login |

Daredevil: a 2. évad

2017. 08. 31. 14:50 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Néha rám tör, hogy nem akarok teljesen lemaradni a képregény-sorozatokról (bár a Legion…), és az országos Marveles próbálkozásokkal nem vagyok kibékülve, szóval a The Defenders-re készülve gyorsan megnéztem a Netflixen a Daredevil 2. évadját, aminek az 1. szezonja elég jó volt, hiszen elvileg ott vezették fel a mostani ellenséget. Vagy valami ilyesmi. Már van írásunk a Daredevil S2-ről,  szóval rövidebb leszek, de még a mai The Defenders-írás előtt ki akartam tenni.

A történet gyors összefoglalása annyi, hogy a Punisher felvezetése, vagyis szinte nulladik évadnak beillő szála mellett behoztak egy sokáig arctalan főellenséget is. És úgy érzem, hogy itt fognak ténylegesen elveszíteni engem, amellett, hogy a kivitelezés is döcögött kicsit.

A legnagyobb gondom mégis az, hogy a realizmus után, ahol túlerőben levő sima gengszterek is nehézséget okoztak, most elvileg képzett nindzsák ellen nyomult sokszor Daredevil, amikből tömegeket tudott nagyjából lenyomni. Nem volt igazi “minden el van veszve”-pillanat, mert vagy nagyon gyorsan feloldották, mint amikor feltűnt Stick, vagy pedig utána alig foglalkoztak vele, ld. a kardok titkos erejét.

Arról nem is beszélve, hogy a sok bunyó miatt sajnos a koreográfia is visszafejlődött kicsit. Konkrétan a sokadik 45 fokos levegőben pördülés a végén lefele rúgással-mozdulat (“mert az látványos”) nekem sok lett. Itt tenném hozzá azt is, hogy a sok ellenfél miatt többször fordult sorbaállás a pofonért. Hiányzott az erő, műviesebb lett az egész – lehet, hogy az új showrunnerök miatt?

Bár lehet, hogy túl negatívnak tűnök, de igazából az utolsó pár részt leszámítva rohadt jól szórakoztam, és erről a Megtorló tehet. Így gondolom, az sem meglepő, hogy mire szavaztam a minap. Frank Castle karaktere kapott érzelmi töltetet, az akciói brutálisak voltak, és a közte és Daredevil közötti eltérések nagyon jó dinamikát adtak. Nyilván egy képregény-sorozat szintjén, de amikor a morális témákat taglalták, azt jó volt nézni. (Konkrétan van egy hosszabb beszélgetésük egy tetőn, ami az évad legjobb része, pedig senkit sem lőnek vagy rúgnak le.)

Sajnos Elektra, meglehet, hogy a színésznő miatt, egyáltalán nem győzött meg, bár még mindig jobb volt, mint Jennifer Garner. Mondjuk neki volt nehezebb dolga, hiszen a kicsit unalmas főellenség szálán tűnt fel.

Itt is egyébként a huzavona volt igazán rossz, amit Matt lenyomott: “a rendes életet válasszam-e, de itt van ez a régi érzés, csak hát a nő gyilkos”, á! Ott telt be a pohár, amikor lezajlott az “elvesztettem a barátaimat, de itt vagy nekem te”-mondat, hogy aztán 2 perccel később már tök máshogy gondoljon mindent.

Összességében egy 7/10-et szórnék rá erre a szezonra. Még mindig egész jó a sorozat, de már közel sem annyira, mint az elején.

10 hozzászólás Ne habozz!

bitang - 2017. 08. 31. 16:44

“Daredebil”?

qwerty - 2017. 08. 31. 16:46

hahaha :D

vbalazs91 - 2017. 08. 31. 18:08

Kibaszott jó évad volt. Nagyon nem is kell ragozni.

Asha - 2017. 08. 31. 18:14

vbalazs91: +1

Vattacukor - 2017. 08. 31. 20:08

Az eleje még tetszett, de aztán alig vártam,hogy vége legyen. Az akciók koreográfiájához nem tudok hozzászólni,mert annyira hidegen hagynak,hogy szinte oda se nézek,én a sztorit keresem benne. Ami totál kiakasztott,az az a konfliktus,ami DD és Foggy között kialakult. Ez az “Elektrától annyira feláll,hogy miatta hanyagolom a munkát és a barátaimat”elképesztően bosszantó, Matt és Foggy között a kommunikáció nulla, szerintem ez karakteridegen volt mindkettőjük szempontjából.

Geza Kovacs - 2017. 08. 31. 20:16

Fiatal koromban láttam ezt az évadot, kevéssé emlékszek már rá, de amennyire rémlik, jó volt. ;-DDD

nade - 2017. 08. 31. 23:59

“bár a Legion…” ?? Ezt hogy kell érteni? A Legion akarta az összes egyéb gyermeteg szuperhősös sorozatot.

Reninho - 2017. 09. 01. 06:29

vbalazs91: +1

human - 2017. 09. 01. 11:26

Úgy kell érteni, hogy a legiont nézem, szóval nem hagyom ki teljesen a képregénysorozatokat egyelőre.

Reeka - 2017. 09. 01. 14:50

Nekem nagyon bejött ez az évad is, nagyon jól szórakoztam. Punisher de jó volt benne, atyaég.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz