látunk majd valamit, akkor lehet, hogy még megemlítik, hogy mégse egy imbecil legyen az egyik tartomány ura.

Azt, hogy a második-harmadik vonallal mi lesz a végére (gondolok itt a négy Starkon, a három Lannisteren és Danin kívül mindenkire), azt senki sem tudja. A Mások már átjutottak a Falon, mégis lesz még hat rész. Ez sok vesztes csatát vagy pirruszi győzelmet jelent a végső nagy ütközetig. Ezekbe pedig mindig kell felismerhető veszteség, nem elég a tömegstatiszta.

Platschu - 2019. 01. 26. 21:59

A meghalt karakterek még mindig visszatérhetnek zombiként….

Nem vagyok annyira szakértő a témában, de azért az megfigyelhető, hogy a legtöbb karakter olyan sérülést vagy halált szenved el, ami számára a legfontosabb:
– Jamie : kardforgató, erre levágják a kezét
– Cersei : büszkeség és anyaság, erre séta a városban és a gyerekei meghalnak
– Khal Drogo : legnagyobb harcos, erre meghal egy banális kis fertőzésben
– Viserios : koronát akar, erre olvadt arany öli meg
– Tyrion : könnyű élet, erre menekülnie kell
– Theon : nőcsábász, erre levágják a nemesebb részét
– Lord Baelish : köpönyegforgató, erre leckét kap árulásból
– Jorah Mormont : friendzoneba rakott hősszerelmes, aki utána még érintésre terjedő bőrbetegséget kap
– Bran Stark : falmászó, aki utána mozgássérült lesz
– Eddard Stark : becsület, erre éppen amiatt hal meg
– Ygritte : íjász, erre kilövik nyíllal
– Olenna : cselszövő mérgező, erre őt is méreggel nyírják ki
– Sansa : a karrierista szűzlány, akit utána megerőszakolnak
– Ramsay : embervadászat a kutyulikkal, erre széttépik a saját kutyái
– Lord Frey : házigazdaként lemészárolja a vendégeit, erre megetetik vele a saját gyerekét

Lehet csak én láttam ezeket bele, de a végjáték során is azt várnám, hogy a főbb karakterek ezek szerint fognak meghalni és megbűnhődni, amik számukra kiemelten fontos volt. Pl.

– Arya kapcsán azt várnám, hogy úgy fog meghalni, hogy nem tudja levenni a maszkját magáról időben és más helyett végzik ki. Mondjuk felveszi Cersei arcát, de elfogják és hátrakötözik a kezeit, megy szépen a fejezésre és nem tehet ellene semmit és senkiként hal meg.
– Dany : ha lehet hinni a spoilereknek, akkor a legerősebb nő éppen gyerekszülésben hal meg

krisz96 - 2019. 02. 16. 22:44

Hát én rohadtul nem bánnám, ha ez az egész nem lenne igaz. Ha mégis ez is bejön szinte 100%-ba, akkor gratulálok az HBO-nak, hogy ekkora balfaszok. Másrészt ha ez bejön, nincs lezárva a történet. Meghal kvázi az összes trónra esélyes személy, marad egy néhány napos csecsemő, aki leány, ráadásul fattyú, plusz ott lesz Gendry, aki ugye Robert fattya, szóval a trón rohadtul nincs bebiztosítva. A mások nem tűnnek el, csak innentől Bran lesz az új főnökük. Na most, ha ez bejönne, akkor egy spinoffba ezt mindenképpen folytatni kellene, mert nincs lezárva a sztori. Meg most ez, hogy már megint a futótűzzel ölnek meg mindenkit, könyörgöm, hagyjuk már, oké elsőre Stannist elintézték vele nagyot szólt, másodjára Cersei szintén nagy volt, de ha most itt Johnt és gyakorlatilag az összes fontosabb szereplőt is elégetik vele, hát az már övön aluli lenne. Mindenki azon nyavajog, hogy ez a GOT és nem lehet jó vége, ami hülyeség, mert mért ne lehetne? Miért ne lehetne John és Dany együtt, miért kellene mindenáron legalább az egyiknek meghalnia? Én nem bánom, ha valamelyik meghal, rendben van, de legyen értelmes halála, nem ez, hogy futótűz, meg meghal szülésbe, hát persze mibe halna bele, Lyana és Dany anyja is abba halt meg, akkor nehogy már Dany ne abba, borzasztó eredeti mondhatom. Szóval ha ez a vége, akkor sikerült elintézniük az egész sorozatot. Most lehet hozni a vörösnászt, de az logikusan fel volt építve, volt értelme, de ennek mi értelme van, hogy, csak azért is megöljük futótűzzel, mert nehogy már jó vége legyen, hát ne vicceljünk már. Plusz Cerseit ne Aria ölje meg könyörgöm, Cerceinél egyedül ha Jamie ölné meg, az szólna nagyot. Szóval amit én elvárok, legyen egy értelmes vége a dolognak, öljenek meg akit akarnak, de legyen felépítve és logikus, ne pedig ez, hogy csak azért is megöljük 100-szorra is futótűzzel, hogy még véletlenül se élje túl, mert akkor már túl jó a vége. Vicc kategória lenne.

dexike3 - 2019. 02. 19. 14:38

meg van az HBO hivatalos (de attól még lehet hazug) a 8. évad első részéhez kapcsolódó stáblistája:

https://www.express.co.uk/showbiz/tv-radio/1088945/Game-of-Thrones-season-8-episode-1-cast-S08E01-full-list-HBO-spoilers-series-premiere

SPOILER
visszatér (az várható szereplőkön kívül):
Beric Dondarrion
Tormund Giantsbane
Edmure Tully
Robin Arryn
Lyanna Mormont
Melisandre <3

shondaniel90 - 2019. 02. 21. 14:36

Eddig az egész sorozat előtt le a kalappal. Kevés sorozat mondhatja el magáról, hogy az 1. évadban kinyírnak főszereplőként hitt hősöket (Khal Drogo, Ned Stark), akiket egyrészt pár epizód alapján nagyon megszeretünk, de egyben logikus a haláluk oka, és tovább tudunk lépni rajtuk, mert vannak még bőven szerethető karakterek (Tyrion, Jon, Robb Stark, stb.) Ezért is tűnik csalódásnak a befejező évad, mert aki itt meghal, annak úgymond már nem lesz utódja, aki a helyébe léphet, mert vége lesz a sorozatnak. Másrészt a fent említett Ned Stark és Khal Drogo is nagy kedvenc (főleg Ned), akik az 1. évadban haltak meg. Most olyanok halnak meg, akik 8 évadot túléltek. Nem csoda, hogy némi felháborodással veszítenék őket el a fanok, köztük én is kiakadnék, hogy a Jon-Daenerys párosból mindketten meghalnak. Olyan szereplők maradnak életben, mint Arya, Sansa, Gendry, Bronn… akik számomra tök mindegy, hogy meghalnak vagy sem. Egyedül Tyrion életben maradásának örülnék a sorozat végén, ami őszintén szólva legalább akkor csalódás, mint az, hogy a híres nagy fal, ami évezredek óta áll és őrzi a békét a 7. évad utolsó részében 2 perc alatt összeomlik.

Nekem a spoiler nagyon kidolgozottnak, részletesnek tűnik ahhoz, hogy elhiggyem, viszont valóban az éjkirály haláláról nem igazán lehet olvasni… az ő halálát nem igazán lehet skippelni, de mivan, ha ő nem is hal meg? A spoiler ugye nem taglalja az éjkirály halálát és igazából nem is ok nélkül szerintem, hiszen ha meghal, akkor minden más meghal, hiszen ő a vezér, ő teremtette őket, így az a más sem létezne, aki felviszi Brannt a trónra.

Egy szó, mint száz, a sorozat elismerése és dicsérete után azt szeretném mondani, hogy én hiszek a spoilernek, szerintem a 90%-a meg is fog történni, ami miatt én is hasonlóan csalódott leszek, mint még sokan mások… :(

Ayrons - 2019. 02. 22. 10:34

A szivárgott dologhoz: Az HBO elmondta ,hogy kamu sztorikat szivárogtatott ki direkt plusz a színészekkel több befejezést is leforgattak.

Na de at tippem a nyolcadik évadhoz:
– 6 rész lesz. Szerintem 3-3 etapra lesz bontva az egész. Az első három rész az Éjkirály elleni trilógia lesz a maradék három meg Cersei és a trón kérdése köré.

– Halálok tekintetébe én ezekre számítok:
Dany, neki megjósolták ,hogy Drogot akkor fogja látni ha lesz gyereke megint ezért hiszem azt ,hogy ő szülésközben hal meg. Emellett ott a látomása is ,hogy Északon találkozott újra a férjével és a fiával.

Jorah, vélhetőleg Dany védelmében hal meg.

Tormound, nála már bejátszották a halált múltkor itt szerintem meg is lépik.

Beric, ő is esélyes a halálra a Mások ellen.

Theon, a testvéri feláldozás lesz.

Euron,az lenne a logikus ha Theon öli meg de közbe ő is meghal.

Arya, bár Martin azt mondta ,hogy a felesége megtiltotta neki az ő megölését nekem valahogy az a gyanúm ,hogy meghal. Mégpedig valaki másnak adja ki magát és ezért megölik.

Cersei, itt a tippem az ,hogy Jaime szúrja le.

Jaime, miután megöli Cerseit végez magával.

Hegy, a Véreb legyakja egy párbajban.

Szürke Féreg, esélyes az ő halála is a Mások ellen

Varys, szerintem Cerseik megölik valahogy vagy egy sárkány , mert Dany ellen kavart.

Meli, vagy Davos vagy a Mások

A kérdés még ,hogy a Vastrón megmarad vagy nem. Jelképes lenne ha minden visszaállna a Targok előtti időre.
Jon szerintem megmarad ő fog valahol uralkodni a gyerekeivel ez szerintem biztos, mivel sose akart semmit de mindig megkapta plusz mindig csak harcol.
Sansa vagy Északon vagy a Völgybe mellette pedig a Véreb.
Tyrion visszatér Kaszter-hegyre.

Én ezekre számítok.

yagami - 2019. 03. 04. 22:31

Elvileg a filmtörténelem leghosszabb csatája lesz várható. :) Több mint egy óra.

” Az eredmény egy 11 hetes éjszakai forgatás lett, amelynek során 750 ember dolgozott fagypont közeli hőmérsékleten, nyakig sárban, miközben gyakorlatilag 3 hónapig nem látták a Napot. Liam Cunnigham (Ser Davos) szerint egyes stábtagok akár napi 40 ezer lépést is megtettek, Benioff pedig arról számolt be, hogy amikor valakit áthelyeztek egy másik epizód forgatására, ott egyből fel lehetett ismerni kialvatlan, gyűrött arcáról: “Mintha Nosferatu lépett volna be.”

Kreatív szempontból sem volt egyszerű megtervezni a forgatást: Sapochnik hiába keresett ennél hosszabb csatát a mozgókép-történelemben, nem talált – még A Gyűrűk Ura: A két torony 40 perces Helm-szurdoki ütközete járt a legközelebb ahhoz, amit eltervezett. Arra jött rá, hogy a közönség akkor nem fog belefáradni a kaszabolásba, ha furcsa módon minél kevesebb akcióval dolgozik. ”

https://hu.ign.com/tronok-harca-8-evad/47076/news/brutalisan-megszenvedett-a-tronok-harca-stabja-a-sorozat-sor?fbclid=IwAR1Z0jMwl8Hnyv-B5jVCRVfK5vR5fmaVR16TxpO4JeP8qtJl4EatgeIPp90

dexike3 - 2019. 03. 05. 09:21
yagami - 2019. 03. 05. 17:44

Na, mégis lesz előzetes?:D Itt az (első?) hivatalos trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=rlR4PJn8b8I

Itt pedig a magyar (feliratos? még nem néztem meg):
https://www.youtube.com/watch?v=Dd37EFvRq1g

yagami - 2019. 03. 05. 17:45

Benyelte ( majd talán engedélyezik ), de kinn van a trailer 8. évadhoz! :)

dexike3 - 2019. 03. 05. 18:51

@yagami:
köszi itt az olaj a tűzre. el sem hiszem, hogy kiadták. megkövetek mindenkit, tévedtem, hogy nem adják ki.

yagami - 2019. 03. 05. 19:07

Semmi baj. :)

dexike3 - 2019. 03. 05. 19:14

szerintem nagyon durván hozza a leak infókat a trailer. nem hiszem el, hogy tényleg úgy akarják befejezni, ahogy kiszivárgott. Cersei vigyora Daenerys halálára, vagy a csata kimenetelére eléggé lehervasztott.

yagami - 2019. 03. 05. 19:32

Szerintem ebből nem lehet leszűrni, hogy mit vigyorog. Akármi lehet.

– Az előzetes első 10+ másodpercében valószínűleg a nagy csatát látjuk. ( És az előzetes végén is. ) Egyrészt azért, mert sötét van és ugye elvileg éjszaka forgatták, másrészt Deresnél járunk. Arya-t talán megsebezte egy egyik élőholt? Varys pedig úgy tűnik, hogy a kriptában tölti az ütközetet a csajokkal ( az egyik mintha Szegfű lenne a kölyökkel, bal oldalt ).

– 25. másodperctől láthatjuk a Vas-flottát. De “furcsamód” nem Greyjoy páncélban vannak a fedélzeten, hanem aranyban. A 7. évadban Cercei említi az Aranykompániát. Alighanem 100%, hogy Euron Westeros-ra szállítja őket és ezt láthatjuk ebben a jelenetben.

– Aztán megerősítést kap, hogy Tormund és Beric nem halt meg.

– Az, hogy Danyék megérkeznek Deresbe nem újdonság. Meg még van egy-két jelenet a nagy csatából, éjszaka.

– Aztán ugye talán az sem újdonság, de mozgóképen talán most látni először, hogy Jaime is megjön és átáll Tyrionékhoz. A találkozásuk mondjuk érdekes lesz. :)

– A sárkányok sokkal nagyobbak talán nem lettek.

Nagyjából ennyi talán, ami érdekesebb volt. Vagy amit én láttam. :) A kovácsolás még vonatkozhatott a sárkányüvegre.

dexike3 - 2019. 03. 05. 20:01

Nekem egyértelmű a leak alapján, ott az a jelenet. rengeteg jelenet bejött a 2 éves leak-ből.pl amikor Daenerys találkozik Jonnal a Stark katakombákban és nem mondja el neki, hogy ő is Targaryen.
az a kanyonos ŕész a sárkányokkal nagyon ott van amúgy…

Alexander87 - 2019. 03. 05. 20:23

Be fog jönni a kiszivárgott forgatókönyv?

Mindenesetre, nagy összegben fogadnék rá: valahogy legyőzik csatáznak a Másokkal, a maradékot pedig lenyomja a Arany Kompánia, felszekcskázzák Jon és Daenerys maradék erőit.

És nagyon sok szereplő fog csúnyán meghalni. Mit mondjuk a Mormont kislány. Közönségkedvenc tehát valami nagyon szadista halála lesz

Ayrons - 2019. 03. 05. 21:17

Biztos hogy nem fog bejönni mert ott a Völgybe lesz a nagy csata itt meg megmondták ,hogy Deresnél a 3.részbe.

dexike3 - 2019. 03. 06. 08:06

@Ayron:
a 7. évad leakje is kb. 90%-ban jött be. szóval ennél is fenntartásokkal kell kezelnünk a “megjósolt” eseményeket.
viszont a leak szerint:
“Királyvárban Qyburn jelentést tesz Ceersei lakosztályában: a Mások megtámadták Derest, Daenerys és Jons seregei súlyos veszteségeket szenvedtek. Cersei elégedetten mosolyog, de Qyburn azt is elmondja, hogy Jaime és a Lannsiter sereg is ott harcolt Deresnél.”
ahogy a trailerből is kiderült (számomra). a helyszín lehetett, ami félrevezetés volt a “hamis” forgatókönyvben.

Ayrons - 2019. 03. 06. 13:51

Jaime sereg nélkül ment Északra :)

dexike3 - 2019. 03. 06. 19:08

ami a trailerből “kiderült” (és most nem a leak):
a mások elől menekül Ayra, miután a csatában eltört a dupla lándzsája. (ha érdekel valakit kikockáztam és szívesen feltöltöm.)
emiatt és a lángoló várfalon látott jelenetekből is következik, hogy a mások bejutnak Deresbe. mintha az is látszana (vagy logikusan visszafejthető), hogy az ostromló holtak serege a Derest védőkből állna. szóval a csatát tuti elbukják. vagyis csak úgy fordulhat meg a kimenetele, ha az Éjkirály elpusztul (valahol a váron kívül) és a holtak serege emiatt elveszti az erejét.
talán tényleg a 3 részt sűrítették bele a trailerbe. úgy tudom a Jamie-t alakító Nikolaj Coster-Waldau-nak 4 epizódra szól a szerződése (vagy legalább is ezt szivárogtatták), így a csatában vagy azután bevégzi ő is elvileg. emiatt is érdekes az a jelenet, amiben Tyrion-t mutatják, mert Jon-nal és Daenerys-szel kellene beérkeznie Deresbe, de lehet nem így lesz. viszont nem kabátban látjuk, hanem valahol egy déli részen szerintem, amiből következik, ha a csatában van, akkor túléli. de elég gyászosnak tűnik, talán Jamie miatt.
pár szösszenet:
Brien túléli a csatát és a várfalon végzi(be).
Jon és Daenerys együtt sárkányolnak. és Denyt nem látjuk a csatánál, így ő biztos Drogon-on (lásd a lángnyelv) indul csatába. de akkor ki lovagolja meg Rhaegal-t? Tyrion?

Ayrons - 2019. 03. 06. 23:01

Egyértelmű hogy a másik lovas Jon lesz a származása miatt és ugye Rhaegel az apja nevét viseli. Így az a logikus, hogy Jon és Dany a csatába sárkányháton harcolnak.

Jaime biztos több részbe lesz itt szerintem már nincs olyan hogy x részre szerződik hanem ameddig él a karaktere.
Am szerintem is valami olyan lesz, hogy a Mások betörnek és egy utolsó roham lesz és Jon legyakja az Éjkiralyt.

punyapapa - 2019. 03. 17. 08:36

Elolvasva a “szinposzist”, az HBO nagyon törekszik arra, hogy Lost vagy HIMYM befejezés legyen.
Nagyon tetszik a kép, hogy Bran-t a Mások feltámasztják Éjkirályként, de ezzel zárni a sorozatot…
Jobban tetszik az írói elképzelés, hogy az Éjkirály a sírok között mászkál. Vagy továbbgondolva, Essosra érkezik a halott Drogon hátán.

dexike3 - 2019. 03. 19. 18:22

@punyapapa:
azt lehet tudni biztosan, hogy sokaknak nem fog tetszeni a befejezést a szereplők nyilatkozataiból. plusz, amit lehet tudni,hogy a 3. epizód fogja lezárni a Mások vonalat és az utolsó 3 rész szól a küzdelemről a vastrónért ;)

dexike3 - 2019. 03. 21. 08:15

az 5. évad újranézése van folyamatban és ott Jamie elejti azt, hogy a szerelme karjaiban szeretne meghalni. erre minden esély megvan szerintem. ha igaz, hogy Brienn-nel összejönnek, akkor ez egy igencsak lehetséges forgatókönyv.
ahogy írtam vannak olyan infók, hogy Nikolaj Coster-Waldau-nak 4 részre szól a szerződése, így a Mások ostromakor bukhat el.
a napokban nyilatkozta, hogy milyen nehéz volt az utolsó forgatási napja, egyben gyönyörű is volt (a halála?). plusz valamilyen anyag irritálta a szemét és allergiás reakciót váltott ki belőle. ez is azt sugallja, hogy amikor Deres lángol (SFX /vegyianagyok/: füst, láng, stb.), amiatt fordulhatott elő ez a szemével.

Flowey - 2019. 03. 22. 23:50

krisz96

Mit akarsz, anno Tolkien is mindent a sasokkal oldott meg… :D

Flowey - 2019. 03. 22. 23:58

Őszintém remélem, hogy nem ez lesz az évad menete:

Töltelék-töltelék-töltelék… BAZINAGYCSATA a másokkal.

Aztán megint töltelék-töltelék majd finálé harc a Mad Queen ellen, aztán ennyi, győztek a “jók”, hurrá, dalra perdülünk a la Disney.

Bár ami engem még mindig zavar, hogy egyáltalán van-e Westerosnak népessége? Királyvár oké, Deresben is vannak, de a többi várban ilyen 1-2 ember lézeng max. az utolsó 2 évad alapján. Ha Deresnél legyakják a Stark-Völgy-nomádok bandát akkor ők sem maradnak, a vadak a falon kb. elfogynak…

Egyedül “Királyvár” ahol maradnak civilek…

Szerintem simán lehetne a vége, hogy “Braavos” (nem tudom hogyan írják) szépen lerohanja a maradékot és Westeros az övék lesz.

Ayrons - 2019. 03. 24. 10:09

A népesség kérdése a könyvbe is egy kritikus dolog. Full logikátlanul van felepitve az egész.

Flowey - 2019. 03. 25. 18:20

Ayrons

Sajnos. Bár a többi “középkori környezetben játszódó fantasy” se jobb ilyen téren, számolatlanul halnak meg az élők mégis marad még több is, mint a halottak.

WTF?

dexike3 - 2019. 03. 27. 07:43

szerintetek Tyrion elárulja majd Deny-t? a 7. évad végi jelenetből és a traileres arckifejezéséből mintha ez jönne le. plusz elvileg ő is szerelmes belé és ha tényleg terhes, akkor pártfordulás lehet nála.

yagami - 2019. 04. 02. 02:58

Jöttek új promók. Sok jelenet van a trailerből, de van pár új képkocka is! Eddig kettő jött, de még simán jöhet:
https://www.youtube.com/watch?v=kuLUyJdRvSU
https://www.youtube.com/watch?v=p2E30wWcBjY

Ayrons - 2019. 04. 02. 08:28

Szerintem Varys és Tyrion esélyes az árulásra és tippre Jon lesz az ok.

dexike3 - 2019. 04. 02. 10:26

@yagami:
az első videóban van egy jelenet, amiben Deny áll háttal Jon-nak. valamikor a 3. rész környékén lehet ez (de inkább utána szerintem), mert Sárkánykőn játszódik. plusz Deny haja copfban van és sötét az öltözéke (akik meghaltak a csatában esetleg azok miatt-Jorah?). az eddigi promo képek és videók egyike sem így ábrázolta őt.

yagami - 2019. 04. 02. 17:35

Meglátjuk. :)

Azóta van még egy:
https://www.youtube.com/watch?v=vwmAWOE5F9o

Az itt látható tárgyak a halálozásokra utalhatnak? o.O Remélem azért nem… ( John kardja, Jaime keze, Tyrion segítőjelvénye…. )

Flowey - 2019. 04. 02. 17:47

dexike3

Remélem, hogy valaki elárulja, vagy valami más történik vele, de nem lesz “királynő” vagy “vezér” vagy “miniszterelnök” vagy bármi más. A Meereen városában játszódó részek bebizonyították, hogy alkalmatlan az uralkodásra.

yagami - 2019. 04. 02. 18:33

Videó alatt van egy részletesebb hozzászólás, mikor mit látunk:
0:07 Dragonglass arrow
0:19 Tyrion’s Pin
0:22 Arya’s Sword
0:28 The feather Robert put Layannas tomb
0:33 bran’s broken wheelchair
0:36 Jaime’s golden hand
0:40 Daenerys chain
0:44 Night King!
0:48 Jon’s Sword

Flowey - 2019. 04. 02. 19:14

yagami

Ez két dolgot jelenthet

1.Mind meghalnak a zombákok támadásakor

2.Az utolsó percben menekülnek meg a tolkien-féle “Jönnek a sasok” csalással, sárkányháton és emiatt maradnak ott a tárgyak.

Illetve 3.Hogy ez csak egy hatásvadász trailer és csak emiatt vették fel és minden teljesen máshogyan lesz.

dexike3 - 2019. 04. 02. 19:16

@Flowey:
minden bizonnyal ez lehet az egyik forgatókönyv. pláne ha Jamie meghal Tyrion is átértékel pár dolgot. viszont elég nagy spoiler, hogy Dany és Jon is (lehet) túlélik a nagy csatát a Mások ellen. ennyit Azor Ahai legendájáról (vagy Jamie és Brien lesz igazából).
Deres után még ott lesz a “pihent” Aranykompánia, amit le kellene gyűrnie, így erősen kétséges a trón.

Ayrons - 2019. 04. 02. 20:14

Dany biztos meghal, a tökéletes Got történet ez neki, évekig láttuk ,hogy miként tart a trón felé és mikor ott van előtte akkor fog kipurcanni.
Nekem am egyre gyanúsabb ,hogy a Lannister ház kihal és ott az igazi csavar az lenne ,hogy Bronn kapja a kastélyukat miután annyiszor segített nekik.
Sokan mondják ,hogy Jamienek csak 4 részre van szerződése és emiatt meghal a Mások ellen. DE tudjuk ,hogy a Mások elleni csata a 3.részbe lesz és szerintem Jamie az első részben nem lesz benne így 2-3-4-5 részbe ott lehet és mondjuk a 5nek a végén leszúrja Cerseit.

Plusz van egy tippem ,hogy elefántok nem lesznek a Kompániánál hanem elvesznek a tengeren és így spóroltak a készítők.

Flowey - 2019. 04. 02. 20:18

Jaime szerintem meghal, amit sajnálok félig, mert az egyik legjobb karakterfejlődés az övé, eljutott a kezdeti “remélem ez az öntelt bohóc hamar meghal” szintről a végére oda, hogy sajnálni fogom, de nála nagyon benne van egy hősi halál.

Alapjáraton persze inkább drukkolok a Starkok-Dany koalíciónak, mivel minden szimpatikus karakter náluk van (Tyrion, Starkok, Pod, Sandor, Varys és szerintem a legjózanabb szereplő Davos), míg Cersei oldalán ott van egy kvázi élőhalott Hegy (…vajon őt képes irányítani a jeges gárda?), egy Palpatine-ra hajazó mester, egy tirpák hajóskapitány és persze maga a Mad Queen. Nekik áll a zászló az Arany Kompánia miatt.

Viszont! Az AK zsoldossereg akik lazán “felmondanak” para esetén.

És ott van még a látomás a hóval borított romos trónteremről… Bran képessége, Arya képessége, Melisandre is simán szemétkedhet a háttérből…

Szóval érdekes lesz, de én ezt egy alternatív befejezésnek kezelem, az “igazi” a regény lesz. Kár, hogy mire elkészül, egyszerre vehetjük majd meg a műfogsorragasztóval és a salvus-vízzel.

Flowey - 2019. 04. 02. 20:26

Ayrons

Ezzel viszont lehet trükközni. Egyik az, hogy lehet nem is igaz, csak ezt mondják be mindenhol, pont emiatt, a másik pedig, az, ha úgy trükköznek, hogy 4 részben szerepel ami mondjuk a 2-3 (látszólag eltűnik)-5-6 és máris túlélheti. Szóval ezért jók a spekulációk és azok a valószínűek, de “mi van ha”…

Dany nagyon rossz uralkodó lenne, ezért is nem tetszett némelyek “Dany és Jon összejönnek és uralkodnak, Tyrion segítő, Sam nagymester, Brienn az őrség parancsnoka aki összejön Jaime-vel hurráhurrá” ötlete, mert ez elképesztően szirupos és leginkább egy dizni-gyerekmesére hajazna.

A “végén a Jégkirály mászkál a kihalt tájon”, pont fordítva, a regényben el tudnám képzelni, de a filmben ilyet nem fognak megengedni.

A “Bran időcsavarba kerül és ő lesz Brandon az építő” már érdekesebb.

De még jobb az aki azt írta, hogy ez lesz a végső harc és ezek után eltűnik a mágia a világukból, kvázi Sam lesz az aki utolsó hírmondóként túléli, de ő sem lesz híres és évszázadok múlva csak egy sima világ lesz ott, varázslatok nélkül. Érdekes lenne.

dexike3 - 2019. 04. 03. 07:19

@Ayrons:
lehet, hogy csak creditet kap az első részben (legalábbis a múltheti leak leírás alapján). de mindegy is, sokkal érdekesebb az az interjú, amit az utolsó forgatási napjáról adott (ok, nem sorrendbe veszik fel az epizódok jeleneteit!) Nikolaj Coster-Waldau. abban szemgyulladásra panaszkodik – esetleg a tűz, füst effektek miatt Deresben.
ha tényleg csak Azor Ahai lehet az Éjkirály legyőzője (lehet csak a regényekben), és már “tudjuk”, hogy Daenerys és Jon(Aegon) túlélik a mások elleni küzdelmet, akkor még elviekben Jamie és Brienn lehet az alternatíva. 5 hét múlva kiderül.

ender1112 - 2019. 04. 15. 07:48

Flowey
“De még jobb az aki azt írta, hogy ez lesz a végső harc és ezek után eltűnik a mágia a világukból, kvázi Sam lesz az aki utolsó hírmondóként túléli, de ő sem lesz híres és évszázadok múlva csak egy sima világ lesz ott, varázslatok nélkül. Érdekes lenne.”

Szvsz ez lenne a legrosszabb, ez a legnagyobb klisé a Gyűrűk ura óta.

dexike3 - 2019. 04. 15. 07:51

a 8×01 eddig beváltotta, amit ígért. és így, hogy benne volt Jamie, az is egyre biztosabb, hogy nem éli már meg a 4. részt. nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Mások, vagy Bronn lesz az, aki pontot tesz az élete végére.

Ayrons - 2019. 04. 15. 09:18

Mondjuk ez nem nagy szerep volt plusz Nikokaj azt nyilatkozta, hogy ő az összes rész forgatókönyvét megkapta.

Rész : jó kis alapozó rész volt de ez kellett. Látvány pazar és az új opening állat.
Mondjuk az nagyon idegesít hogy Jonon is Branen kívül mindenki csak a másikat basztassa és nem veszik komolyan a veszélyt.

katyaszlipp - 2019. 04. 15. 09:24

@ayrons: igen ez idegesít engem is. még mindig a kis játszmáikat játszák önös érdekből.
bár tudtam hogy ez lesz, ugye azt tudjuk, hogy a 3. rész a nagy csata, csalódott leszek ha a Másokat ott lenyomnák. és akkor a maradék 3 rész meg ez a szálkevergetés lenne.

Ayrons - 2019. 04. 15. 09:44

Szerintem a második rész végére megérkeznek a Mások Dereshez és mikor elkezdodik a csata ott lesz vége.
Am csak nekem van olyan érzésem, hogy kezdik Danyt szarnak beállítási?

Bikuci - 2019. 04. 15. 10:50

Kicsit gyenge volt ez a kezdés, de már az előző évad is gyenge volt. Könyv nélkül nem csoda. Szerintem a könyv egyébként kész van, csak nem akarják befolyásolni a sorozatból várható bevételeket. Amint vége a sorozatnak, meg fog jelenni a könyv is. Na, azt már várom.

Hououin Kyouma - 2019. 04. 15. 10:56

“szerintem nagyon durván hozza a leak infókat a trailer. nem hiszem el, hogy tényleg úgy akarják befejezni, ahogy kiszivárgott. Cersei vigyora Daenerys halálára, vagy a csata kimenetelére eléggé lehervasztott.”

Nos, az első epizód után megnyugodhatunk: a 2 évvel ezelőtti szivárgás egy ordas nagy kamu volt!

jessm - 2019. 04. 15. 11:08

Ayrons: Nekem is volt egy ilyen érzésem.
Nekem kb. az lenne az egyetlen rossz vég, ha gonosszá vagy örültté tennék Danyt. Szaladgál már itt annyi örült, minek ide még egy.
Mondjuk még bosszanta ha Sansa vagy Cersei lenne westeros királynője, de ar még Ok lenne.

katyvaszlipp - 2019. 04. 15. 11:16

Ezt én is éreztem Danynél, de már előző évadban is. Hülyeségnek tartanám, ha így oldanák meg a karakterét, hirtelenharagú, okés, ez nem egyenlő a gonosz őrültséggel. Cersei akkor már előbb nevezhető őrültnek.

Sansa meg sokat volt Kisujj közelében, mert csak folytatja a kakikavarást. unalmas.
Cersei remélem meghal, neki már csak az maradt, mert egyébként mindent elvesztett.

meglátjuk, de vannak itt kétes dolgok, Bronn, Arya nézése mikörben Jonnak mondja, hogy “remember who you are”, Sansa, Cersei, Euron….mind sántikál valamiben.
Komolyan egyedül Jon meg Bran gondolkozik józanul a brigádban, mindenki más az uralkodással van elfoglalva.

triplaasd - 2019. 04. 15. 11:55

Hououin Kyouma

Gondolom az csak valami script szerű dolog lehetett, de elég sok minden stimmelt belőle. Erős a gyanúm, hogy a főbb szálak megmaradnak a leakből.

Ayrons - 2019. 04. 15. 13:16

Semmi se igaz belőle. Eleve a csata Deresnél lesz míg ott Sasfészek stb.

Am Bronn érdekes lesz, vajon Tyrion ígérete eszébe jut, mindig többet ígér?
Meg Dany miért nem lepődött meg azon hogy Jont simán a hátára engett a sárkány?

Könyv meg biztos nincs kész a kiadó nem hülye hogy mikor a legnagyobb a hype ülne rajta. Martin meg évek óta írói válságba van.

WhiteHawk - 2019. 04. 15. 13:52

Ayrons: A Jonsa fanok tolják nagyon ezt a “Dany meg fog bolondulni” elméletet, mert azt akarják, hogy Jon legközelebb már Sansát hágja meg, ne őt. Szerintem csak a feszültséget keltik, de a következő résznél nem fogják tovább húzni a dolgot.
Már csak 5 rész van hátra… még le kell győzni az Éjkirályt, Euront, Cerseit, az Arany Kompániát… Mikor maradna idő arra, hogy Dany megkattan? Van már Őrült Királynő a sorozatban, nem lövik el a cuccot mégegyszer.

Egyébként én így a 8×01-re eljutottam arra a pontra, hogy tiszta szívből kívánom, hogy valaki rugdossa addig Sansát, amíg abba nem hagyja a mozgást, meg a légzést is.

Ayrons - 2019. 04. 15. 14:38

Szerintem lesz belőle őrült simán csak a rosszabbik tulajdonságait mutatják be a pozitív oldalát nem ,hogy ezzel is a nézőket Jon felé tereljék. A mostani részben csak azon volt fennakadva hogy hogyan kezelik őt az északiak meg Sansa is pedig ő a Királynő. Utána Samnél se volt olyan együtt érző.

Sansa nagyon irritáló azt hiszi ő a legokosabb nem tudom mire fel ? Azon kívül ,hogy tanácsokat osztogatott a téli felkészülésre semmit nem csinált ja meg Brantől megkérdezte kiben bízhat : Arya vagy Kisujj ami egy vicc volt. De van egy gyanúm hogy nem a karakter hibája ez hanem Sophie Turneré aki egy hatalmas antiszínésznő.
Arya is ezzel a dumával ,hogy ő nagyon okos. Remélem kínhalált hal ő is.
Komolyan a fiatalok közül mostanra Kit jó meg a Brant játszó színész.

dexike3 - 2019. 04. 15. 14:41
Ayrons - 2019. 04. 15. 14:50

nem szó kimaradt az elején nem lesz *

Ayrons - 2019. 04. 15. 14:52

mi a két évvel ezelőttire értettük hogy az kamu lett.

dexike3 - 2019. 04. 15. 15:07

@Ayrons: ez igaz, bár még pár dolog abból is megvalósulhat.
az előzetesek 99%-a lefedi az első 3 részt. két jelenetet tudok kiragadni a “Together” promóból, az egyik Sárkánykő Jon és Dany (fasírtban?) és egy jelenet Cersei ijedt arcáról. azok valószínűleg már a mások legyőzése utáni jelentek lehetnek.
abban (is) van egy érdekes rész, amikor a Véreb nem segít Beric-nek, ami lehet akár a következő epizódban is és magyarázat, miért csak Tormund van a második rész promójában.

Hououin Kyouma - 2019. 04. 15. 16:41

“szerintem pedig jó volt az a leak:”

Csakhogy nem ez nem az a bizonyos 2 éves leak, hanem egy 3 hetes. És igen, ez valóban bejött, de a 2 éves leak az bizony egy fan kreálmány, semmi több.
Erre gondolok: https://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-episode-1-leak-script/

dexike3 - 2019. 04. 16. 07:09

@Hououin Kyouma:
azt én is besz*ptam :(. épp amiatt tűnt valósabbnak a márciusi leak.

Ennn - 2019. 04. 16. 09:56

Most az HBO kinkrétan nagyon kitesz magáért kamuk terjesztésében. Gondolok most itt a Masie Williams kamu elszólására abban a tv-showban.
Az én jóslataim: Mivel Jon még mindíg alábecsüli Sansát az fogja megoldani a konfliktust Danny és Sansa között, hogy Danny meg fogja látni Sansa valódi értékét és be fogja vonni a tanácsába, mint egy valódi szövettségest.
Danny meg fog kicsit kattanni de a terhessége mert szerintem is az lesz vissza fogja rántani.

Szocika - 2019. 04. 16. 10:38

“Nos, az első epizód után megnyugodhatunk: a 2 évvel ezelőtti szivárgás egy ordas nagy kamu volt!”

“Semmi se igaz belőle. Eleve a csata Deresnél lesz míg ott Sasfészek stb.”

Akik ezeket írták azok eddig a szlovák 2-t nézték HD-ban az első részt helyett? Kb a szivárogtatás 90% igaz. (írták benne Ned Umber halálát, egy kb lényegtelen de annál inkább sokkoló mellékszál, amit eltaláltak)

És nem tök mindegy hogy Deresben vagy Sasfészekben győzik le a másokat?

Az látszik talán, hogy a kiszivárogtatáskor, egy nagyobb terjedelmű forgatókönyv lehetett, és abból vágtak le. Pl.: szerintem Jamie és a Tully hadsereg ki fog maradni…..

Szocika - 2019. 04. 16. 10:46

https://port.hu/cikk/tv/kiszivargott-a-tronok-harca-8-evadanak-teljes-sztorija/article-47591

Itt van a kiszivárogtatás 2 évvel ezelőtt.

Kb 90% bejött.

Ayrons - 2019. 04. 16. 11:22

Hol jött be :D
A rész azzal kezdődik ott ,hogy Viserion lerohanja Feketevárat. Eddet megölik stb. Meg Gendry a Falnál van meg Robin gyerek Északon. Theon Deresbe stb.
A második rész 2 órás lesz.
10% eltalálta a dolgoknak de az nem nehéz. 90 % :DDDD na ne essünk már túlzásokba. Fogadjuk el ,hogy kamu volt.

dexike3 - 2019. 04. 17. 10:14

winnie linkelt egy hvg cikket, amiben Kiss Attila statiszta az Arany Kompánia tagjaként szerepel a sorozatban. érdekes infók vannak benne.
lesz egy nagy csata a Kompánia és gondolom a Derest túlélő had között, ami talán nem meglepő. de ha minden igaz, akkor mégiscsak sok (4+) epizódot túlél Jaime, így a Holtak serege nem végez vele. nem egyértelmű, hogy akkor ő a Kompániával, vagy Deny/Aegon seregével száll majd csatába, de szerintem Királyvárnál lehet majd az összecsapás (pláne, hogy ezt nyáron forgatták).

korum - 2019. 04. 18. 14:58

Bran túléli, Jamie feláldozza magát érte.
Arya túléli, és a végén lelép valakinek a képében
Brienne remélem összejön Tormunddal, de nem nagyon fogják túlélni.
Sansa életben marad, ő lesz az uralkodó északon
John Snow nagyon csúnyán meghal
Legalább egy sárkány életben marad, Dany lesz a királynő és hozzámegy Tyrionhoz.
Theon valami nagyon durvát és fontosat fog csinálni és meghal.
Yara túléli, ő lesz a fő Greyjoy, brutálisan kivégzi Euront.
Cercei meghal, valaki hátbaszúrja, Jamie vagy Euron… vagy ellene forditják a Hegyet.
Mellissandra meghal, de előtte még elkövet valami durva varázslatot (felébreszti a halottakat?)
Jaqen még visszatér

Klempi - 2019. 04. 19. 10:30

Szerintem Arya öli meg Cerseit, Jamie arcával… Csak akkor ez azt jelenti, hogy Jamie meghal, amit nagyon sajnálnék. Cersei rajta van Arya listáján, illetve az volt a jóslat, – ha jól emlékszem – hogy Cersei egyik testvére keze által hal meg…

Flowey - 2019. 04. 20. 17:37

Sajnos ez a leak (a “modernebb”) túl JÓ ahhoz, hogy ez legyen. Egyelőre egy jóval összecsapottabb, sutább sztorivezetés van. Remélem ez megfordul minimum a harmadik részre.

Félek, hogy valami “teszkógazdaságos” befejezés lesz max 1-2 “jófiú/csajszi” halállal, ahol a “jók nyernek a gonosz elnyeri büntetétését”, majd az urak és hölgyek elénekelnek egy diznirajzfilmes dalt, hurrá hurrá.

De nagyon remélem, hogy nem így lesz, mert akkor a GoT elveszi a “legkiábrándítóbb befejezés” címet a Lost-tól. Istenem a Lost gagyi befejezése máig egy sorozatos mélypont.

Pempi - 2019. 04. 22. 13:03

Egyáltalán nincs semmi köze a Port.hu-n lévő “történetnek” a sorozathoz. Robin Arryn benne sincs az évadban, a Tully szálat teljesen kiírták, pedig Edmure még állítólag él, és nagybácsi a Starkoknak. Nemértem miért nincs benne, ha már minden nagy ház állást foglalt.
Jamie es Brienn szerintem még az előtt meghalnak, hogy bármi is kialakulhatna közöttük.
Csak nekem tünt úgy hogy Sansat nagyon shippelik Theonnal?

dexike3 - 2019. 04. 23. 08:11

Robin Arryn elvileg szerepel majd az évadban, gondolom a végjátékban lesz jelentősége. sanszos Jaime és Brienn halála is, viszont a Királyvári Aranykompániánál is fel fog tűnni (de az lehet, hogy Arya már).
szerintem csak azért volt hangsúlyozva Sansa és Theon, mert valamelyikük odavész majd a csatában.
kell, hogy legyen majd fordulópont a harcban (valószínű több is), mert akik az új előzetesben a sűrűjében vannak, azok a falon kötnek ki.

dexike3 - 2019. 04. 25. 10:24

felmerült az utolsó rész topikjában, hogy az Éjkirály majd feltámasztja az elesett Derest védőket. szerintem ez biztos megvalósul és akár érdekes is lehet, amikor a halott Tormund támad Aegon-ra, vagy a zombi Jorah Daenerysre.
az eddigi előzeteseket szemlézve, van pár jelenet, amely biztosan a csata után játszódik.
szóval aki biztosan túléli:
Aegon, Deny (láthatóan fasírtban vannak, de még együtt) Sárkánykőn a családi birtokon
és Tyrion (talán Deresben/vagy Királyvárban!?/, és eléggé lehangoltan néz fel valakire, aki egy sárkányon? ül).

v0m1t - 2019. 04. 28. 13:22

Ma a Windows 10 záróképernyőn Game of Thrones reklám van … https://i.imgur.com/OgutXei.png

Pandimaakaay - 2019. 04. 29. 10:23

Szerintem baszott jo resz volt, siri csendben neztem vegig… En attol vagyok ki, hogy ezen a redditen evekig ralalgattak mi lesz a vege es orulne ba valamk bejon… Miert nem lehet szimplan elvezni? En szeretem ha meglepnek, nem gonsolom szarra mi fog tortenni, hisz a sajat szorakozasomat oli meg…

Vérnarancs - 2019. 04. 29. 19:31

Hinnye! Ez kibeb…ott kemény volt! Ez a rész többet ért, mint a két napja Végjáték mozira feleslegesen kiadott pénzem. Epikus volt, drámai, feszültséggel teli! Imádtam minden percét. A vége az rohadtul meglepett!

r.zsofi - 2019. 05. 04. 22:16

Sziasztok!

Szánjatok meg, a vörös papnő utolsó jelenete mi volt? Vmi könyves cucc? Nagyon jelentőségteljesnek akart tűnni, de teljesen magyarázhatatlan…köszi!

ender1112 - 2019. 05. 05. 15:18

Tán kifogyott a szuflából/mágiából…

jessm - 2019. 05. 05. 18:36

Eh most olvastam, hogy nagy valószinűséggel mi fog történi, hát ez nem keserédes vég lesz, hanem egy bűn rossz befejezés.

Ayrons - 2019. 05. 05. 21:52

Mel bevégezte a sorsát. Tűz ura vallása dualista vallás mint a perzsáké.
A fény harcol a névtelen sötétség ellen. Tűz urának lesz egy bajnoka aki legyőzi a sötétséget, a papok és papnők ezt a bajnokot keresik és a népet készítik fel a sötétség elleni harcra.
Mel kijelölt útja az volt hogy segítse a népet a sötétség ellen miközben ő azt hitte hogy a bajnokot kell keresnie aki lehet nem is létezik csak egy monda.
És mivel a sorsát beteljesítette így a Tűz ura elvette tőle az életét.

Lakatos MacLeod - 2019. 05. 05. 23:31

jessm
Én is olvastam.
Mivel a 8×3 az eddigi legnagyobb sorozattal kapcsolatos csalódásom volt, ezért nem volt már igazán súlya, hogy “elspoilerezem” magamnak a folytatást.
Egyetértek. Ha ez fog történni, az nagyon gáz lesz.
De simán hihető a harmadik rész után… :/

Lakatos MacLeod - 2019. 05. 05. 23:51

Az a két videorészlet, amik kiszivárogtak, megerősítik, hogy totálisan elrontják a befejezést is.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 06. 11:36

jessm, Lakatos MacLeod

Hol olvasható az, hogy “mi fog történni?”

Hououin Kyouma - 2019. 05. 06. 11:46

Azt hiszem, megtaláltam: aki kíváncsi rá, itt van:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bkc8xd/compilation_of_spoilers_for_got_episodes_46/

Sanszos, hogy be fog jönni…

cucumber87 - 2019. 05. 06. 14:35

Hát én is elolvastam mert nagyon reméltem hogy lesz még nightkinges fordulat is, de úgy látom csalódnom kell :) Nem baj az 1-4 éved fenomenális pillanatait már senki nem veheti el és remélhetőleg a könyv is méltó befejezést kap majd :)

cucmber87 - 2019. 05. 06. 14:36

közben rájöttem hogy azért jeleznem kellett volna h maybe spoiler, sajnos nem lehet szerkeszteni ha úgy van kérlek töröljétek :)

winnie - 2019. 05. 06. 14:38

ha törölni kell valamit, szóljatok, de ide elvileg bármit lehet.

Ferike Dondarion - 2019. 05. 06. 16:01

Lehet már az 5. részben lenyomják Cerseit, és a 6. részre megőrül Dany és meg kell ölnie valakinek? Mondjuk JON-nak?

jessm - 2019. 05. 06. 18:16

Itt van egy kicsit összeszedetebb írás:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bkz6ad/thoughts/
De amit Hououin Kyouma rakott be az is jó csak egy kicsit nehezebben követhető.

ÉS egy elmélet, ami ezt még kiegészíti:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bl2l4d/dany_nights_queen/?sort=new
mondjuk ez javítana minőségen, de meglátjuk.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 06. 19:49

jessm

Amit én raktam be, ott hitelesség szempontjából csoportosítva vannak a szivárgások.

Szerintem a te linkedben felsoroltak közül nem fog minden bejönni. Pl. ami legvégén van, az már tényleg akkora baromságnak hangzik, hogy nem nézem ki a készítőkből…

Az általam linkeltben szó nincs olyasmiről.

Nekem, ami biztosnak tűnik:

SPOILER SPOILER SPOILER

Legyőzik Cerseit, de Dany megőrül, mindekit ki akar végeztetni King Landingben, így Jon végezni fog vele. Hogy ezután mi történik, arra már nem mernék fogadni.

SPOILER VÉGE

jessm - 2019. 05. 06. 23:40

Hououin Kyouma: Ja, amiket írtál , szinte tutik mert több helyen is állítják.

Nagy baromságnak tűnnik, de amilyen szinten van az írás, én már ezen sem lepődnék meg ha ez lenne vég.

dexike3 - 2019. 05. 07. 08:13

a leak javarészt szerintem be fog jönni. bár furcsa, hogy nem kap már teret benne Arya. de nem tér ki a leak arra, hogy pontosan mi lesz a veszte Cersei-nek.

Naamah - 2019. 05. 08. 11:12

Ezek a leakek nekem bűzlenek. A vége miatt. Az addig még oké, hogy Jon megöli Danyt, de ami utána jön…
Martin soha nem csinált titkot belőle, hogy inspirálta a Gyűrűk Ura. Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy egy bizonyos momentum, ami ott megvolt, Martin világában is meglesz. Vagyis, hogy a mágia teljesen, végérvényesen eltűnik… A sorozatban is erre tennék, látva, hogy milyen hamar offolták az Éjkirályt, aki szerintem a végső ellenség lesz a könyvekben. (Már ha lesznek…)
Annak, hogy mindig legyen egy Éjkirály, egyszerűen nincs semmi értelme. Eleve a Gyermekek hozták létre az elsőt és egyetlent is, a Gyermekek közül pedig már egy sem él. Ha Jon le is böki a szívszerelmét, a valyriai acélkardjával fogja, nem sárkányüveggel… Meg ha valamiért elő is kapna egy sárkányüveg tőrt, a mi Jon fiúnk akkor is csak ember. Bran is ember. Az, hogy mindent lát, nem jelenti, hogy bármit képes megtenni, amit annak idején a Gyermekek. Minek repülne Drogon Északra, ahol eleve nem érezte jól magát? El kell fogadni, hogy a sorozatban offolva lett az egész jeges mászka cucc és majd várni kell a spinoffra, hogy többet láthassuk őket.

Egyébként véletlenül nem vasárnap magasságában bukkantak fel ezek a leakek? Amikor thaiföldön vagy hol megint kiszivárgott az aktuális rész? Nem lehet, hogy x és y megnézte, leírta, ezzel próbálva hitelesnek feltüntetni magát, aztán hozzáírtak még egy csomó baromságot?
(Missandei lefejezése meg időtlen idők óta keringett már infoként, mondjuk először úgy dobták be, hogy a kriptában fejezte le egy zombi… Rhaegal halálát is ugyanígy a Deres környéki csatára lőtték be először.)
Mondom, azt simán elhiszem, hogy a végén Janikánknak meg kell bicskáznia a nőjét, de a többi full hülyeségnek tűnik. Mondjuk ahol a sorozat minősége most tart… Fene se tudja…

katyvaszlipp - 2019. 05. 10. 13:07

Ezek már hetek óta kint lévő leakek, szóval már a szivárgás előtt kijöttek.

Nekem nem tetszik, de ha normálisan valósítják meg ezeket, akkor elfogadom.

dexike3 - 2019. 05. 12. 16:23

állítólag az 5. epizód infóban már kiszivárgott a reddit-en. az express.co.uk szerint.

Naamah - 2019. 05. 12. 17:18

dexike3, maradjunk annyiban, hogy ha azok a cuccok úgy, abban a formájukban tényleg megtörténnek, D és D jó darabig nem mehet nyilvános helyre maszk nélkül.
Cefet nagy lesz a botrány. Elég rákeresni, hogy már a negyedik rész után milyen cikkek születtek.

Martin pedig simán megúszhatja az egészet azzal, hogy kijelenti, ő csak nagy vonalakban vázolt pár dolgot a srácoknak. :”D

yagami - 2019. 05. 13. 00:02

Elvileg kiszivárgott az 5-6. rész. Wun-Wun írta legalábbis YT-n. :P Úgyhogy vigyázzatok. Vagy keressétek. Kinek mi. :D

dexike3 - 2019. 05. 13. 05:31

:(
gyakorlatilag helyes a leak (5-6). szomorú vagyok…

Viki - 2019. 05. 13. 07:02

Így kidobni a kukába 7 év karakterfejlődését. :(

dorianz - 2019. 05. 13. 10:25

Engem elszomorít, hogy az egyik legfontosabb karaktert a 7 évad alatt eladta a saját testvére feleségnek egy kvázi “barbárnak”, megerőszakolták, látta a tesóját aranykoronát kapni, éhezett sivatagban, elveszítette a gyerekét/férjét boszorkányok fogságából kiszabadult, harcolt a holtakkal, de hirtelen most a végén megkattan :( Nem a kedvenc karakterem, és persze mindig impulzív volt, de a pór nép pártján volt, lsd: rabszolga felszabadítás.
Összecsapottnak érzem az egész lezárást :(

lestatvenom - 2019. 05. 13. 11:23

Ez a Danny nem az a Danny :(

scz - 2019. 05. 13. 13:57

#notMyKhaleesi

:D

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 14:02

És bejön a leak, szóról szóra….

6. RÉSZ SPOILER

Ki*aszott Brant megválasztják a királynak, wtf? Ennél nevetségesebb befejezést nem találhattak volna ki… ennél az is jobb lett volna, hogy nincs többé vastrón, meg Hét Királyság, hanem marad 7 db független királyság, oszt kész. Mindenki uralkodik ott ahol él.

SPOILER VÉGE

Naamah - 2019. 05. 13. 16:00

Én konkrétan majdhogynem sírógörcsöt kaptam. De a dühtől.
Annyira szerettem volna hinni benne, hogy kamuk azok a leakek… Komolyan. Nem vártam, hogy Dany életben marad, de nem akartam elhinni, hogy a karakterét fogják először meggyilkolni, majd csak aztán őt magát.
És idetolnak egy olyan részt, ahol minden előzmény nélkül megőrült, Cerseit pedig próbálják humanizálni. Cerseit? Cerseit, aki nyolc évadon keresztül teljesen józanul követett el minden elkövethető bűnt? Őt kéne sajnálnom?

Bran király lesz? Komolyan? Bran? Az a Bran, aki kb. már most egy fa értelmi szintjén van? Hát gratulálok.

Shed - 2019. 05. 13. 16:35

Azt ne felejtsük el ,hogy ha Bran lesz a király, akkor összenőhet egy szép kis fával valahol Királyvárban és örökké uralkodhat.

Bár azt nem tudom ,hogy Bant igazából ki ismeri azon a néhány északi túlélőn kívül? Azért van ott még Égikert, Dorne meg elés sok nemesi ház. Úgy lesz belőle egy rész alatt király, hogy nem lehet utódja, nem ismeri senki, tolókocsihoz van kötve, Észak Isteneiben nem hisznek, konkértan a Varsafák nagy részét már kivágták délen. És majd valaki aki túléli a következő részt, azt mondja hogy HÉÉ legyen ez a srác a király?

Naamah - 2019. 05. 13. 17:10

Senki nem ismeri. Bran egy senki, aki arra sem alkalmas, hogy Észak Őrzője legyen, de királynak meg persze jó lesz.
Meg jó kis tanács… Tyrion még mindig király és rokongyilkosként van nyilvántartva. Bronn egy zsoldos… nyilván mindenki boldog lesz a Síkvidéken, hogy egy senkit ültetnek a nyakukba. Akkor már nem lett volna értelmesebb a legnagyobb plotarmort hordó Samet kinevezni, aki amúgy is Szarvhegy ura lett a papa meg az öcsi halálával?

Gyönyörű az is, hogy minden gonosz megtestesítője, Cersei a szerelmével halhatott meg, Danyt meg két rész alatt úgy megzakkantják, hogy élete szerelme fogja megölni. Remek. Tudják ám, hogy melyik karakter mit érdemel.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 17:20

Mondjuk a befejezéssel kapcsolatban a leak-ek is azt mondják, hogy több befejezést forgattak le, és végül nem tudják biztosra, hogy melyik kerül bele a sorozatba.

Tyrion sorsa pl. kérdéses a leak-ek szerint is.

Meg titkon reménykedem abban is, hogy Bran-es fa*ság kamu xD

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 17:22

De amúgy miért is van szükség a továbbiakban éjjeli őrségre? xD a Mások nincsenek többé, a vadak már barátok. Semmi nincs északon, amitől óvni kéne az emberek birodalmát.

Naamah - 2019. 05. 13. 17:30

Hououin Kyouma

Én feladtam. Már nem merek reménykedni. Tökéletesen kiölt belőlem minden reményt ez a sorozat.

Ilyen befejezésekkel még úgy-ahogy meg tudnék békülni:

1) Jon kényszerűségből megöli Danyt. Tényleg igaz az Éjkirálynős hülyeség, de a végén megint összejönnek Jonnal a csodálatos módon újjáépült fal túloldalán és elkezdenek embereket áldozni a Fekete Várban. (ala 13-dik parancsnok és az élőholt nője) Mert ha már karaktereket gyilkolunk, miért ne kapja meg mindenki a magáét?

2) Arya öli meg Danyt és Jon mint Aegon nagy nyomorúságosan kénytelen lesz uralkodni. Hogy az embereknek ne kelljen tovább fenn csücsülniük azon a bizonyos rolleren. (Passzolna, mert eddig is sorban kapta a nyakába a tisztségeket, amiket sose kért.)

3) Miután mindenki más meghalt Gendry kerül a trónra, ha már úgyis törvényesítve lett. És a legutolsó legitim (nekem örökre bitorló marad, mert Targ fan vagyok, de akkor is) király fia.

Kb. ennyi. De a Branes dolog… meg a tanács felsorolt tagjai… jézusom.
Komolyan, én végtelenül kiábrándultam ebből az egészből.

Hogy voltak képesek Jaime szálát is így elrontani? Dany és Jaime Dumb és Dumber legnagyobb áldozatai.

Naamah - 2019. 05. 13. 17:31

Hououin Kyouma

ezt nem értettem én se, de a leakek szerint Danyből Éjkirálynő lesz. De hogy minek?
Sose volt más Éjkirály, csak az az egy, akit a Gyermekek teremtettek. Miért kéne hirtelen mégegy? Dumb és Dumber totál szétcsesztek mindent.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 17:53

Az éjkirálynős dolog csak teória, amit valaki a leak-ekre alapozott, de kimondottan a leak-ekben ilyesmi nem szerepelt. Én úgy tudom…

Naamah - 2019. 05. 13. 17:55

Én úgy tudom, hogy ugyanaz leakelte, aki a harangos cuccot is. Szóval száz százalék.

Quantumleap - 2019. 05. 13. 19:28

Ha lehet, a hatodik részről semmit ne írjatok már! Ha kamu, ha hiteles, nem akarok tudni előre semmit, még csak sejteni sem!

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 19:34

Elolvashattad volna a topic címét (Game of Thrones 8. évad (SPOILER – SZIVÁRGÁS – ELŐZETESEK)), mielőtt idetévedsz… Ha nem akarsz tudni semmit, akkor ne olvasd ezt a topicot.

Van a sorozatnak rendes kibeszélője, ez nem az.

Quantumleap - 2019. 05. 13. 19:55

Hououin Kyouma: Közbe leesett, mellékattintottam. A 8×05 kommentfogóba akartam menni. Talán nem kellene egymás alatt tartani a kettőt.

Naamah - 2019. 05. 13. 22:19

Még mindig szánalmas…

Jaime a könyvekben gyakorlatilag fizikailag undorodik Cerseitől… mikor Cersei levelet küld neki, hogy “szeretlek, szeretlek, szeretlek, gyere és ments meg” lazán elégeti, aztán minden szívfájdalom nélkül lelécel Brienne társaságában.
Most higgyem el, hogy ezek után még visszamenne Cerseihez, hogy együtt haljanak meg? És nem ő lesz a valonqar?
Tyrion pedig konkrétan kimondja a könyvben, hogy meg akarja erőszakolni Cerseit, utána pedig megölni.
De higgyem el, hogy majd asszisztálni próbál a szökésükhöz? Persze.
Vagy Dumb és Dumber a totál hülyék, vagy Martin trollkodta meg őkekt irgalmatlanul. Mondjuk már sosem derül ki, mert úgysem fogja befejezni a könyveket.

Az epizód hatos leakek meg… még mindig úristen.
Éljen soká a Fakirály.
Egyáltalán mi a nyavajáért nem fogja Drogon ott helyben porrá égetni Jont, miután megölte Danyt? Kitalálom, megvargolja a kretén kuzin.
Valaki lőjön agyon, könyörgöm.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 13. 22:48

“Kitalálom, megvargolja a kretén kuzin.”

Legalább lenne egy kis mérvadó szerepe :D

KOvalsky - 2019. 05. 13. 23:07

Ezt a sok eszement baromságot honnan veszik, amit itt összehord mindenki?!!! Meg sem közelítitek a történteket.

Emberek. Illetve Hodorok…

Naamah - 2019. 05. 13. 23:26

Az se mentené meg a karakterét.
Miért nem lehet Gendry a király, ha már Jon mindenképp visszamegy az Éjjeli Őrséghez?
Hogy képesek ilyen szarul lezárni?

Erősen gondolkodom rajta, hogy nem nézem meg az utolsó részt. Nem akarom látni, ahogy Jon hátbaszúrja Danyt. Cersei megkapta a boldog lezárást… a kínhalál helyett, amit érdemelt volna…

Nem térek magamhoz.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 14. 10:42

KOvalsky:

Mi arról beszélünk, hogy MI FOG TÖRTÉNNI. Ha nem hiszed, olvasd el magad:

https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/bkc8xd/compilation_of_spoilers_for_got_episodes_46/

Csak úgy megjegyzem, hogy az oldal 100%-ban helyes volt az Episode 4-es leak-eket illetően, és 95%-ban helyes az 5. részt illetően, szóval sanszos, hogy ami le van írva a Summary-ban, az bizony az 6. rész sztorija dióhéjban.

a_n_d_r_e_w - 2019. 05. 14. 23:36

Amellett, hogy szimplan csalodas minden, es mar nem tudok azonosulni a sorozattal, innentol kezdve marhara nem erdekel, hogy mit csinal a sorozatbeli Jon, Dany akarki, ez a Bran-es dolog nalam megint kiutotte a biztost. Szoval egy olyan valaki lenne a kiraly, akinek zero claimje van a tronra. Ertem, hogy utolso alkalmas Stark ferfi, de a Starkok a kozeleben se voltak a tronnak soha. Targaryenek kiesese utan legitim igenye Lannistereknek es Baratheonoknak lehet, es mivel Gendri mar nem fattyu, igy erosebb palyazo mint Tyrion. Es Bran meg kb leszar mar mindent 3 szemukent, nyilvan a kiralykodas fogja majd erdekelni. Jon meg megy vissza orsegbe, csak mar nincs mit orizni, es nincs kitol.

De az az igazsag mar oszinten bizom benne, hogy ez a nonsense plot fog bejonni, tovabbi bizonyitekakent D&D hozza nem ertesenek. Rosszul esne mar valami tenyleg furmanyos csavart latni a vegen mert meg a vegen at kellene ertekelnem magamban a dolgokat, szoval keszitem inkabb a popcornt es varom shitstormot :D

(BTW az ejkiralynos dolog gyonyoru lenne, es szerintem egy szep tragikus/romantikus keretet adna Westeros tortenelmenek, de ilyen szintet Grrrr-bol nezek ki, Dumberekbol nem.)

jessm - 2019. 05. 16. 12:14

LOL , Azt a reddit cikket,amit linkeletettek ma frissítették bövebb infokkal a 6. részre, és D&D megcsinálta, hogy még nagyobb baromságot tudott írni mint eddig.

Komolyan ez már katasztrófa turizmusra hasonlít ez az egész, már csak azt várod mikor fognak még nagyobb hülyeséget húzni. XDD

Hououin Kyouma - 2019. 05. 16. 22:07

jessm: Szerintem nagyobb hülyeség nem lett, mint ami eddig volt :D kb. ugyanaz a lényeg, csak részletesebben van leírva.

jessm - 2019. 05. 17. 13:10

Hououin Kyouma : A bővebb részletek előtt még volt egy halvány remény,hogy jól lesz megírva, és mondjuk kiderül , hogy Bran mindenkit irányít ( bár még kiderülhet) stb.

Katey - 2019. 05. 18. 15:14

Annak mi értelme van, hogy az éjjeli őrség megnarad és Jont minek küldik oda? Hogy vakarja a tökét? Mint utolsó targaryen, sok értelme van. Ő lenne a nagy azor ahai? Jogos felvetés. Mégis mit kitől védik westerost??!

Ayrons - 2019. 05. 18. 20:47

Főbb gond a hatodik leakkel hogy leírják ,hogy nem említik a Vérebet és nem tudunk meg róla semmit. Nem értem a leaket így ez ont nekem eléggé nem teszi igazzá de említi még Martel csajt hogy róla sincs. Kérdésem miért kellene róluk szó mikor tudjuk, hogy halottak.

Katey - 2019. 05. 19. 18:53

Aryon: szerintem az azért van mert aki irta az nemmvolt tisztaban a tortenetvezetessel, csak azoknak a jeleneteknek a felvetelen.

Én az utolso pillanatig reménykedek, hogy talan megsem igazi a leak es valami tok mas lesz, vagy amit @jessm is irt, hogy talan lesz benne vmi meglepo a vegere valami magyarazat, valami sokkolo. :(

jessm - 2019. 05. 19. 19:47

Katey: kis remény van, van egy pletyka, hogy utolsó pillantban 4 percet szerkesztettek/ eltávolítottak a részből és nem 80 perces lesz a rész hanem 76 perc

Ayrons - 2019. 05. 19. 20:40

Az biztos hogy 5 forgatókönyvet írták ebből 4 kamu. És lagalabb 2 fake befejezést forgattak meg több fake jelenetet. Szóval lehet hogy a fake dolgok jutottak ki.

Katey - 2019. 05. 20. 02:27

Bárcsak. Mostmár fél óra és kiderül.

Hououin Kyouma - 2019. 05. 20. 04:24

A leak minden egyes szava bejött kb.

Katey - 2019. 05. 20. 07:53

Nemcsak kb. :D tökéletesen pontos volt és borzalmas volt nézni :D a remény meghalt…

Hououin Kyouma - 2019. 05. 20. 10:04

Még Tyrionnál élt bennem a remény, hogy lesz egy értelmes magyarázata egy emlékezetes beszéddel… Erre kapjuk ezt a hülyeséget, hogy “mert van egy jó története, és ez majd összeköti az embereket”

Én már csak kínomban nevettem az egészen. Monduk azt meg kell hagyni, hogy Dany haláláig teljesen jó volt az epizód, de az ámokfutás ami onnantól jött…

Daneee - 2019. 05. 21. 23:52

Eh, de fura volt visszaolvasni a kommenteket. Az elején a nagy reménykedések, a teljesen kamu script (Dany holttestét szarral dobálós, én kerültem ezt a topikot direkt, de így elég abszurd elképzelni), majd a bizakodás, hogy a script nem jött be. Aztán az új script kiszivárgása, amiről úgy tűnik, hogy valós – ekkor jött a reménykedés, hogy az kamu, majd a letargia, hogy az a valóság. Na, ez a topik hozta az igazi ütős GoT színvonalat, ha a sorozat évada nem is. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz